- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- ldave: New Game Blitz - 2025
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- gerner1
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- CsST: Mi az az instant túra?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Josh
tag
Meg tudná valaki mondani, hogy mit jelent az, hogy kiegészítő képzés? (A)lap képzés, (D)iplomás, (F)elsőfokú szakképesítés, K?
-
pomix
tag
Up!!!
-
L|zsidoboz
őstag
Személy szerint a SZTE-TTK Műszaki info szakra.
-
válasz
BlueAthlon #92 üzenetére
Igen igen
. Csak nem akartam leírni a nevét
.
-
pomix
tag
válasz
BlueAthlon #91 üzenetére
Oké!
Szerencsére nem vagyok annyira kezdő programozásból, mert informatika szakon végeztem a szakközepet! Tanultunk pascal-t, c-t és visual basic-et! Hátha segítségemre válik! -
Fecsy
tag
Ha netán valaki olyan ''állat'' lenne,mint én,hogy angol-francia szakra megy az ELTE tanárképzöjére,csak szóljon
Infom az van böven.. -
BlueAthlon
senior tag
-
bme-vik mérnökinfo, bme-gék mechatronika, bme-gtk müszaki menedzser
és 128 point.
Engem elriasztott a gamf az alacsony ponthatár miatt, meg kecskeméti vagyok aztán szeretnék már elkerülni kicsit innen. Amugy jártam egy gamf-os tanárhoz matekbol (gusztávszon), hát vegyes volt kicsit a csávo, meg hallottam gamfosoktol rola rossz dolgokat... Amugy a sulirol nemtudok véleményt mondani. Én inkább nem jelöltem meg...
-
pomix
tag
válasz
BlueAthlon #87 üzenetére
Oké! Majd ha megjött a papír jelzek neked! Addig is egy baromira hálás smájli!
Az ilyen fizika, matek elektronika jellegű tárgyak jöhetnek! A bank meg a tőzsde meg az egész pénzügyi téma is érdekel (csak pénzügyi témák, számvitelt azt utálom remélem olyan nem lesz). Az idén is tanultam pénzügyet és az nekem bejött! Szinte az volt az egyetlen olyan tárgy ami tetszett! A másik a közgáz volt, amit 3.-ban és 4.-ben tanultam, de akkor azt is nagyon utáltam (ugyanaz tanította aki idén a számvitelt), de idén egy egy jó tanár tanította és megszerettem! Ez alátámasztja azt hogy nincs szar tantárgy csak szar tanár!
A programozással sincs különösebb bajom!(csak ne kellene annyit gépelni!!
Szóval eddig jól hangzik!
Előzőző hsz-ban írtad, hogy ''Egy kicsit meg kell tanulni lavírozgati is'' egy hogy érted?
Ha valamikor összefutunk akkor meglátogatunk egy ''művelődési központot''!! -
BlueAthlon
senior tag
szeretem igen
ha bekerülsz, keress meg majd nyugodtan.
1 valamit most elmondok viszont: a műszaki informatika szak kb 80%ban nem a számítógép cseszegetéséből áll! nagyon sok matek, fizika, elektronika jellegű tantárgyad lesz, sőt programozással is telni fog az időd. Meg irányítástechnika, mechatronka, e lesz sok gazdasági jellegű tantárgyad is(közg, vállaltagazdaságtan, aztán szakiránytól függően controlling, bank és tőzsdeismeretek) De ne aggódj a suliéletben a hardverguruk is megtalálják majd a számításaikat. -
pomix
tag
válasz
BlueAthlon #84 üzenetére
Egy ilyen hozzászólásra vártam!
Annyit fűznék hozzá, hogy idén volt egy osztálytársam aki tavaly a gamra járt műszaki infóra! Szidta is a gamfot rendesen! Jó fej srác, de az informatika nem neki való! Egyik számtech órán azt kérdezte meg, hogy hogy kell leformázni a floppy-t! A másik órán meg azt, hogy hogy kell a képeket a vinyóról a floppyra másolni...!!
Ezekután határoztam úgy, hogy nem érdekel, hogy ki mit mond a suliról én oda fogok menni! Majd én eldöntöm hogy jó vagy nem! Nincs két egyforma ember a világon!!!(kivéve az ikreket!)
Abból mi igaz, hogy sokan vannak olyanok, akik csak azért jelentkeztek oda, hogy legyen egy diplomájuk és nem azért, hogy annyira érdekli őket az informatika!
Ha felvesznek akkor számíthatok rád tanár ügyekben? Nagyon hálás lennék!(szereted a sört?)
-
BlueAthlon
senior tag
Na ideje hogy írjon ide egy vérbeli GAMF-os is.
Én tűrhető sulinak tartom a GAMF ot, vannak jó és rossz oldalai is.
A GAMF gépészmérnöki szakja eléggé jó mit ne mondjak, az informatikáról már felemás a véleményem.
Lassan végzős infós leszek (7. félévet kezdem meg itt), én még abból a szériából vagyok akiket nem minimális 72 ponttal vettek fel ide. (90 körül volt még a határ)
A mostani éépenhogy 72 ponttal bekerül kis suttyókon csak nevetni tudok, olyan síkhülye mind ,hogy az nem igaz, tisztelet a kivételnek. Persze hogy ordibálnak hogy nem jó a suli, de nekik mi felelne meg, kérdem én...
szarok a tanárok: fele ilyen fele olyan, van aki nagy ívből szarik az egészre, van aki jól megtanítja a dolgot. Egyszerűen meg kell tudakolni a felsőbbévesektől, hogy kihez érdemes felvenni az órákat, nekem pl idáig max 2-3 olyan tanárom volt akit nem szerettem, a többi nagyon jófej volt (pedig nem vagyok egy kis tanulógép)
elég drága suli elismerem,de ha tanulsz nem annyira rossz az ösztöndíj, tessék mellette dolgozni valamit is, legalább az életre nevel. Az anyuci-apuci vékony pénzén élő diákok meg, majd kapnak még pár pofont az élettől...
Viszont a Homokbányai Kollégium komplexumot bármelyik főiskola/egyetem megirigyelhetné az biztos, havi 6000 FT ért elsőosztályú koliban lakunk.
Évről évre fejlesztgetik a sulit is.
A 2005/2006 os év elég sok változást hoz a képzési rendszerben az tudom, lesz BSC a gépészeknek, 2006 tól az infósoknak is, új szakirányok indulnak.
Egy kicsit meg kell tanulni lavírozgati is, megragadni a kínálkozó lehetőségeket( mert elég sok van ám), én idáig tűrhető eredményességgel végzem a sulit, de van pár béna nagyszájú ismerősöm is aki csak állandóan anyázni tud, azokkal nem tudok mit kezdeni...... -
hungeek
senior tag
én BME-GTK-ra akarok menni közgazdász-gazdálkodásira és 138 pontom van.
Jó lenne ha felvennének, mert a következő 3 helyre nem annyira nagyon szeretnék menni (2. BCE-GTK;
3. BCE-KTK;
4. PTE-KTK,
mindenhol közgazdásznak jelentkeztem)
Nem olvastam vissza, de esetleg valaki megy BME építőre? És hány pontja van? (barátnőm oda szeretne bekerülni) -
harom.14
tag
válasz
oceanearth #20 üzenetére
Idén nem 130 a max, hanem 144.
Amúgy én programtervező matematikusnak (ELTE) jelentkeztem (csak 1 helyre) és nekem is 127 pontom lesz.
[Szerkesztve] -
zfarkas
senior tag
ELTE IK Doktori Iskola
Már fel is vettek -
pomix
tag
Valaki mondjon már egy uppot mert nekem azt hiszem elfogyott!!
-
BullSoft
tag
Hi mindenki!
BME-VIK, mern-inf szak -
pomix
tag
Hasonlókat mint a gamfról, hogy szarok a tanárok, elég rendesen szívatják a népet meg hogy minél több lóvét szedjenek le a diákokról! Ezeket hallottam, de csak akkor lehetsz biztos ezekben az állításokban, ha megtapasztalod! Lehet hogy neked tetszeni fog ha odamész! Én is így vagyok a gamffal! Jót még nem hallottam róla, de majd meglátom mi lesz!!
-
Füly
aktív tag
Rajtam kívül szeretne még vki Pázmány jogra menni?Én nagyon szeretnék
Remélem összejön hehe, a pontjaimat még nem számoltam majd holnap ha kézhez kapom az magyarnak az eredményét.
-
Xantomas
őstag
Mi megtettük... Felülbíráltattunk az osztályból 5 matek érettségit, és mivel átlag 6 pontot találtak benne pluszba az egész évfolyamét átnézték.
Az év vége nagyon relatív dolog. Hiába voltam egész évben lusta, mint a homoki bivaly, nem tanultam sose, maximum szombatonkén egy kicsit, de erre nem vagyok büszke - mert még a felsőoktatásban ezt nagyon megfogom szívni - mégis tantestületi dícsérettel éretségiztem, a felvétéli tárgyak kívételével, pedig az átlagom néha-néha közelítette meg a 4-est. Aki pedig álandóan szín ötös volt, épphogy 3-as átlaggal éretségizett.
A tanáraim nagyrésze az eredmények kihírdetése után egyből le is szúrt, mert tudták, hogy erre vagyok képes, ha tanulok is.
Személy szerint a szövegértéssel nem nagyon értek egyet. Föleg koncentráció, alapvető műveltség, és olvasottság az egész. Bármit lehet máshogy értelmezni, amit, mint hibát én is gyakran elkövetek.
Az idöszaki vizsgák preferálásával tökéletesen egyet értek, szerintem is jobb lenne bevezetni.
110 pontom van, ezzel szerintem sehova se vesznek fel ahova jelentkeztem. Se BME VIK, se BMF-KVK. Bezzeg Pázmányra 120 pontom lenne...
Egy nyelvvizsgát se tudtam összehozni, csak a szóbelit.
Maradok technikusnak, majd jövőre szintemelő és reménykedek, hogy a nyelvvizsga is összejön. (7+7+7 pont) remélem elég lesz. -
CuKoR
senior tag
upppp
-
guti1
tag
Van olyan h. külker főiskola...
BGF-KKFK egész pontosan..
Bővebben: link illetve Bővebben: link
[Szerkesztve] -
pomix
tag
Szolnoki főiskola! Ott van külkereskedelmi meg ilyen szakok ha jól tudom, de arról sem hallottam sok jót! Most csak ez jut eszembe de szerintem nézz szét a felvi.hu-n! Ott van szakkkereső!! Itt a link:
Bővebben: link -
Josh
tag
Lehet, hogy nem idevág, de nem tudna valaki olyan sulit mondani (fősuli/egyetem), ahol külkereskedelmet lehet tanulni, vagy valami kereskedelmet, kiegészítve még mással, mondjuk marketiggel? Ilyen pálya felé kacsingatok, csak nem tudom, hogy hova jelentkezzek.
-
Tithian
őstag
Eddig sem volt igazságos, most sem az, az érettségit javító tanárt a legtöbb esetben nem fogja felülbírálni senki, pedig elméletileg tehetné. Az év végi jegyet adó tanár munkájába általában eddig sem szólt bele senki. Úgy kanyarítja felfelé az osztályzatot, ahogy akarja.
A jelenlegi rendszert nem tartom ideálisnak, most egy nap munkájával lehet 120+x pontot kapni pontduplázással. Ésszerűbbnek tartok egy olyan rendszert, ahol a diákok időszakos teljesítményük, vagy időnkénti vizsgák és nem egy ünnepélyes érettségi alapján kerülnek be a felsőoktatás rendszerébe.
Persze akkor már el lehetne kezdeni színvonalasan okatatni is... A nemzetközi mezőnyben az aktuális felmérések szerint gyászosan alacsony színvonalat képviselnek a magyar diákok. Ha sokan azt sem értik, mit olvasnak a saját nyelvükön, akkor szerintem ne kerüljenek be minimális erőfeszítéssel mondjuk jogi karra... -
Ijk
nagyúr
És azt hogy gondoltad megvalósítani? A felvételi több hónapos beszélgetésből álljon az egyetemi tanárok és a diák között, hogy kiderítsék ugyan mennyit tudhat ez a gyerek?
Amúgy a tanulmányokat eddig jegyek alapján nézték és lehetett pontduplázni de szerinted az igaszságos hogy pl. a Fazekas Mihályból egy diáknak csak 4-ese van mondjuk matekból, a szántópusztai gimnáziumban meg valaki viszi az ötöseit, közben a függvényanalízis kifejezést még csak nem is hallotta? -
Tithian
őstag
Aki csak úgy ki tud pengetni 1.6 milliót, annak mindegy, a legtöbb diák pedig amúgy sem lenne képes ilyen drága szakra menni.
Egyébként szerintem felesleges az éretségi, nem egy vizsgán kellene eldönteni, ki tanulhat tovább, hanem az addigi tanulmányok alapján. Hiába tanult valaki 4 évig, ha most elront egy vizsgát, ám ha valaki nem tanult komolyan 4 évig, de szerencsés (vagy pontot dupláz, ahhoz csak 1-2 tantárgy kell), most felvehetik.
A szakhoz szükséges tudást pedig nem méri. Ugyan mit tud a pszichológiáról az, aki mondjuk Kaffka Margit és A Rákosi-rendszer beható ismerete alapján nyer felvételt? -
Ijk
nagyúr
válasz
oceanearth #59 üzenetére
Ez is egy korrekt megoldás, de sajnos nem minden esetben. Ugyanis néhány karon egy költségtérítéses félév kb 800 ezer forint, és min 1 év után kerülhetsz át allamira. És akkor már kicsengettél 1,6 millát. Itt jön képbe a diákhitel, és az milyen jó mert még a kamatot is fizetheted majd vissza, persze ''szerencsére'' miután elvégezted az egyetemet és épp azon fáradozol hogy állást találj magadnak.
És nem olyan könnyű elérni azt a kreditmennyiséget sem hogy átvegyenek. -
oceanearth
őstag
hát ja. ez így van. mondjuk nekem jó a költségtérítéses is, mert egyik barátom mondta ha bekerülsz fizetősre akkor tudsz a kreditpontokkal variálni és simán átvesznek téged ha jól variálsz. csak ezt ügye ha bekerülsz nem tudod csak ha valaki elmondja. egyébként erre rájön midnenki csak ehhez idő kell, mert elég bonyolult a rendszer
-
Ijk
nagyúr
válasz
oceanearth #55 üzenetére
Igazság szerint így is azon a néhány napon múlik a dolog amikor érettségizel.
-
Ijk
nagyúr
válasz
oceanearth #53 üzenetére
Nekem az jött le hogy kb az a lényege az új rendszernek hogy minél többet fizessünk.
Most a régen érettségizők akik többsége lehúzott már x évet egy ''ideiglenes'' főiskolán bekerül az egyetemre, viszont már azt az x évet ha jól tudom nem az állam finanszírozza hanem saját zsebből kell fizetni. Így nem kerül be sok most érettségiző így azok választhatnak a kiesett év, vagy a költségtérítéses képzés között. -
RIV
tag
válasz
oceanearth #54 üzenetére
Erről beszélek. Ezért volna értelmes szétbontani a régi és az új éretségizők között. És a megfelelő szint szerint mind a kettőnek külön felállítani egy felvételi pontrandszert. Ezt kiküldeni az iskoláknak és azok e szerint járnának el.
-
oceanearth
őstag
az meg azért nem jó, mert midnen 1 napon múlik, mivan ha például nő vagy és épp megvan. akkor marhára nem tudsz oda koncentráni, vagy pl. úgyjársz mint én. tehát nem tudsz valami olyan ok miatt odafigyelni, ami nem rajtad múlik. a szerzett pontokkal az a baj, hogy az meg full iskola függő. bár még talán az a legjobb megoldás ha egy napon mérik le a tudásod
-
Ijk
nagyúr
Megmondom én mit kellene...
Mindenki szépen megírja a felvételi tárgyakat ugyanazon a szinten, és CSAK az alapján döntik el hogy most felveszik vagy sem, semmi többletpont, hanem tényleg a valós tudást mérlegelve.
Így lenne esélyegyenlőség, és nem értem miért nem lehet ezt megvalósítani. -
RIV
tag
válasz
oceanearth #42 üzenetére
Nem értem miért nem lehet két különbözö ponhatárt felállítani? Egyet a 2005 előttieknek és egyet a 2005-ösöknek. Igy sokkal igazságosabb lenne.
-
Ijk
nagyúr
válasz
oceanearth #42 üzenetére
Egyébként én is tavaly érettségiztem, viszont én nem írhattam középszintet, csak emeltet, ami picit gázabb... Így 3 tárgyból mentem emeltre.
Szóval azt akarom ezzel mondani hogy aki tavaly írt mondjuk egy matek 3-ast és idén felvételizik annak meg azért rossz mert emeltszinten kell versenyeznie.
A legegyszerűbb az lett volna ha mindenki a felvételi tárgyakból emeltet ír és kész.
kicsit átérzem a helyzeted, nekem múlt évben nagyapám halt meg az érettségi szóbelim előtti napon -
pomix
tag
válasz
oceanearth #42 üzenetére
Ha lesz tüntetés akkor én is megyek!!
-
oceanearth
őstag
hát ja, jól kiabsztak velünk. mondjuk nekem még vagy 20x olyan sazr volt, mert miközben írtam a matekot szombaton édesapám a kórházban haldokolt és eközben nekem másra kellett koncentrálni. hát mit mondjak nagyon sazr volt, ráadásul az a tudat is, hogy nekem sokkal kisebb az esélyem mint annak aki 2005 előtt érettségizett. ráadásul a felvételre jelentkezők majd 40%-a 2005 előtt érettségizett, tartok tőle, hogy nagy fejetlenség lesz itt a ponthatárok kihírdetése után, nem csodálkoznék ha a diákok az utcára mennének és magyar bálintot fel aakrnák koncolni, mert ez a rendszer így ahogy van nem életképes. enm indulhatunk egyenlő eséllyel. és ez most nem politikai üzenet akart lenni, félre ne értsétek még mielőtt elkezdenétek flamelni. a rendszer alapjaiban halott.
-
Ijk
nagyúr
válasz
Sir Pocok #36 üzenetére
Gamf gépészmérnökiről mit gondolsz? Én ezt a sulit jelöltem utolsó helyen biztos ami biztos...
Amúgy van egy bme építészmérnöki és egy YBL építészmérnöki, de ehhez sztem kevés lesz a leendő 122 pontom... illetve van 2 gyógyszerészeti (csak családi vállalkozás miatt), bezzeg oda 128 pontom lesz (ami lehet hogy szintén kevés)
Nyelvvizsgám sajnos nincs mert hülye voltam és origóra mentem nem valami kis szar könnyűre...
[Szerkesztve] -
pomix
tag
válasz
oceanearth #32 üzenetére
Tudom, hogy ez az egész kib*szás az idén érettségizőkkel! Én nem azért adtam be idén mert több pontom lesz, hanem mert tavaly egy kicsit elb*sztam ezt a jelentkezéses dolgot!
Eggyüttérzek veletek idén érettségizőkkel! Elég szar lehetett azon parázni, hogy most újra kell-e írni a matekot vagy sem! Szerintem is igazságtalan ez az egész! -
RIV
tag
Én keresztféléves képzésben vagyok. Januárban végzek a ZMNE BJKMF karon közlekedésmérnöki szakon. Elhelyezkedéstől nem igazán félek. Ez a szakma alég telítetlen, nem csak a magyar piacon, nyugat európai szinten is. De rettentő nehéz elvégezni és bekerülni is.
-
Sir Pocok
őstag
Én se ajánlom a GAMF-os műszaki infot…. Én is lenyomtam ott egy évet. Sok elméleti tantárgy van, aminek a többsége nem nagyon felhasználható a való életben. A gamf profilja inkább a gépész képzés. A gépész tanárok elég jók. Többségük Németországban szerzett doktorit. Szóval az info szakot inkább hanyagolnám…
-
Bash
őstag
válasz
oceanearth #34 üzenetére
Értem, köszönöm. Nem mostanában érettségiztem.
-
-
pomix
tag
A felvi.hu-n meg lehet nézni a pontokat, ha már az intézmény feldolgozta az adataitokat. Az enyámet már igen, mert én tavaly érettségiztem!
Eléggé meglepődtem! Tavaly 76 pontom lett volna idén meg, most figyeljetek, szerzett pontjaim 53 pont (informatika 100% 30 pont+ matek 59% 23 pont) amit ugye szorozni kell kettővel és megvan a 106 pontom! Imádom ezt az új rendszert!
Most kezdek azon gondolkozni hogy lehet hogy jobb lett volna egy másik suliba is jelentkeznem! De mind1! Nem számítottam arra, hogy ennyi pontom lesz!! -
CuKoR
senior tag
Veszprém gazdinfo (csak ide jelentkeztem!)
Mostani állás szerint 119 pont.. ha lesz egy 86% os info szóbelim akkor 121 (ami meg lesz mert addig tanulok h legyen)
A ponthatár meg 110 körül várható úgyhogy nem nagyon izgulok
[Szerkesztve] -
pomix
tag
Bővebben: link
Ezt olvasgasd! Ha nem értessz valamit akkor kérdezz nyugodtan!
[Szerkesztve] -
Cargo
aktív tag
válasz
oceanearth #25 üzenetére
Miért mennyi pontja van? Nekem foggalmam sincs hány pontom van de nem is nagyon érdekel.
A sziére már bebiztosítottam magam ugyhogy há oda nem vesznek fel akkor nem érdemlem me hogy felvegyenek bárhova. Még beadtam valami mütf-re de hogy minek? Valaki kituggya számolni a pontomat? Szal évvégim: Matek 5 magyar: 4és5 töri:4 angol:4 sztek: 4
Érettségim pedig előreláthatólag: matek:5 (90-es) magyar: 3vagy4 töri: 3 vagy 4 angol: 5 (emelt) sztek: 4 (ha nem lesz négyes tökön szúrom magam)
Szal ti gondolom foglalkoztok ilyen számitósdival. Ha valaki seitene annak angyon örülnék.(mondjuk nagyon nem mozgat)
Valaki nem jelentkezett még oda?
[Szerkesztve] -
pomix
tag
válasz
oceanearth #22 üzenetére
Neked a 127 pont kevés akkor én mit szóljak a pár pontommal? Én ezért jelentkeztem a gamf-ra, mert legalább elég nagy esélyem van a bekerülésre! Más suliba nem hiszem hogy bekerülnék!!
-
Tithian
őstag
DE-BTK: Politológia
Úgy érzem, felvesznek. -
Cargo
aktív tag
Nah senki nem jön szie-re közgáz-gazdálkodásira?
Nekem az a tuti de badtam még a corvinusra is.
UP
-
oceanearth
őstag
de. sajnos tényleg kevés a bme-gtk közgazdász-gazdálkodási állami szakjára. költségesre már jó. egyszerűen nem tudtam többet elérni, matekomért megkaptam a 30 pontot angolból meg nyelvvizsgám van, pontduplázással van 120 pontom +7 a nyelvvizsgáért. ennyit tudtam tenni az ügy érdekében. ja és még nem voltam szóbelin. ha sikerülne egy jó tröit összehozni akkor még lehet esélyem a corvinus államijára
-
pomix
tag
válasz
oceanearth #16 üzenetére
Nem szégyenled magad, hogy ilyen kevés pontod van??
-
oceanearth
őstag
válasz
sycorax182 #19 üzenetére
onnan, hogy idáig az utolsó két évben úgy volt, hogy mindenből a mac tehát 120+ egy felsőfokú nyelvvizsga -1 pont. tehát tavaly 125-1=124. most pedig 130-1v.2=128 v.129.
-
sycorax182
tag
válasz
oceanearth #16 üzenetére
a ponthatárt meg honnan tudod?
-
brownus
veterán
de ronda lett a honlapjuk
Bővebben: link
régebben szép zöld volt
[Szerkesztve] -
thaler2
senior tag
Én meg a Szifre (mostmár SZE) itt Győrben, mivel győri vagyok
a villamos mérnöki szakra, 2.helyen meg a műszaki infót jelöltem meg.
-
oceanearth
őstag
én corvinus-GTK, meg BME-GTk közgazdász-gazdálkodási mind3 egyetemen. a BME-re van már 127 pontom
kár, hogy 128 lesz a ponthatár
-
pomix
tag
Nics senki aki jelentkezett valahova??
-
brownus
veterán
én is arra akartam menni amire Te, de nem indították mert nem jött össze annyi ember, jó mi????
a gazd.infón meg ilyenek voltak: vállalat gazdaságtan, Pénzügy, ilyesmik, már nem emlékszem rá.
volt olyan is ahol könyvelős cuccokat tanultunk, akasztó fa +/- oldal mindenféle bisz-baszokkal
[Szerkesztve] -
Goose-T
veterán
Ha esetleg valaki még nem most dönti el, tudom ajánlani a győri Széchenyi István Egyetemet. Ott végeztem tavaly (műszaki informatika/beágyazott programozás), két éve dolgozom a szakmámban és nagyon sok dolgot tudtam hasznosítani, amit ott tanultam. Mellesleg most a második munkahelyemen vagyok és eddig mindenhol jó fogadtatása volt a diplomámnak.
_seth_ : ne hidd, hogy a közgáz, vállgazd, menedzsment felesleges órák. Ha egyszer majd ki akarsz törni a mérnöki pozícióból, hogy vezető legyél és kétszer annyi pénzt keress, jól fog jönni az a kis tudás, hidd el. Teljesen másak az iparág követelményei, mint ahogy azt ti elképzelitek. A legfontosabb szempont viszont kétségkívül a társalgási szintű angol nyelvtudás. Aki azért nyelvvizsgázik pl. eszperantóból (az a legkönnyebb), hogy meglegyen a diplomája, kitörölheti vele az esetek többségében.
[Szerkesztve] -
_seth_
veterán
Hehe azt ne hidd, hogy a műsz infó igazi informatikáról szól
Közgáz, vállgazd, menedzsment, és még jópár teljesen felesleges óra. Ami számtechhez kapcsolódik meg nagyon gyenge... kezde az arab algoritmus tanárral és a néger oprendszerekkel aki pl beírta nekem, hogy ''elégtelen (2)'' szal ajajj vannak ám bajok... infót nem lehet megtanulni mert amit tudni kellene ha dolgozik vki azt nem tanítják meg.... -
pomix
tag
Nekem is az idei évemnek lőttek, mert beíratkoztam egy gazdasági informatikus ötödévre, de év közben jöttem rá arra hogy ebben a szakmamegnevezésben az informatikus szó csak egy figyelemfelkeltés! Szerintem semmi köze az infomatikához! Heti 8 infó ora ECDL szinten (word, excel...)! Mondanom se kell hogy órákon nem csináltam mást csak neteztem! És a végén a vizsga se sikerült!
Nem is nagyon akartam menni vizsgázni, de végül engedtek! Na mindeggy! Szóval egy évet én is elb*sztam! Azt hittem valami értelmes szak lesz, de engem meg a számvitel meg a hasonlók nagyon nem tudnak érdekelni!! Ez meg csak az ilyenekre épült!
-
_seth_
veterán
Nincs mit
Mielőtt ide jöttem én semmit sem hallottam a suliról de utána kaptam mindenhonnan, hogy rosszul választottam de akkor már késő volt így egy évemnek annyi... Lehet az lesz, hogy megyek 6. évre (nem 5. mert azt automatice megkapom...) szal 6. év akkor 1 év alatt kapok két technikusit (szoftverüzemeltetői (ezt kapom meg auto) és egy kiadványszerkesztőit) tudom nem sokat érnek de nem akarok otthon űlni valamint felvételibe számítPlusz még min 1 de jobb lenne 2 középfokú nyelvvizsga (angol+német) és még vmi mást is megcsinálni ha lesz rá időm....
-
_seth_
veterán
Tavaly én is ide jelentkeztem, óriási hiba volt
Én a köv évemet tuti nem kezdem el itt mert nagyon gázos suli sztem.... Köv évben majd debrecenbe fogok felvételizni szintén műszaki infóra
Nem lesz akkor túl sok pontod mert ide a min ponthatárral vesznek fel mindenkit azért, hogy minél több pénzt szerezzenek... na de majd rájössz magadtól is... az ország egyik legdrágább sulija a legsz.rbb tanárokkal... -
pomix
tag
A kérdés adott! Ha valaki több helyre jelentkezett akkor azt is írja le és hogy hova menne legszívesebben! El is kezdem:
Kecskeméti Főiskola GAMF kar, műszaki informatika szak! Én csak ide jelentkeztem, mert talán ide elég lesz a pontom meg nincs is messze és ez érdekel is!
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Medion Erazer Beast X40-hez vízhűtés (MD 60961) (ELKELT)
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest