Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Üdvözlet minden kedves látogatónak, akit érdekel ez a remek kikapcsolódási forma. Legyen az hobbi vagy sport szintű.
Új hozzászólás Aktív témák
-
I_Am
veterán
válasz kukorica #2682 üzenetére
Úszóval lehet szerintem a legkönnyebben süllőt és csukát fogni télen.
Kishal az előkére, egy jó nagy úszó és hagyod a nád elött 5-6 méterre, ahol még van vizmozgás, mert a süllő nem kedveli annyira az állóvizet. Viszont ha állóviz akkor meg csuka jöhet.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz dragonfx #2653 üzenetére
Halőrházzal szemben kicsit jobbra.
A stégek végéhez ha kimész és a patakra nézel akkor 9 óránál lesz a tisztás végig, nagy partszakasszal. Na ott szinte alig van akadó ahova bevihetné a haracsa a szereléket.
Nutrisönbá: ritkán viszünk ki gépet magunkal, itthon meg a halott halacskákat nem fényképezgetjük. De van pár kép a vinyómon, sőt még ebbe a totyikba is linkeltem egy pontyos-amúros kis szösszenetet. De majd keresek, feltöltök Neked párat és linkelem.
Amugy haverom versenypecás, na Ő aztán nem aprózza a dolgokat. Versenyeket nyer, járja a világot és a magyar sporthorgászok elitjével horgászik. Sok okosat mondott már tavakról és az ott használatos csalikról ami mindig 100%-ra bejött.
arpi6k: igen az van. [link]Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
A pisztráng mellett, egy másik nagyon kedvelt őshonos horgászhal. Sajnos helyzete is a pisztrángéhoz hasonló:
a szennyeződő vizekből gyorsan eltűnik. Jelenleg még jól fogható a Kis- és Nagy-Küküllőben, Vargyas-, Kormos-, és Bucsin patakokban. Horgászata csak műcsalival engedélyezett. Legkisebb kifogható mérete: 25 cm. A horgászati időszaka június 1-tol december 31-ig tart, de az Erdőgazdálkodási Minisztérium megyei szervei gyakran már szeptember végén letiltják a pénzes pér horgászatát, hogy védjék az állományt. Napi 10 darab tartható meg e halból.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #2225 üzenetére
Fenéken bojli, nyeletőfékes orsóval meg egy sima fenekező kukoricával, aztán reggeltől távdobó úszó és kukorica.
szerk: hárosi öbölben fogtam egyszer egy 52-es balint. Van egy rész ahol lehet úsztatni a rappalát és nagyon kapnak rá a balinok. És most még az idő is pont kedvez a rablózásra.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #2221 üzenetére
Igen sajna. Párom elment a többiekkel a strandolós részre és elvitte a gépet is. És mivel jó sporthorgászhoz illően nem tartom meg a halat, ezért a többiről már nem tudtam felvételt készíteni.
De majd pár hét múlva Tatán a Derítő tavon lesznek újak. Igaz azok már édesviziek lesznek, de nem kicsik.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz R3ĐßuŁŁ #2217 üzenetére
A választék elég széles volt. Volt ezüst színű citromsárga uszonyokkal és fekete farokkal is, ami alakra pont úgy nézett ki mint a Nemo-ban a kék buta hal. Még nevettem is mikor megláttam, hogy pont detto ugy néz ki.
szerk: ez a pici szar 25 centis volt és Ő volt az első és legkisebb is.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz Scream007 #502 üzenetére
Mi bojlizni szoktunk csak fonottal. Előkének azt kötünk a főzsinór meg 25-ös shimano vagy browning.
Lassan tényleg dobok fel képet a dobozomról.
Hogy az orsókhoz is hozzászóljak, nekem a pergető botomon egy Quantum Energy van fent. Két orsó közül választottam Shimano 3 tűgörgős és az Energy 7 csapágyas és ütésben az Energy nem kicsit vert rá a Shimano-ra. Mondjuk az ára is tükrözi a minőségét. 6 éve volt 60E Ft.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
Na most értünk haza Csömörről. Éjszakai peca volt. Már megint fújtak ránk a végén. 2-en haverommal többet fogtunk, mint a kint lévő összes éjszakai horgász.
Szám szerint 12 potyka + 2 retúr + 3 kárász. Amur nem jött, biztos aludtak.
A legszebb, hogy van egy Dam Hypron keresztszövésű karbonszálas kisbotom (30-60grammos ragadozós) és azzal fogtam fenéken egy 45-ös nyurgát. Eszméletlen, hogy lehet vele érezni a halat, egyszerűen űberkirály a spicce és az egész bot. Legközelebb ha megyünk azzal szeretnék valami jó combos amúrt fogni.
Ja és a múltkori 58-as amuromat lemérte haverom, mert Ő vitte haza az összes halat megpucolni és 7 kilós volt.
Szóval ismételten jól zárult a csömöri tavon a horgászat számunkra, immáron másodszor.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz Don Vittorio #471 üzenetére
Én sporthorgász vagyok, tehát inkább a fárasztás és a hal megfogása hoz lázba, nem az, hogy utána megeszem. Ezért Én a nagy halakat szeretem.
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz Don Vittorio #469 üzenetére
''Törpe''harcsát már Én is fogtam kishallal.
A lótetüs téma jó lehetett, főleg, ha elég nagyok, mert jó nagyot tudnak harapni. (mi fém dobozban tároljuk őket, abba beletörik a rágókájuk. )
szerk: a nagy potykák is szeretik, csak olyan vizen kell horgászni ahol vannak is. Bár ahogy mi most hétvégén jártunk már nem merek általánosítani. A pontyok mindenre jöttek és csak nekünk. Az amuromat gilisztára fogtam, haverjaim csontira és gilisztára. Az öreg sporik meg csak néztek. A végén poénból a kajámból letörtem egy darab zöldpaprikát és azt tettem fel a horogra, hát nem fogtam azzal is egy potykát? 1 óráig ázott a vízben, piszkálgatták páran aztán egyszer csak hopp, kapásjelző leesett olyat rávágott a potyka.)Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
Az igazi bojlizás több napos horgászatot jelent. Gondos előkészítést és etetést, a beetetett területet felbólyázod és napokig etetsz egy helyre, hogy odaszokjanak a halak, aztán a 2-ik 3-ik nap végén mehet egy kiadós horgászat. A bojli méretére is figyelni kell, mert ha nem elég nagy akkor a törpeharcsa is felveszi, ami idegesítő.
Lehet venni házilag elkészíthető bojliport, azzal olcsóbban meg lehet úszni. (mi anno Balatonon horgásztunk ugy 9-10 éve bojlival és egyik botot bevitte a nád mellől a hal. )Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz Don Vittorio #465 üzenetére
Hát nem tudom, nagyon éhes harcsának kell lennie, hogy erre kapjon. (hacsak a kishal nem egy közepes kárász. )
Próbáld ki a lótetüt. Na azt csak a harcsa veszi fel és imádja. Olyan neki, mint nekünk a nasi.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz Don Vittorio #462 üzenetére
Lótetüvel?
Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz #16741888 #458 üzenetére
Na mégegy kép és mára befejeztem.
Haverka küzd az 54-es amúrral. Bővebben: linkHa teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz #16741888 #451 üzenetére
Legalább igy nézzen ki a szákod.
Bővebben: link
Bővebben: link
Ez egy része a vasárnapi fogásnak, amit hazavittünk.Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
válasz Scream007 #446 üzenetére
Azért nem írtam, mert Én nem irogatok hanem fogok.
Viccet félretéve igen horgászok már nagyon régen. Majd dobok fel képet a ládámról. (kíváncsi leszek a véleményekre)
szerk: meg a teríték is le van fényképezve, igaz csak az amúrok, mert a potykák szétugráltak volna ha kitesszük őket. (az Én amúromat igy is fogni kellett, mert nagyon virgonc volt.)Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
-
I_Am
veterán
Hú srácok ma mekkorát horgásztunk haverokkal a csömöri tavon.
Én fogtam 9 pontyot, (2 kilo alatti nem volt) meg egy 58-as amúrt.
Az egészben a legszebb, hogy a tavon mások alig fogtak. Mikor vittük a végén bemutatni a fogást kajak ki voltak akadva. A halőr még viccesen meg is kérdezte:''- Maguk ezen a vizen horgásztak? ''
Kérdezgették mit, hogy merre, mert ma senkinek nem ment a hal csak nekünk. (hiába na, a több 10 éves tapasztalat és a hozzáértés meghozta a gyümölcsét. )Ha teszed ami a célod, akkor arra vagy hivatott az életben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest