Hirdetés
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
chubby2o6
senior tag
válasz Tommy-1998 #264425 üzenetére
Szia!
Én gasználtam defektgátló szalagot, vegyesek a tapasztalataim.
Az első egy ( asszem) 30 mm-es Zefal volt, 2,25-ös Schwalbe Smart Sam gumikban, évekig nem kaptam defektet. Sajnos sok év használat után elfáradt az anyag, megkeményedett, töredezett lett a két vége, és ez a kemény, éles cucc kivágta a belsőt. Viszont egészen odáig tökéletes volt, nyugodtan mentem árkon-bokron keresztül, a defekttől való parázás mintha sosem lett volna.
Cseréltem én is ilyen lilára, már csak 50 mm-es volt, hát azt tettem bele. Lehet, hogy én kúrtam el a méretre vágást, talán nem reszeltem meg eléggé a végeit, nem tudom, de elég hamar kivágta a belsőt. Ha akkor nem kellett volna 6 km-en keresztül tolni hazáig a bringát, talán viccesnek találtam volna, hogy a defetgátló szalagtól kapok defektet, mindenesetre akkor annyira nem láttam a poénos oldalát .
Azért egy ekkora szeggel szemben nem biztos, hogy megvéd, én az először vett szalag levágott darabját próbáltam egy hegyes fémdarabbal átszúrni, hát nem adta könnyen magát.
Nem írtad, hogy milyen széles külsőbe szeretnéd, lehet, hogy az enyémbe túl sok volt az 50 mm-es, de nem kaptam keskenyebbet, azóta meg váltottam TL-re, szóval mostmár nem is fog kiderülni. -
chubby2o6
senior tag
válasz Tommy-1998 #264438 üzenetére
Ebben gyárilag van defektvédelem, egy plusz szalag szerintem már nem sokat jelentene. Használtam én is Smart Sam Plust, az is defektvédett, kb. olyan volt, mint a sima Smart Sam szalaggal.
Egy ilyen szeg ellen csak a tubeless a megoldás, bár egy akkora lyukat már valószínűleg kukacozni kell, de legalább tovább tudsz menni utána. -
Tommy-1998
tag
válasz Tommy-1998 #268821 üzenetére
Erre valaki?
-
Hasaggymeg
Topikgazda
válasz Tommy-1998 #268949 üzenetére
Nem tudom mi tud megbirkózni a csúszós téli utakkal, de én valami aprómintás XC gumit tennék mint Race King, Ikon, Racing Ray esetleg Double Fighter. ...jó puha összetételűt.
[ Szerkesztve ]
"Végy egy kerékpárt,nem fogod megbánni...feltéve ha életben maradsz."Samuel Langhorne Clemens link: https://cdn.rios.hu/dl/upc/2024-02/02/91209_d2j2gi0v6zwls7lx_1000006503.jpg
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tommy-1998 #268821 üzenetére
E-bike? Akkor minimum Nobby Nic, mert a gördülési ellenállás úgysem számít igazán, csak tapadás legyen. Schwalbe fronton érdemes szétnézni szerintem, elég frankón viselkednek a gumijaik alacsony hőmérsékleten, vizes, saras, havas körülmények között, de megkockáztatom, hogy a Continental sem rossz ebben. Ha nem számit a gördülékenység, súly, akkor legalább előre még a Nobbynál is lehet agresszívebbet venni, mert miért ne, pl Magic Mary. Ráadásul ezekből van puha anyagkeverék is . Ha jégen is gyakran tekernél, Schwalbe Ice Spiker. A helyi bringaszervizes csávó nálunk egész télen Ice Spikerrel teker a városban Haibike pedelec montin, aszfalton nagyon durva a hangja, de lazán átmegy bármilyen csúszós akadályon.
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
jjeahh
nagyúr
válasz Tommy-1998 #268961 üzenetére
Nem tudom pontosan milyen körülmények közé kell, de szerintem ez hóba e-bikera kevés. Legalább Nobby Nic, Trail King és ezeknél bütykösebbeket néznék, minimum 2.2-2.3" szélességgel, ha a bringába belefér, akkor 2.4".
#268965 Tin: na igen, az "sajnos" viszonylag testhezálló, ha ez gond, akkor kiesik. Nem annyira szűk, mint a pro fit mezek, de azért tapadós, főleg has tájékon .
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest