Hirdetés
- Smidt múzeum
- Asszociációs játék. :)
- Szólánc.
- Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Gurulunk, WAZE?!
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT.hu
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
válasz MC Pite #311500 üzenetére
szerintem ilyet vehettem én is, két kis kerek lámpa, egy ezres volt. mondjuk ki még nem bontottam, egyelőre arra használják a gyerekek, hogy benyomják a villogót mindkét lámpára, a fejükre teszik a pakkot, és ezzel rendőrautóvá válnak.
wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
nekem az a bajom ezzel a silcással, hogy az átlagsebességes rész tök relatív, a moderate group ride tök más lesz pl Sebinek mint nekem, vagy neked. mondjuk sokat nem számít, a két véglet közt 2 tized van amúgy nekem kb ugyanazt hozza a kettő, egyik 6.4-6.6, a másik 6.2-6.6, szóval 6.3-6.6 környékére szoktam fújni.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz goldnarmz #311692 üzenetére
dunakeszinél minimum ennyi még víz alatt van, hogy ezután mi van, passzolom, de szerintem máshol már nem ragadt be így víz (talán sződligetnél...)
valószínűleg az működik, hogy a folyam utcáról nem a szántóföld felé mész le, hanem balra fel a főútig, és a körforgalomnál vissza a bringaútra, de legrosszabb esetben végigmész dunakeszin a főúton.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Dark Archon #311718 üzenetére
én is szemüveges vagyok, mondjuk az arcom nem fázós, én ezt az állam alá szoktam tűrni, így a párával nincs baj. inkább az a truváj benne nekem, hogy a fülemhez nem fúj be a szél - a sapka-csősál-szemüveg kombóval akármit csináltam, az illesztésnél mindig rossz volt.
de a sapival megfogtál, egy ilyenem van plusz rétegnek, de kicsit már elnyűtt, meg most nem találom sehol, lehet kéne venni még egyet? de bordóban nincs már, meg most kaptam 30% kedvezményt erre, ami egy bevált téli sapi nekem, viszont kicsit vastagabb, nehezebben férne be a sisak alá... vegyem meg mindkettőt? hol van ilyenkor chubby?wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Lajmund #311822 üzenetére
a szelep gyanúsan emlékeztet a vittoria latex belső szelepére:
ha ilyened van, ezeknél normális a napi ~1 bar eresztés, cserébe állítólag kényelmesebb/jobban gurul/kevésbé defektel (ezen tulajdonságok tetszőleges kombója)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz mauimagic #311901 üzenetére
egy fix vevőjük biztos van!
ReFleXx: nem topic, de holnap van egy STBP nevű esemény, párkányról budapestre közös tekerés du 1-es (vissza)indulással (kifelé is van közös tekerés, 9:30-kor hűvösvölgy). mondjuk valamiért úgy érzem, hogy ide nem kell vastagon öltözni, fűteni fog a tempó.
-
ZavaBalazs
őstag
valakinek van bevált módszere arra, hogy gpx-ből hogy öljük ki az álláskor keletkezett zajt? bruttó 7 órás ride-on lemerült a bryton (azt írta, hogy félig fel van töltve, én meg lusta voltam tegnap tölteni ), telefonon fejeztem be, de amikor nem állítottam meg a defektjavító cimbik körül topogva, vagy a lejtő alján várva () a többiekre, akkor mért ilyen kis nemnulla zizegést, amitől szabadulnék:
bónusz bonyodalom, hogy a fit már nem elérhető, mert a gpx export után töröltem az eredetit.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz ZavaBalazs #312032 üzenetére
siker, stravában lehet kettészedni a ride-okat, lett belőle 4 ride + 3 szemét, gotoes.org meg összefűzte a maradékot.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Dark Archon #312045 üzenetére
szerintem ezt írtam én is. a nettóval volt problémám nekem is(a bruttót csak a lemerülés miatt írtam), ne rakjon már rá a 4 órára fél óra grátiszt. de mint írtam, sikerült.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz INTELligent #312070 üzenetére
Biztos nem szorítanám rá bandázs+bowdenházra, de amúgy sem szokták túl szélesen rakni ezeket, nem? Nálam kb úgy volt, hogy a stucnitól 1,5 centire volt a bilincs, persze nálad lehet másmilyen a kialakítás...
Nyeregnél csak annyi volt nálam, hogy kicsit előrébb csúsztam rajta, ezért alacsony lett, emeltem egy centit, rögtön jobban jöttek a wattok.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Dark Archon #312170 üzenetére
A Nulane-t is megnézheted, az inkább a fitnesz felé hajlik.
meg fékezésnél hátrafelé.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #312552 üzenetére
itt az út mindkét szára elég jó volt (leszámítva üröm környékét, de solymárig el lehet jutni a hűvösvölgy felől is, csak az kiesett), illetve a fenti ág inkább visszaútnak jó, odafelé szentlászló helyett vagy a dömörkapu felé (retek minőség), vagy kis kerülővel meg extra szinttel a paprét felé mennék, és esztergom előtt lemennék a bicikliútra. dömörkapus példa, persze itt meg bele kell számolni 5 perc sétát macskakövön, ha országútival megy az ember.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz gabro0 #312568 üzenetére
egy példa
mondjuk azt hiszem grátisz küldtek neki új alaplapot, de nem emlékszem pontosan, mi volt, hogy volt, garis volt-e még, amikor vette, de az biztos, hogy azóta működik.#312566dom1n0
viccen kívül az enyémben is, amikor hazazékettőztem a megyeri hídon, hogy milyen jó, hogy ma is full nyáriban indultam elwir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz vlevi #312608 üzenetére
sőt, még a brytonon belül is van kétféle:
mondjuk az előbbinél eléggé érdekesen alakulnak a magasabb zónák, kétlem, hogy 172-197 a z5-öm na majd tavasszal lehet én is ensportolok egyet, hátha kapok mellé én is triatlonos edzéstervet.
#312613dom1n0: de mi van, ha az ember saját magával versenyez, nem a többiek ellen? én is a vasi vasemberen az utolsó 2,5 km-t 185-ös átlagpulzussal futottam le, hogy beférjek 3 órába, ennyi erővel ehelyett sétálhattam volna helyette +10 percben, mert max annyi lett volna a különbség, hogy 170. helyett 205. (hasraütés) lettem volna.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz fulton #312670 üzenetére
szerintem az addigi út megmarad, a brytonnál így megy, gondolom a garmin se bénább ebben...
sőt, amikor múltkor lemerültem, azt hittem, hogy lesz egy kis rés a mérésben, de hiánytalan, mintha kicsit még a képernyő off után is rögzített volna, hogy a hülye usernek legyen ideje telefonon indítani a backupot tippre itt találkozott a 2 track:
szerk.: jobban megnézve hiányzik a 40 sec, csak pont egy egyenes szakaszra nagyjából ráfeküdve, azért nem vettem észre. a szegmens megúszta, azért hittem, hogy hiánytalan.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz lsebestyen #312870 üzenetére
ha már ultrasport: gondolkodom télire valami büdzsébb 28-as gumin, ultrasport 3 jó lehet? 25-ös gp5000 helyett lenne, mondjuk kanyarodni ezzel se tudok.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz MC Pite #312883 üzenetére
megúszósan büdzsé, nem akarok rá nagyon költeni, csak kipróbálnék egy eggyel nagyobbat a bassón, meg ne a jó gumi kopjon télen. aztán lehet, hogy döntésképtelen leszek, és beérem annyival, hogy átrakom a másikról a michelin lithion2-ket, azok hivatalosan 25-ösök, de 27,6-nak mértem (a felnik kb ugyanolyan szélesek, talán fél mm eltérés van)
ez a next jól hangzik, de az ultrasport árától elég messze van, konkrétan a duplája.
szép mentés, beszaratós lehetett... én az ilyenekhez túl óvatos duhaj vagyok, lejtőn bőven hagyok benne a féktávokon meg kanyarban, nem fizetnek azért, hogy potenciálisan összetörjem magam.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
tekertem ma egyet a pilisben, gyönyörű az erdő, még a bicikliút is őszi színekbe öltözött:
azzal mondjuk nem számoltam, hogy közben itt fát is aprítanak a jóemberek, amit az aprítógép mögött álló, felülről nyitott utánfutójú kamionba lő a masina, de nyilván nem 100% találati rátával. így ereszkedés közben (alapból lassan engedve, mert még mindig erős a PTSD, kb napra pontosan 1 éve törtem el a csuklómat vastag, nedves avaron megcsúszva) az első kerekem arra lett figyelmes, hogy az avarban megbújva sűrűn tele az út ilyen kis 3x3x5 centis aprított fával, majd jött pár egyben maradt faág is. szerencsére meg tudtam fogni, de fájt átmenni rajtuk... még 1-2 ilyen romhalmazon átkeltem, amikor beértem az aprítógépes konvojt, az elején valami erdész fazon áll. odamegyek hozzá érdeklődni:
-jó napot kívánok! még lehet ilyen fadarabokra számítani lejjebb, vagy csak addig van, ahol tartanak? csak hogy tudjam, hogy kell-e még ezekre figyelni.
-azt azért elmondanám, hogy ez az út ERRE (kézmozdulat a munkagépek irányába) jött létre, önök csak vendégek itt! és a sebességhatár 30 (🤭), és annyiról le lehet fékezni az akadályok előtt!
-ez tök jó, de én nem vádaskodni akartam, csak érdekel, hogy lejjebb még lesz-e ilyen.
-ja, oké, nem, előttünk nincs.
azon már nem volt kedvem elkezdeni vitázni az emberkével, hogy az avar miatt amúgy is óvatosan jöttem, fékezni tudok, csak ha nem látszik a törmelék a levelek közt... szóval indultam tovább, de addigra az elsőm leeresztett. hiába, na, van amit a latex se bír ki:szerencsére volt nálam TPU belső, ami azonnal rojtosra szakadt a felrakástól, ezért a másik TPU-t már meg se próbáltam, inkább megfoltoztam a latexet. szerencsére volt nálam ilyen gigafolt, az megfogta, jöttem rajta még 70 km-t. mondjuk 100-at akartam, de valamit nagyon elbasztam, vagy itt a foltozás közbeni nemivás volt a baj, vagy rosszul kajáltam, vagy az eddig még nem próbált biotechusa gél nem tetszett, esetleg valami betegség lappang... de vácon már annyira fájt a fejem, és úgy émelyegtem, hogy nem mertem hazatekerni. érdekes volt, nem bonk, mert a tempóval nem volt gond, de a vonaton ülve úgy bekómáztam, mintha a hajnali fél4-es hévvel mentem volna haza valami egyetemi buliról.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz lsebestyen #312890 üzenetére
köszi! a vizes út mondjuk mindegy, csak szárazon indulok el. (ezért vettem olyan kerékszettet, aminek az az extra fícsörje, hogy esőben is jól (felni)fékezhető. )
#312891Dark Archon: persze, tudom, hogy kopik-használódik, csak télen a kis gagyi 1 órás szentendre-vissza jellegű kilométergyűjtésen ne a drága motyó kopjon. valamit rosszul csinálhatok, 2800 km van a párban, a hátsó gumin már nem sok látszik a kopásjelzőből.
#312949Dark Archon: nem tudom, felnifékesen lehet-e gond a tubelesszel, mondjuk szerintem maga a felni elbírná, ilyen full zárt cucc. mondjuk nem egyhamar tervezek megint ilyen retken átrongyolni, ezt az esetet leszámítva meg amióta megvan (~4000 km), nincs panasz.
[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #312951 üzenetére
telibe kapni kb ilyen darabokat (bocs a szemléltetőeszközért, gyerekek kiskonyhája volt közel ) nem fasza a 6,5 barra fújt virsligumival, még akkor sem, ha természetesen pilismarótig szigorúan max 30-cal gurultam le (kb 35-tel kaphattam el amúgy). a külső sértetlen, a belsőn meg 3-3,5 centis hasadás.
de bevonzottam ezt, pont tegnap raktam fel a pumpakonzolt a biciklire.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz fulton #312956 üzenetére
+dom1n0: jaja, ez lesz, pénteken a temetőjáratot biciklin terveztem (kb 110 km sík), de inkább ezt most elengedem, utána még lenne 3 óra vezetés.
szerintem még jó az idő, oké az ereszkedés, csak nem erdei úton. én is jobban jártam volna egy ilyen körrel, erdei úton nyugis felfelé, tiszta közúton lefelé, megvan 3 óra alatt, és használható maradtam volna a nap további részére.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Lajmund #312987 üzenetére
a belsőnél az van megadva, hogy mekkora külsőhöz való, de nem egy konkrét mérethez valók, hanem egy szűkebb/tágabb tartományt fednek le. 25-ösnek jelölt butyl/latex belső tuti jó lesz 28-ba is.
latex belső javítható sima folttal, tegnap pont kellett nekem is (releváns hsz)
vegyél egy latexet, mehet be a butyl helyére, az meg jó lesz pótnak.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz Hasaggymeg #312989 üzenetére
kéne csinálni egy ilyen biciklit, a belső óriásfoltokból lesz, a lánc meg quick linkekből.
#3129906030D: kicsit fostam, de lejött. középen perforálva van (látszik is a képen, kb vízszint), ott meg lehet kezdeni, ha meghajlítod.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #313314 üzenetére
kismaros-nagymaros között egy panelekből kirakott bringaút van, igen szar, bár múlt héten arra keveredtem, és nem volt annyira rossz, mint amire emlékeztem... a főút kicsit szűk, a széle kicsit szar, és viszonylag forgalmas, lehet jobban jársz a bringaúttal. nagymaros után kifejezetten haladós zebegényig, zebegényben mondjuk egy szakaszon lemennék az útra, zebegény-szob között megint rendben van a bringaút (csak kezd itt levelesedni, mondjuk múlt héten még teljesen jó volt). meddig akarsz menni?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #313322 üzenetére
hát, ha nem az a 3 tized hiányzik az átlagból a boldogsághoz, akkor szerintem inkább menj a bringaúton, nem járhatatlan, sokkal nyugisabb, szebb környék (meg ha nagyon muszáj, értelmes tempóban haladni is lehet rajta, persze a másikon még jobban ). zebegény tábláig mehet a bringaút, aztán amikor épp kiadja a forgalom, akkor le az útra, még mielőtt elérnéd ezt. aztán itt vissza a bringaútra (miután lementél az útról, rögtön jobbra fel), ezen a szobi révig elmész, ott jobbra a rév utcán, aztán:
vagy a macskakövön balra, majd onnan végig a bringaúton a hídig helemba felé (egy hónapja még helyenként állt rajta a víz, a börzsöny ring a főúton kerülte ezt a szakaszt, most már lehet jó, de én félig kikerültem múlt héten),
vagy egyenesen tovább, át a sínek alatt, a vasútállomásnál ki a főútra, elágazásnál balra tarts, almás körforgalomnál balra.
innen csak párkányig ismerem, odáig patika, párkányon belül hazaibb jellegű minőséggel fűszerezve. aztán szólj, ha mész, hátha épp ráérekwir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
ha valakinek van egy megunt ilyenje L-es méretben, megszabadítom tőle szívesen:
tavaly berendeltem egy L-est meg egy XL-est, de sajnos az utóbbit tartottam meg a "decathlonból mindig eggyel nagyobb méret kell" alapelv alapján, azóta meg kifogytam belőle/kitágult/mamilabbul öltözködöm, ez a szín viszont már kifutott.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz vallas #313480 üzenetére
oks, ha leváltom, szólok. azért elvagyok benne, csak jó lenne egy olyan, aminek használhatom a mellső zsebét, mert nem lóg be annyira alsó fogásnál, hogy a berakott kulcs a combomon koppan. az a baj, hogy ez a szélbetét az elején nem nyúlik, az L-es mellben-vállban felegyenesedve nagyon feszült, de bringás pózban lehet, hogy már tavaly is az lett volna a jobb.
-
ZavaBalazs
őstag
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #313595 üzenetére
nem szarozol, gyorsan ellőtted a várható jövő évi büdzsémet téli mezre
én mondjuk nagyokat nem tekerek télen, nem hiszem, hogy lesz mondjuk 50 km-nél hosszabb utam, arra meg teljesen jól elvagyok egy ilyennel, tavaly volt kifutó 15-ért, príma kis ruhadarab, alap decás aláöltözővel -5-ig elvagyok benne (alatta meg passzolom, mert itt már a többi testrész a szűk keresztmetszet)
tippre ez lehet a most is kapható megfelelője, mondjuk ez decához képest talán már kicsit húzós ár...wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #313625 üzenetére
ja nem tudom, én ezt csak úgy 13 foktól lefelé veszem fel, akkor is még aláöltöző nélkül, így nem nagyon szoktam belesülni. múltkor nem figyeltem, hogy munkába menet reggel már 0 fokok vannak, akkor kicsit hideg volt az első pár perc úgy, hogy alatta csak egy póló volt, de sikerült befűteni.
#313626szuszinho: szintén RC500 winter enjoyer?
#313627Ringman: na erről van szó, így kell motiválni az embert! 185 centi mellé meddig kell lefogyni, hogy hurkatöltő nélkül beleférjek?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz 6030D #313684 üzenetére
ámen. ha véletlenül kihíznád, szólj.
------------------------------------------------
felraktam a 28 mm-es ultrasport 3-akat, nem meglepő módon tényleg kényelmesebb a (Ringman itt elsírja magát) jelentősen ballonosabb méret, csak úgy repültem át a gyökérnyomott aszfalthibákon, amiket inkább a bicikliút melletti járdán kerültem eddig. azt viszont nem gondoltam, hogy ennyivel lassabb lesz a GP5000-hez képest az ultrasport. ok, most én sem vagyok topon, de kicsit olyan volt, mintha az acél csepel szintjére fojtottam volna le a bassót. mindegy, télire jó lesz, aztán majd tavasszal megint GP5000-en megörülök, hogy mennyire jól sikerült a felkészülés.wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
-
ZavaBalazs
őstag
válasz dom1n0 #313714 üzenetére
na jó, de egyrészt kis gagyi 20 km-es karika, másrészt ilyen intenzitáson egy hónapja ez mondjuk 32-32.5
jó, persze sok minden közrejátszik, hideg, téli ruházat, lassabb gumi, első gumiba butyl ment, mert két latex belső is feladta a harcot a szelep közelében, stbstb.
szerencsére pont most nézem, hogy a bikepróban 3500-ért dobálják, gyorsan rendelek is 4-et, hogy legyen, mert amivel jött a bringa, az már elég ergyán néz ki egy újhoz képest, meg most amúgy is csak 1 maradt, és az meg rogyásig van foltokkal a múltkori fakockás kaland után.[ Szerkesztve ]
-
ZavaBalazs
őstag
fulton, találtam neked tubeless nadrágot!
(gyárilag ilyen)wir haben pflichtmitten unter heimblatt - savanyú káposzta van a bőrgatyámban
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI Mavic 2 Pro drón két távirányítóval- 2 akku +Smart Controller +szűrőkészlet +táska +landing pad
- DJI Mavic 3 Classic Fly More Combo FMC RC drón - 4/3" Hasselblad kamera - újszerű állapotban
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - 3 akku, garancia, tartozékok (45)
- DJI AVATA Fly More Combo Kit - 2 akku, töltő
- DJI AVATA Pro-View Combo - ÚJ - drón (DJI goggles 2) +Motion Controller 2 - ÚJ drón, garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest