Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Asszociációs játék. :)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Konvektor korszerűsítés - Computherm KonvekPRO felszerelése Q7RF szobatermosztát
- Öregszem
- GPU-k mindörökké - a kezdetek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Kínai mobilok (replika, klón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
válasz Victoryus94 #1605 üzenetére
Végülis van, pl. szétnézhetsz a hardveraprón, de pl. a mobilamb.eu-n is (habár magyar a kiírás, attól még szlovákiában bejegyzett cégről van szó), vagy a lett Zopo oldalon.
Amit érdemes nézni, hogy MT6589 vagy MT6582 legyen benne. Ez utóbbi olcsóbb szériás, nem kell megijedni, viszont lehetőleg márkásabbaz válassz (Lenovo, THL, Xiaomi, Zopo, Jiayu, ZTE, Huawei, bár van pár olyan kevéssé ismert márka még, mint a pl. Doogee )
50 körül biztos találsz bp-i átvétellel ilyet.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #1619 üzenetére
Nagyon vigyázzatok, hogy mit ír ki RAM-nak, mert nem egy kínai klón téveszti meg a tesztprogikat.
A valós RAM méretét parancssorból (busybox kell hozzá) a
busybox free
paranccsal lehet lekérni.Ráadásul még a processzornál is előfordulhatnak meglepetések, bár erről az MTKDroidTools szokott figyelmeztetést írni (mert van olyan kínai csoda, ami azt hazudja, hogy MT6589, aztán csak MT6572...)
És nagyon jó, hogy felhívod arra a figyelmet, hogy másik rommal bizony tégla lehet. Ezen telefonok esetén ez fokozottan igaz.
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #1632 üzenetére
A ROM méretét korrekt módon meg lehet állapítani.
Ehhez kell egy parancssori (vagy adb) kimenet a
cat /proc/dumchar_info
parancsról. Ehhez még root sem kell.
Ebből kiszámítható, hogy mekkora a tényleges ROM (eMMC) méret érték, mert benne vannak a rom-szakaszok kezdő címei és méret értékei.Vagy ott van a
cat /proc/partitions
parancs is, ami csak a partíciók méretét írja ki, de az mmcblk0 értéke ott figyel.
pl.:
sudo ./adb shell cat /proc/partitions
major minor #blocks name
7 0 1254 loop0
179 0 3843584 mmcblk0 <-- ez 3,66GB, mondjuk úgy ez 4GB-os ROM-mal rendelkezik.
[M]
179 1 1 mmcblk0p1
179 2 10240 mmcblk0p2
179 3 10240 mmcblk0p3
179 4 512000 mmcblk0p4
179 5 129024 mmcblk0p5
179 6 3145983 mmcblk0p6
179 7 0 mmcblk0p7A két módszer végeredményének egyeznie kell.
-
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #1634 üzenetére
Elméletileg az MTKDroidTools megnézi, hogy valójában mi van benne. Ha azt írja, hogy MT6589, akkor 99%, hogy az.
Elég jól összerakta rua1 azt a programot.Ha mégsem biztos benne valaki, akkor azt is meg lehet nézni, de akkor szét kell bontani a boot.img-t és meg kell nézni a ramdisk-ben lévő fájlokat, hogy van-e benne "susmus".
-
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #1638 üzenetére
te eltudod képzelni hogy egy replica telefon csak a stock romot tudja használni???
Nem feltétlenül, de nagyon körültekintően kell eljárni, ha ROM-ot akar feltenni egy klónra.Volt nálam egy valamilyen s4 mini.
Teljesen fekete volt a képernyő, ennek ellenére olyan volt, mintha működne.
Volt indulási dallam lejátszás, de teljesen kijelzésmentes volt a telefon.
A tulaj szerencsére csinált MTKDroidTools-os mentést. Ez volt a nagy mák.
Pár óra alatt sikerült bele újra életet lehetlni. Ezek után közösen vadásztunk hozzá ROM-ot, és a 3. már tényleg működőképes volt!
De ez is csak úgy, hogy semmi mást nem flash-eltem fel, csak a boot.img és system.img párost. Ezt a kettőt is csak az után, hogy a system.img-be bele néztem, mi is van benne; elsőként a build.prop-ot.Alapesetben minden hasonmás telefon esetén azt javaslom, hogy csak ezt a két img-t flesselje az, aki romot akar cserélni.
A preloader (és ha van, akkor a dsp_bl) átflesselése orosz rulett. Ha balul üt ki, akkor téglázódik a telefon.
A többi átflesselése sem veszélytelen, főleg mentés nélkül.
Elég egy rossz scatter file, és máris szanaszét eshet az egész...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz #97246720 #1650 üzenetére
A valós tárhelyet, partíciókiosztást az alábbiakból lehet korrekt módon kimazsolázni.
Terminálból:
cat /proc/dumchar_info
Ez az alap partíciókiosztás, ami a kernel által meghatározott.cat /proc/partitions
Ez a ténylegesen aktuális partíciók és méretük leírója.A kettő infó összevetésével meg lehet állapítani, hogy melyik partíció micsoda, és hogy volt-e esetleg partíciómódosítás a telefonon.
Ezen parancsok kimetei a korrektek, hiába ír bármilyen tesztprogram mást (vagy akár a saját beállítások -> tárhely menü)
-
nagyúr
válasz #97246720 #1655 üzenetére
Ha szövegesen berakod ide mindkét parancs kimenetét, akkor azt marhagyorsan meg lehet mondani.
A 0x0000600000 -> hex2dec("600000") -> 6291456 bájt -> 6144kilo bájt -> 6MB
(1024-es az osztó)szerk.: így jobban érthető?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #97246720 #1661 üzenetére
A tárhely kiosztás minden telefonnál egyedi.
Ezért fontos, hogy tudd, mivel is állsz szemben.
Ugyanis a dumchar_info összefüggésben van a scatter fájl-lal, ami a flashtool-hoz kell. Ugyanis mindkettő a pratícióleírást tartalmazza.sárga a módosított
Mihez képest módosított?mem: 994960
1GB RAM van benne.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #97246720 #1663 üzenetére
RAM-ra írja ezt?
Mert ha igen, akkor emlékezz arra, amit írtam: a gyári rendszer megbuherált állapotú, gondolom van benne egy 2-es szorzó
Pl. a Lenovo (ami nem kis cég ugye...) az adatpartícióra olyan 1,5-ös szorzóval írja ki a /data partíció méretét...
A HTM meg tuti (a 3GB /data partíciót 4,12GB-nak látta --> ami ugye azért vicces, mert össz nincs benne 4GB ROM...)Na ezért nem hiszek a screenshot-oknak, csak annak, amit parancssorban látok.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz #97246720 #1675 üzenetére
Szerintem a komplett build.prop-ot össze kellene vetni.
Egyébként meg ha csak a system-et cseréled le flashtool-lal, akkor egetverő probléma nem nagyon lehet, legfeljebb nem indul el. Ha nem indulna, akkor hozzá flesseled még a boot.img-t, legfeljebb megint nem indul el. Ha eme kettő szakasz flesselése után nem megy, akkor nem rá való a rom. Megjegyzem, csak saját felelősségre.
Ha CWM-ből csinálsz egy mentést akkor meg gyorsan, flash nélkül is vissza lehet húzni csak a system-et, és visszaáll a rend.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz HornedReaper #1679 üzenetére
Ez $-ban kifejezve max 120$. (ÁFÁ-val együtt)
Frissítésre lehinkáűbb a Zopo, THL, Lenovo, talán még a Jiayu az, ami hajlamos.
Persze A ZTE és a Huawei is lehet, de nem garantált.
Ebben a kategóriában MT6582-es processzorral szerelt telefont érdemes csak választani.
Ha a 25k-s kategóriát választanád (85$ max ÁFÁ-val), akkor az MT6572-vel kell beérned, amihez rendszerint 2MegaPixel-es kamera társul (vagy "feljavítva" 5MPX-re), kevés kivételtől eltekintve.Amit kerülj: Star W450. Az olyan óccó húsznak híjg a leve... Ipari hulladék.
Hirtelen tipp: [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
nagyúr
Ha komplett szeretnéd a mostani rendszert root nélkül menteni, akkor a flashtool mentés a legalkalmasabb, bár nem egyszerű...
Utána az MTKDroidTools-os mentés, amihez a droidtools megcsinálja a root-olást.Én ezt a sorrendet követem minden esetben.
-
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #1702 üzenetére
A droid tools mentés kicsit egyszerübb ott nem kell számolgatni....
Igen, egyszerűbb, nem kicsit.
Viszont root-olja a telefont, illetve azt is érdemes tudni ehhez, hogy az SP Flashtool-lal mentett rom-szakaszok a preloader kivételével egy az egyben visszaflesselhető.
MTKDroidTools-os mentésnél pedig átalakításra van szükség.(Az elvetemültek pedig dd-vel rakják vissza a flashtool-lal lementett rom-szakaszokat )
Tehát kb ugyanott van az ember.
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1786 üzenetére
Pont ezert kell screenshot, hogy tudjuk mi a helyzet.
A kinai cucc lehet recovery es factory is .
Sokszor keverik a tulajok a ket dolgot, es masra valo a ketto.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1788 üzenetére
Szerintem vedd le azt a kepet gyorsan amin az imei van.
De ez factory mode inkabb mint recovery.
Hogyan leptel be ebbe a menube?B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1790 üzenetére
próbáld meg a hangerő fel +power gomb kombót.
Várhatóan az lesz a recovery.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1793 üzenetére
A legjobb amit tudsz tenni, hogy MTKDroidTools-zal csinálsz egy komplett rendszermentést.
Addig semmi mást ne tegyél.
Javaslom a 2.4.8b verziót, mert ott be lehet állítani, hogy a data partíciót is lehessen menteni. És be is kell állítani.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1795 üzenetére
Nem.
A mentésről ez szól: [link]Javaslom hogy figyelmesen olvass, mert ha már azt összekevered, hogy melyik leírás szól a mentésről és melyik a visszaállításról, akkor komoly gondol lehetnek később.
-
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #1797 üzenetére
A data partíció a felhasználói programok, adatok (névjegyzék, sms, ilyenek) helye. Persze még az imei is oda generálódik (az nvram bin régióból), ezért az mtkdt magát az imei-t is külön kimenti.
Nem mindenkinek van rá szüksége, hogy a komplett data partíciót mentse.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1799 üzenetére
Akkor nincs root-olva a telefon?
Az baj hogyha én nem láttom ezt a hiba üzenetet ?
Mit értesz ez alatt? Hiszen leírtad. Akkor miért nem látod?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1802 üzenetére
Ez a kínai mobiloknál nem jelent semmit.
Érdemes feltenni a mobileuncletools-t a play-ről.
Ha elindítod és ezt látod. (A képen bal oldalt fent ott lesz, hogy root. Ha nem root, hanem unroot a felirat, akkor nem root-olt.)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1804 üzenetére
Ez az MTKDroidTools, nem a Mobileuncletools.
Látszik, hogy MT6572-es a telefon, nem MT6589.
Az alsó részt levágtad a képről, így nem tudható, hogy root-olt-e vagy sem.
(persze az imei-t ha kiírja azt maszáld el)[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1817 üzenetére
Ha rootolt akkor ilyesmit kellene latnod (alul a sarga negyzet a fontos!):
Ha igy van, akkor [link]
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Tigris1992 #1821 üzenetére
Jelold be a backup userdata an cache-t.
Utana nyomj a backup gombra!Mar nem kell superusert telepiteni.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz kriminális #1846 üzenetére
Szerintem kuldj neki privatot, vagy a dualsim topikban keress ra a nevere.
Nagyon jokat mndcrola, illetve az oroszoknal van tamogatasa.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz tpeter77 #1873 üzenetére
otthon utólag fel lehet rá tenni egy európai országokba szánt androidot (4.2.2 vagy 4.4.2), hogy legyen rajta magyar nyelv?
Amit tudsz tenni ez esetben, hogy a saját ROM-ját magyarítod. Mást nem fogsz tudni kezdeni vele.
Magyarítás jBart-tal.@(#1875) WOT-H-A-C
Kínában is van WCDMA (unicom) hálózat, nem csak td-scdma.
Azt kell figyelni, hogy wcdma legyen a specifikációjában.
Egyébként a td-scdma-s telefonok is mennek itthon, csak nem lesz 3g, hanem csak edge.
De menne a net (csak picikécskét lassú lesz).[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz bypass|HUN #1906 üzenetére
Van-e imei száma?
Ha van, akkor nincs-e letiltva? (Szolgáltatónál tudsz érdeklődni)B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
válasz bypass|HUN #1908 üzenetére
Semmi gond az azonos imei számmal.
Tudom banális, de a kártyákat jól tettétek bele?(Lehet olyan is, hogy túl régi/új a sim, és azért nem megy)
-
nagyúr
válasz bypass|HUN #1910 üzenetére
Csak egy módon behelyezhető a sim.
Tudom, csak rá kellett kérdeznem, mert volt már példa, hogy lalaki berakta nem jól.Esetleg az okozhat gondot, hogy "csak" egy sim van berakva?
Nem.Esetleg nézd meg, hogy milyen a hálózati beállítás, lehet, hogy csak 2g-re állírva megy ? (ami nem lenne logikus, mert a link amit adtál az azt írja, 900, 1800 és 2100MHz.)
-
nagyúr
Hát...
Az mtkdt mentésed úgy néz ki, hogy nem teljes.
A mentésben kellett vona lennie system.fájlrendszer.img és system.fájlrendszer.tar fájloknak.
Ebből állítaná vissza a system-et.Ami lehetséges jó hír lehet, hogy az mtkdt csinál egy cwm mentést is az sd kártyára. onnan vissza lehetne állítani a system-et, ha van cwm (persze írtad, hogy most nincs, de lehet csinálni hozzá).
Kérdések:
1, Van-e CWM mentésed, amit az mtkdt készített?
Ha ugyanis van, akkor cwm felrakása után vissza lehet állítani legalább a system és boot img-ket. Utána factory reset után a data úgyis újra generálódik.2, Milyen recovery volt eredetileg rajta?
3, Most gyakorlatilag a gyári recovery-ben képes elindulni a telefon?
-
nagyúr
Nem a dupla root okozott problémát, hanem az, hogy nem volt elegendő hely a system.img-t megcsinálni.
Amúgy nem hinném hogy dupla root lett volna, mert ha root-olt volt, akkor egy ideiglenes root-ot szerzett az MTKDT.A facotry mode hasznos, ha van rendszer (mert akkor van adb elérés is, általában).
A legalsó menüpont az újraindítás.
A system könyvtár, ami az MTKDT mentésedben van, az lehet, hogy hasznos. Csak azt nem tudom, hogy lehetne hasznosítani (még nem kerültem ilyen helyzetbe.
-
nagyúr
válasz WOT-H-A-C #1946 üzenetére
Jól érted.
Ha csinálsz egy mtkdt backupot, és van megfelelő mennyiségű hely az sd kártyán, akkor létrehoz egy clockworkmod/backup/dátum-idő könyvtárat. Ebben lesz boot,img, system.ext4.tar és files fájlok.
Ez bíz egy cwm 5.0.4.4-es verziós mentés.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
Ez a scatter valahogy sántít.
Mégpedig itt:
__NODL_FAT 0x1bc0000
{
}
ANDROID 0x2fc0000
{
}
CACHE 0x11fc0000Nem egymást követőek a címek.
2fc0000 után hogy következhet 11fc0000?Szóval itt valami nem egészen kerek.
Ez is lehet oka a sikertelenségnek.nem értem miért _nodl_ minden?
A nodl előtag az, amit nem fog flesselni a flashtool alapesetben.
De nem minden nodl, ha megnézed.@(#1953) görcs
Igen, ez egy cwm backup (legalábbis nagyon hasonlít rá)Mi alapján,melyik fájl mondja meg a SP Flash toolnak,hogy most NAND, EMMC amire írnia kell?
Szerintem a preloader.Elő kéne bányászni azt a cwm-met, és megpróbálni feltenni.
De nem eszetlenül, hanem előzőle jó sok ellenőrzéssel.
Pl. adb-n keresztül kell egy parancs, ami a tényleges partíciókiosztásokat tartalmazza:
adb shell cat /proc/dumchar_infoha ez nem vezet eredményre, akkor
adb shell cat /proc/mtdvagy épp
adb shell cat /proc/prartitionsvagy
adb shell cat /proc/emmcEzen ellenőrzések nélkül csak a találgatás van.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Az addig rendben van, hogy nem értesz hozzá (én sem értek a mikrobiológiához pl...)
Az is rendben van, hogy keresed a megoldást.
De a kérdésekre javaslatokra nem jön mindig reakció.
Pedig lehet, hogy érdemes megfogadni a tanácsokat, mert ha megnézed
[ezt az esetet], akkor láthatod, hogy azt is sikerült helyrerakni.
Érdemes elolvasnod, hátha neked is segít.
Ott is javasoltam: ne kapkodjon az illető.[ Szerkesztve ]
-
-
nagyúr
Nincs root.
Nem is tudja root-olni, ezért cwm-ből kell (pontosabban lehet)
Megjegyzem, hogy framaroot-tal megpróbálhatod root-olni, ha sikerül akkor meg nyert ügy,
Ha nem, akkor SP flashtool mentés (én egyébként is ezzel kezdeném), cwm gyártás cwm felrakás és root.zip lefuttatás metódust követném.B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
nagyúr
A furcsa az, hogy itt pl. egy CWM mentést látok.
Ez már CWM-mel készült, vagy MTKDroidTools-zal?
Ez még a jó rendszerről készült?A mentésekből sok dolog kiderül. Pl. az is , hogy CWM vagy hasonló van-e elérhető.
Ami viszont fontos, és elfeledted az az, hogy az adb parancsokat végigpróbáld, és írd, mi az eredménye (kimenete)
További, hogy a CWM portolást viszonylag kevés infóból is megoldom itt: [link]
(Kérlek, hogy most ne regényt írj válaszként, hanem csak tényszerű, egyszerű válaszokat. Azokat tudom feldolgozni)
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Háztartási gépek
- War Thunder - MMO Combat Game
- Linux kezdőknek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Vallás
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Bluetooth hangszórók
- EAFC 25
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest