- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- bambano: Bambanő háza tája
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- btz: Internet fejlesztés országosan!
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
mexel
üzenetére
Akkor talán ez a link menni fog, ez Amazon. Szóval ilyesmiket használnak a futárok Dániában, csapatokban is használják edzésnél. Nem össze keverendő a felni szalaggal! Ez a külsőd és a belsőd közé megy be. Vannak nagyon jók és nehéz szarok is. Nekem egy kék van és baromi jól teszi a dolgát.
Nekem Maxxis Xenith-em van, annak kell a védelem különben heti szinten lennének defektjeim. Belsőből én általában contit vagy schwalbe-ot veszek attól függően melyik van jó áron. Nem ismerem a defekt védőseket. Annyi, hogy amiben lötyi van, az max egy évig bírja, ha tovább szeretnél használi egy belsőt akkor a lötyiset nem ajánlom.Illetve nejemnek van 40x622 (700cx38) Schwalbe Marathon plus, neki se volt már vagy 5 éve defektje. Ellenben annak elég borsós az ára. Illetve nem könnyű ha ez szempont. De pl haver is ilyennel csinált Alpok túrát és nem panaszkodott a súlyra.
-
válasz
totron
üzenetére
Köszönöm a tippet, ránézek arra a csoportra.
Még annyit hozzá hogy egy olyan Scott vázam van ami kontrás agyhoz van tervezve, se tárcsa, se vfék szem nincs rajta, de még bovden szem sincs ha dobfékes agyat szeretnél. Csak a hátsó váltóhoz vannak bovden vezető szemek (agyváltó esetére). Én simán eltekerek ezzel az aggyal 40kmt is valószínűleg többet is elmennék vele ha egyáltalán bringázék annyit, de gyerek mellett erre nincs időm. Szerelésre se nagyon. Ilyenkor 5kor kelek és ez a prioritás, meg sok kávé.
-
válasz
Dark Archon
üzenetére
Reméltem igen. Van pro bringás ismerős aki ilyen aggyal szalajt.
Re: totron
10 evig tökéletesen bevált, most van egy gond és gyanakszom rá hogy én vagyok a gyenge láncszem. Tökéletesen adagolható szerintem ha jól be van állítva. Igásló, nem versenyre van. Cambridgeben hegyek sincsenek hogy váltó kelljen vagy nagyobb fék erő, ha súlyvan a gépen akkor az első fék teszi a dolgátami egy deore v fék, na azon a pofákat már kétszer cseréltem. Cserébe eddig most kellett először hozzányúlni. -
-
válasz
ZavaBalazs
üzenetére
Én is most cseréltem pont egy ilyet, semmi nincs ha egy küllő nincs bent. Gyereket viszek mögöttem, meg vásárlást alatta, plusz én sem vagyok könnyű (90) ráadásul a monti vázra feltettem egy porter kormányrudat így inkább ilyen city bike-os testtartásom van, minden egyéb küllő szépen meg van húzva, ezt meg könnyen lehetett pótolni.
Annak idején mikor túráztam és hajszálrepedéseket fedeztem fel a küllők között a felnin, minden egyes küllő szemnél, na ott már azért nekem is összeszorult a hátsóm. Ott el kellett gondolkozni, hogy miként folytatom a túrát, teljes kerék csere lett a vége. -
Üdv mindenkinek itt a topikban!
Nem vagyok látogatója a témának, most vagyok itt először, csak remélni tudom, hogy van köztetek szerelő aki szívesen szán időt elveszett bringás hobbi szerelőkre.
Adott a saját bicóm amivel mostanában kezdődtek gondok. Pár kb 10 éves a járgány, mindenféle gond volt már vele, általában meg tudom oldani a dolgokat, eddig minden sikerrel vettem, de van most egy pont ahol megállt a tudományom. Nagyon büszkén sikerült megcsinálni, megjavítani a dolgot, aztán két nap múlva vissza a régi kerékvágásba.
Bringa, ajándékba kaptam egy barátomtól, darabokban postázta így én építettem össze az alkatrészekből. A nagy gond most a hátsó aggyal van amit a fenének nem tudok megcsinálni.
Ez egy Shimano CB-E110 nevű történet. Itt közbe is szúrnám, hogy a Sheldonbrown.com egy baromi hasznos kis oldal, telis tele bringás cuccal, adattal, leírással, akit komolyan érdekel az építkezés annak érdemes ránéznie, áttétel kalkulátortól kezdve mindenféle okosság található rajta, mint például az előbb linkelt robbantott ábra az adott agyról.
Szóval a gond az, hogy elkezdett szalajtani. Picit, aztán nagyon. Egy hétig egy nyolcad fordulat maradt ki, aztán nagyon hamar lett egy negyed, majd egy fél, majd lassan teljes köröket lehetett leírni. Na itt jutottam el oda, hogy szét kellett szedni az egészet. Semmi gond, egy órás munka, szétszedni, kitakarítani, újra összerakni és öröm bódottá. Igen, ment is egy egész napot, majd újra kezdődött a probléma.
Mi lehet a gond. Én most arra gyanakszom, hogy valahol valamit vagy nem tisztítottam jól ki, vagy olyan helyre került zsír ahova nem szabad zsírnak mennie. Ebben kérem segítségeteket. Mit tudok mondani egy ilyen problémára?
Köszi előre is! Munkába járós fő kerékpár, tartalék bringa ugyan van, de arra az utánfutót se lehet fel tenni, se a gyerek ülés nem tehető rá, így eléggé égető az ügy.Szerk:
ChatGPT-be is feltöltöttem a képet és kérdeztem mi okozhatja ezt a jellegű gondot, szerinte a 9-es alkatrész amit angolban clutch cone unit-nak hívnak lesz a gond. Én is erre gyanakszom amúgy, ezt különösképpen letisztítottam. A robbantott ábrán ugyan nem látszik, de van benne egy alátét és egy rugó is, az alátét tartja a rugót a helyén. Nem értem túlságosan a működését, nincs hozzá elég agyam, de arra gyanakszom hogy talán erre nem kellene egyáltalán zsír?
Mindenütt Shimano kékes zöldes zsírt használtam, kivéve ezen az alkatrészen, itt egy WD-40 gyártmányú lithium alapú spray zsírt használtam, nagyon vékonyan fújva, ez lenne a hiba? Ha igen, akkor miért működött egy napig? Teljesen el vagyok veszve. -
válasz
Pttypang
üzenetére
Húúú de pörög itt az élet!
Ja arra is gondoltam, de csak ezért nem fogok droid telót venni, bár lehet olcsóbb lenen venni egy pár öreg szart. Nekem nagyon okos Nokia 1200-am van, barátnőmnek meg Lumia 630. Nézelődöm majd a sztórban hátha van valami, akkor meg csak nekem kellene egy másik valami ócska amin van kékfog és elfut uaz a progi. Kössz az ötletet.
Amúgy valami ócsó kínai szarra gondoltam ebay-ről de nem találok rá kereső szót, mivel a headset a kormány csapágy illetve a headset lehet sima telefonos headset is. Szal nehéz kiszűrni a dolgokat. Vagy gondoltam lesz valami olyan walkie talkie aminek van jack aljzata de az olcsókon nincs
re: Hasaggymeg
Neeeem. Biztos nem!
Amúgy olvassa ő is a totyikot? -
Hali mindenkinek,
Nem tudom köztetek okoz-e problémát a párban/csoportban bringázás során a kommunikáció, de nálunk igen.
Kedvesemmel szoktunk kerékpáron közlekedni, de sokszor nem halljuk egymást vagy én már messze előre járok mikor mondanék valamit neki.
Van valami rádiós eszközről, headset-ről vagy egymással kommunikáló bluetooth kütyüről valami infója valakinek? Elég olcsó megoldást keresünk, hangminőség nem nagyon fontos, nem kell, hogy kilométerekre működjön, elég pár száz méter is szerintem. Nagyon nem tudom mik vannak, keresgéltem ez ügyben a neten, de nem nagyon találtam semmit. Állítólag vannak rádiók amikhez lehet pattintani gombot amit a kormányra lehet erősíteni és lehet hozzájuk head-set-et is használni. Esetleg ilyesmiről van valakinek infója?
Láttam pár agyon hypeolt rettenet drága megoldást, de ezekben nem gondolkodnék 10-15 ezernél nem költenék többet amúgy a dologra.Előre is köszi!
-
válasz
Mr.Csizmás
üzenetére
Én ettől kaptam agyhugykősavat. Nem értem egyáltalán a dolgot.
-
válasz
Szakbarbár
üzenetére
Köszi a tanácsot! Kedves Szakbarbár

Ezt is megpróbálom. -
válasz
venember83
üzenetére
Igen, pont így tekeredett el a váz kedves barátom kezében is. Ezt is próbáltam, de már nagyon nyúlt a váz és még csak meg sem moccant a dolog.
re: (#76) Tüzi
Mondom, két napig állt a csavarlazítóban és a rozsdaoldóban
Sajnos nyugaton sok a kretén állat, akik szerelőknek mondják magukat.
De ez a kulacstartószemnél való beöntés jó ötlet! Köszi, a legközelebbi próbálkozásnál onnan is adok neki. Most csak két oldalról kapott, a monoblokktól és az üléstől.re: (#85) GLOCK34
Igen erre is gondoltam, de mivel nem vagyok jó fizikából nem tudom melyik anyag mit reagál a hőre. Nem tudtom mi lesz az eredménye a hevítésnek. Köszi a tippet neked is!
-
Én még arra gondoltam, hogy úgy lehetne megkombózni, hogy a láncot is ráfogatod a kerékkel. Úgy hogy körül ölelje a láncot, akkor azt is vágniuk kellene, mert az a hátsó villát körül fogja.
re: (#63) D.Orion
Köszi! Nem hangzik valami vidáman, két napig ázott wd40/csavarlazító keverékében, de szart sem ért.
De szervizbe tutira nem viszem el. Eddig nem találtam olyan szervizt ahol ne lett volna valami égbekiáltó szívás, vagy valami komoly melléfogás. Ilyen dolgokhoz meg szerintem egy átlag szervizes nem ért. Max egy szaki, aki egész életében fémekkel dolgozott.
-
Mivel szarul lett összerakva ezért beleragadt az üléscső, van valakinek gyakorlati tapasztalata, hogy miként lehet acélvázból kiszedni egy ilyen alu üléscsövet? Tudok olyan esetről, mikor úgy bele volt rohadva a cucc, hogy satuba fogva, a vázat tekerve elhajlott az acél váz. Ezt szeretném elkerülni. Túl szép ez a cucc ahhoz. Egyelőre foltos lenne, de idővel kapna valami normális festést.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI Claw A1M 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- GAMER PC! Intel i9-12900KF / RX 7900 XTX / 32GB DDR4 /1TB Gen4 / B760 /1350w Platinum! BeszámítOK
- Lenovo ThinkPad L14 Gen 2 Ryzen 5 pro 5650U, 16GB RAM, 256-512GB SSD, jó akku, számla, gar
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G27F 27 FHD IPS 144Hz Gaming monitor garanciával hibátlan működéssel
- GAMING PC! i5-12400F / RTX 5060 / 32GB DDR5 / 512GB NVMe / 600w! BeszámítOK
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Amúgy olvassa ő is a totyikot?

Hasaggymeg