Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2018-05-11 12:53:49

LOGOUT.hu

Figyelem! Ez az összefoglaló már elavult! Ha valami nem világos, kérdezz a topikban.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#21501) #48613632 válasza snowdog (#21489) üzenetére


#48613632
törölt tag

"Később ha mélyebben elmerülsz a Calibre rejtelmeiben, és kérdéseid lesznek, akkor akkor szívesen állunk rendelkezésedre."

Vannak, már most is. Meg a Kindle-vel kapcsolatban is. Fel fogom tenni őket, de ha alapból megválaszoltak, vagy az összefoglalóban, vagy rá lehet keresni, akkor nem fárasztok ezzel senkit. Köszönöm a lehetőséget :R

cocka #21490
Igen, most már látom, hogy gyakorlatilag, a kutya nem foglalkozik ezzel, hogy mit másolok, és hová. (Meg főleg, honnan)
Kicsit túlparáztam. Ugyan szóltak már korábban is, hogy felesleges ezen ennyit agyalnom, de nem mertem átesni a ló túloldalára, pedig abszolúte nyugodtan megtehettem volna.

Ezt a Send to Kindle PC cuccot ugyanúgy nem ismertem, ahogyan semmi egyebet. A Calibre is itt lett ajánlva, ezért tudok róla, 24 órája (most már kicsit több) azt sem tudtam, hogy léteznek. De köszi az ajánlást :R

zseko #21491

De ez csak az én használati szokásom, ha a párodnak úgy jó ahogy van, akkor felesleges persze bonyolítani

Azért átnézzük majd a lehetőségeket. Kb az a lényege, hogy amíg nem tudod, hogy mi a jobb, addig nem is keresed. Ez a margó beállítás pl érdekes lehet, kevesebbet kell lapozni.
Landscape mód is pl itt lett említve, erre is gyorsan rákerestem, de már ott elakadt a dolog, hogy lépj be az aA menüpontba (ilyen ugyanis nincs a mienken)
Aztán meg egy rakás különbözőség előjött, ahogyan keresgéltem, de kb 5 percem volt minderre, úgyhogy félretettem.
Egyelőre, teljesen jó, ahogyan van, de az hasznos ötletek mindig jól jönnek.

(#21502) zseko válasza #48613632 (#21501) üzenetére


zseko
veterán

De ott kell legyen az :)

[kép]

HR24.hu

(#21503) #48613632 válasza zseko (#21502) üzenetére


#48613632
törölt tag

És tényleg ... :R Kicsit belenéztem, az eddig felfedezetlen területbe. Most már világos, hogy miért nincs oldalszámozás, illetve, hogy ez előre miért nem generálható.
Maga a Kindle viszont tudhatná, bár ez egy teljesen dinamikus szám lenne.

(#21504) Phülöp válasza #48613632 (#21503) üzenetére


Phülöp
addikt

Nekem (oasis new) van oldalszámozás alul, lehet váltogatni a bal alsó sarkot tapicskolva, hogy mit jelezzen ki.

A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem

(#21505) Degeczi válasza Phülöp (#21504) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Mindegyik típuson így van - ha az adott könyv támogatja az oldalszámozást.

(#21506) #48613632 válasza Phülöp (#21504) üzenetére


#48613632
törölt tag

Van egy valamilyen számkijelzés, de nem egyesével lépked előre, hanem, egyszerre többet ugrik.

(#21507) snowdog válasza #48613632 (#21503) üzenetére


snowdog
veterán

Most már világos, hogy miért nincs oldalszámozás, illetve, hogy ez előre miért nem generálható.

Ez azért így nem pontos, ugyanis a Calibre program egyik plug-in-jével (APNX) lehet oldalszámokat generálni.
Itt írtam róla: [link]

[ Szerkesztve ]

(#21508) #48613632 válasza snowdog (#21507) üzenetére


#48613632
törölt tag

Na, erre ránézek, köszönöm :R
A lényege kb az lenne, hogy tudjam, kb hol tartok a könyvben. Ez egy hiányzó feeling, vagy hogyan fejezzem ki magam. Olyasmi, mint amikor pl a munkahelyen nincs óra, és nem tudod, mennyi van még hátra, a teljes munkaidőből. Ez egyfajta bizonytalanság-érzést ad számomra. Nem tudom megmagyarázni, de hiányzik.
Ebből a szemszögből, az mindegy is lenne, hogy mennyire van relációban, az eredeti, papír alapú művel.

[ Szerkesztve ]

(#21509) Degeczi válasza #48613632 (#21508) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Egy megfoghatatlan szám mit segít benne?
Ott a százalék, azzal aztán tökéletesen látod, hol tartasz...
(leszámítva, h a 100%-ba beletartoznak a könyv hátul lévő lábjegyzetek vagy utószó is, tehát pár %-al korábban végetér a könyv)
Másrészt ha nagyjából hasonló sebességgel olvasol, még azt is látod, kb. hány perc van hátra az adott fejezetből, ami tökéletes segítség ahhoz, h egy szűk ebédidőben vajon belekezdjen-e az ember még egy rövid fejezetben.

(#21510) #48613632 válasza Degeczi (#21509) üzenetére


#48613632
törölt tag

Igen, elfelejtettem mondani, hogy azt is jó lenne tudni, hogy összesen hány lap. De gondolom, arra van mód, hogy ha más nem, de a végére lapozok (egy mozdulattal)
Amúgy ne kérdezd. Ez berögződés. Papír alapú könyveken nőttem fel, ahol eleve adott. Sok jelentősége ott sincs, vagy talán még ennyi sem, hiszen, eleve látod, hogy kb mennyi van hátra.
De akkor is, valamiért hiányzik.

szerk: Mindig jó tudni, hogy hová tartasz.

[ Szerkesztve ]

(#21511) Degeczi válasza #48613632 (#21510) üzenetére


Degeczi
nagyúr

E-bookon abban a pillanatban megváltozik az odalak száma, amint változtatsz a betűtípuson, méreten, margón, sorközön, ... Papír alapú könyvön ez fixen adott, nem változik - de ott is életszerűtlen, h megnéznéd: 773 oldalas a könyv, akkor most az 577-en tartva az annyi mint... francokat, nem számolgatsz ott sem, csak látod az oldalak vastagságából nagyon durván, h hol tartasz...
Ahhoz képest itt a % kijelzéssel sokkal precízebb helyzetjelzést kapsz.

(#21512) #48613632 válasza Degeczi (#21511) üzenetére


#48613632
törölt tag

Feleségem egy napja olvassa kb a Vajákot, most tart 8%-nál, Azzal meg az a baj, hogy túl lassú. :B
De mondom, ez nem annyira ekzakt dolog, amit rendesen meg tudok indokolni, és lehet, hogy idővel el is múlik. Pusztán van egy hiányérzetem, amit a % alapú folyamatkijelzés, nem elégít ki.

(#21513) Degeczi válasza #48613632 (#21512) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Elmúlilk. És mindenki "papírkönyvön nőtt föl" (lévén még 10 éve sincs, h bárkinek megfizethető áron kaphatóak e-book olvasók), az sem érv semmire.

(#21514) kovisoft válasza Degeczi (#21511) üzenetére


kovisoft
őstag

Már hogy lenne precízebb helyzetjelentés egy százalék (pláne ha csak egész szám), mint az, hogy az 577. oldalon járok a 773-ból (amiből egyébként egyértelműen adódik a százalék, míg fordítva ez nem igaz)? Ezenkívül plusz információt hordoz az, hogy hány lapozásnyira van még a könyv vége, a százalékból ez nem derül ki. És nehogy már gondot okozzon az oldalszámok dinamikus átszámolása betűméret váltás esetén, ezt minden normális ebook olvasó program megcsinálja. Teljesen egyetértek pitepeti71-gyel, nekem is hiányzik a dinamikus oldalszámozás.

(#21515) Degeczi válasza kovisoft (#21514) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Hát, ha számodra egyszerűen adódik a százalék ilyen értékekből, akkor nagyon ügyesen fejszámolsz... ez az, ami életszerűtlen. Fene se számolgat papírkönyv esetén sem (amiről alább szó volt) - ráadásul ott először odalapozva még meg is kell keresned az utolsó oldal sorszámát.
Félreérted: nem azt állítottam, h egy oldalszámozásnál lenne precízebb érték a %, hanem a papírkönyvben oldalak vastagsága alapján durván saccolt pozícióhoz képest.
Amúgy ha lenne bármi szerepe az oldalszámnak, még érthető lenne (pl. nem jegyezné meg a pozíciót az olvasóeszköz, és kézzel kellene visszatalálni), de így? Ránézek, és látom, h kb. a könyv harmadánál tartok, ennyi érdekel. Esetleg még az is hasznos infó számomra, h ha mondjuk 7 percet saccol a fejezetből hátralévő időnek, akkor azt még befejezem az ebédidő vége előtt (ez is egy előny a papírkönyvhöz képest, ott semmi hasonlóra nem volt mód). De azt nézegetni, hogyan lépeget egy számláló? Nem hiányzik.

(#21516) kovisoft válasza Degeczi (#21515) üzenetére


kovisoft
őstag

Te érted félre, eszemben sincs számolgatni a százalékot, sokkal több információt nyújt az, hogy hányadik oldalon vagyok a mennyiből. És ha 577/773 formában lenne a kiírás, akkor nem is kellene ellapozni a könyv végére, hogy megtudjam a teljes terjedelmet. Mivel előttem van egy oldal, látom a terjedelmét, ezért rögtön fogalmat alkothatok arról, hogy mennyi olvasnivaló van még hátra. Azzal sincs semmi gond, hogy neked fontosabb a százalék, csak azt nem értem, miért ne lehetne másnak ettől eltérő preferenciája?

(#21517) hampidampi válasza #48613632 (#21512) üzenetére


hampidampi
senior tag

Ha olvasás közben alulról felfelé simítasz, megjelenik a gyorsnézet. Ott vizuálisan is láthatod egy progress bar-on, hol tartasz a könyvben és a fejezetek közti lapozás is egyszerűbb.

(#21518) cocka válasza kovisoft (#21514) üzenetére


cocka
veterán

Ezenkívül plusz információt hordoz az, hogy hány lapozásnyira van még a könyv vége, a százalékból ez nem derül ki.

Na ez az, ami nem igaz, mert egy ebook olvasón "lapozás" nem feltétlen jelent oldalszámváltozást is. Tényleg vannak olyan ebookok is, amin elérhető az oldalszám opció is, de ez csak egy referencia, ha mondjuk szeretnéd tudni, hogy az adott szövegrész a nyomtatott verzióban hanyadik oldalon van, egyébként sok értelme pont a reflowable szöveg miatt nincs.

A location viszont azért a legpontosabb megoldás, mert az szóhoz igazodik.

Kb. annyi értelme van az oldalszámok hiánya miatt felháborodni, mint hőzöngeni, hogy egy hosszú HTML szöveg miért nem tartalmaz oldalszámokat. :)

Az oldalszámozás a nevéből adódóan egy fix oldalképhez tartozó referenciaszám, ami egy reflowable szöveg esetén értelmezhetetlen, mivel nincs oldal. A Kindle egy tetszőleges mennyiségű szöveget megjelenítő képernyőképe nem tekinthető oldalnak.

ez is egy előny a papírkönyvhöz képest,

Meg az is, hogy tudsz a szövegekben keresni. Nemcsak egy adott könyv szövegén belül, hanem több könyv szövegén belül egyszerre is.

Mivel előttem van egy oldal, látom a terjedelmét

Csak ami előtted van az nagyon ritka esetben pont egy oldalnyi szövegrész. Az oldalt mint fogalmat itt el lehet felejteni, a nyomtatásra szánt formátumoknak és a papírkönyveknek plusz egyéb kiadványoknak van oldala.

ezért rögtön fogalmat alkothatok arról, hogy mennyi olvasnivaló van még hátra.

Akkor te igen tehetséges vagy, ha egy bizonyos képernyőképen lévő szövegrészből százalékos kijelzés nélkül megmondod mennyi van még hátra a könyvből. Mert ismétlem, még ha ki is jelezné, hogy éppen hanyadik oldalon jársz, az nem úgy van, hogy mondjuk 244/500, akkor már csak 256 oldal/lapozás van hátra, hanem lehet hogy a könyv szerinti 244. oldal kétfelé lett törve vagy esetleg háromfelé a beállításoktól függően és akkor lehet 244a, 244b, 244c rész is. És persze az sem feltétlen biztos, hogy ha egy oldal mondjuk 3 képernyőképre törik, akkor minden oldal szintén 3 képernyőképre fog. Fejezethatárokon borulhat a dolog.

(#21519) #48613632 válasza cocka (#21518) üzenetére


#48613632
törölt tag

Azt ugye tudod, hogy teljesen másról beszélsz, mint amiről mi :N

(#21520) vegyszer válasza kovisoft (#21514) üzenetére


vegyszer
addikt

Tudom, hogy itt ez eretnekség, de én a tabletes villanykönyvolvasás után a Nook Simple Touch mellé tettem le a voksot 2013 nyarán. Szerettem, de kellett rá egy root, és egy Cool Reader apk. Ott be lehetett állítani, hogy 2171/2989 oldalon állok, ami 72,63%. Sőt, volt egy egy képpont vastag vonalzó, ami grafikusan mutatta, hogy hol állsz, hol vannak a fejezet határok. És mikor olyan mamut könyvet olvastam, mint az Asimov ​teljes Alapítvány – Birodalom – Robot univerzuma 5 kötetben, azt azért jó volt látni, ahogy a százalékos akkut is.

Ok, hogy ez a szám újratörik minden betű/margó/stílus állítás után, de én nem állítgatom. És ott az app is tudott szótár után magyarul feltételekkel elválasztást alkalmazni.
Ha nem gajdul meg, valószínűleg nem lennék ma PW3 boldog felhasználó.

[ Szerkesztve ]

"Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

(#21521) #48613632 válasza vegyszer (#21520) üzenetére


#48613632
törölt tag

"Ott be lehetett állítani, hogy 2171/2989 oldalon állok"
Na, ez az, ami nekem kellene :)

(#21522) kovisoft válasza cocka (#21518) üzenetére


kovisoft
őstag

Ezek szerint nem értetted meg, hogy miről beszéltem. A dinamikus oldalszámozás (ahogyan pl a normálisabb androidos könyvolvasó appokban van) azt jelenti, hogy az egy oldal, amit a képernyőn látok. Tehát minden lapozásnál nő ez az oldalszám. Természetesen betű, margó, stb. állítás után dinamikusan újraszámolódik az aktuális és az össz oldalszám is. Mintha ilyenkor kicserélném a papíralapú könyvemet ugyanannak a műnek egy másik kiadására, ami tartalmában nem változott, de más a tördelése.

(#21523) pjen válasza #48613632 (#21521) üzenetére


pjen
félisten

Szerintem szép lassan megszokod,hiszen a papír könyvet is kezelheted így.Ezer oldalas,ha 330 oldalt elolvastál az a könyv 30% a.

Kovisoft:végülis arra gondolsz,beállítasz egy olvasási felületet ez alapján az ovasó kiszámolná,hogy hány lapozással olvasod végig.Tehát kiírná a teljes lapozási számot és ebből számolna visszafelé?

[ Szerkesztve ]

(#21524) Degeczi válasza cocka (#21518) üzenetére


Degeczi
nagyúr

"mint hőzöngeni, hogy egy hosszú HTML szöveg miért nem tartalmaz oldalszámokat"

Valóban!
200 hozzászólásos nézetben az itteni topikok is nagyon hosszúak: nem is tudom, hogyan lehet meglenni pusztán egy gördítősávval, számozás nélkül :D

(#21525) #48613632 válasza Degeczi (#21524) üzenetére


#48613632
törölt tag

De mégis, hol preferencia az, hogy egy csoportba belépve, azt az elejéről kezdd el olvasni? :F
Nem tudom srácok, ne legyetek már ennyire gügyék ;]

(#21526) Degeczi válasza #48613632 (#21525) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Fogalmam sincs, miről beszélsz... :F

(#21527) #48613632 válasza Degeczi (#21526) üzenetére


#48613632
törölt tag

Hát, lehet, hogy félreértettem, amennyiben enyhén szarkasztikus volt a válasz.

Konkrétan, erre reagáltam:
"nem is tudom, hogyan lehet meglenni pusztán egy gördítősávval, számozás nélkül :D"

(#21528) cocka válasza kovisoft (#21522) üzenetére


cocka
veterán

Mivel a topiknak nem témája a normálisabb androidos könyvolvasó appok, csak azt írtam le, hogy a Kindle ebook olvasók hogyan kezelik ezt az oldalszám dolgot.

Mintha ilyenkor kicserélném a papíralapú könyvemet ugyanannak a műnek egy másik kiadására, ami tartalmában nem változott, de más a tördelése.

Akkor az oldalszám gyarkorlatilag nem sokat ér, mivel az eredeti mű oldalszámaitól eltér, egyébként meg irreleváns infó, mert ahogy Degeczi is említette igencsak okos fejszámolóművész lehetsz, ha mondjuk többezer oldalas könyvnél kapásból megy az x/y*100, ahol x az aktuális oldal, y pedig a legutolsó oldal száma. Vagy esetleg az, hogy y-x.

A százalék lehet, hogy nem pontosabb, de informatívabb, mint pl. az hogy 4398/7412.

[ Szerkesztve ]

(#21529) #48613632 válasza cocka (#21528) üzenetére


#48613632
törölt tag

Istenem, de nagyon nem akarod megérteni.
Sosem volt arról szó, hogy a lapszámozás releváns legyen, a papír alapú könyvvel, vagy egyáltalán bármivel, önmagán kívül persze.

Azt sem kérte senki, hogy ezt fogadd el, vagy bárki fogadja el.
Egész egyszerűen, vagyunk páran, akiknek ez hiányzik. Ezt megemlítettük, de tök felesleges idejönni, és azon rugózni, hogy ez miért nem jó nekünk.
Jó és kész.
Minekutána kb huszadjára sem értetted meg, hogy miről van szó, és a saját logikád szerinti aboszolut oldalszámozást erőlteted, annak ellenére is, hogy mi végig relatív oldalszámozásról beszéltünk, szerintem engedd el a témát.
peace :R

szerk:
Egyébként, ezt a korábbi KIndle verziók tudták, legalábbis, angol nyelvű fórumokon is utána olvasgattam, és többször említve lett.
Amit még hozzáfűznék, hogy nem egy fórum topikja foglalkozik ezzel a témával, és sokaknak hiányzik ez a feature.

[ Szerkesztve ]

(#21530) Degeczi válasza #48613632 (#21529) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Sosem tudták azt amit annyira hiányolsz (lapozásonkénti számlálást), arról pedig volt már szó a napokban, h a papírkönyvhöz viszonyított számozást most is tudják, de a könyvnek kell ezt támogatnia.

[ Szerkesztve ]

(#21531) #48613632 válasza Degeczi (#21530) üzenetére


#48613632
törölt tag

Jó, ebbe nem mennék bele. Elolvastam pár bejegyzést ezzel kapcsolatban, és más Kindle verziókkal kapcsolatban említették.
De azt elfogadom, hogy az is legalább annyira autentikus, mint ez a fórum itt. Emberek beszélgetnek, és persze nem mindent lehet aranyba foglalni, no meg nem is kell.

Ez mellett, én rég elfogadtam, hogy ez a dolog jelenleg nem fog menni, ami viszont kicsit aggaszt, ha arról próbálnak meggyőzni, hogy erre nekem miért nincs szükségem :)

(#21532) Degeczi válasza #48613632 (#21531) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Vagy hülyeséget írtak, vagy tapasztalatlanul félreértetted.
Mindenesetre alaposan túlrugózod ezt a témát is.

(#21533) Polllen válasza #48613632 (#21531) üzenetére


Polllen
nagyúr

Erről megy a vita?

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#21534) zseko válasza #48613632 (#21531) üzenetére


zseko
veterán

Nekem például már nem hiányzik. Több hasznát látom annak, ha százalékban látom, és hogy mennyi idő van még hátra a teljes könyvből. Papír alapú könyvnél jó volt (na meg nem is volt más), de itt Kindle-n azóta egyszerűen leszoktam róla, nem ad releváns infót hol tartok, pedig eleinte én is azzal kezdtem, hogy oldalszámra állítottam. Használd, aztán pár hónap múlva térjünk vissza rá, hogy hiányzik-e még ;)

HR24.hu

(#21535) #48613632 válasza Degeczi (#21532) üzenetére


#48613632
törölt tag

Nem érzem úgy, hogy túlrugóznám. Direkt nem is szóltam bele, csak minimálisan. Olvass csak vissza. ;)

Polllen
Erről, vagy nem erről, azt nem tudom, de a lényege az ez lenne, vagy valami hasonló :K

zseko
Ezzel most voltaképp megkerülteted a kérdést. Hiszen, jelen pillanatban, nincs is rá lehetőség. Ha volna ilyen választható opció, biztos, hogy beneveznék rá.
De ha visszaolvasol, sosem mondtam, hogy enélkül használhatatlan lenne, vagy ne lehetne élvezni az olvasást.
Annyit mondtam, hogy van bennem egy hiányérzet ezzel kapcsolatban.

[ Szerkesztve ]

(#21536) Degeczi válasza Polllen (#21533) üzenetére


Degeczi
nagyúr

Nem. Ez az, amit Pitepeti félreértett, h "régen tudták" - tudják most is, de ez nem lapozásonként lép, hanem nagyjából egy fizikai könyvhöz hasonlóan, vagyis jóval ritkábban ugrik.

(#21537) cocka válasza #48613632 (#21529) üzenetére


cocka
veterán

kb huszadjára sem értetted meg, hogy miről van szó, és a saját logikád szerinti aboszolut oldalszámozást erőlteted,

Persze, ez a mondatom is ezt bizonyítja: Akkor az oldalszám gyarkorlatilag nem sokat ér, mivel az eredeti mű oldalszámaitól eltér,

peace

Aha tehát szépen leoltasz, mint a lámpát utána meg békét akarsz, holott tévedsz ha azt hiszed, hogy nagyon nem akarod megérteni

de a könyvnek kell ezt támogatnia.

Ott a pont, tehát Degeczinek megintcsak igaza van. Abban is, hogy ha a könyv támogatja, akkor oly módon, ahogy korábban leírtam.

Hogy egyes appok dinamikus oldalszámozásra képesek, az nem tárgya ennek a topicnak. Lehet ezen hőzöngeni, de mivel ezt sosem tudta a Kindle, max. elfogadni tudod.

tudják most is, de ez nem lapozásonként lép, hanem nagyjából egy fizikai könyvhöz hasonlóan, vagyis jóval ritkábban ugrik.

Látod megintcsak Degeczinél a pont. Tehát kettőnk ellen és a Kindle rendszere ellen hőzöngsz. Lehet ezt így tovább csinálni, meg hiányolgatni a dinamikus oldalszámozást, csak nem érdemes.

(#21538) #48613632 válasza cocka (#21537) üzenetére


#48613632
törölt tag

:W feladom

(#21539) cocka válasza Degeczi (#21532) üzenetére


cocka
veterán

Az talán abból adódhat, hogy például az Amazonon egy-egy könyvhöz a kritikákat is összevissza írják. Pl. lepontoznak egy ebook olvasón teljesen jól használható szótárt, mert náluk nem működik valamilyen mobil appban vagy nem úgy működik, ahogy elvárnák. Vagy összemossák a papír könyvről szóló kritikát a Kindle-össel és rámész az adott könyv Kindle verziójára, és arra számítasz, hogy a Kindle verzióról fognak szólni a kritikák, ehhez képest a 90% a papírkötésről írja a negatívumokat, hogy túl kicsik a betűk stb.. Ha pedig kiválasztod, hogy Show only reviews for ebook version vagy mi, akkor alig van kritika. Szal. vicc az egész.

(#21540) cocka válasza #48613632 (#21538) üzenetére


cocka
veterán

Helyes, a tények makacs dolgok. Az egyéni ízlésed pedig szintén nem fogja befolyásolni, hogy Kindle-ökön az oldalszámozás rendszere másképp működik, mint ahogy te szeretnéd.

(#21541) kovisoft válasza cocka (#21537) üzenetére


kovisoft
őstag

Pedig te nem érted miről beszélünk, vagy pedig szándékosan összemosod az általunk hiányolt dinamikus oldalszámozást a papírkönyvhöz viszonyított számozással. Az tény, hogy sajnos ezt a fajta oldalszámozást nem támogatja a Kindle, és az is tény, hogy ez többünknek hiányzik. Az a gond, hogy valahányszor felmerül a topikban ez a kérdés, folyamatosan megkérdőjeleződik ez az igény, és olyan válaszok jönnek, hogy nincs is rá szükségünk, mert ott van helyette a százalék. De hiszen többször leírtam már, hogy számomra miért nem pótolja ezt maradéktalanul a százalék (még most, sok éves Kindle használat után is hiányzik a dinamikus oldalszámozás). Tehát valami ilyen válasz lenne ilyenkor a korrekt:

"Igen, megértjük, hogy neked ez hiányzik, sajnos a Kindle nem támogatja, helyette ott van a százalék, a hátralevő idő, a location, a papírkönyvhöz viszonyított számozás, mi megszoktuk így, neked is ezt kell megszoknod."

Azt pedig mindenki el tudja dönteni, hogy igazából ki hőzöng, ha végigolvassa a hozzászólásokat.

(#21542) cocka válasza kovisoft (#21541) üzenetére


cocka
veterán

Remek. Legyen nektek karácsony.

(#21543) zseko válasza #48613632 (#21535) üzenetére


zseko
veterán

"De ha visszaolvasol, sosem mondtam, hogy enélkül használhatatlan lenne, vagy ne lehetne élvezni az olvasást."

Persze, én sem gondoltam, hogy mondtál ilyet :) A könyvnél, számomra, az oldalszám mellett még ott volt a vizuális inger is mikor kézbe fogtam, fizikálisan is láttam, éreztem, hogy hol tartok. Ez hiányzik? Igen, ez hiányzik. Nekem a kettő együtt adta a ' haladási élményt', ha nevezhetjük így, ezért az oldalszám itt az olvasón magában nem sokat ad, ezért nem foglalkozom már vele annyira.
Ha lenne alul egy progress bar is, amin az előrehaladás lenne (persze a könyv aljáról felfelé simítva előjön, csak jobb lenne ha mindig szem előtt lenne), úgy lehet meggondolnám az oldalszámozás visszakapcsolását, mert az vizuálisabb visszajelzést ad arról hol tartok, mint a százalék kijelzés. De mivel az nincs, magában pedig az, hogy '267' semmit nem mond nekem a teljes oldalszám tudása (kiírása) nélkül (267 of 280, vagy 267/280), (még ha elő is lehet hozni, de ahhoz meg külön mozdulat kell), így áttértem arra amit jobbnak érzek. Ami például (#21533) Polllen képén látható, na az úgy esetleg. Vagy még inkább '267 -----------|-- 280 95%' formában.

[ Szerkesztve ]

HR24.hu

(#21544) #48613632 válasza zseko (#21543) üzenetére


#48613632
törölt tag

Egyértelmű, hogy az összlapszám is szükséges a kijelzésnél.

(#21545) Ébri válasza #48613632 (#21544) üzenetére


Ébri
senior tag

Kobon is x of x az oldalszám, s a lapozások számát mutatja. Koreaderen is lehet x of x és % is.

Én is úgy gondolom, hogy ez hátrány. De ez van, vannak előnyei is, pl. jó szótárakhoz képest ez kevésbé fontos. (Számomra se ez döntötte el a leváltását.)

Az, hogy beteszik-e szoftverbe, a fejlesztő döntése, de szerintem az igény igenis érthető, én is könnyebben értelmezem hol tartok, mint %-ban (s nem értelmezési gondok miatt).

(Kicsit engem arra emlékeztet, mikor arról győzködtek, hogy a Samsung milyen jól döntött, hogy a csúcstelefojnjjaiból kiszedte az FM rádiót, mert úgyse használta senki. Szerintem mindig jobb egy lehetőség, amit ha akarok használok, ha akarom nem, mint ha nincs is rá lehetőségem.)

De mivel eddig se volt, ezután se lesz normális oldalszám nagy eséllyel, szóval ez van.

(#21546) asuspc96


asuspc96
senior tag

Hello

A Calibres topikban már feltettem a kérdésem --->[link]
De láttam, hogy a legutóbbi bejegyzés is 2 napos, szóval feltenném itt is, hátha előbb választ kapok.

(#21547) cocka válasza asuspc96 (#21546) üzenetére


cocka
veterán

Hát valószínűleg regexppel. Valahogy át kéne konvertálni htmlbe, mert ott viszonylag egyszerűen megoldható ez egy vagy esetleg több cserével, utána pedig a végeredményt visszakonvertálni htmlbe.

(#21548) snowdog válasza asuspc96 (#21546) üzenetére


snowdog
veterán

Szerintem meg exportálni kell rtf-be, majd manuálisan javítani. A forrás feltehetően pdf volt, és így sikerült a konvertálás. Ezt a legnehezebb helyrehozni. Ennél még egyszerűbb beszerezni az eredeti pdf állományt, és normálisan konvertálni rtf-be.

u.i Egyébként a másik topikban egy órán belül kaptál választ.

[ Szerkesztve ]

(#21549) Spy89


Spy89
aktív tag

Jelenleg én PW3assal rendelkezem, és ehhez viszonyítva érdekelne, hogy az új Oasis-el (2017) van valakinek tapasztalata? Az üzemidőket összehasonlítva, mi különbség? Mik a vélemények? Az amazon oldalán panaszkodtak a "rövid" üzemidőre.

[ Szerkesztve ]

Jön még boardosra lavina! :D

(#21550) Degeczi válasza Spy89 (#21549) üzenetére


Degeczi
nagyúr

A gyári értéket hoznia kell évek múltán is.
Ez gyakorlatilag annyi, h naponta ebédszünetben egy félóra olvasás, wifi lekapcsolva, világítás közepes fokozaton: ezzel bírnia kell egy hónapnál vmivel többet (a gyári specifikáció "akár 6 hét" erre a felhasználásra)
De folyamatos, napi több óra olvasással akár pár nap alatt is lemeríthető persze (pláne extrém melegben vagy hidegben, amikor minden lapozás után feketére törli a kijelzőt)

na szép, közben átszerkesztetted, nem volt benne az Oasis, ezért gondoltam, h a PW üzemideje érdekel

valóban olvasni panaszokat Oasisre, és többen írnak egyébként normál felhasználás mellett is pár nap alatti lemerülésről

kár lenne, mert kben szimpatikus modell

[ Szerkesztve ]

Útvonal

Fórumok  »  Tabletek, E-bookok  »  Amazon Kindle (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.