Hirdetés
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Asszociációs játék. :)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Öregszem
- JBL Xtreme 4 vélemény (vs. BOSE)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
David75
őstag
Hello,
Ebike vásárláson gondolkozom. De sose voltam igazán benne ebbe a biciklizés dologba. Legfőképpen munkába járásra kell. Kizárólag bicikli úton lenne használva. A következő útvonalon.
Ne tévesszen meg a képen látható túrát xiaomi m365-el tettem meg. Tehát ahogy a képen is látszik oda-vissza napi 20km-t teszek meg, de olyan 32km/20miles hatótáv lenne a minimum full elektromos módban. Nem igazán szándékozom tekerni, a kardió edzésem továbbra is a teremben szeretném végezni. Van ahol nem olyan jó minőségű az út és ahogy a képen is látszik, van sok emelkedő és némelyik olyan meredek, hogy az átlag analóg biciklis is tolja inkább a biciklit, egy helyen a visszaúton nekem is tolnom kell az elektromos rollert, szóval nem lenne baj, ha nem 100% aszfalt gumival lenne szerelve az ebike. Sebességre elég lenne egy az utána olvasottak alapján lassabbnak megítélt 250w 36 voltos is ami tud olyan 32kmh/20mph sebességet, de egyrészt nyilván lehet gyorsabb is, másrészt nem ez a fő szempont. A két FŐ szempontból az egyik, hogy összecsukható/foldable legyen, mert lakásban tudom csak tartani. A második pedig a külső, ha bénán néz ki akkor úgyse fogom használni. A következőre gondolok ez alatt: szarul néz ki, jól néz ki. Tehát nyilván a full size bike kinézet a fontos szemben ezekkel a camping kinézetűekkel.Ár az jó lenne ha nem lenne több olyan £700/250k Ft-nál, de max olyan £1000/360k Ft amit még lehet, hogy hajlandó lennék érte kifizetni, ha nagyon tetszik. Amúgy abszolút nem baj, ha kínai és/vagy Kínából kell rendelni. Azt, hogy hol meg hogy veszem meg azt már tudom intézni, engem legfőképp az érdekel, hogy a sok ezer típusból itt biztos vannak olyanok akik nagyjából átlátják a piacot és tudják mik a megbízható meg mondhatni ár/érték bajnok modellek az összecsukható elektromos kerékpárok között. Előre is köszönöm, remélem semmi fontos infót nem hagytam ki.
[ Szerkesztve ]
iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
David75
őstag
Erről (Vanmoof Smart s) mi a véleménye a biciklikhez jobban értő uraknak?
[ Szerkesztve ]
-
David75
őstag
Shimano alfine 8-ról valakinek vélemény? Néztem az itteni chart-okat, én kisvárosban, csak bicikli úton használnám, napi 18km távolságra.
Amúgy megrendeltem a vanmoof smart s-t ha valakit érdekel. (Mondjuk 4-6 hét mire megjön)iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
-
David75
őstag
válasz Toobee #117127 üzenetére
Ha nem leszek lusta és barátnőm hajlandó lesz fotózni, akkor lehet csinálok tesztet logout-ra. A kérdés, hogy téged mi érdekelne, illetve milyen szempontok alapján kéne írnom? Meg mondjuk nekem nem a 3 sebességes alapmodellem lesz, hanem a 8 sebességes Shimano alfine verzió.
-
David75
őstag
Heloka!
Szeptember vége óta egy vanmoof smart s-t nyüstölök. 1200 km-ert sikerült eddig belerakni. Munkába járás ebből 20km naponta. Ez egy városi kerékpár ami eléggé sima gumikat jelent többek közt. Most karácsonyra vagy jövő ősszel szeretném lecserélni mert sáron megcsúszok nagyon, illetve vizes leveleken is olyan mintha vajon mennék. Sikerült esni is már párszor ezért sajnos bele kell nyugodnom, hogy trekking vagy mtb irányba kéne elmennem annak ellenére hogy nem terepen hanem bicikli úton közlekedek.
A következő szempontok alapján kéne segítség, hogy milyen irányban és milyen márkákat nézegessek:
Legfontosabb a kerék, hogy sáron meg vizes leveleken ne csússzak meg az se lenne utolsó ha esetenként tudnék füvön is közlekedni.
Váltó is nagyon fontos, gondolok itt arra, hogy ugye a jelenlegi biciklimen egy shimano alfine 8 sebességes agyváltó(gearhub) van. Borzasztóan tetszik de mikor meredeken kell felfelé tekerni akkor nem az igazi plusz mtb vagy trekking vonalon nem használnak ilyen váltót, viszont hagyományos váltóból is elég megbízható kéne, tehát ne essen le a lánc meg ilyesmi.
Elektromos nem kell, meg azt sem tudom eldönteni, hogy hardtail vagy full suspension kialakítás lenne nekem jobb. Olyan bicaj kéne ami azért egy jó 3 évre rendesen kiszolgálna. Olyan 3000-4000 font lenne rá max.iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
David75
őstag
válasz Hasaggymeg #123909 üzenetére
Az a gond, hogy bérlem a biciklit, tehát semmit se bütykölhetek rajta, ezért akarok másikat.
-
David75
őstag
válasz Hasaggymeg #123931 üzenetére
Az árat a következő alapján lőttem be, a havi bérlet 55 font lenne tehát max ennyim van havi törlesztőre a bicikli után. Elvégre ugyan a bicikli nem fütött de nem kell bámulnon az embereket, akkor megyek és oda amikor akarok és végül de nem utolsó sorban így megvan a súlyzós edzés mellé a cardió amit amúgy elég sűrűn ellógtam. A vanmoof-ot havi 22-ért bérlem. Amúgy a munkahely is adna majdnen 1000 font támogatást, van ilyen cycle to work scheme.
-
David75
őstag
válasz Hasaggymeg #123931 üzenetére
Ezt a canondale badboy nézegettem már én is. Amúgy nem ritka a 3000 körüli giant meg trek bicaj nálunk a munkahelyi bicikli tárolóban.
-
David75
őstag
Heloka,
Múltkor mintha láttam volna hogy valaki linkelt hasonlót, ezekről a pávián segges bicikli nadrágokról mi a véleményetek? Kényelmes? Link
-
David75
őstag
válasz trialboj #127369 üzenetére
Igazából szerintem sok lényege nem lehet. Nekem egy Selewa hardshell kabátom van ami 2 réteg gore-tex. Mivel 500g az egész kabát még nyáron is jó esőkabátnak mert csak annyira lesz meleged benne amennyire alá öltözől, viszont a szelet meg az esőt kb nem is érzed. Kb bármilyen hardshell jó ugyan erre, azt nem tudom mit nyersz azzal ha csak mellény, egy jó hardshell-nél könyebb úgyse lesz viszont nem takar mindenhol és nem véd a szél ellen.
-
David75
őstag
Heloka,
Túlhaladtam a 3000. km-ert a Vanmoof-al. Gumit szeretnék rajta cserélni ami jelenleg egy cst 28"x45mm. Ugyan bicikli úton megyek, az út minősége elég gyatra. Két kereket néztem, de nyitott vagyok másikra is. Szeretném kb az elérhető legjobb minőséget venni.
Az egyik amit néztem az a Schwalbe Big Apple, a másik pedig a Schwalbe Marathon Plus.
A másik, hogy meghallgatnék szívesen pár véleményt erről a baloon tyre/baloon bike dologról.
Utolsó kérdés a nyereg amit ugyan csak szívesen lecserélnék. A következőt néztem Brooks B135. De itt is nyitott vagyok akármilyen márkára, legfőbb szempont a kényelem elvégre én munkába járásra használom a biciklit.
Előre is köszi.
-
David75
őstag
Heloka,
Lassan kb 1 éve egy Cube Hyde pro-t használok munkába járásra és szórakozásra is. Heti olyan 150-200 km-t szoktam tekerni attól függően mennyit megyek ki a közeli erdőbe szabadnapokon vagy munka után. Mivel menetközben elképesztően megszerettem biciklizni ezért szeretnék valami jobbat venni. Egyrészt drop bar kényelmesebb lenne munkába járni, másrészt a 8 sebességes nexus gearhub nagyon kevés, kéne még vagy 4 fokozat felfelé.
Kérdésem az, hogy a fent leírt felhasználásra jól gondolom-e, hogy megfelelő lenne egy gravel bike? Leginkább a Canyon Grail AL 7.0 ami tetszik arról mi a véleményetek? Előre is köszi.
-
David75
őstag
válasz INTELligent #161717 üzenetére
Persze, szívesen. Még gondolkozok rajta, meg el kell intéznem, itt(UK) van ilyen "cycle to work" akció amivel szinte adómentesen vehetem meg a biciklit. De amúgyis Július végi szállítást ír az oldalon a zöldre.
kenguru99: Munkába bicikli úton megyek mert itt nagyon jól ki van építve értem ez alatt, hogy az egész kertvárosban tele van bicikli utakkal, csak minőségre 1-2 szakaszon nagyon egyenletlen az út. Forgalom semmi, szóval ne ilyen Budapesti munkába járást képzelj el. Múltkor lemértem az utat munka után:
[ Szerkesztve ]
-
David75
őstag
Heloka,
Rengeteg utána olvasás után arra jutottam, hogy mivel nekem úgy is csak annyi a lényeg, hogy legyen több sebességem, meg ne az agyváltóval szopjak ezért arra jutottam, hogy egy XC is bőven elég lenne. Viszont még tovább gondolva a dolgot a jelenlegi Cube hyde pro is tökéletes lenne, egy Shimano XT vagy egy Sram NX Eagle groupset-el. A kérdes, hogy kompatibilis-e a vázam a kettő közül valamelyik groupset-el?iPhone 14 pro | Cube Acid 2020
-
David75
őstag
Üdvözlet az uraknak!
Van esetleg valami leszivárgott infótok, hogy 2021-es Cube bicók mikor lesznek előreláthatólag elérhetők? (nyilván sejtem hogy vírus stb) A Nuroad EX-et meg a Nuroad C:62 Pro-t nézegetem, utóbbiból találtam egyetlen helyen egyet 53cm-es vázzal, de az a 180cm-el azért kicsi lenne. De egyébként kb semmilyen márkából nem elérhető hasonló felszereltségű bicikli. Canyon Grail-re is azt írja hogy júniusra meg is jönne, nekem viszont kéne minél hamarabb.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- PlayStation 5
- Autós topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Android szakmai topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest