- Ismerkedés a Zyxel NSA325 v2-vel
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Alusky
senior tag
Vagy nem dolgozunk ilyen buzeráns helyeken.
-
Tulajdonképpen erre is van megoldás.
Sok alaplapon van még PS2 port Az USB to PS2 adapter nem drága.
Olyan egeret és billentyűzetet használ a felhasználó amilyet akar. Lehet rajta USB hub is.
A USB ajzatókat le lehet zárni. Ebből a szempontból népharag nélkül biztosítható a biztonság.
Degecen született megoldás, de legalább hatékony. -
lomposfarkas
tag
Én néha egy ilyet raktam az esc billentyűre, ha elegáns, ha nem .)
kép -
Ennyi
USB pendrive, ilyesmi, sok helyen tiltott, de a billzet, egér tiltásáért általában népharag van
Nem beszélve a HUB-os billentyűzetekről.
@joghurt : Azért az elég ritka. Gyári környezet, vagy komolyabb bankok, ilyesmik. De egy mezei nagy cégnél általában dughatsz be bármit (csak az EDR azért figyeli, hogy mit).
-
-
sonar
addikt
válasz
Hieronymus #42 üzenetére
És hogyan tiltod le, hogy még 1 billentyűzet ne legyen rádugva?
-
Igazából a te megoldásod is csak azért működik, mert nincs toppon a rendszergazda.
Azt megengedni, hogy bármi kapcsolódhasson a számítógéphez, komoly kockázat a cég számára. Egyetlen elégedetlen alkalmazott komoly károkat képes okozni.
Van a családban egy nő. Kissé összeférhetetlen, ahogyan öregszik egyre dominánsabb a probléma.
Három hónapos próbaidőn volt egy cégnél és tudta, nem fogják megtartani. Mivel kis vállalkozás volt, szinte mindenhez hozzáfért.
Lemásolt mindent.
A cégnek egyetlen konkurenciája volt. Nekik nem lehetett volna eladni a háttértárat. Megkapták ingyen egy névtelen borítékban.
Egy éven belül felszámolta magát a szerződést nem hosszabbító cég. -
-
bhonti
aktív tag
+1: DontSleep - Tud elég sok mindent.
Aztán ha épp nem akarom látni mit csinál, vagy újra, csak nyomok 1 Fn+F7-et...
-
tlac
nagyúr
ha csak annyi kell, hogy a kijelző ébren maradjon, ne lockoljon a rendszer, akkor van rá böngésző extension (teams nem lesz zöld)
(macos-en, meg win-en is működik)Firefox: Keep Awake (Screen Only)
(van a többire is, de azokat nem használom: [link]) -
-
Miért nem a ScrollLock? A NumLock azért sok esetben szükséges, ha az ember teljes billentyűzetet használ (akár számokat beírni, akár kurzor billentyűknek).
Gépet ébreszteni én a Ctrl gombbal szoktam, az nem ír be semmit.
Amelyik munkahelyen megpróbálnák az aktivitásom figyelni, ott nem dolgoznék tovább. Mert ennyire nem tekintenek partnernek, hanem csak egy rabszolgának.
Egyébként pedig itt is áll egy szoftver-minőségi konferencián hallott idézet: "Bármilyen mérőszámot találsz is ki, a mérnökök legalább két módját fogják kitalálni, hogy megkerüljék."
-
-
-
petakpa1
őstag
-
válasz
turbulencia8 #30 üzenetére
Na jó, mindenkinek más a nem drága.
Ilyenkor jó, ha pl. be van kapcsolva az üzenethang, vagy van nálad céges telefon.
Ha meg nincs otthon az idió... izé munkavállaló, az meg az ő baja. -
Busterftw
nagyúr
válasz
turbulencia8 #30 üzenetére
Nalunk ez peldaul nem problema, mert hiaba vagyok zold, ha elfoglalt vagyok valamivel, akkor nyilvan nem lesz az uzenet prioritas. (hivatalosan a ceges charterben maximum 1 ora a response time Teamsre)
-
turbulencia8
őstag
Szerintem nem drága egy mechanikus egérrángató (mouse jiggler) alátét.
A probléma akkor van, ha zöldnek tűnsz Teams-en, és a főnök adni próbál egy sürgős munkát. -
-
válasz
philoxenia #23 üzenetére
Rossz. És gyakori
@Busterftw : GDPR meg?
-
Mivel nem valódi mozgást észlel az érzékelő vannak tévedései.
Egy radiátor generálhat téves riasztást, amikor melegedik vagy lehűl.A kartonlap vagy akármi, például táblaüveg szétszórja/visszaveri a meleg tárgyól kisugárzó hőt. Nálunk a tusoló üveglappal van leválasztva a fürdőszoba többi részétől. A világítást mozgásérzékelő vezérli. (Senki sem felejti el lekapcsolni a világítást) Az üveg még akkor is lezárja a hősugárzást, amikor a tusoló oldalon forró vízzel locsolgatom az üveget.
A helyén kell kezelni ezeket az érzékelőket. Önmagukban nem garantálnak semmit. De! Téves riasztást, ha valami hőforrásra látnak rá, ami ki- és bekapcsolgat. -
Busterftw
nagyúr
En a portable Caffeine-t hasznalom mar vagy 3 eve.
Igazabol csak azert, hogy amikor homeoffice van, akkor zold maradjon a TeamsDe amugy nalunk sem szigoruak. Volt kollega olyan helyre ment, ahol 15 percenkent screenshot keszult az asztalrol, aztan egy szaros marketing cegnek dolgozot....
-
Ghoosty
őstag
válasz
philoxenia #23 üzenetére
Én alapvetően nem lógási szándékkal csinálom, hanem, hogy elérhetőnek lássanak Teams-ben, így tudják, hogy kereshetnek. Ha meg teszek veszek a lakásban, mikor éppen ráérek, nem kell visszajelentkezni, csak ránézek a képernyőre, hogy jött-e fontos levél/üzenet és ha nem, akkor folytathatom a dolgom.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Milyen főnök az, aki nem az elvégzett munkát nézi, hanem az aktivitást?
-
-
Ghoosty
őstag
Én simán nyitok egy excelt, a lefelé gombra rárakok egy nehezéket és kész. Ma már több mint 1 millió sora van, annyit meg nem vagyok távol a géptől, hogy leérne. De ha valakinél mégis gond, lehet állítani valahol a lenyomás ismétlési gyorsaságát. Jó alacsonyra lerakod és napokig fog menni.
-
-
total90
veterán
A MoveMouse annyira nem ajánlott. Ha Intuneba dopsz egy policyt, hogy pl. 5 perc inaktivitás után irány a stand by, akkor bizony a MM ellenére is aludni megy a gép
-
-
-
bence1024
tag
Jópofa írás.
Szeretem az ilyen kreatív megoldásokat. -
válasz
MasterDeeJay #11 üzenetére
Igen
@Xpod : Akkor az egy elég buta érzékelő... Egyáltalán nem biztos, hogy mindegyik ilyen
-
Próbáld ki, kb 75-80%-ban működik, mert elég buták a mozgás érzékelők.
Magad elé tartasz egy kartonlapot, ami kb bokától legalább homlokig takar és már nem is lát a mozgásérzékelő. (elvileg felveszel egy overált vastag kapucnival és ugyanez a hatás)"Vs. bedugsz egy USB-t, vagy átnyomsz egy kapcsolót"
Könyv vagy füzet általában van az íróasztalon, így ez nem igényel külön előkészületet ellentétben az USB, kapcsoló stb-vel. -
Nekem példának az működött hogy egér optikájába belekerült egy kis szőr és automatán mozgott magától. Működhet még tükör is, az is meg szokta néha hülyíteni az egeret.
-
"Viszont ha már "átverés", kb fél éve volt, hogy a drágán felszerelt mozgásérzékelős, riasztós irodai riasztóba úgy belevertem a csúfot"
?"Leteszed az órát az asztalra, két oldalról melléteszel 2 könyvet ami pont olyan magas, mint az óra "
Vs. bedugsz egy USB-t, vagy átnyomsz egy kapcsolót -
"Az óráról is könnyen lelököd az egeret,"
Leteszed az órát az asztalra, két oldalról melléteszel 2 könyvet ami pont olyan magas, mint az óra és erre állítod rá az egeret. Már nem is lököd le.Kipróbáltam működik és stabil. (Kb 1 évre rá, hogy a kolléga távozott ki is vezették a rendszert, mert nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket. Akkor próbáltam ki poénból.)
Viszont ha már "átverés", kb fél éve volt, hogy a drágán felszerelt mozgásérzékelős, riasztós irodai riasztóba úgy belevertem a csúfot, hogy azóta sincs használatban.
-
Ja, user hülyeség ellen nem véd
Egy időben volt egerem, ami a napra hanyatt kitéve rángatózott. Az is jó volt, csak ugye kicsit elmozdult, és megállt. Az óráról is könnyen lelököd az egeret, de különben tényleg jó megoldás az is, teljesen észrevehetetlen (ha gondolod, beleírom lehetőségnek).@Crvsh3R : Azt is ki tudja szúrni a céges security, mint mindent, ami fut a gépen. Nekem amúgy amikor legutóbb néztem, csak a screen awake volt, ami mondjuk sleep ellen jó, de lezárás ellen nem.
-
Crvsh3R
senior tag
-
Ügyes vagy, hogy elektronikával oldottad meg, de van ennek egyszerűbb módja.
Kell hozzá egy egyszerű analóg (mutatós) karóra. A számlapra ráteszed az egeret. Az egér érzékelni fogja a mutató mozgását ezért nem hagyja a gépet elaludni. (Egy volt kollégám így trükközött a felügyeleti rendszerrel, csak ott bukott le, hogy mikor a főni felhívta és épp a strandon volt home office helyett.) -
Thx
Nem kicsitMeg az a kérdés, hogy az minek látszik, amikor bedugod? Az ATTiny, Arduino annak látszik először, ami, és csak utána változik HID-dé. Tehát a gépen ott lesz a nyoma, hogy beledugtak egy Arduinot, Digistumpot... Egy jó EDR ezt észreveszi, és máris visít a securityn.
-
sonar
addikt
Kreatív.
Egyéb megoldás RPi Pico is tud USB HID lenni. Igaz az kicsit drágább megoldás. -
kokopo
aktív tag
Éljen a Home Office
-
válasz
ahenobarbus #1 üzenetére
Csak az detektálható
Meg hátha le van tiltva.
Ahol dolgoztam gyárban, ott rátettek valamit a billzetreNyilván olyan gépeken, ahol közös user volt, csak nem akarták a jelszót állandóan beírogatni.
-
ahenobarbus
tag
üdv,
Elegáns megoldás, gratula.
Ami még működik nálunk, és nem említetted, az powershell script-ből nyomogatni az F15-öt.
uff, ocs.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Medence topik
- Nintendo Switch 2
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Android szakmai topik
- Kuponkunyeráló
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5420 Új, Fóliás állapotú,i5 FHD IPS LCD,16GB,magyar világítós billentyűzet
- Panasonic SA-HE70 AV erősítő
- MacBook Air 2020 13" M1 8GB 256 GB SSD 2028/01-ig garanciával
- Asus vivobook pro 15
- Dobozos HP Pavilion Plus 14-eh Fémházas Ultrabook -35% i7-13700H 16/512 Intel Iris Xe OLED 2,8K 90Hz
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- Nincs még weboldala, vagy szeretne újabbat? 50.000-ért teljes oldalt kap
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 16GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged