Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Zollee

tag

Sziasztok,

Ismét beleestem ebbe a (számomra megfoghatatlan) kékhalálos jelenségbe.
    Egyszer már volt ilyen problémám, de akkor új konfigról volt szó és a memória modulok szórakoztak velem.

Ebben a pillanatban a jelenség a következő:
    Egy Ati Radeon 4850-es hajt egy fullHD monitort DVI-n, és a HDMI-jére egy Onkyo házimozi erősítő van kötve. Nem most került rá a gépezet, már jó 1 éve megy így, hiba nélkül. Mikor az erősítőt bekapcsolom, a monitor villan kettőt, majd minden működőképessé válik. Az első kékhalál akkor jelentkezett, mikor egyszer bekapcsoltam az erősítőt. Azóta már többször előjött ilyen erősítő bekapcsolás során, de az érdekes az, hogy nem kizárólag ekkor jelenik meg. Volt hogy csak a torrent kliensben matattam és akkor is utolért. Eközben az erősítő be sem volt kapcsolva. Sőt, az sem szabályszerű, hogy amint bekapcsolom az erősítőt, kékhalál jelentkezik. Van hogy többszöri ki-bekapcsolgatás során sem jön elő. Abszolút random..

Olyan tünet is van, (ez állandó, minden alkalommal lezajlik) hogy a gép bekapcsolásakor kb a fekete képernyő és Windows logo lombinációig eljut a boot-olásban, aztán fogja magát és azonnal kikapcsol. Ezt követően 2-3 mp múlva magától elindul és rendben feláll a rendszer.

Amit már próbáltam:
    4 memóriamodul van a gépben, ebből 2-2 egyforma, párban. Az egyik pakk: 4 GB Corsair Dominator. A másik pedig: 2x4 GB Patriot.
    Próbáltam a két szettet külön-külön pár napig. A kékhalál ugyan úgy jelentkezett. Néha sűrűbben, néha ritkábban.

A konfig:
    Gigabyte P55A UD3
    Intel i5 750
    2x2 GB Corsair Dominator & 2x8 GB Patriot memória
    Powercolor Radeon 4850 1 GB
    Corsair Force GT SSD - 64GB
    Samsung Spinpoint F1 - 1 TB
    A hűtés mindenhol megfelelő, 12 centis Scythe ventillátorokkal van hűtve a rendszer egy Cooler Master Centurion házban. Túlhajtás sehol nincs, játékra nem használom a gépet.

Abszolút nem tudom mit kellene tennem, de ez a folyamatos halálozás amellett hogy idegesítő, félek hogy tönkre teszi az SSD-met is. Remélem van valaki, aki járt már hasonló cipőben és tud némi útmutatást adni.
    Előre is köszönöm mindenkinek aki segítő szándékkal áll a kérdéshez.

Üdv! Zoli

Új hozzászólás Aktív témák