Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Argos: Az vagy, amit megeszel
- sh4d0w: Árnyékos sarok
- MaxxDamage: Vizes Laptop Hűtés? Lehetséges? Igen!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
Thunderzolee #26909 üzenetére
A Lime pedig 48V-os, így hiába a 250Watt, értelmét vesztette a megkötés.
Nem világos, mit akartál ezzel közölni, jogi besorolás szempontjából a feszültségnek nincs jelentősége. Nem fejezi ki a járműnek sem a sebességét, sem a teljesítményét.
Hogy valaki belebarkácsol (mondjuk feszültségemeléssel növeli a teljesítményt), onnan kezdve ő a nagyobb teljesítményért felelhet jogilag. Érdektelen, hogyan oldotta meg. Plusz a kockázat, hogy túlmelegszik, leéghet a motor stb.
Egyébként (gyári) konstrukciós szempontból a nagyobb feszültség előnye, hogy kisebb áram szükséges a megcélzott teljesítményhez, így csökken az alkatrészek terhelése, hővesztesége, ezért kénytelenek is feszültséget emelni a tervezők, ha jót akarnak.
Utólagos átalakítás más eset, a barkácsoló ember nem tervezi újra a rendszer elemeit, hogy minden optimálisan illeszkedjen egymáshoz, hanem csak belegányol egy ponton, amivel ki is nyírhat dolgokat.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti #26609 üzenetére
Pálcika úgyis csak egy gúnyos jelző, szleng, nem lesz semmi kategorizálás alapja.
Szerintem én azt látom pálcikának, ami elhalad mellettem és szinte nem ismerem fel, hogy lábbal hajtós gyerekroller vagy mi lehet, ugyanis olyan vékony még a talpa is, hogy alig látom az akkut.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
PociAti #26519 üzenetére
Olyan is van, amikor szerződnek a parkolóhely közelében lévő bármilyen üzlettel, vállalkozással.
Van egy megbízott dolgozó, akit betanítanak erre a nem bonyolult munkára és a szokásos munkája mellett az akkucseréket is elvégzi. Azt nem tudom, hogy az üzletbe telepítenek töltőhelyet is, vagy csak a rolleres cég autójával mozgatják az akkukat is.
-
Dr. Szilikát
őstag
válasz
wwenigma #26462 üzenetére
Trencsén: az csak egy friss laikus feltételezésnek tűnik, inkább földgázrobbanás "szokásos" tünetei.
A roller akkuháza a fotón egyben van, ezért is képtelenség. Maga a roller is csak úgy néz ki, mint egy külső tűz áldozata. Lehet, hogy csak rá akarják terelni a gyanút az ártatlan rollerre, de a hivatalos vizsgálat szerintem kideríti az igazságot.
A valóságot a londoni videó szemlélteti, ahogyan működik ez a dolog. Nincs ilyen detonáció szerintem. Magam is láttam kigyulladó 18650 cellát, amire sokan azt hinnék, hogy fémtokos cella nem gyullad ki. A tokja meg is maradt, de a láng kifújt belőle, felizzott az egész. (Ezt én magam idéztem elő egy külső zárlattal.)
Egyébként magam is gondolkodom egy roller beszerzésén, de vannak aggodalmak is. Hiába kicsi az esély, azt értem, de egy balszerencse is bárkit megtalálhat.
Meg amit az Aliexpresszen olvastam: "A roller fantasztikus, 2 nap után ellopták. A rendőrség soha nem fogja megtalálni".
De nem akarok negatív lenni, csak slusszpoén.
-
Dr. Szilikát
őstag
Az aszinkron motor kalickás (asszinkron, ezt így le sem írhattad az iskolában, mert a tanár kiakad).
A BLDC-motorok permanens mágnes forgórésszel és tekercselt állórésszel működnek. Nyilván azért nem fordítva, mert akkor csúszógyűrűkkel kellene táplálni, így meg csak kivezetik és kész. Noha ezek háromfázisú szinkronmotorok, de azért terjedt el a BLDC elnevezés, mert a meghajtóelektronikával egységben értelmezik (mint például egy PC-ventilátort), ami DC-tápról megy, így DC-motornak nevezik. Hiába AC-motor a lényegi eleme.
Visszatápláló rollerek vannak, hiszen a szinkronmotor működik generátorként is, de nagyobb fordulaton hatásos.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Futás, futópályák
- Autós topik
- Fujifilm X
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Megdöntheti az iPhone 4 rekordját az iPhone 17
- Külső merevlemezek - USB, eSATA, FireWire HDD
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3302
- Legjobb kijelzős! ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
- Samsung Galaxy S24 Ultra Titanium Black Titán dizájn, 200 MP Pro kamera, S Pen
- Lenovo Yoga Slim 7 i5-1135G7 8GB 512GB 14" FHD IPS
- LG SN4 soundbar hangprojektor 6 hó garancia, számlával!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest