Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
cSuwwi
aktív tag
Vettem kb. 1 hete egy Finn-t [link] (mobil tartó kormányra, egy szilikon pánt amibe bele lehet tenni).
Nem éppen olcsó (ahhoz képest) de határozottan jó (egy moto g-vel szoktam kitömni). Jó alternatíva lehet, ha valaki "tokot" keres.
Sajna pont ott hajlik a kormányom ahova tenni tudom + le van szigszallagozva ezért nem tapad rendesen, de sima vázon pöpec lehet.[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Egy láma kérdés: hidraulikus tárcsaféknél ha ki kell venni a kereket, pl. defekt vagy szállítás miatt, akkor van valami gyors módja az összeszerelésnek? Eddig v-fékes configom volt, idén vettem új drótszamarat, azóta ez a fájdalmam, hogy nehezen tudom összerakni, hogy ne érjen oldalt a fékbetétekhez.
Gyorszárasak a kerekek, kivételnél kitekerem őket hogy ki tudjam venni a papucsból, de visszafelé tekergetem amíg végre középre áll, de ráhúzáskor persze elmászik.
Mi ennek a gyors módja? Biztos rosszul csinálok valamit. Köszi -
cSuwwi
aktív tag
válasz Fall-N #223013 üzenetére
szemeztem a Scwalbe CX Comp K-Guard külsővel is
Én nemcsak szemeztem vele, vettem is (1490 volt ennyiért már meg el kellett hoznom, bár ez csak 35-622-es trekkingre). A gyári noname 44-essel 3 hónap alatt 2 szúrt defekt városi kerékpárutakon, csak jobb lehet a defektvédelme, és jóval könnyebb is tekerni. -
cSuwwi
aktív tag
válasz jjeahh #223221 üzenetére
Van értelme a dudának? A régimódi biciklicsengő és az újabb pöckölős csengő hangját kb. mindenki ismeri, és tudja hogy kerékpáros jön, félreállnak.
Ha valami ismeretlen hangú dudával odapirítasz lehet megáll hátranézni, hogy wtf, addig meg véletlenül elsodrod, vagy buksz. -
cSuwwi
aktív tag
válasz Hasaggymeg #223964 üzenetére
Ha a rokkrájderre cube matricát tesz még látszik rajta, hogy nem cube.
Én pl. egy "alsópolcos", Kellys crosstrekkinget használok, de a tourney+altus kombó miatt lehet jobb az a dekás rokkrájder. -
cSuwwi
aktív tag
válasz zsocy #224515 üzenetére
Nekem is Cliff 90-em van, én a másik irányba vittem. A gyári 44-es abroncs helyett 35-ös schwalbe meg nyeregtáska, kormányra leszedhető tatyó, vázra, stb, trekkingre tisztán.
17 kiló mindennel együtt (szerszámok, pót cuccok, esőkabát, stb.)
A kormánytáskába pakolva lesz ám furcsa az irányítás a plusz súly miatt. -
cSuwwi
aktív tag
válasz Khelben #227970 üzenetére
Én tegnap jártam pórul, berepült egy darázs a pólóm nyakánál tekerés közben, és mire lefékeztem és felhúztam meg is csípte a mellkasom az a dög.
A sisakomon nincs háló, és hajam sincs, bele se akarok gondolni mi lett volna ha oda szélül be. Tettem is be egy szúnyogháló darabot azóta.
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Arra jó, hogy ha eltévedsz a balatonkörön, akkor benyomva a layert látszik merre megy a többség, így ott az instant megerősítés, hogy eltévedtél.
Jó a magyar térkép, a stava-n is van heatmap, kb. hasonló (lehet onnan szedi, ki tudja), de van rajta adat.
450mb körül van a magyar basemap, a suunto meg 600 körül, összesen kb. 1gb-ot eszik (32 van a karoo2-ben)[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Ettől nem kell félned, teljesen jól szinkronizál.
Én is az elmúlt pár héten vettem egy karoo2-t, ma mentem vele egy kicsit hosszabbat (szabhíd - fehérvár, 92km). 95%-ról ment le 38-ra energiatakarékos módban (kikapcsol a kijelző beállítástól függően nálam 30mp után, de ha össze van kötve a telefonnal bluetoothon akkor jönnek az üzenetek, ha jól rémlik, mert menet közben kapcsoltam be).Az útvonal tervezés annyi volt, hogy letettem 2 pontot komoot-ban, ott tervezett utat, ismeri a bubát de nem mindenhol követi. Tekerés közben pedig sokszor letértem róla, állandóan csipogott meg új útvonalat tervezett (nem zavart, nem lőttem le), e-miatt többet fogyasztott. Takarékos módban ha van valami amit jelezni akar (üzenet, vagy kanyar, elágazás) csipog kettőt majd utána bekapcsolja a kijelzőt.
A vonaton hazafelé felszinkronizáltam (wifi kell neki, telefonról osztott is jó), szinte teljesen az útra fekszik a mért útvonal a térképen, ami nekem az eddigi vackaimhoz képest egy csoda
Voltak érdekes arcok út közben. Kedvencem a pali valami triban országútin, amit 30m-ről hallottam hogy jön mögöttem annyira nyikorgott rajta a lánc. Talán a decathlonban olajozták utoljára amikor vette. Barátnője/felesége 50m-rel jött mögötte egy elég új montin, amin nem tudott felváltani, csak recsegett végig ő meg káromkodott folyamatosan. Olyan emelkedőkön felküzdötte magát hátul a legkisebb fogaskeréken, amin én felváltva is örültem hogy felérek (mondjuk nálam cross van 17kg csak a gép felszerelve és még 10+kg a hátamon). Párszor lehagytam őket/utolértek, gondoltam rá hogy beszéltek velük, de végül nem arra jöttek mint én. Hát érdekes volt... Biztos egy életre megutálta, én tuti bevágtam volna az árokba
-
cSuwwi
aktív tag
válasz Napfénysüti #258622 üzenetére
Összesen 5 órát mért, de 6:30-at ír elapsed timenál (gondolom a megállások). Nincs szenzorom, navi miatt vettem főleg.
Soknak érzem én is, legközelebb majd az útvonalon megyek, akkor ha nem tervez újra, talán jobban bírja majd. 75%-os fényerő, wifi off, akku kímélő mód, telefonnal bluetooth aktív volt (ez is eheti az akkut).
6:30-al számolva ez 9% óránként..LnB
Nehéz gépet kezelek és nem sietek sehova, ezért ennyi az idő. A bluetoothra és fél úton kb. folyamatos újratervezésre tippelek, ezért lehet csalóka. Majd a következő túrán újranézem.[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
Nekem is garmin kar van fent (mondjuk nem gyári csak made in prc), az adapterrel használtam eddig, de pont a ma tűnt fel jobban, hogy ha pl. eső van és eső módban nincs érintő, hanem gombozni kell (vagy amúgy is), akkor az alsó gombok megnyomásával kicsit elmozdul (picit kifordul), ami nem az igazi. Többször is vissza kellett húznom. A gyárival olyan fixen áll, hogy levenni is alig lehet, nem tud elmozogni.
-
cSuwwi
aktív tag
válasz A Zéé #263100 üzenetére
Nézd meg pl. a Kellys kínálatát crossokból.
Kb. ebben az árkategóriában vannak, nemcsak fekete-fehér-szürke van, amit leírtál arra bőven jók és kaphatóak itthon is.
Nekem pl. Cliff 90-em van tavalyról ami pont fekete, de megvan az előnye is: a hibákat egy fekete alkoholos filccel tudom javítani).
Kb. 2000km-t toltam eddig bele, teljesen jó a célnak (bár az alapsúlya 14 kiló, felpakolva inkább nem is mondom mennyi)Itt volt szerencsém az Arka-Regéc kéktúra szakaszhoz, igazi őserdő, kb. 50 fa felett kellett átemelnem azon a 10km-es szakaszon. Volt a sárban egy másik kerékpár nyom is, más is volt ilyen őrült, hogy itt tekert.
[ Szerkesztve ]
-
cSuwwi
aktív tag
válasz jjeahh #293837 üzenetére
Ilyen alis linkek mindig jöhetnek, lesz aki talál benne olcsó alternatívát, főleg az ilyen filléres apróságokra. A chineesium amiből készülnek lutri, vagy tartós lesz vagy nem (inkább nem)
Pótszemüveg úgy is kéne, itt ez a hangzatos SPECIAUZED, csak az U-betűt kell kicsit korrigálni egy filccel
-
cSuwwi
aktív tag
válasz parandroid #295404 üzenetére
Helyhez kötött az account, ahol anno regisztráltad. Nem olyan ritka megoldás ez, pl. a PSN (playstation network) is így megy. Amikor regeltem még külföldön éltem, változtatni később nem lehet, azóta is juróban a ottani árakon kell fizetnem, akárhonnan lépek be. Annyi extra van, hogy átállítható hogy a helyi árakat mutassa (hogy fájdítsa a szívem), de csak az eredeti shop árain vásárolhatok.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Cyberpunk 2077 - Túl a 30 millión
- Call of Duty: Black Ops 6
- Milyen program, ami...?
- Notepad++
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Gyorsan kell döntenie a Trump-kormánynak, hogy a Google eladja-e az Androidot
- Ukrajnai háború
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest