Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Steven: Miért váltottam Tv-ről projektorra?
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- gerner1
- bambano: Bambanő háza tája
-
LOGOUT
Parfüm topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Feketelaszlo
senior tag
Ha rá van írva, hogy EDP, akkor szerencsére nem nekünk kell kitalálni az alkoholtartalmát
Nem a tartóssággal szokott baj lenni, nekem inkább az a tapasztalatom, hogy sok parfümöt próbálnak elnyomni bazáriasan gejj, mámorító illatvilágba és erőltetett lesz az egész - egyeseknek talán kicsit szúrós szagúnak is hathat. Ha a nyugati parfümöt megfeleltetjük egy hibátlan eleganciájú és gentleman Di Caprionak, a keleti egy Hulk Hogan lesz, aki hajnalban mikor még alszol betöri az ajtódat, feltépi a pólóját, a mellkasához szorít és azt üvölti: "Szagolj, te állat..SZAGOLJ!" Persze meglepetésünkre Hulk Hogan felsőteste valójában kellemes illatot áraszt, mi mégsem szeretnénk egész nap az ő izomkötegéhez láncolva szaladgálni.
Ellenben mondjuk a pézsmás dolgaik nagy többségben szerintem jók, s virágos meg fűszeres parfümök között is akad egy-kettő visszafogottabb és kevésbé műanyag.(#5349) mufi : Filteres tea? Rendes tea csak teafűből lesz. Mondom ezt úgy, hogy még én sem álltam át teljesen, túl kényelmes a filtert csak belecsapni a forró vízbe és várni, hogy elkészüljön.
-
mufi
senior tag
válasz
Feketelaszlo #5345 üzenetére
Nem feltétlenül, de én sajnos még kávéból sem találtam olcsót és jót. Teából sem. De! Pardon. Nagyon jó és olcsó, csak mikor megnézem az összetételt, akkor majd' összeesek...
más: megnéztem a Parfüm c. filmet. Elgondolkodtam, hogy pályatévesztett ember vagyok....
-
Mercutio_
félisten
válasz
Feketelaszlo #5345 üzenetére
A drága elég relatív lévén 5-6k-ért már korrekt márkás parfümök vannak akcióban.
Litánia helyett elég egy "kímérős szint, megfejelve az arab ízléssel-t beírni, abból is értek -
Feketelaszlo
senior tag
válasz
Mercutio_ #5335 üzenetére
A pH!-n vagyunk. Szerinted lesz olyan öngyilkos jelölt, aki be meri kommentelni egy alapvetően drága holmikról szóló topikba, hogy amúgy az olcsó sem rosz?
Hogy valami diplomatikusat is írjak: az arab parfümkultúra szöges ellentéte a nyugatinak. Nem jobb, nem rosszabb, más. Viszont ha már egyszer valaki meg akarja ismerni, az merjen fejest ugrani és olyat vegyen, ami valóban echte arab és nem nyugat-konform. Nyugati stílusú parfümöt nyugati márkáktól, keletit a keletiektől. -
ToBeY
nagyúr
Az aqua-s illatok nem a tartósságukról híresek,de ez is egyén függő.Én tegnap reggel fújtam be vele magam, du még megérezte egy ismerős rajtam (én már nem)
Ha tartós kell vegyél valami púderosat,mondjuk az nyárra nem túl szerencsés...
-
pohár
félisten
skacok, a stuttgarti repteren lehet Amouage-t nyalogatni valahol? azt látom, hogy van pár duty free, de nem tudom, hogy vannak-e ilyen illataik
-
zs.tom
tag
Ha valakit érdekel még mindig van Amouage Memoir decant lehetőség non-magnetic üvegből.
-
qwertly
addikt
Sziasztok!
Keresem a Paco Rabanne Pour Homme régi változatát amely még ilyen üvegbe volt.A mostaniak csak zöldbe vannak és nem tudom ugyan olyan az illatuk mint ezeknek a régieknek.Ha lehet itthon kapni valahol nagyon szépen megköszönném a linket. -
Mercutio_
félisten
Szakik ezekről vélemény:
Rasasi Khaltat Al Oudh
Al Haramain Mystique Homme eau de parfum -
mufi
senior tag
Aventus project 02. Akit érdekel írjon privátot.
-
jookomak
őstag
Remélem mindenki előveszi hétfőre a régóta féltve őrzött, esetleg apukától, nagypapától kapott Byc moze-t, és azzal indul locsolkodni, nem holmi rendes parfümmel.
-
ödönke
aktív tag
Összeválogattam pár parfüm mintát iparfümériáról, írjatok még pár ötlet, főleg niche érdekel, esetleg kisebb házak alul értékelt különlegességei ami mintának kapható is IP-n:
- Creed Virgin Island Water
- Amouage Reflection
- Creed Green Irish Tweed
- Creed Millesime Imperial
- Creed Erolfa
- Parfums De Marly Herod Royal Essence
- Rasasi La Yuqawam
- Viktor & Rolf Spicebomb
- Guerlain L'Instant de Guerlain Pour Homme Eau Extreme
- Lacoste Pour Homme -
atees
őstag
Erről az oldalról van tapasztalat?
7000Ftért Paco Rabanne? Kicsit furcs -
EG0
aktív tag
Nekem egy fiatal csaj ismerősöm a Mugler - Pure széria valamelyik édes darabjára közölte, hogy nagypapás. Azt hittem, leordítom a fejét.
Aztán megnyugtattam magam, hogy van még ideje kiszakadni az Adidas / Bruno Banani világból.
Amúgy nekem Diorból pl. az új Sauvage jobban bejön, mint a Bleu, meg úgy általában a nagy nevektől nekem mindig az tetszik, amit a márka bázisrajongói legjobban utálnak.
(Pl. Guerlain - Ideal, JPG - Kokoriko, Dior - Sauvage, Mugler - Pure Energy, Burberry - The Beat, stb.) -
EG0
aktív tag
Mondjuk 4900 Forintot megér jelenleg.
Én sport illatnak jobban kedvelem a citrusos vonalat, ez nekem túl fűszeres, de nem veszünk össsze. :-) -
EG0
aktív tag
Itt egy érdekes írás az L'Eau d'Issey Pour Homme -ról.
De a Joop! - Homme is bekerült a "gender blender" összeállításba. :-P -
EG0
aktív tag
válasz
#81562624 #5306 üzenetére
Szerintem a Cool Water nem csajozós illat, nekem például 70+ apám használja. :-)
Mondjuk elég tartós, és kétségtelenül klasszikus.
(Épp ma nyúltam le az "Into the Ocean" változatát tőle.)
Ha nincs lehetőséged szaglászni, akkor a jookomak által már felsoroltakból 1 ml-es mintákat tudsz rendelni iParfümériáról.
Ha már itt tartunk, szerintem a Bvlgari - AQVA verziók sem csajozós / party illatok, mivel a Cool Waterhez hasonlóan hűs nyári illatok, mintsem édesek.
De ha megmondod, milyen ruha jön be a csajok 90-100%-ának, akkor megmondom, melyek a panty dropper illatok. :-D (Csak vicceltem. Nem mondom meg.) -
bluntside
csendes tag
válasz
#81562624 #5304 üzenetére
"Én úgy vagyok ezzel a parfüm dologgal, hogy olyan illat kéne, ami úgy általában bejön nőknek ..."
Inkább olyat vegyél ami NEKED bejön mert te fogod egész nap érezni magadon, és ha nem tetszik megundorodsz tőle. A csajokat nem az fogja megragadni, hogy éppen mit spricceltél magadra, hanem a vonzerőd. Persze ne legyél izzadtságszagú, meg ne a 600Ft-os AXE-ot fújjad ész nélkül izzadt hónaljra (fuj), de a nők 99%-nak alapvetően mindegy hogy mit éreznek a maradék 1% meg annyira sznob, hogy nagy ívben kerüld el!
Cool Water remek választás volt, máris jó nyomon jársz, először döntsd el hogy inkább a vizes, friss illatokat kedveled, esetleg az édeskésebbet vagy fásabbat, aztán lehet tőlünk kérdezni bátran.
Ez a 14 napos visszaküldési dolog meg jó móka, de azért nekem a 2-3 alkalom után már nem lenne pofám megjátszani, inkább rendelj mintákat iparfümériáról és utána az alapján válassz. -
törölt tag
Hirtelen felindulásból rendeltem egy Davidoff Cool Water-t az eMag-ról...
Nézegetem még a Bvlgari AQVA Pour Homme, Bvlgari Man Extreme illatokat is.
Ha lesz egy kis időm, lehetőségem, akkor majd jobban elmélyülök a témában.
Amúgy az iparfümériáról elég sok a negatív vélemény az árukeresőn, pedig az ajánlottabb boltok között van itt, ha nem tévedek. -
ToBeY
nagyúr
válasz
#81562624 #5304 üzenetére
fragrantican megnézheted mik a "menőillatok" aztán ráböksz valamelyikre.(ezzel csak az a baj,hogy minden 2. pasin az van)
Sajnos olyan nem nagyon van,hogy bejön a nőknek mivel különbözőek vagyunk.Így lehet valamelyik csajnak bejön x illat,de egy másik csaj meg rosszul van tőle. -
törölt tag
válasz
jookomak #5303 üzenetére
Én úgy vagyok ezzel a parfüm dologgal, hogy olyan illat kéne, ami úgy általában bejön nőknek
Végül is nem azért fújom be magam, hogy a saját illatfelhőmet szaglásszam.
Abszolút nem vagyok otthon a témában, szerintem ez érződik is már az első mondataimból.
Egyébként Bruno Banani parfümjeim voltak, de azokat is kaptam mindenféle ünnepekre. A mostani Hugo Bosst vettem saját pénzből.
Sajnos nincs rá módom, hogy emenjek az általad említett üzletekbe.Muszáj lesz bevállalnom egy rendelést.
-
jookomak
őstag
válasz
#81562624 #5302 üzenetére
Iparfümérián, emagon garantáltan eredetiek vannak, és általában ezek a legjobb árú boltok.
Valami támpont jó lenne, hogy milyen típusokat használtál eddig, miket szerettél.
De én javaslom először menj el egy douglas-be, és szaglászd meg a nagy márkák klasszikusait. A teljesség igénye nélkül: Armani aqua di gio, calvin klein one, paco rabanne one million (bár az egyik legjobban szeretett/gyűlölt darab), christian dior homme, chanel allure/bleu, bvlgari különböző illatai, azzaro chrome, givenchy pour homme, versace man, pour homme.
Vagy hagyd az egészet a fenébe, és menj el a neroliba, aztán utána tedd fel újra a kérdést. -
törölt tag
Sziasztok!
Szeretném a tanácsotokat, segítségeteket kérni parfüm vásárlásban.
Először is azt szereném megtudni, hogy mely online shopokból érdemes eredeti parfümöket venni.
Másodsorban pedig szeretnék néhány ajánlatot kérni, hogy melyek lehetnek a legjobb vételek egy 25-30 év közötti fiatalos, sportos férfi számára? Jelenleg Hugo Boss - Bottled van, ami kellemes illat, de valahogy nem az igazi... Olyanra lenne szükségem, amiből elég 1-2 fújás egy napra.
Ha lehetséges, akkor 2-3 webshopot, 4-5 illatot várnék. Akár privátban is jöhet, ha nem szeretnétek reklámozni.Köszönöm előre is.
-
Jhonny06
veterán
Kínálatban kb. ugyanaz, ha csak nem valami helyi dologra gondolsz. De az utcán gondolom rengeteg hamisítványt árulnak, a duty free meg kb. iparfümériás árban van, tehát nem kell csodára számítani. Már igazából nincs is ilyen, hogy az egyik országban olcsóbbak a parfümök, mint a másikban és érdemes bevásárolni. Illetve Párizsban vannak viszonylag jó áron, mert rengeteg mindent ott csinálnak és nem jönnek rá egyéb terhek. Ugye ezért is olcsóbb Európában sok parfüm, mint az USA-ban.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topikban TILOS hirdetni!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- PlayStation 1 / 2
- sziku69: Szólánc.
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Projektor topic
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Honor Magic7 Lite 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest