Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• nickwaren

tag

válasz dragonfx #12861 üzenetére

Persze, simán jött kukoricára, az egyik ponty majdnem a botját is bevitte. Éhesek voltak és keresgéltek, az etető anyaga is nagyrészt kukoricadarából és dobozos tengeriből állt, ezen egy ilyen nagy halakból álló csorda/konvoj elég szép ideig eltud időzni és szépen beszippantgatták a csaliját.
    Olyan helyen (mint pl ahová járok), ahol már ismerik a bojlit a pontyok ott már nem kell őket szoktatni, tudják, hogy könnyen jutnak jó falatokhoz és nem kell értük küzdeniük. A szoktatás veszélyes is lehet, mert egy idő után tanulnak és összetársítják a dolgokat és addig favoritnak számító dolgok egyszer csak teljes betlihez vezetnek.
    A helyismeret pótolható megfigyeléssel, én is így szúrtam ki tavaly magamnak ezt a helyet, azóta viszont már sokaktól tudom, hogy talán ez a tó egyik legjobb helye, bár ezt már hallottam egy pár helyről. :) Ezért nem pecázok 50 méterre, mert látom, hogy ott nem mozog semmi, 25-30 méter környékén mozognak a kisebbek, viszont ők is csak átvonulóban, kell anyag bőven a lekötésükhöz. Ellenben látom, hogy beljebb egy sávon folyamatosan ugrálnak és mozognak éppen ezért célzom ezt a részt 80-90 méteren, beljebb már azért nem, mert ha nem vagyok elég gyors, akkor berohan az akadóba, ami tőlem nézve kb 110-120 méteren van (túl partról viszont így már csak 70-re kell dobálni), és azt a 20-30 métert elég gyorsan megteszi egy ilyen hal.
    Tényleg elég fárasztó a dobócsövezés, mert az az 5 marék bojli legalább 50-70 szemet takar és nagy a veszteség is, mivel a bojlik egy része alkalmatlan a nagy távolságú etetésre, egyszerűen szétrobbannak vagy túl könnyűek, plusz, ha még nem melegedett be a karom, akkor még rövidre is mennek, peca után meg majd le szakad a vállam. :U
    Igen, csak bojlival etetek, mivel így teljesen kizárom a kicsiket (kivéve amikor nagyon éhesek, pl pünkösdi hétvégén dupla 20-asra egy 2,5 kg-os), ők még nem ismerik a bojlit és nem is érdekli őket. Általában a vett zacskós bojliból veszek ki egy adagot, amit később horogra is teszek. Kis dobozos bojlit csak pop-up-ban veszek, a többi az ilyen kivett tartalmakból van kis dobozokban és ezeket kombinálom.
    Próbálkoztam a csinálással, de csak nagyon kezdetleges formában, ahhoz nagyobb mennyiséget egyszerre csinálni, akkor érné meg bevásárolni, igaz akkor tényleg tudnám mit használok és biztos lehetek benne, hogy tele van tápanyaggal.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés