Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ndruu: Segíts kereshetővé tenni a PH-s arcképeket!
- Algieba: Algieba mint kreatív tornádó
- Lenry: Melléképületblog - 4. rész - Kocsibeálló
- sziku69: Szólánc.
- bacsis: Támogassááá', hogy ingyenesek maradhassúúúúnk!!!!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- joghurt: frenda dsttöytoi
-
LOGOUT
Vásárlási segédlet - Karbantartás - Egyéb hasznos dolgok
Mielőtt kérdeznél olvasd el a téma összefoglalót, vagy használd a keresőt
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZavaBalazs
őstag
ja oks, nem emlékeztem.
van ilyen maszkból többféle is, ez hidegebbre való. annyiban mindenképp jobb volt a sapka-sál kombóval szemben, hogy ez alá nem fújt be a szél, míg azok sokszor pont a fülem környékén elváltak egymástól (és persze az sem segít, hogy szemüveges vagyok, a sapkát kicsit felgyűri a szár - de valahogy a maszknál ez sem volt gond)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #268841 üzenetére
betársulhatok? csepel-szigeten mentem egy kört, 73 km, 65 méter szint. ha összeadjuk, 180 km, 2014 m szint, jut is, marad is.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
velizare #268436 üzenetére
találtam rajta egy "1022" nyomatot, ha ez akar lenni a gyártás dátuma, akkor 1 éves. januárban raktam fel, 3800 km ment bele (szóval vissza azért nem viszem), a biciklit sötét, száraz helyen tárolom, keveslem ezt az élettartamot. korábban Jester01 írta, hogy a pzero elment neki 18 ezret hátul, na most azzal összevetve ez a gumi feleannyiba kerül, és ötödannyit mentem vele, cserébe közben még valószínűleg rosszabb is volt használni.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon #268410 üzenetére
esetleg ha gyorskötözővel ráerősítenék, persze ahhoz kéne egy kis utat vágni nekik a külsőbe, hogy ne döccenjen nagyot...
6030D, lsebestyen: köszi, kukáztam. egyelőre felkerült az előző 23-as gumi, aztán szerintem lövök még egy ilyen lithiont tavaszig.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #267193 üzenetére
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
dom1n0 #267748 üzenetére
szerintem jjeahh is arra gondol, mint én, amit linkeltél az szerintem vékony, csak az UV miatt hosszúujjú. az enyém hasonló az RC100-hoz, csak kb mintha egy szélmellény is bele lenne építve. de igazából én nem fáztam a 100-asban sem, csak ebből pont volt kifutó bordó-feketében, nagyon megtetszett, 11-ért meg nem akartam ott hagyni.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #267444 üzenetére
síkról volt szó
mondjuk gugli szerint azzal se lenne meg, 130 km 870 szinttel.
na de ha már síkon szintek: múltkor hazaérve egy tekerésből azt látom, hogy a gyerek a ház előtti téren körözget, beálltam mögé, óra indul... hol a szint?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid #267431 üzenetére
cimborámnak múltkor 600 méter lett, azzal meg kb ugyanott vagyunk, mint a szobi példa.
most gyorsan megnéztem, ha minden igaz, nekem 1 (egy) olyan utam van a strava szerint, ahol megvan az 1%, ahhoz is a mátráig kellett kocsikázni.(mátra ring, 97 km, 1200 szint)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid #267398 üzenetére
ezt hogy értsük, hogy síkon is illik? ha a duna mentén haladva szobig meg vissza 110 km alatt csak 300 szint jön össze, akkor vácnál a kis 30 méteres huppanón menjek még 30* fel-alá, hogy kb kijöjjön az 1%?
tegnap mentem egy 65 km-es kört pilisszentlászlóra, azon úgy is csak 500 jött össze, hogy volt benne egy kb 350 méteres mászás, képzelheted, hogy akkor a sík részén mennyi volt -
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid #267199 üzenetére
sajnos egyébként tényleg, a vitatott kerékpársáv tesójánál, a váci út nyugati pályaudvari végénél van az irodám, az aldi előtt nem lepollerezett 20-30 méteren minden egyes alkalommal parkol valami félkegyelmű, még nem láttam üresen azt a szakaszt
(mondjuk ritkán járok be
)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #267192 üzenetére
np
más: gumi oldalfalán megjelentek kis repedések, ez ott normális? a feliratos rész alatti perem alatt a sötétebb sávon. gumikban kb 3500 km van, azért nem lenne szép, ha már váltani kéne, még ha ez a 6500/db árával elég olcsó darab is volt. nem tudom, mióta ilyen, csak most vettem észre, szóval nem feltétlenül újkeletű dolog...
a mocskot nézzétek el, a kép a börzsöny ring végén készült.#267169Napfénysüti: hehe, ismerős. végignézve a börzsöny ring rajtjánál készült képeket, azt hiszem egy kicsit alulöltöztem a többiekhez képest.
de amúgy nem volt belőle probléma, kellemes volt így. a kölcsön szélmellény azért nem jött rosszul, még ha kicsit hülyén is nézett ki, egy olyat veszek is majd szerintem.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
lsebestyen #267187 üzenetére
? nekem megy előfizu nélkül is, az aktuálist hasonlítja a saját legjobbhoz, legyen az saját, vagy másé.
-
ZavaBalazs
őstag
de most ezt amúgy miért akarod rátukmálni? ahogy kivettem, megvan a pénze a jobbra, szeretné is a jobbat, nagyjából már meg is van, hogy mit akar, csak a lelkierő kell ahhoz, hogy kiadjon rá ennyit (esetleg extra adalék: készlethiány, év végi akció várása). én is ha akarnék, 10 perc apróhirdetés-túrás után találnék 10 biciklit 5-600 ezerért, ami jó lenne, csak sajnálok rá ennyit kiadni, hiába nem vágna földhöz (csak minek, ha a mostani is gurul). lehet, hogy ez ilyen csepelbiciklis betegség.
#266869fulton: ja, egy téli nadrágot akarok venni, tavaly a buggyos softshell futónadrág egy kazán volt. a többi már megvan tavalyról.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
stickermajom #266412 üzenetére
purhabból kifaragott nyeregtartó, a foglalatba mehet a karbonpaszta (a nyeregpálcára viszont szigszalag, hogy visszaküldhető legyen)
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #266358 üzenetére
na, röviden:
elején a vízmennyiség elég para volt, ha rendszeresebben járnék esőben, most kezdenék keresni valami tárcsás országútitborzasztó gyengén fogott a patkófék, számítottam rá, de még így is meglepett. de azt hiszem inkább azt a megoldást választom, amit eddig is: nem megyek esőben biciklizni.
(ugyanezért nem fogok venni esőkabátot-nadrágot, vízálló kamáslit, 50 ropi ki az ablakon olyan cuccokra, amiket nem is fogok használni. teljesen jól elvoltam a rövidgatyában, rövidujjú mezben)
nagyon profi volt, hogy kb minden kanyarnál, ahol el tudtál tévedni, állt egy rendőr, erdész, önkéntes, stb, a frissítőpontokon (4 helyen) teljes kiszolgálószemélyzet, tonnaszámra sport szelet, banán, pogi, nápolyi, puszedli, pepsi, gatorade kitöltve pohárba, igazi terülj-terülj volt. az is nagyon jó ötlet volt, hogy két lépcsőben volt a rajt, először a főutas gyorsan haladóknak, aztán a bicikliutas nyugisabbaknak. alapvetően én bicikliutas vagyok, de ez nagyon szűk lett volna, főleg a fent említett fékerővel, úgyhogy mentünk az úton. bicikliúton szerintem kismarosig elforrt agyvízzel megőszültem volna.
nekem a kis gravelszakasz elején az emelkedőn kipörögtek a virsligumik, úgyhogy nem erőltettem, felsétáltamutána kicsit tojásokon lépkedve, de járható volt. a hegymászós szakasz közepén menetrend szerint jött a defekt, szóval a szegmens a maga 40 perces idejével értékelhetetlen lett (na jó, amúgy is, nettó 13 perc volt, a single speedes 52-18 kiosztású útitársnak 11
). utána kellemes lecsorgás a lejtőn, sporttárs nem akarta erőltetni. kemence után azért kicsit tekertünk is, érzésre olyan 32 körüli átlag volt az uccsó 30 km-n. a vége 3:25 nettó - 4:18 bruttó lett, ebből 27 perc a kerék (nem tudom, hogy sikerült ennyit szöszölni vele, gyorsabbnak éreztem.
)
baleset: amikor odaértünk, már ott volt a mentős, 15-15 autó állt mindkét irányból, és vagy 30 biciklis is feltorlódott már (mentő mellé nyilván senki nem mehetett be). autósok közt volt egy fasz, aki nagyon felhúzott minket, a várakozásból adódó frusztráltságában elkezdett fennhangon arról beszélni, hogy ezek a biciklisek hogy közlekednek itt, fel kéne őket venni videóra, meg feltenni az internetre - miközben a sporttársat állítólag épp újraélesztették tőlünk kb 30 méterre.
kedvesen felhívtuk a figyelmét rá, hogy nem viccből van itt épp 30 lycrafetisiszta rajtszámmal, erre már nem nagyon volt válasz. minket aztán átengedtek a szántóföldön kerülve, amikor átértünk, pont akkor érkezett a mentőhelikopter. ha ugyanaz volt, vissza kb másfél órával később láttuk jönni, amikor pakoltunk be a kocsiba, szóval nem volt váratlan a hír. szerencsétlen, csak el akart menni tekerni egy jót.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #266258 üzenetére
engem nem érdekel, én megyek, max ha tényleg úszós idő lesz, biciklis helyett a triatlonos mezt veszem fel.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #265961 üzenetére
van neki olyan jelleg is, 26-os hervises 15 kilós ősmonti, csak le kellett cserélni a második gyerekülés miatt női vázasra (és még nem adtuk el). amúgy pont az agyhalál után állapította meg, hogy a trekking mennyivel haladósabb óra alapján, pedig a montit érzi fürgébbnek... na majd egyszer ráültetem tesóm országútijára.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon #265952 üzenetére
nézd, lehet ezt úgy is, hogy miután nem arra válaszolsz, ami a kérdés volt, és ezért szólnak neked, nem kezdesz a másik zsebében turkálni úgy, hogy közben még neked áll följebb.
(az meg végképp ne zavarjon, hogy pont azért írtam, mert normális agydinamót akarok venni, mert használtan találtam ugyanolyat, ami nyilván gond nélkül illeszkedik, de nem akarom bevállalni...)-=RelakS=-, hátha pont ugrott az oldal és ezt nem láttad: #265949
#2659586030D: újat akarok bele mindenképp, eleget hallgattam már, hogy "nem emlékszem, hogy gyerekkoromban ennyi baj lett volna a biciklikkel, minek ennyit biciklit szerelni, miért romlik el minden"
amúgy 28-as trekking.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Dark Archon #265944 üzenetére
vagy inkább tartsam meg az agydinamót, mert a feleségemnek nem baj az a fél-1 km/h, amit bukik rajta, viszont kényelmes, hogy nem kell bajlódnia a lámpákkal.
#265946-=RelakS=-: köszi! na ezért kérdeztem, mert nem tudom, mit kell nézni, ehhez a részéhez (még) nem konyítok.
az nem baj, hogy a réginél a peremtávolságok 21-21 mm-k, a nexusnál meg 18-20? vagy ez annyira kicsi különbség, hogy ennyi játék belefér?
-
ZavaBalazs
őstag
asszony biciklijén megadta magát az agydinamó, egyszer csak elkezdett nem forogni, aztán miszlikjeire törött az agy.
ez a típus (shimano DH-3N20) már nem kapható*, valakinek van tippje azonos méretű pótlásra? kb 100 km-rel ezelőtt lett újrafűzve, mert akkor meg a felni durrant szét, asszem nem a legjobb használt vétel volt valaha.
*egy boltban találtam egy használtat 8000-ért, de az ugyanígy kétes állapotú, inkább vennék bele egy másmilyet újonnan 13 körül, ha passzol.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #265930 üzenetére
"Pontosan szeptember 23-ára szeretne Magyarországra érni, hiszen Szobon egy 90 kilométeres teljesítménytúrával akarja levezetni a 105 napos és 8500 kilométeres tekerést. "
na akkor majd megkérdezem személyesen a gatyát.
szerk. ehh, már megint lassabb voltam nálad, nyitom is a számat. -
ZavaBalazs
őstag
tessék fulton, itt a biciklid, jó, nem di2, nem fehér, de talán túl lehet élni
-
ZavaBalazs
őstag
maszk, aláöltöző, kabát (de nemrég vettem egy ilyen kifutót bordó-feketében, valszeg idén már az lesz az alapértelmezett), kesztyű, nadrágot most fogok én is venni, tavaly a lidlis softshell futósban nyomtam, de abba mindig nagyon beleizzadtam, random kamásli.
munkába járáshoz meg: kabát, hosszúujjú póló, utcai nadrág alá térdmelegítő.
mondjuk én nem vagyok olyan fázós, ebből többet is átmenetinek írnak, de a leghidegebb időben is elég volt minden.Dark Archon: a gyúrói meg a pákozdi tuti működik, múltkor ezeknél, meg a kula térinél (
) álltunk meg frissíteni.
-
ZavaBalazs
őstag
ezzel a bandázzsal van valakinek tapasztalata? az idő 90+ %-át a fékváltókaron töltöm, csak a mostani itt-ott már foszlik, és kéne helyette valami, ez meg tetszik kinézetre.
Hasaggymeg:
örülök, hogy megúsztad!
jut eszembe, köszönöm a sigma buster 700 ajánlást meg a rosebikes leárazást, felkerült méltó helyére a bryton alá, nekem kicsit túl gamer kinézetű, de a bringa színvilágához pont passzol. picit gyengébb, mint a fullra járatott velotech, de ez nem meglepő, de az én felhasználásomra így is bőven elég. velotech meg megy vissza a feladónak, pedig amúgy nagyon tetszett.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
balintbaba #265092 üzenetére
ilyen ez a csávó, nem szól, csak jön mint a cunami.
volt szerencsém nekem is a bolthoz, hsz itt: [link]
a sztori vége amúgy az lett, hogy a cimbora megint meghúzta, azóta kb 2200 km belement még, és problémamentes, szóval lehet mégsem olyan rossz az a kéz, ami nem ezerszer csinálta -
ZavaBalazs
őstag
nem ez volt a lényeg, de ez volt a legbicskanyitogatóbb.
na de hagyjuk is, nem akarok én balhézni senkivel.
részemről: szoktam inteni/biccenteni a szembejövőnek, nem megy fel bennem a pumpa, ha nem viszonozzák, ha meg beáll mögém valaki, akár szó nélkül, akár verbálisan meghunyászkodva, kézjelezgetek neki, mert mindkettőnknek biztonságosabb úgy. mondjuk velem még annyiszor se fordult elő, mint veled.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #264749 üzenetére
jó, nyilván abban a pillanatban, amikor épp 30 fokkal oldalra bedőlve mész át a fekvőrendőrön 5 centis teleszkóp benyomódással, elöl 0,2 barral kevesebbel, hátul meg 0,1 barral többel a szokásosnál, és még az ufók is épp elkezdtek vonónyalábbal felemelni, akkor nem fog pontos értéket mutatni... de ne mondjátok már nekem, hogy egy átlag, nem HC usernek nem elegendő az, hogy felrakja a 30 éves merev villás ősmonti, vagy a 2 centit rugózó teszkós trekking kormányára a mereven álló telefontartót, és az árpád híd pesti felhajtójának a közepén ránéz, hogy ez most nagyjából 3-3,5% emelkedő, vagy 6-7%.
#264752andrisbandi: bryton 420 csiganyálas előre beadott útvonalra tudja a magasságprofilt előre, gondolom a többi komputer is ilyen... más kérdés, hogy azt se tudja jól követni, most nem emlékszem, hogy siet rajta, vagy késik, mert rég használtam, de csúszásban van, az biztos.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid #264746 üzenetére
ja, én abszolút értékben értettem a(z amúgy hasraütős) 1%-ot, tehát 5% emelkedésre mutat mondjuk 6-ot. de mindegy is, igazából csak annyit akartam ezzel, hogy igénytelen hozzáálláshoz szerintem ez egy teljesen vállalható igénytelen megoldás.
tudom milyen ez, nekem is a (pont 30-40 ezres kategóriájú) bryton 420 késéssel, és néha érdekes ugrálásokkal mutatja a meredekséget, gondolom megtett táv + barométer alapján?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
parandroid #264720 üzenetére
egy olyan user, aki nem hajlandó ezért venni egy 30-40 ezres komputert, nem hiszem, hogy elvárna ezred pontosságú adatot egy ilyen megoldástól. létezik vízmérték app, csak át kell számolni a szöget meredekségre, vízszintben felrakni a kormányra a telefontartót, aztán ha téved 0,5-1%-ot, na bumm...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Rat.Sand #264611 üzenetére
viccelsz? a farkaserdő melletti mászás már szart se ér??
egyszer voltam dobogókő felé, a gellért-hegyre csak a kelenhegyi út közepéig mentem fel, de ha feljebb lakik a kamáslit hirdető egyén, szerintem ment volna.paprét felé sokat jártam, talán csak annak az elején szokott kelleni a legkönnyebb áttét (34-26), meg a bubán etyek után
általában elvagyok a 34-23-mal, esetleg 21-gyel.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Sleek #264588 üzenetére
szépnek szép, csak vajon mennyire jó. tegyük hozzá, hogy (néhány apró nyűgöt leszámítva) jól megvagyok a mostani gebémmel, csak ha valami olyan jön szembe, amin nagyon megakad a szemem, azon gondolkodom el. ezen most megakadt
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
rétisün #264566 üzenetére
na, épp az ilyenekért dobtam be, mert nekem ez pl eszembe nem jutna, hogy probléma, csak megörültem, hogy elöl van egy upgrade.
miért gond ez?
Fall-N: nekem nincs vele bajom, most is az van. száraz időben megyek aszfalton, működik, igénytelen.Sleek: hát ezen ne múljon, lehet rá venni goodyear gumit, hogy passzoljon az eredetihez.
#264581Csápájev: na ha az én találatomon a nem passzoló féktestek ténye is dealbreaker, akkor itt a nem passzoló fékkaroké
hatványozottan az. értem, hogy 1x-esített rendszer, de engem tuti rohadtul zavarna, hogy felemás, meg sanszos, hogy nem is pont ugyanannyira nyúlik előre a két kar, stb.
-
ZavaBalazs
őstag
győzzetek meg légyszi arról, hogy ez a kerékpár a külcsín és egyediség ellenére nem kell nekem, és hogy le kéne venni az f1 fan szemellenzőt.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Hasaggymeg #264396 üzenetére
bryton mount aljára menne a gopro pöcökkel, ehhez a megoldáshoz nem vagyok elég bevállalós.
ha erdőbe neked elég, valószínűleg nekem is az lesz bicikliútra. télen amúgy sem tervezek kimenni a világból...#264395Ringman: olyan érdekes ez nekem, hogy pl az F1-ben van egy olyan ökölszabály, hogy a leggyorsabb, legjobb aeróval rendelkező autók általában szépek is (adott szabályrendszeren belül). ezzel szemben itt... TT bicikliből csak ocsmányakat láttam eddig.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
varsam #264376 üzenetére
na, lehet ez kell nekem? goprós felfogatás
önmagában egy ilyen lámpa elég országútra, vagy ez csak kiegészítő, mert sisakra megy?
elvittem tegnap egy próbakörre a velotech pro 1000L-t, fáj a szívem érte, mert nagyon elégedett vagyok a fényerővel, de nem akarom a kormányra tenni. régi lámpa, pro 1000L távolsági (plusz jobb oldalt egy kis autós rásegítés), távolsági-közeli kombó. a régivel mentálisan fárasztó volt sötétben menni, nagyon odafigyelős, az újjal gondtalan, mintha nappal bicikliznék. a sigma buster 700 HL ehhez képest hol van?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #264221 üzenetére
megoldottam!
mondjuk erről eszembe jutott, nem létezik valami öntapadós goprós foglalat? mint ez, csak a másik oldali csatlakozóval.
mondjuk megfogadtam, hogy nem kókányolok, ha nem jó, küldöm vissza, de megtetszett a lámpa... -
ZavaBalazs
őstag
válasz
-=RelakS=- #264219 üzenetére
de, arra írtam, hogy nem tudnám fejjel lefelé használni
a simával gondolom nem lenne baj. aztán lehet, hogy van annyira izmos, hogy fejjel lefelé még úgy állítva is jó lenne, hogy a távolsági világít közelre, a redőnyös meg távolra.
egyébként az ebike ügyfélszolgálatosnak jár a pirospont, pár perc telefonálás alatt odáig jutottunk, hogy már ő keresgélt nekem külön beszerezhető velotech gopro adaptert.
de ebből így valószínűleg visszaküldés lesz, aztán veszek egy olyasmit, mint amit chubby2o6 ajánlott. -
ZavaBalazs
őstag
na, a velotech is elmehet a picsába. megvettem végül a PRO 1000 L lámpát, mert kiderült, hogy ehhez volt az a doboz, amin fel van tüntetve a gopro felfogatás:
ehhez képest a doboz tartalma:
oké, ne adjanak hozzá, valószínűleg 10 vásárlóból 9 azonnal fiókba/kukába hajítja... de akkor minek rakják rá a dobozra?
pedig amúgy a fényerő jónak tűnik, mondjuk ezt a tompított közeli fényszórós funkciót amúgy sem tudnám használni fejjel lefelé. -
ZavaBalazs
őstag
első lámpás ajánlást kérnék, szempontok:
-egy ilyet váltana, ugyanilyen működést szeretnék (usb-s töltés, folyamatos fény, foltot világít előttem), elsősorban a kormányról szeretném, ha lekerülne, másodlagos, hogy amit ez bevilágít, az városon kívül kicsit kevés, idén meg többet szeretnék télen tekerni, mint tavaly. nem kell autóreflektor, de ne is csak egy 1x1 méteres pöttyöt világítson elém
-lehetőleg maradjon négyszámjegyű az összeg
-felfogatás: bryton mounthoz kaptam ilyeneket, ezek közül valamelyikkel legyen kompatibilis. a hengeres lámpához való adapternek 2,6 cm a nyílása, de hajlékony, alkalmazkodik. a közvetlen goprós azért stabilabbnak tűnik, szóval azt előnyben részesítem.
-előny, ha kapható a bikepróban, mert itt van a szomszédban, nincs postaköltség
példák: hengeres, goprós (legalábbis ismerős talált a dobozról olyan képet, amin kisképen fenn van mount alján, de pár napon belül kiderül, rendelt egy ilyet)
-szumma 11 kilós acélvázasra megy, grammok nem izgatnak, amíg nem féltégláról van szó
amúgy belepróbáltam a mountba a mostani lámpát, végül is megáll benne, a gumipánt pont körbeöleli a tartóbütykét, de ez a szögletes-hengeres találkozás azért nem tűnik életbiztosításnak.másik kérdés: vettem a decában egy ilyen nadrágot, erre itthon nézem a weboldalon, hogy ez aláöltözékként van jellemezve. van valami, amitől ez nem lesz teljesértékű sima biciklis rövidnadrág (pl beleizzadok, akkor átlátszik rajta a seggem), és vigyem vissza, vagy ne érdekeljen a megnevezés, és használhatom nyugodtan?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
fulton #263607 üzenetére
pedig elő tud fordulni. volt olyan cipőm, amit gariban javítottak, a bokámnál szakadt ki a szivacs, varrtak bele egy puha bőrbetétet körbe hátra, jobb volt, mint újkorában. aztán pár évvel később a következő ugyanilyen cipőm ugyanezt a tünetet produkálta, csak mellé még a talpbetét is átlyukadt a sarkánál a merevítés körül. a boka ugyanúgy megkapta a fasza bőrbetétet, de ahelyett, hogy beleraktak volna egy új talpbetétet, összegányolták, ráragasztottak egy fél centi vastag bőrdarabot, ami kb a talpboltozat közepéig ért.
pluszban az egyik cipőben ez sikerült egyenesen, a másikon meg kb fél centivel magasabban volt a belső éle saroknál. nem vitatkoztak, amikor nem vettem át, hanem levásárlást kértem.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
szimpláncsak #262906 üzenetére
jesszasz, 15-ről gyorsulással együtt 60-as átlag
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
fulton #262881 üzenetére
múltkor a "buba vmax" szegmensen beletekertem 50x12 áttéttel 70 körül, 134 rpm volt a teteje
de ahogy nézem, neked a 36x11-gyel 146 kéne a 60-hoz.
mondjuk én nem szórakoznék ilyen montis 1x rendszeres áttétekkel, ha ott a 48-as tányér is... 36-11 kb az 50-15-nek felel meg, nekem az a kicsit haladósabb utazóm, de még van fölötte 3 fogaskerék.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
Mezga Aladár #262875 üzenetére
azt nem mondta, hogy bele is tekert 60-nál...
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
fulton #262840 üzenetére
ezt mindenhol csinálja, vagy csak bizonyos helyeken? nekem a bryton + magene szenzor valamiért a megyeri hídon teljesen meghülyül (ezt mástól is hallottam), de ezt leszámítva probléma nélkül megy.
-----------
#262781ZavaBalazs erre valaki? -
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
6030D #262775 üzenetére
jössz? szervezel? indulsz? -> csatlakozol?
-----------------
ha már nyergek: nézelődök kicsit keskenyebb nyereg után (most 150*285), sok 24-25 centi hosszú opció jön szembe. országútin alkalmi hegymenettel (max tizenpár %-os emelkedőkkel) érezném a hiányát a hosszabb orrnak? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
f4lcon #262747 üzenetére
"Beakasztható a küllőbe eszesebb külsők leszedésénél"
sajnos az én külsőim elég hülyékde köszi a tippet, ez elég jónak tűnik, ha még egyet elhagyok a zefalból, benevezek egy ilyenre.
#262748-=RelakS=-: na igen, pont ezért is kérdeztem a múltkor, hogy mennyire kell feszegetni a mérőt a láncba, mert simán el tudom képzelni, hogy sok feszegetésre minimálisan megkopik, és megbízhatatlan lesz. ugyanilyen mérője van ismerősömnek, az övével 1800 km környékén kicsit benyomva 0.5-öt mutatott a láncom, az enyémmel meg a hegye is alig megy be, ő szokta feszegetni, én nem... persze ez lehet gyártási hiba is, elsőre én is visszaküldtem cserére, mert csomagolásból kivéve tök görbe volt.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
-=RelakS=- #262740 üzenetére
pardon, akkor nem szóltam
nem használtam, parktool cuccokat overkillnek érzem az én felhasználásomhoz.
csak a gumileszedőjükre neveztem be, mert az filléres tétel, és az én felnimről is nehéz lepattintani a külsőt, de vagy túl vastag a vége, vagy a görbület nem stimmel, de megkezdeni nem tudom vele a műveletetúgyhogy csak kiegészítésként használom a régi mellett, amivel jól be tudok nyúlni alá.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
-=RelakS=- #262723 üzenetére
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
szimpláncsak #262160 üzenetére
bryton néha produkál érdekeseket, érdemes lehet rányomni a "correct distance"-re straván.
nekem pl a megyeri-hídon szokott mindig meghülyülni, össze-vissza mutatja a sebességet, meg sokkal többet ront az átlagon, mint kéne neki (pl: 20 km után 30-as átlagról ront 7 tizedet nyugat-kelet irányban, amihez kb 24-25-ös átlaggal kéne menni felhajtókkal együtt, de a szegmensen látom, hogy 28.7 volt az átlag), ezeket utólag a strava valamennyire tudja korrigálni.
láncmérős megerősítést köszönöm mindenkinek!
hét közben egyedül voltam itthon, gyerekek+asszony a nagyszülőknél, úgyhogy volt idő tekerni: hétfő-péntek 400 km (ez önmagában a 3. legjobb hónapom lenne strava szerint, csak a most július-augusztus több
), volt benne egy buba hétfőn, ahol aláírom, tényleg picit drámaibban rémlett a mászás kérdése, de azért így is volt 4-5 kaptató, ahol a faszba kívántam az egészet.
kamaraerdőtől 26.9-es átlag, majdnem 2 egész kph javulás májushoz képest, mondjuk ennek legalább a fele az, hogy nem szívtunk a bicikliúttal fehérváron, hanem a mártírok útján mentünk
ezen kívül egy dömörkapu mászás-pilisszentlászló lejtőzés volt hosszabb út, ahol a mászást valahogy sikerült lehozni magamhoz képest egész jó tempón 160-as átlag, 175-ös max pulzussal, pedig általában elég egy emelkedőre ránézni a 180-as átlag, 195-ös maxhoz.amúgy ez jópofa volt, futott át előttem mókus meg fácán, meg repült át körülöttem több verébraj is keresztbe, és a lefelé jövő autósok is tök türelmesek és megértőek voltak a hatvannal lejtőző hülyegyerekkel.
többi az csak kis 20-40 km tekerés ahogy a munka meg az egyebek engedték, de az tök jó volt, hogy amikor nem csak lötyögni mentem ki, akkor belet nem kitaposva is ment a 30-as átlag ezeken.na de most vissza a heti ~100 km-ekhez, lehet, hogy a börzsöny ringig nem is lesz rendes hosszú tekerés.
jut eszembe, arra tervez valaki menni?
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
ZavaBalazs #261975 üzenetére
erre valaki?
vagy kérdezzem úgy, hogy szerintetek Putyin hogy méri a láncnyúlást a zwiftes setupján? -
ZavaBalazs
őstag
válasz
Ringman #261963 üzenetére
én pont ilyennel szoktam ultrahanggal röcögtetni a láncot, kb 1:1 arányban vízzel. szerintem elég szépen viszi.
ha már lánc, a láncnyúlásmérőt mennyire kell feszegetni? bepattintom, a másik végét meg megpróbálom erőből benyomni, vagy csak kicsit nyomom be, esetleg elég, ha pedállal ráfeszítek a láncra, és ha eléggé megnyúlt, magától beesik? eddig az utóbbit követtem (mondjuk még tárgytalan, 2 láncot forgatok, 1800-1800 km van bennük, illene még nem beesnie), de egy ismerős most elbizonytalanított.
ilyen mérőm van.
-
ZavaBalazs
őstag
válasz
tknof1871 #261111 üzenetére
az én lidlis pumpám elég gyorsan megadta magát, a kis szürke gyűrű körül kitágult a foglalat, és kiugrik (általában már akkor, amikor rázárom a szelepre, de van, hogy pár nyomásig jó):
de nem tudom, lehet, hogy az újabb már normális fejjel van szerelve.
(aztán vettem helyette egy ilyet, amikor le volt árazva 6500 forintra) -
ZavaBalazs
őstag
napi aprós csoda
remélem még nem volt.
-
ZavaBalazs
őstag
egész napos viseletet is meg lehet oldani, csak egy kiegészítő kell hozzá
-
ZavaBalazs
őstag
ha erre gondolsz, ilyenem van, ha nadrág alá veszed (én pl télen irodába járáskor ezzel tuningolom az utcai nadrágot), akkor a belső gumicsík ellenére is hajlamos lecsúszni. ha csak rövidgatyát hosszabbítasz vele, azzal még nem volt gondom (főleg ha felülről megfogod a gatya szárával)
-
ZavaBalazs
őstag
nem tudom, mennyire átültethető 7 sebességesre, KMC Z9-cel van rossz tapasztalatom (800 km után kétszer is szakadt, mondjuk ott már a sor is régi volt), de haverom csepel rapidján is ez volt a gyári lánc, és <1000 km alatt annyira megnyúlt neki, hogy az 1-es nyúlásmérő bezuhant, talán még lötyögött is.
#260690Dark Archon: akkor gravelben már nem gondolkodsz? pont tegnap láttam használt bicós csoportban meghirdetve pár kisméretű gravelt a kereted környékén: [link] , [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone XR 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! HP ProBook 650 G1 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest