Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dragonfx
veterán
válasz kukorica #2782 üzenetére
Én még kb 6 éve mikro -dunára is jártam ennyit látok, szigetcsúcsnál megáll egy motorcsónak, 2 figura sokat matat benne, fényes nappal , próbálták egy helyben tartania motorcsónakot, belőni egy sebbességre hogy a sodrással pont megálljon, láttam valamit belekúrtak a vízbe de aztán jöttke hajók elszeleltek, kb negyed órára rá, potn amerre elmentek úszott egy dögledező kb 15-20kilós busa, lélegzett, de oldalára votl fordulva, de semmi sérülés nem látszott rajta, szegény hall ott szenvedett a partnál előttem vagy 2 óráig aztán 1x csak hirtelen elment, elúszott gondolom magához tért.és persze mindez a fővárosi dunán fényes nappal
Ráckevei dunán is láttam de inkább meghúztuk lépteinket mert faterral ketten voltunk csak esti sötétbe, aztán jó az óvatoság.
Amugy ma irtó jó idő volt, talán még a peca is belefért volna
[Szerkesztve]"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
T 1000
aktív tag
-
T 1000
aktív tag
válasz kukorica #2765 üzenetére
Megmondom őszintén, amikor én horgászok még azt sem szeretem ha 50 m körzetben van valaki, én tuti nem horgásznék ilyen helyen, elvész az egész varázsa. Az ilyen vizek meg mindíg agyon vannak horgászva. Jártam sokat hasonló vizekre, de beleuntam hogy telepítés után az nyugdíjas papák 2 hét alatt lehorgásszák a vizet, mert persze a halat nem eszik meg, ahelyett hogy visszadobná ledarálja a macskájának. Egy hónap múlva meg rinyál hogy nincs hal, nincs hal, nemérti, hát most volt telepítés.....azóta csak folyóvízre megyek, Tisza, Berettyó, Sebes-Kettős-Hármas Kőrös, hát apám összehasonlíthatatlan......
-
Zoza24
senior tag
válasz kukorica #2767 üzenetére
az igazság az,hogy 14 éves koromban még volt horgászigazolványom,de azóta semmit nem horgásztam,így az igazolványomat sem találom már meg,s most szeretnék megint egyet...a vizsga sem lenne gond,de ha anélkül is menne az csak jobb...Kisbéren lakom,így együtt is mehetnénk pecázni
Forza Italy!
-
T 1000
aktív tag
válasz kukorica #2747 üzenetére
Szerintem süllőzésnél legfontosabb a helyismeret, és a finom szerelék. Én a Kőrösön szoktam süllőzni, ha duzzasztóhoz megyek (kb olyan hely, mint amit leírtál) akkor a max 20-25ös damilra felhúzok egy csúszógyöngyöt, alá szelepgumi és végül a horog. A csúszógyöngybe karabinerrel 50-60 -80 g saját készítésű kanálólom megy (nagyon erős a sodrás) és ezt úgy ütköztetem, hogy 1-1,5 m hosszú maradjon az előke. Élő hallal csuka, süllő jön, kissebb halszelettel pedig menyhalat fogtam. Vélemény szerint a süllőhorgászatnál több sorsdöntő összetevő is van: 1 nem használok kapásjelzőt, vettem egy 4,5m-es mach botot, a spicc a legjobb kapásjelző. 2. a süllő kényes hal, nem mindegy milyen kishallal csalizol (szerintem a küsz a nyerő) 3. ha a kishal nem dolgozik rendesen, merev, vagy ilyesmi, akkor mintha fel se raktad volna 4. és talán a legfontosabb összetevő a helyismeret, ugyanis van amikor 3 süllőt fogok 20 perc alatt 1 helyről (alig észrevehető, szemmel szinte láthatatlan törés a vízben), 2 méterre tőle meg már semmi.
Nem kevés pénzt és idők pazaroltam el már a horgászatba, a legnagyobb tanulság az volt a számomra, hogy a vizet és a halakat meg kell érteni, kiismerni, enélkül napogig is ülhetsz a víz mellett fölöslegesen..... -
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2747 üzenetére
en valszeg gumihalat. szal pergetnek.
azt talan a torpek nem tamadjak be, de ha megis akkor sem nyeli be a valaga vegeig
ja amugy nem tom szoktad e nezni de a dunatv-n volt egy adas hogy kell pergetni. gugliba ird be hogy duna tv halak vizek kidobja a linket elso helyen.
utolso 3 adas kozul volt valamelyik.
feketesugeres pergetes is volt benne. szal lehet azert nem fogtal eddig mert rosszul csinalod. de ilyen helyen szerintem erdemes lenne megprobalni.
droteloket ne rakjal a csali ele ha sullore pergetsz.
javitja az eredmenyesseget. sokkal. amugy a gumihal nem egy draga dolog ha megis csuka jonne. es akkoris van eselyed azert ha nem nyeli be tulsagosan.
amugy mennyi kapasod szokott lenni?
marmint hogy irod hogy igy meg ugy szoktak lenni. a tobbieket lattad vagy neked is volt jopar csak nem jott ossze?
lehet tovabb kene engedni nyeletni.
probalkozni koll ennyi.youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2744 üzenetére
mozditas sincs? mekkora damillal horgaszol?
remelem csuszoolmot hasznalsz vazze.
szal tod fozsinor 20as eloke 18as.
35 centis? ha sullo volt akkor ne fikazd annyira, az mar szep na jo vannak nagyobbak is, de en a meretesnek mind szoktam mar orulni, meret alattit meg nem is fogtam meg mondjuk. de azt se bannam, szepen visszaengednem hadd menjen.
milyen kapast csinalt?
milyen modszerrel nyomod? karika a vizben felkapokar kihajtva vagy van direkt nyeletofekes orsod?youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2727 üzenetére
bakker engem tegnap nagyon beoltottak csukara. jovore huu milesz
aszondja itt van nehany 60 kilo koruli is... mindim mivan? ne idegesitsel.. aszondja bazi nagyok es meg annal is koverebbek.. meg hogy 20-30 centis kiscsukaval horgasznak rajuk..
meg ilyet hogy egyszer horgasztak es fogtak majdnem egy jo 7-8 kilo koruli csukat de a parton ravagott valami brutal nagy es ketteharapta. csak a feje jott ki.. ahh. ez mar sok is volt nekem.. meg hogy akkorak vannak hogy a csonakot elhuzzak stb..
direkt rakerdeztem nem e fontban mondja, de aszondja nem..
mondtam akkor induljunk most egyszerrreyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2687 üzenetére
sullonel felejtsd el a jo nagy uszot.... amugy gyakran hasznaljak ejjel az uszos modszert sullore. mert ugyanis egy csomo kishal fent van a viz tetejen nyaron es onnan lakmaroznak beloluk, azert is hallhato gyakran a jellegzetes hang rablaskor...
persze vilagito uszoval de lenyegesen kisebbel mint a csukazo mert konnyen ott hagyhatja..
leknel szintugy
elohalhoz meg nem hasznaltam ultrabaitot
[Szerkesztve]youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
I_Am
veterán
válasz kukorica #2682 üzenetére
Úszóval lehet szerintem a legkönnyebben süllőt és csukát fogni télen.
Kishal az előkére, egy jó nagy úszó és hagyod a nád elött 5-6 méterre, ahol még van vizmozgás, mert a süllő nem kedveli annyira az állóvizet. Viszont ha állóviz akkor meg csuka jöhet.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2680 üzenetére
sullot fogni szinte barmikor van esely, ha olyan helyen probalkozol ahol van is. na es persze a modszer sem lenyegtelen. velemenyem szerint a tapogatas/martogatas az egyik legeredmenyesebb, bar nem emlekszem ra hogy valaha is probaltam volna. de a legfontosabb: probalkozni kell.
ezzel mindent elmondtam
szal pergess, uszozz martogass, fenekezz, es elobb utobb sikerul. probalj bevetni mindent amit csak tudsz, keresd az akadok kornyeket..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2676 üzenetére
en mar probaltam. naszoval elvileg a sullo azert nem fogja eszrevenni mert fejjel lefele akarja benyelni es beforgatasnal nagon keves ra az esely hogy feltunjon mivel a boren alatt fut vegig a droteloke.. es a farkanal jon ki, max 15 centiset hasznaljal amugy.. es egy kusznel pont jo is lesz. nekem annyira nem jott be mert valahogy mindig vissza akart hajolni az osszes horog a kishalba. amugy a legfobb elonye nem is a csuka elleni vedelem lenne hanem hogy igy a sullo nem tudja sehogy sem ''lelopni'' a csalihalat a horogrol es ha jol be tudod loni magadnak a 3ashorgot a kishalra akkor az akadas is eselyesebb mivel elegge melyen lesz mar a horog bevagasnal.
naggyabol ennyi jutott ''eszembe''
ha valami erdekel meg kerdezzel konkretan rayoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2672 üzenetére
megyek vizara is ha lesz idom
de egy bazinagy sullonek is orulnek, jobban mint a harcsanak...
talan a dunadeltaban van ra esely.
itt eddig barkit kerdeztem nem is hallottak a sullorol, mindenki pisztrangra megy, persze vannak nagy csukak, meg 2 kilos deverek is. de igazabol a sullo lenne az igazi..
mondjuk a csuka altalaban sokkal hevesebben kuzd a horgon..youtu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
Boolash
aktív tag
-
Zoza24
senior tag
válasz kukorica #2643 üzenetére
én is használok etetőanyagot,de majd még holnap kimegyünk,hátha...
majd keverek bele kis csontit is hátha akkor jobb lesz...van pufi,kukorica,giliszta,csonti,bojli,meglátjuk mire jutunk...érdekes volt,mert a pontyok még szó szerint fürödtek,sok volt az ugrás,nádközelben s a tó közepén is...Forza Italy!
-
1face
senior tag
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2615 üzenetére
ugy nez ki iden mar nem megyek pecazni. majd jovore lazacra megprobalom
nagyon allatul neznek ki boltban lattam parat
ja amugy itt full ingyenes a horgaszat mindenhol egyedul a lazacert kell folyamodni engedelyert.
meg van egy csomo tok nagy deverkeszeg is itt. lattam par weblapot, olyan 40-50 centisek kb:d de volt beloluk vagy 30 a szakbanyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2585 üzenetére
biztos versenyezni akarsz? vagy csak beszámók miatt
kimegyek Írekhez, fogok 4-5 db 10 kilósat asztá érjél utol ha tuccc
ott amúgy az 50 centinél nagyobb csukákat vissza kell tenni a vízbe! és emiatt tele vannak nagy dögökkel a tavak, folyókyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
BÁ Nutrition
addikt
válasz kukorica #2575 üzenetére
abban biztos lehecc
most lehet hogy sikerül elcsípnem egy állást egy menő szállodában a környéken. konditeremben meg teniszpályákon kell bohóckodni. meg golfpáyán ilyesmi.
ha megkapom akkor november első 7végéjén már csukázok. képet nyomok fel egyből!
remélem méteres meglesz simányoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
dragonfx
veterán
válasz kukorica #2550 üzenetére
manapság nem érdemes mert a ragadozók kitapasztalták már nem mennek rá, ilyne ős elhagyott vizeken lehet fogós ahol nem ismerik, de amugy good luck, de szerelni sokat fogsz ha fogni is akarsz akkro olyan helyen kell vezetned hogy huhhhh....
"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014
-
Shim
őstag
válasz kukorica #2507 üzenetére
atlagban olyan 20 centisek voltak, de rengeteget fogtunk. mindig volt legalabb 20 fogas, de volt egzszer 40 is egy nap alatt napi 3-4 bitang ponty is akadt (barhol jartunk - kezdok szerencseje )
itt van egy kisebb ponty es egy ''nagydarab'' 25 koruli torpeharcsa [link]. sulve allatiReligion – causing genocides over differing imaginary friends
-
-
BÁ Nutrition
addikt
búza, borsó, kender, krumpli.
ezekkel lehet etetni nyugodtan, de mi a kukoricát is nyomjuk be
ezen a héten még szórunk be olyan 20 kiló borsót, meg krumplit is. a nagy pontyok reményébenyoutu.be/KKSQtQqLVdU ill "az a 10 ember ide, aki benne van a "kis" csoportba, többiek meg huzzanak""
-
userZ
aktív tag
Hasonló a szíitu nálam is; így ősszel a kukorica helyett valami más csalit kéne használnom. A pelletet akarom kipróbálni, igaz drágább jóval mint a kukorica, de ha tényleg olyan fogós ahogy hírlik, akkor visszahozná az árát Etetni sztem megmaradhat a kukorica, csak mellé kell keverni pelletet...de a bojliról se feledkezzünk meg
Stop the Earth, I want to get off!
-
-
Kicker
őstag
válasz kukorica #2497 üzenetére
ez vicces, az amúr tróger egy lény... szemem láttára egyenesített ki egy horgott, egy határozott ugrással, a merítés előtt 2másodperccel...
azért vigyorgok mert nem velem történt
[Szerkesztve]Arról ismerik futball körökben, hogy egyik meccsén kettőt bólintott, egy gólt és egy nézőt.... muhaha
-
Lortech
addikt
válasz kukorica #2497 üzenetére
Ehh, az komoly. Amurt, busát zsákba vagy pányvára.
Nagyon gyenge a fogásom mostanában, ma délután is 5 órát úsztattam ~3 kiló keszegért, 8 paduc is jött, de 20 dekánál egyik sem volt több, teljesen egyformák voltak, lehet ugyanaz volt. De ezért a kevésért is vért izzadtam, minden rafinériámat be kellett vessem.Thank you to god for making me an atheist
-
rien
senior tag
válasz kukorica #2474 üzenetére
Megsérült a feljhajtó kar az orsón, két iszonyat bevágás lett a damilvezető mellett a műanyagon, egy-két szerelékem el is szállt. Gondolom ezért. Ezt lehet javíttatni valahol, vagy orsó csere? Vagy esetleg megcsiszoljam, hogy ne legyen olyan mély meg érdes?
Amurra milyen csalit szoktatok használni? Ez a legnagyobb vágyam így horgászat terén mert még sose fogtam Olvastam valami horgászkönyvben, hogy burgonya meg kukorica a csalija de ez olyan hihetetlennek tűnik, mármint a krumpli----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
rien
senior tag
válasz kukorica #2464 üzenetére
Sziasztok!
Nekem élmény az van. Szombaton a mezőkövesdi tónál egyéni csúcsot döntöttem Most voltam ott először és hát huszonakárhány pontyont fogtam egy vörösszárnyú kíséretében. Belecsavarodtam a számolásba úgyhogy pontosan nem tudom mennyi volt, de apuval ketten 50 felett fogtunk belőlük. Ám szépséghibája volt a dolognak mert mind 20-28 centis volt szóval mentek vissza a tóba. Valahol rossz volt, hogy annyit fogtunk és üres szákkal mentünk haza, de nem érdekelt annyira mert így is nagyon jó érzés volt. Csemegekukoricára jöttek meg poénból kipróbáltam a mazsolát (etetőanyagba vittünk műzlit abban volt) és bejött nekik A halőrt kérdeztük, hogy most volt-e telepítés mert gyanús volt, de azt mondta, hogy vagy 1,5 éve nem volt telepítés ez természetes szaporulat. Na ezen felbuzdulva legközelebb kemény kuki meg bojli... A tó szép bár nem túl nagy, de a környék rendbe van tartva, horgászbarát (bizonyos időközönként kis nádfedes padok, wc-k, szemetes) teljesen meglepődtem.----------------------------------------- <<<<< Trust no 1 >>>>> ----------------------------------------
-
-
Lortech
addikt
-
userZ
aktív tag
válasz kukorica #2291 üzenetére
Akkor lehet tovább finomítok a bolognai szerkón, bár van egy akadó a közelben, amit a nagyobb halak mindig megcéloznak, meg azt sem szeretném, hogy túl kicsi legyen a horog. Így 5-ös horoggal, 12-es fonott előkével, 25-ös monfilall 10-ből 9- szer biztos az akadás...
Na ez a fagyasztásos téma egyre jobban piszkál, sztem jövőhéten lefagyasztok egy 5 kiló szemest aztán a parton késsel maroknyi drabaokat ütök le belőle, eddig ez a legkényelmesebb megoldás..remélem a halaknak is bejön a fagyikukiStop the Earth, I want to get off!
-
Notes
senior tag
válasz kukorica #2272 üzenetére
Abszolút amatőr vagyok, ezért csak a Bokor Károly féle ''A süllő horgászata'' c. könyvre hagyatkozva állítom, hogy a kissebb 5-6 centis csalihalak nem igazán jók. A méretes süllők simán benyelik a nagyobb csalit is. A muksó 26 éve süllőzik, biztos vágja a témát.
Romanes eunt domus!
-
Notes
senior tag
válasz kukorica #2266 üzenetére
Hálóval már próbálkoztam, de elég kevés eredménnyel. Kenyeret dobtam be, erre meg is jelentek a halacskák, de abban a pillanatban amikor megemeltem a hálót úgy szétspricceltek, hogy esélyem sem volt.
Az úszózás valahogy nem vonz. Fenekezni szeretnék, süllőre.Romanes eunt domus!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Politika
- Milyen autót vegyek?
- Az Intel felvázolta mi kell az Arrow Lake-S optimális működéséhez
- Formula-1
- Gran Turismo
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- SkyShowtime
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.