Hirdetés

2024. május 3., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#2801) zsolnai25


zsolnai25
tag

Hali

Olyan kérdésem lenne !

Egyik ismerősömnek rendszeresen van kék halála, rendszerint játékban történik. Nem nagyon érzi hogy dolgozik a gépe fagyogat a rendszere böngészőben is több időt kel várni hogy valami betöltsön neki. Ezért is rakja újra a gépét de ez a probléma sajnos nem változott. Egyik nap lekapta a kék halált amikor újra indította a gépét ez lenne az.
Mi lehet a probléma neki ?
[link]

Előre is köszi

(#2802) nexusking válasza zsolnai25 (#2801) üzenetére


nexusking
aktív tag

STOP Error 0x0000007A: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR: STOP error 0x7A means that the requested page of kernel data from the paging file could not be read into memory. STOP code 0x0000007A may also display "KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR" on the same STOP message.

Ezen túl nem tudom mit kéne tenni, de talán már ez is segíthet :)

(#2803) drydam


drydam
csendes tag

Sziasztok!

Ezzel a problémával fordulnék hozzátok.

memtest-et futtattam(többször is), az nem írt ki hibát. 3DMarkot is megcsináltam, az alatt se halt be

Másik topicban már kaptam infókat miket nézegessek, de most találtam meg ezt a topicot, gondoltam ide is írok hátha van még valakinek valami ötlete.

Előre is köszi

Képek a hibáról (látható hogy ma délben volt kétszer is gondom, azóta folyamatosan megy a gép és semmi)

Képről lemaradt info (hátha fontos) Fáj leírása: elsőnél: NT Kernel & System

másodiknál: AMD multi-vendor Miniport Driver

[ Szerkesztve ]

(#2804) CoolMan válasza drydam (#2803) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Üdv!

Milyen Windowsod van? A VGA-t másik gépben tesztelted már?

(#2805) drydam válasza CoolMan (#2804) üzenetére


drydam
csendes tag

32 bites Win7-em van. a kártyát meg pár napon belül fogom megnézni bátyám gépében

(#2806) exxtremplaye


exxtremplaye
csendes tag

Sziasztok, az a problémám hogy elindítom a BF3-at és kékhalált ad vagy simán lefagy a játék és resetelnem kell :S Csináltam Aida 64 stabilitás tesztet és nem volt gond

ezt irja:
Hardware Malfunction

Call your hardware vendor to support

Your systeam has halted

Ennyi . Kérlek segítsetek.
gép:
giga h57m-usb3
i7 870 @ 3,6 ghz
gtx 470
8 gb ram

(#2807) killer095


killer095
őstag

Sziasztok lenne egy kis problémám :

Ma ezt a 3-om kékhalált kaptam de nem tudom az okát:(
Irták tegyek fel új drivert a vidikártyához megvolt de ujra kékhalál , és nem csak játék közben hanem videó/filmnézés közben is bead ..
Előre is köszi.

Ui.: Gépem adatai : Alaplap : GIGABYTE GA-P31-DS3L
Kártya : HD4770
Memória : 4gb ddr2
Proci : Intel dualcore E6300 2,8ghz húzva 3.34re
Az oprendszer win7 64bit

ORIGIN/Battlelog: IDaVe_CQCI , PSN: DaVe095hun

(#2808) Nxw11


Nxw11
csendes tag

Sziasztok! Úgy két hete elkezdett a win 7-es oprendszerem hirtelen kék halálozni, vagy esetenként lefagyni, főleg böngészéskor vagy amikor próbálok win frissítéseket letölteni és telepíteni, ezt a gépem egyszerűen nem bírja és lefagy. Tanácstalan vagyok, mivel az oprendszer jogtiszta, beállításokon hosszú ideje nem változtattam (max programverzión frissítettem), víruskeresés nem hozott eredményt, de még a teljes újratelepítés sem. Később feltettem a bluescreenview-et, ami ezt az eredményt mutatja minden kék halálkor: http://img38.imageshack.us/img38/3725/vglap02z.jpg
Sajnos nem értek hozzá, hogy ez mit jelent, a neten keresve se találtam konkrét választ, szóval hálás lennék bármi segítségnek, tanácsnak.
Elvittem egy helyi szervizbe is, de ott se találtak semmit, annyit mondtak hogy 1 órán keresztül terhelték a gépet és nem jelentkezett hiba, de ezek után azt hiszem át se lett nézve alaposabban.
Mit jelent ez a kód? Szoftver vagy hardverhiba lenne? És ha hardver, akkor itthon hogyan tudnám ellenőrizni hogy pontosan melyik a hibás alkatrész? A gépem adatai amúgy:
MSI 790GX-G65
AM3 AMD Phenom II X3 455 BOX
DDR 1333 Mhz 4096 DDR-III Kingmax Kit
Gigabyte GeForce GT220 1024Mb DDR3 PCIE
CODEGEN 3343-A11 400W

(#2809) CoolMan válasza Nxw11 (#2808) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Üdv!

Elsőnek én kérnék kölcsön egy megbízható tápot, ( a codegen helyett) és azzal is megnézném. Valamint futtatni kellene egy memória tesztet, mondjuk ezt: Memtest86+. HDsentinel-el ellenőrizheted a HDD állapotát.

(#2810) exxtremplaye


exxtremplaye
csendes tag

Az előző hozzászólásomban leírtam h mit ír ki a kékhalál. Kíváncsiságból letöltöttem a bluescreenview-t és nem ir semmi kékhalált.

(#2811) beldeczki


beldeczki
aktív tag

Sziasztok!

Adott egy Core 2 Duo E7500 proci. Alap 266 ref. FSB-n kékhalált kapok Windows induláskor. Ezek ebben a listában láthatók. De 250-255 ref FSB-n hibátlanul üzemel a gép. Ezekből a kék halálokból valamit meglehet tudni?

(#2812) Winnie The P


Winnie The P
őstag

Ma dél után egy kicsivel magára hagytam a gépet, amíg kimentem ebédelni. Amikor visszaértem a gép újraindult magától, és beadott egy ablakot mely szerint kékhalált követően az oprendszer újra indult. A kapott fájlt megnéztem a megfelelő programmal de nekem így hirtelen nem mond semmit se. Ebben kérnék egy kis segítséget, hogy mi okozhatta a kékhalált. Annyi még, hogy a gépen éppen futott a NIS2013 keresés, és a steam kliens ment még rajta. Az oprendszer eredeti, rendelkezik minden frissítéssel. A gépen nincs húzva semmi se alapon van minden. Köszönöm szépen a segítséget!
Íme a kép:

Gigabyte B450M S2H|Ryzen 5 5500|Arctic Freezer12|G. Skill 2*8 Gb 3000Mhz|MSI RX 570 8Gb|Kingston A400 240Gb SSD|SP Nvme 512 Gb|Seagate 2TB|FSP Hexa+ 500W|Zalman Z3|Philips 243V7|W11|

(#2813) CoolBoy323


CoolBoy323
nagyúr

Red Alert 3 közben kétszer is kék halált kaptam... mi a fene lehetett??

(#2814) pixelking


pixelking
tag

Sziasztok!

Segítségeteket szeretném kérni.
Csináltam a gépen egy teljes rendszervizsgálatot Avasttal, talált 4 "vírust", 2-t azonnal törölt, 2-t későbbre hagyott. Utána még megkértem egy újraindítás utáni memóriatesztre, amit sosem végez el. Bekapcsol, betölt a Windows, behozza az Avast féle memoriatesztelő képernyőt majd kékhalállal újraindul a gép. Csináltam rajta többször is rendszervisszaállítást, de nem segített.

Egyszer felkínált egy korábbi állapot visszaállítása opciót, de azt akkor sajnos azóta se tette, akkor pedig nemmel válaszoltam. (Van egy régebbi rendszermentésem DVD-n)

Szerintem talán ha az Avast tesztelő képernyőt át tudnám léptetni, akkor lehet eljutnék a bejelentkező felülethez, és nem jönne a kékhalál. Erre van valami billentyűkombináció?

Valakinek van valami ötlete, hogyan lehetne megoldani a helyzetet? (túlzottan pro nem vagyok a témában )

(#2815) Ichigo94


Ichigo94
csendes tag

Sziasztok!

Kb. fél éve vettem egy új videokártyát, mert már ki akartam próbálni újabb játékokat.
Az elején a Risen-nel játszottam, azzal semmi gond nem volt, néha picit megállt max. fél percre. Maximum beállítások voltak, a felbontás 1024x768.
Aztán feltelepítettem a The Walking Dead-et is. Mivel én szeretek egyszerre több dolgot is csinálni vagy ha elakadok a játékba és neten utána akarok nézni, van hogy kilépek az asztalra a feladatképernyő behozásával és behozom a Chrome-ot. Ilyenkor az esetek többségébe az nvidia display eszközillesztő meghibásodott hibát írta ki. Ennél még nem zavart, mert gondoltam 2GB-os ram nem túl sok, biztos nem bírta a gép.
Azután felraktam a NFS: Pro Street-et. Abba elég komoly fagyások voltak, nem sokszor, de nem is néhányszor. Volt, hogy 1-2 percre lefagyott a játék.

Utóbbi pár hétbe elkezdtem Sims 3-azni majdnem az összes kiegészítővel és töltöttem még le fizetős kollekciókat. Elég sokáig töltött, mikor az egyik Simet akartam beköltöztetni és a betöltés képernyő közbe kidobott az asztalra, a videokártya leállt és kiiírta, hogy az nvidia display eszközillesztő meghibásodott. Utána ha várok kicsit behozza a kékhalált. 3-szorra sikerült betölteni a házat a simmel együtt. Most néha betöltéseknél szokta kiírni, de nem túl gyakori. A beállítások közepesen vannak. A gép hamar felmelegszik tőle, de szerintem nem vészes (60 fok). Mikor még a régi videokártyám volt akkor ugyanezek a beállítások voltak, néha zavaróan akadozott, de akkor nem írt ki semmit és nem is volt kékhalál. Igaz, nem tudom, hogy az újabb kiegészítőket elvinné-e, mert régen a Pets-et se vitte.
Most felraktam az Alice Madness Returns-t és az Obliviont. Az AMR beállításai közepesen, magason vannak (1024x768-as felbontással) mindkét esetben kb. 10-15 perc alatt behozza a kékhalált vagy csak kidob az asztalra és kiírja, hogy az Alice Madness Returns.exe hibát észlelt, ezért leáll...

Az Obliviont a régi videokártyám nem bírta, alacsony beállításokon is hihetetlenül akadozott, nem lehetett vele játszani se. Arra felraktam egy magyarítást, amibe van egy plugin (vagy minek mondhatnám...), ami több grafikai beállítást tesz elérhetővé. Gondoltam mit számít, azt is felrakom vele, még akkor is ha a processzorom kevés hozzá. Nagy ritkán kék halált hoz be mikor kalandozok a karakterrel és még pár mp se telik el újraindul a gép. De leginkább akkor szokta, mikor betölt egy mentést vagy bemegyek egy házba, egy városba, szóval az ilyen töltős részeknél, ezért max. 15-20 percet tudok vele játszani. Ha csak egy kicsit játszok vele és sikerül kilépem a játékból, akkor azt írja ki, hogy az oblivion.exe hibát észlelt ezért leáll...

A NFS: Undercovernál csak a verseny betöltéseknél volt hogy nagy ritkán kidobta a kékhalált.

A gépem:
Op. rendszer: XP szervizcsomag 3
Memória: 2 GB RAM (DDR2)
Videokártya: Nvidia Geforce GT 440 1024MB
Monitor: Philips 109B5 (a régi CRT-s monitor)
Processzor: AMD Athlon 64 X2 4400+
Alaplap: ASUSTeK M2A-MX

Régi videokártyám: ATI Radeon X1200 (integrált)

A legújabb nvidia driver, directx10, microsoft visual C++ 2010, microsoft .net framework 4 vannak fent a gépemen. Sajnos már rég el kellene vinnem újrarakni a gépet, mert elég komoly gondok vannak vele: meghajtókat volt, hogy nem érzékelte, állandóan lefagyott a c meghajtó, sokszor lefagy, nehezen jön be, mikor bejön az asztal akkor kiírja, hogy új hadvert csatlakoztattam és honnan kivánom telepíteni (miközben semmi nincs a géphez csatlakoztatva USB-n). A mostani probléma az, hogy sokszor hibaüzenetet ír ki a Windows intézővel kapcsolatban, majd kiírja, hogy az explorer.exe hibát észlelt ezért leáll... A játékok közbe nem sok minden szokott futni. Csak rendszerfájlok szoktak futni (a feladatkezelő szerint). A gépemnek semmi baja nincs, mikor régebbi játékokkal játszok, azoknál nincs gond. Nem értem mitől lehet, mert a gépigények szerint mindegyik játékot maximum beállításokkal kéne vinnie (főleg a Simset ami ugyanolyan beállítással a régi videokártyámmal játszhatóan ment).

Mégis mit tudnék csinálni a gépemmel, hogy kiderítsem mi a gond vagy meg is szüntessem a problémát? Honnan lehet kideríteni, hogy nem lehet, hogy a videokártyával van a gond? Egyedül a Lucius és a Far Cry 2 játékokkal nem volt gondom, amiknek már komolyabb a grafikája. Léci adjatok tippeket, hogy mit lehetne tenni, mert nem szeretném újratelepíteni a gépet és a videokártyát se szeretném kidobni (ha nem szükséges).

(#2816) DEV_NULL válasza CoolBoy323 (#2813) üzenetére


DEV_NULL
őstag

RA3??! geez...

(#2817) adi mester


adi mester
tag

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám, hogy windows7 telepítése közben a telepítő leáll és bad pool caller hibaüzenet fogad. Az alaplapon nem régen lett BIOS frissítve, sőt már jó pár BIOS fel lett telepítve, de egyik sem oldotta meg a problémát. XP-t még nem próbáltam, de a srác, akinek el lett küldve, azt mondta, hogy ott is kékablakozik a rendszer.

A konfig:
Asrock 4coreDual-VSTA alaplap (S775 / DDR1 és DDR2 / AGP és PCI-e)
3 GHz HT P4 530J
Asus HD3450 AGP 512 MB
120 GB Seagate merevlemez

szerk.:
300W bequiet 80+ tápegység
LG DVD-RW Sata

A gépben 1 GB DDR2 memória van, 667 MHz-es. Ha nincs merevlemez a gépben, akkor a telepítő hibátlanul megy. DDR1 memóriával hibátlannak tűnt, de a telepítésig még nem jutottam el.

A lényeg amúgy is az lenne, hogy 2 * 1 GB DDR2 rammal is menjen az alaplap.
A Memtest86+ kihúzva, a ramokat minden nap használom, másik gépben jók. A vinyó bad sectoros, tesztvinyóként szolgál régóta, valószínűleg ez sem lesz probléma. A proci, vga szintén hibátlan, teszteltem őket. Az alaplap nem kóser, viszont életet szeretnék lehelni a gépbe.

Esetleg valakinek valamilyen ötlete?
Köszönöm előre is!
Üdv. :R

[ Szerkesztve ]

Csak két közönséges herkentyű husi, de ha egy bajnok tudásával szakértő módon hajítjuk el: "Ez a jegy a fájdalomba, csak odaaaa :D

(#2818) XLazyMonkeyX


XLazyMonkeyX
csendes tag

Hali.

Olyan problémám lenne, h van egy Zotac AD02 Plus gépem és néha random kék halálozik. Többnyire ezzel van gondja: athrxusb.sys. Van amikor napokig használom gond nélkül, van h egy nap többször is eljátsza. Telepítettem újra a windost, a vinyóm ketté van osztva így nem partícionáltam csak a rendszernek leválasztott részt) de azóta is előfordul. Sajnos már ötletem sincs h mit lehetne kezdeni vele. Remélem valaki tud segíteni.

Képek a hibás dolgokról:

Köszönöm előre is a segítséget. Üdv.

Xbox Gt: IXLazyMonkeyXI

(#2819) CoolMan válasza XLazyMonkeyX (#2818) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Üdv!

Milyen USB-s eszközöket használsz?

(#2820) XLazyMonkeyX válasza CoolMan (#2819) üzenetére


XLazyMonkeyX
csendes tag

Egy NoName tesco-s billentyűzet, egy Trust egér és egy SMC usb-s wifi (sajnos a vastag falak miatt az alaplapi wifi nem érzékeli a routert) ami egy usb hosszabbítóval van kintebb rakva a szobából.

Xbox Gt: IXLazyMonkeyXI

(#2821) CoolMan válasza XLazyMonkeyX (#2820) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Szerintem azzal a wifis cuccal lesz a gond. Első körben másik driverrel kellene megnézni, valamint azt az USB hosszabbítót is iktasd ki egy teszt erejéig. Végső esetben ez nélkül használni a gépet, és ha nem dob hibát, akkor megvan a ludas.

(#2822) XLazyMonkeyX válasza CoolMan (#2821) üzenetére


XLazyMonkeyX
csendes tag

A másik driver elég problémás lenne, mert így is alig találtam hozzá olyat ami kompatibilis a win7-el (vistás driverrel megy). Ahogy írtam, van alaplapi wifi is a gépbe, csak mivel 2db 50cm-es fal válasz el a routertől, így nem igazán talál jelet szegényke, ezért is van a hosszabbító, a gép a szobám ajtaja mellett van és í hosszabbítóval kiér az ajtón kívülre a wifi, így ez már fogja a jelet (5csíkból 3at). Megy ugye van amikor pár napig semmi, aztán egy nap bedobja 2x-3x is a kékhalált. Esetleg egy újabb usb-s wifi lehet megoldaná a problémát, mert ez már tényleg nem mai darab :S

[ Szerkesztve ]

Xbox Gt: IXLazyMonkeyXI

(#2823) CoolMan válasza XLazyMonkeyX (#2822) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Próbálj kölcsönkérni egyet és azzal megnézni. Ki fog derülni hamar szerintem... és ha tényleg ez a gondja, akkor nyugodtan vehetsz egy újat is akár.

(#2824) XLazyMonkeyX válasza CoolMan (#2823) üzenetére


XLazyMonkeyX
csendes tag

Rendben, megpróbálom. A többi amit pirossal jelölt azzal nem kell foglalkozni? vagy valószínű h azok is ehhez az usb-s cucchoz kapcsolódnak?

[ Szerkesztve ]

Xbox Gt: IXLazyMonkeyXI

(#2825) markusz5


markusz5
csendes tag

.Hali!

Olyan problémám lenne, hogy a gépem bekapcsolás után random újraindul. Betölt az asztal, aztán pakk sötétképernyő. Nem mindennap csinálja.

Kép

Köszi előre is!

[ Szerkesztve ]

(#2826) Markkomarom


Markkomarom
csendes tag

Sziasztok! 4-5 napja jött elő először a kékhalál,internetezés közben. Le is fényképeztem a képernyőt,de nem tudom elküldeni,mert mikor telefonról (iPhone 4s) tenném át a képeket gépre,lefagy,és kijön a kékhalál.Eddig sosem csinálta. Hozzáteszem,mielőtt előjött,Samsung Galaxy S4 telepített magának egy eszközillesztő szoftvert.Windows Vistát használok. Naponta egyszer-kétszer jön elő a kékhalál,már meg sem merem nagyon terhelni a gépet,nehogy lefagyjon,és "elessen".
A hiba kódját leírnám:
STOP : 0x00000018 (0x96A3E9C8, 0x874B8410, 0x00000002, 0xFFFFFFFF

Gép tulajdonságai:
Processzor : Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E4500 @ 2,20 GHz 2.20 GHz
Memória (RAM) : 2,00 GB
Rendszer típusa : 32 bites operációs rendszer

Válaszokat előre is köszönöm,remélem sikerül megoldást találni a problémára. Esetleg egy újratelepítés sikerülhet? És ez a hibakód mi lehet? Talán vírus?

(#2827) CoolMan válasza Markkomarom (#2826) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Próbálj ki egy rendszer visszaállítást.

(#2828) joci0520


joci0520
csendes tag

Sziasztok!
Tudna nekem valaki segiteni abban,hogy mitől lehetnek ezek a kékhalál hibáim?!
Inkább játék közben csinálja,de volt már olyan hogy csak úgy böngészés közben kékhalál és újraindulás.
Csak azt szeretném megtudni hogy ez Windows telepitési hiba vagy driver hiba vagy esetleg VGA csere lessz?
Köszönöm előre is a segitségeket! :R

A gépem pedig:
Windows 7 Ultimate 64bit Hun.
lap: Asrock 960GM-gs3 fx
CPU: AMD Phenom 2 x4 965 BE (nincsen húzva,merlintower hütővel)
Táp: 400W FSP
VGA: Club3d 5770 DDR5 1GB
HDD: 500Gb sata2 hitachi 7200rpm.
Ram: 1X8gb Geil 1333mhz 1,5V feszen.
1db nec dvd iró,olvasó.
22" Full Hd samsung monitor.
Semmi nem melegszik túl elvileg!

Itt vannak a képek bluescreenw:





[ Szerkesztve ]

(#2829) Markkomarom válasza CoolMan (#2827) üzenetére


Markkomarom
csendes tag

Heló,csináltam egyet 10.-re,de ugyanúgy bejött a kékhalál. Utána csináltam mégegyet,akkor júni 29-re,akkor meg nagyon lassú lett. Most telepített 16 frissítést,kíváncsi leszek,mi lesz holnap. Ha nem lesz jó,újra lesz telepítve,remélem jó lesz. Esetleg tudja valaki mi az a 0x00000018 hiba? Rákerestem googleben,de kimondottan nem utaltak rá,hogy vírus vagy mi.

(#2830) Markkomarom válasza Markkomarom (#2829) üzenetére


Markkomarom
csendes tag

Sziasztok! A frissítései után,jó a gép,jól is működik,most nem hal be mindenen. :)
Szerintem a Galaxy S4 eszközillesztője lehet(ett) a hiba.

(#2831) Hansoka


Hansoka
csendes tag

Helló! Segítségeteket szeretném kérni az utóbbi hetekben kezdet elő jönni a bluescreen!
Gépezek net/film/játék és randomra újraindul a gép.

Gépem:
Asrock A55M-HVS
Amd Athlon II X4 631 2600MHz
Kingmax 2x4gb
Amd Radeon HD 7750 1gb ddr5
WDC WD10EZEX-00ZF5A0 1000 GB, 7200 RPM, SATA-III

Előre is köszi a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#2832) CoolMan válasza Hansoka (#2831) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Üdv!

Próbálj ki másik (régebbi-újabb) VGA drivert.

(#2834) Hansoka válasza CoolMan (#2832) üzenetére


Hansoka
csendes tag

Hali!

Régebbivel is volt bluescreen és nem rég tettel fel újabbat és ezzel is ugyan úgy előjön.

(#2835) CoolMan válasza Hansoka (#2834) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Vedd ki a ramokat, és egyesével teszteld a gépet. Esetleg ha volna tuning, tegyél mindent alapra.

(#2836) Hansoka válasza CoolMan (#2835) üzenetére


Hansoka
csendes tag

régen volt egy kicsi vga / cpu de már nagyon régen vissza vettem őket.

(#2837) grkk


grkk
csendes tag

EZT

Nekem ezt dobálja a WIN7 SP1 64bit ultimate

RAndom szerüen ,hol játékba hol meg netezés közbe: S

i7 2600
Geil 8GB ram,
Enermax 720W
Gigabyte Z68X-UD3H-B3
ATI SAPPHIRE 4830

Aki tud valami okosságot az help.

Brucki "GRK" Gergely

(#2838) drydam válasza grkk (#2837) üzenetére


drydam
csendes tag

2 hónapja vettem egy Sapphire 7750-et, azóta nekem is előjött párszor ez. Plusz black screen meg AMD driver leállt üzenet.

Hol napokig nem jelentkezett semmi hol meg 5 percenként.

Ma vittem vissza gariztatni, aztán ott mondták hogy ez viszonylag gyakori hibajelenség, Sapphire széria hibás kártyái okozzák.

Elképzelhető nálad is a kártya a gond, nézdd meg másik gépben vagy vidd vissza szervízbe ha még garis.

(#2839) grkk válasza drydam (#2838) üzenetére


grkk
csendes tag

áá ez seholse nem garis, majd most veszek másikat.

Brucki "GRK" Gergely

(#2840) rolla


rolla
csendes tag

Sziasztok!

Lenne egy általam még életemben nem tapasztalt jelenséggel kérdésem a számotokra.
Adott a gépem:
alaplap: Gigabyte P35DS3
proci: C2D Q6600
ram: 2x2Gb Kingmax és 2X1Gb Kingmax
VGA: Gainward GTX460 2GB
hangkártya: Audigy SB2
táp: Corsair CX600
DVD: Asus ATA
Op. rendszer: Win7 64 bit

Rendszertelenül lefagy a gépem. A jelenség csak internetezés, böngészés közben történik és a windows felületen való mozgás közben (ablakok nyitogatása). Teljesen random magyarázat nélkül lefagy az egér és meg sem mozdul a gép. Ezután 3 féle jelenség szokott lenni:
-valamikor csak úgy újraindul
-0x000000124 kékhalállal újraindul
-lefagy majd kb 10 másodpercig, aztán megy tovább!!!
Ha játszom, vagy filmet nézek avagy zenét hallgatok nem csinál ilyesmit, még youtube zenehallgatásnál filmnézésnél sem, csak ha pusztán böngészek. Jellemző még hogy a különböző kurzor alakzatok, mint pl.: a mutató kéz, az ablakkiszélesítő nyilak beragadnak és nem váltanak vissza a mutató kurzor alakzatra egérmozgatás közben.

Az érdekesség az, hogy minden hardver le van tesztelve és egyik sem hibás. Huzással sincsen probléma mert húzás nélkül is jönnek a jelenségek. Minden illesztőprogram friss és kb 3szor telepítettem újra a rendszert különböző verziókkal és nem használt egyik sem. A vírusírtó sehol nem talált semmit (ESET Smart Security és a NOD32 sem)

Viszont nagyon fontos dologra jöttem rá a napokban. Ha kihúzom az UTP kábelt, akkor nem fagy még windows felületen való mozgás alatt sem és minden a legnagyobb rendben. Viszont ha nincsen kihúzva az UTP kábel a gépből a windows leállás során, amikor a leállás szót kiírja és mellette az a kör forog, akkor egy idő után ledermed a kör mozgása és csak másodpercek után áll le a gép, de ha ki van húzva az UTP, akkor nem dermed ki és gyorsabban leáll a gép. Mi lehet a gond???

Ha valaki tudna tanácsot adni, hogy merre keressem a hiba forrását, akkor azt nagyon megköszönöm!

(#2841) rolla


rolla
csendes tag

Ja és kifelejtettem hogy a wincheszteren cserélve lett a Sata kábel (Hitachi 250GB), és az UTP kábel is cserélve lett és ez sem oldotta meg a problémát...
Korábbi verziójú illesztőprogikkal sem lett jobb...
A multiplayer játékok gond nélkül mennek (BF3, MW2/3)

[ Szerkesztve ]

(#2842) rolla


rolla
csendes tag

kipróbáltam több SATA ajzatot az sem segített.

(#2843) rolla


rolla
csendes tag

Itt egy kép a kékhalálról

(#2844) rolla


rolla
csendes tag

http://kepfeltoltes.hu/view/130721/691900847N_vtelen_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

(#2845) CoolMan válasza rolla (#2840) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Üdv!

BIOS-ban tiltsad le az integrált LAN-t és próba képen tegyél bele egy PCI-os hálókártyát.

(#2846) grkk válasza grkk (#2837) üzenetére


grkk
csendes tag

Vettem egy SSD-t ez miatt újra tettem a gépet, és azóta nem jelentkezett a probléma, szóval vagy HDD vagy win7 telepiteskor megserult egy file.

Brucki "GRK" Gergely

(#2847) hakidani


hakidani
csendes tag

Valaki tud segíteni?
Nem rég vettem egy Core 2 Duo E7200-as procit és azóta gépigényesebb játékoknál vagy kifagy vagy kékhalálozik.

Konfig:
Core 2 Duo E7200 1066MHZ FSB 3MB Cache
ASRock G41M-VS3 R2.0
1x4GB DDR3 1333MHZ

Itt egy kép:[link]

Válaszokat előre is köszönöm :)

[ Szerkesztve ]

hakidani

(#2848) halisa


halisa
tag

Sziasztok segítsetek nekem. 1 Hónapja bekapcsoláskor kék halálozik a gépem. Bekapcsoláskor win logó után újra indul a windows és onnantól kezdve nincsen gond. A képen látni, hogy minden napos most már. 6. hónap eljén kapott ssd-t a gép. Biost frissítettem és a VGA drivert is. A gépben 2X2Gb RAM van.
KÉP
Köszönöm a segítséget.

[ Szerkesztve ]

(#2849) Imi Csabi


Imi Csabi
tag

Üdv.

Segítséget szeretnék kérni, hátha valaki tud mondani valami okosat.

Adott egy Asrock A780GM-LE alaplap, új processzort tettem bele (AMD Athlon II X2 270). A lap Bios frissítés után elviekben támogatja a processzort, így azt frissítettem, node a gép random dobálja a kékhalálokat.

Bármit állítok a biosban, nincs hatása, nyüglődik a gép.

Előre is Köszönöm.

IMi

* * * * * * ibJ#team| IMi™ - NE idegesíts, MERT ideges leszek!! ® * * * * * *

(#2850) CoolMan válasza Imi Csabi (#2849) üzenetére


CoolMan
MODERÁTOR

Üdv!

Futtass le egy Memtest-et. Meg gondolom a BIOS reseten már túl vagy.

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.