Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- GoodSpeed: Ma a Samsung Galaxy S24 FE-re is megérkezett az Android 15-ön alapuló One UI 7.0
- vrob: Az utolsó DOS játékok 1996 - 1997-ben, egy korszak lezárul
- GoodSpeed: Segway-Ninebot F3 E elektromos roller.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
voyi
aktív tag
-
voyi
aktív tag
Üdv!
Nem tudok rájönni, milyen driver (vagy más) okozhatja nálam a kékhalált.
Ittvannak a bluescreenview adata,esetleg ha valaki hozzáértő ránézne,és segítene,azt megköszönném -
De4d
őstag
Tegnapelőtt lefuttattam pár víruskeresést, ellenőrzést, ramokat átcseréltem a slotokba, vga-t igazgattam stb.
Azóta megint nem volt semmi. Ami feltűnt, nem tudom egyáltalán lehetséges-e ha, pl a ramok vga nem volt rendesen a slotban az okozhat kékhalált? (egyáltalán akkor elindul a gép rendesen) Lehet csak én éreztem lazának a ramokat, illetve a vga is lehet csak akkor lazult meg mikor kivettem mellőle a ramokat, és hozzáértem a vgahoz, ez nem derül ki már soha, de lehet alapból lazák voltak.
Vagy esetleg valamilyen trójai? Nod nem talált, de a Malwarebytes talált jó párat, illetve a regcure pro sokat ami nem tetszett neki.
Illetve az mennyire lehet ilyen szempontból gond hogy nincs sp1 a gépen. Sima win7 64 bit ultimate (még a korai verzió)
Az AHCI miért fontos? Ha utólag nézném meg a biosban számítana? -
MrCsiT
addikt
Vagy egy
A, 3-4 órás hibakeresési metódus, vagy egy
B, 3-4 hetes-hónapos idegbeteg ág.Tessen mondani, A-t vagy B-t teccik kérni?
C lehetőség a "fagyogató konfig eladó olcsón, csak ma, 20.000 (számlával, ami 200k-ról szól)" -hirdetés feladása hardverapróban , majd venni egy másik gépet - de ezt valamiért nem akarják elsőre választani, nem is értem ?!
-
MrCsiT
addikt
"hogy hogy gamelés alatt nem történik semmi, csak amikor bezárom a programokat, wint, illetve pihenőmódban" - alaplapnak adnék egy factory defaults-ot, hogy az energiatakarékosság/processzor fesz.értékek biztosan alapon legyenek.
A gép teszteléséhez, én
vennék egy pl. 320gb-s 1 tányéros HDD-t, vagy egy 60gb-s ssd 10k-ért, tennék rá egy tiszta telepítésű wint.Ha HDD, akkor a C: -t telepítéskor átméretezném 80GB-ra, az bőven elég kell, hogy legyen.
A telepítés megkezdése előtt ellenőrizném, hogy AHCI-módban van-e a SATA vezérlő.
A win telepítése után, nem tenném fel, csak az alaplapi illesztőket, amíg az eszközkezelőben már nincs sárga kérdőjeles eszköz. VGA drivert nem tennék fel.
Ezen a ponton, húznék egy (pl. paragonnal) ghostot a gépről, hogy ezt az állapotot 10 perc alatt visszatehessem.Ha ez megvan, felzavarnám a wint update-re, hogy mindent töltsön le, ami biztonsági frissítés.A javasoltakból óvatosan szemezgetnék, ha drivert ajánl, megnézném, van-e újabb gyártói az adott hardverhez.
Továbbiakban telepítenék: legújabb WHQL VGA drivert,vírusvédelmi megoldást, office-t ha kell, plusz kedvenc programokat, de játékot nem, és aktiválnám is a windows-t - remélhetőleg nem virágbolti verzió, abban lehetnek érdekességek - HA eddig nem volt kékhalál.
Ekkor húznék egy 2. ghost mentést a gépről, hogy ez az állapot is meglegyen.
A ghost (azaz, teljes rendszerkép) mentéskor figyelni kell arra, hogy ne csak a C: partíció, hanem az általában 100 MB-s rendszerpartíció is mentésre kerüljön (a mentéskor ez kijelölhető.)
Ezen túl, ha a telepítés HDD-re történt, a Win feltelepítése után, az eddig üresen lévő tárhelyet meg kell formázni ( D : ) és arra el lehet készíteni a ghostokat. Ha SSD, akkor pl. USB-s HDD-re, vagy, 2., a gépben lévő HDD-re. (természetesen, ha több HDD van/lesz a gépben, akkor a win telepítés idejére azokat lehúznám, hogy a windowst ne "zavarja" a telepítés során.)Ezek után telepítenék csak játékot,vagy egyéb olyat, ami alatt eddig összeomlott és megnézném, hogy futtatva van-e gond.
Ha a fenti lépések során valahol kapnék kékhalált, akkor szétszedném a gépet(alaplapot is ki a házból), portalanítanám az összeset, és összeraknám újra.Ha a fenti próbán átmegy a géped, akkor a régi win nem bírja már a strapát, van az a pont, ahol ez fellép.
Ha elbukik, akkor sajnos csak a hardverkomponensek másik gépben tesztelésével, keresztpróbával - ebből abba, abból a gépből ebbe átrakva mi történik? - fogsz előrébb jutni.
-
De4d
őstag
Na 3 nap után ismét volt egy hajnalban egy win32sys-es kékhalál :\
-
De4d
őstag
De ha mondjuk rossz lenne fizikailag a ram, akkor hogy hogy gamelés alatt nem történik semmi, csak amikor bezárom a programokat, wint, illetve pihenőmódban. Mikor driver csere volt, a régire semmi nem volt, és lekopogom "kop kop" mióta megint egységes driver van fent (2napja) semmi hiba.
-
De4d
őstag
Illetve, elég alap win7em van, semmi frissítés nincs rajta, letiltottam, mert korábban valamelyik hazavágta olyan szempontból hogy folyamatosan szaggadtak a programok, fps dropok voltak ugrált az fps érték, mint ha agyon lett volna terhelve, és vagy 10 játék futott volna egyszerre.
-
Out
addikt
Mivel a Windows-ról van szó, így nem ajánlom neked, hogy kicseréld az egyik op. rendszert képező .exe fájlt, ha egy programról lenne szó, akkor támogatnám az ötletet
A Memtest-nél gyorsabb az, ha átrakod másik helyre a RAM-ot az alaplapon, persze, ha hibás a RAM, akkor ez se fog segíteni rajta, mindenesetre tesztelésre gyorsabb
Szerk: Alap win7? Hát ez elég nagy hiba, jó lenne ha a frissítések felkerülnének, lehet, akkor nem lenne kékhalálod sem. Ha mégis valami hibát tapasztalnál, akkor ott a rendszervisszaállító.
-
De4d
őstag
Húha rendes memtest nem volt, csak felületesen.
A kernelezési gond az nem lehet hogy csak mert 1 file hibás?
Tegnap beleéztem ezekkel fórumokba, és ott csak annyit írtak szinte hogy ki kell cserélni egy exe filet meg ilyenek. -
Out
addikt
Igen, az általad kiemelt sor az ATI videókártya driver, viszont van ott olyan háromszor ismétlődő sor, hogy
PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA, ami viszont gyanús, hogy memória probléma lesz. A Memtest nem jelzett semmilyen hibát?Más: Jó hír, hogy megoldódott nálam a kékhalál dolog. Kihúztam a tápcsatlakozót a vincsiből és a DVD-ből, és másikat dugtam rá. Van amikor nem a Windows-ban kell keresni a hibát
-
törölt tag
-
-
De4d
őstag
Lehet hülye kérdés, most használok először ssd-t azon van a rendszer Lehetnek ilyen gondok hogy bad sectoros vagy bármi, és olyan helyen van ami pont ezeket a fileokat tartalmazza, és nem mindig tudja olvasni azokat a fileokat?
Van belső winyóm is, de azon szinte csak adatok vannak, ha esetleg ott lenne gond, de ha nem használom akkor is előjöhetnek a kékhalálok? Van összefüggés? -
Out
addikt
Ilyenkor jön az a dolog, hogy kiprobálni az eszközeidet más gépben, mert valami tuti nem úgy működik, ahogy annak kell. Persze nem 1-2 perces tesztelésre gondoltam, hanem pár órásra. Gondolom, ha volt rá lehetőséged (nem lett kékhalál túl hamar), akkor a HDD-t, memóriákat, videókártyát tesztelted programokkal, ugye?
De4d: a dump fájlban megkeresed a dátumot, amikor kékhalált kaptál és ott kiírja neked, hogy melyk fájl okozta, ezután jöhet a google
Egyébként a vezérlőpultban az eseménynapló (felügyeleti eszközök között) is hasznos jószág.
-
Nanty
újonc
Kedves Out,
Köszönöm a válaszod, biztos vagyok, hogy a legutolsó BIOS változat fut a gépen.
Igen, már legalább 5 instalálló ISO file-t kiprobáltam, 32 és 64 bites vátozatokat is, és különböző windows fajtákat (7, 8, 8.1). Azzal is próbálkoztam, hogy egyazon ISO-n belül ha több vátozat volt, másokat is kiprobáljak, hátha jobbak lesznek (wih or without Media Center, stb)
De érdekes hogy volt 2 olyan eset, amikor kb. 1 hónapig semmi gondom nem volt, oszt utánna jöttek az üzenetek egymás után, máskor meg egy új installáláskor a wellcome után már gond van...
Ezért nem tudok konkrétumokrol beszélni, vagy ismétlödő jelekről.Üdv.
-
De4d
őstag
Téged is utolért a kékhalál?
Borzasztó idegesítő egy dolog.
Tegnap feltettem a gyári dvdről (egy teljes driver ccc gyalulás után) ami van.
Érdekes módon most valóban az van fent ami azon. Pedig volt már hogy feltettem de akkor a ccc más verziójú volt.
Most tuti olyan van fent ami összhangban van egymással. Szerencsére nem volt semmi blue halál, eddig (kop kop) de egy nap nem mérvadó.
A dump fileból amúgy mi alapján lehet leszűrni hogy mivel van gond ha sikerül megnyitni?
Amit nem tudok megérteni hogy nem kizárt sajnos a hardver gond se, de akkor miért nem játék alatt, terhelés alatt fordul elő, hanem ha csak bezárok dolgokat. Pl gép kikapcs, pihenő módban, vagy abból vissza, esetleg játékból való kilépés után, win restart után. -
Out
addikt
Milyen BIOS van jelenleg az alaplapodon? Én is amondó vagyok, hogy első körben egy BIOS update kellene, amennyiben nem 1.50 van fenn. Ha 1.50 van fenn, akkor viszont hardverhiba lesz, mivel azt írod sok op. rendszerrel próbáltad már és mind hibára futott valamilyen szinten. Sajnos a dump fájlaidat nem tudom megnézni melóhelyen.
Más: Mostanában annyit foglalkoztam ezzel a BSOD topikkal, hogy a karma megbüntetett és az otthoni gépem is dobálja a kékhalálokat altatáskor. DRIVER_POWER_STATE_FAILURE, ezt kaptam tegnap és az eseménynaplóban az nvstor64-re hivatkozik. Lecseréltem az Nforce drivert, de ma reggel megint nem tudtam altatni a gépet.
-
Nanty
újonc
Sziasztok,
Egy pár hónapja vásároltam egy pc-t az alábbi konfiguráció alapján:
- alaplap ASRock 970 Pro3 R2.0 [ 970 PRO3 R2.0 ]
- videókártya Gigabyte GeForce GTX 660 OC WindForce 2X 2GB DDR5 192-bit HDMI [ GV-N660OC-2GD ]
- processzor AMD FX-6300 3.5GHz box [ FD6300WMHKBOX ]
- hdd WD 1TB SATA-III 7200- 64MB Caviar Blue [ WD10EZEX ]
- memória Kingston HyperX Genesis 8GB DDR3 1600MHz CL9 Dual Channel Kit XMP [ KHX1600C9D3K2/8GX - tápegység Sirtec - High Power Element PLUS 500W [ HPC-500-G12S ]
- cooler Deepcool GAMMAXX 300 [ DP-GAMXX300 ]
- doboz Segotep SG-Z2 [ SG-Z2 ]
Nemsokára vásárlás után kezdtek előjönni a kékhalál tünetek, és azóta is hiába próbálkozom a probléma megoldásával, nem sikerült még a mai napig.
Különböző féle hibaüzenettel találkoztam, mindegyiket a kernel okozta:
- system thread exception not handled
- irql not less or equal
- clock watchdog timeout
- driver irql not less or equal
- kmode exception not handled
- memory management
Próbálkoztam már 7, 8, 8.1-es operációs rendszerek telepítésével, 32 és 64 bites változatokkal is, de sikertelenül, mindig újraindulással találkozom.
Több változatot is letöltöttem a netről ezeknek a op-rendszereknek, hátha nem teljes, vagy vírusos stb., de ez sem segített. Barátoktól is kértem dvd-ket, ezeket is sorra kipróbáltam, mindhiába.
Nem sikerült rájönnöm a probléma forrására, mert különböző tevékenységek végzése közben történik a baj: újrainstallálás után is közvetlenül vagy egyszerű webezés során, vagy windows update istall közben, stb.
Próbáltam különböző forrásokból utánnanézni a fennti hibakódoknak, de mindenhol csak a következő lépéseket javasolják: bios update, driver update, windows update stb.
Probáltam letörölni a videokártya driverét a DDU-val, és ujratenni.
3 furcsaságot tapasztaltam még amiket megakarok osztani veletek, hátha segit majd a problémamegoldásban:
- egyszer-egyszer el-eltűnik a kép, vagy csak 3/4-e jelenik meg a képnek... es megáll a desktop windows manager, legalábbis ezt írja, event ID 9020 - The Desktop Window Manager has encountered a fatal error (0x8898009b). Itt driverhibát, windows aero megállást hibernáláskor stb. szimptomákat feltételeztem
- egy-egy kékhalál vagy egyszerű lefagyás után a rendszer dátuma és ideje előremegy az időben kb. 5-15 napot. Amikor újraindul látsz pld. egy 2014. július 15.-i dátumot egy pár percig osztán gondolom frissiti a windows magát. Ezért sokszor a hibákat sem tudom már sorba rakni, mert nem tudom, mikor melyik volt
- az egyik merevlemezem 4 logikai részre van osztva, és ebből egyet a windows első telepítés után nem vesz észre, kézzel kell hozzárendelni egy betűt
A rendszert visszaküldtem már a szervízbe, ott megvizsgálták, és mindent rendben találtak.
Lehet hogy fizikailag minden oké, de mit kell tennem hogy jól működjön?PS. A minidump file-ok egy részét összecsomagoltam, és felmásoltam ide:
https://www.dropbox.com/s/ly7fprzmj68oqsj/minidump.rarKöszönettel,
-
Out
addikt
Akkor valamit rosszul csinálsz a keresésnél. Lehetőleg ne legyél benne semelyik forumban sem, amikor keresel. Legjobb, ha a Proharver főoldalán rányomsz a fórum gombra, majd egyből mész a kereső opciókhoz és a részletes keresőbe írd be a saját neved. Működnie kell, nálam megy
-
Out
addikt
Újra olvasgattam pár fórumot és láttam pár topikot, amiben ugyanaz a gondja volt az embereknek, mint neked, hogy 13.11 és 13.2-es driverrel tökéletesen ment a rendszerük, de 14.x-el állandóan kékhaláluk van. Megoldást az AMD-től várnak, de egyelőre nincs. Persze ez nem zárja ki azt, hogy a kártya ne lenne hibás.
Ha itt vetted a kártyát a HA-n, akkor rákereshetsz az emberke nevére, hogy hátha volt neki is ilyen gondja vele és feltette a kérdését egy topikba -
De4d
őstag
Azzal kb. 1 hétig egyszer nem volt kékhalál, utána kérdeztem meg hogy mennyire lenne érdemes leváltani egy újabbra, és amióta megint újabbak próbálkozom, előjön
Amit észrevettem amikor az volt fent, hogy a CCC iszonyat puritán volt, semmit nem tudtam állítani, még a verzió számot se lehetett megnézni.
-
De4d
őstag
Egyébként akitől vettem azóta eltűnt hetek óta be se lépett, de ami utoljára írtam a "kedves" eladónak, semmit nem reagált, kezdek megint gyanakodni, miért akarta olyan sürgősen eladni. De mivel még nem száz hogy a vga rossz, nem ítélkezem.
-
De4d
őstag
Volt tesztelve másik gépben még anno mikor képhibák voltak, szaggatások. Akkor azoknál kiderült hogy ezekről a vga-ról lespórolták az árnyékolást, és én egy vacak dsub átalakítóval használtam, vettem egy DVI kábelt, képhibák megoldva. A szaggatásokat pedig valami winfos frissítés okozta, mert újraraktam anno, letiltottam az autofrissítéseket, és semmi szaggatás nincs.
Furmakban teszteltem itthon is 80 fölé nem ment, volt Volleyel is tesztelve abban a bizonyos másik gépben, bár ott kb 2 órát ment a vga, szal nem mérvadó a kékhalálra, lehet ott sose lett volna gond, de lehet ha ott is ment volna még pár órát előjön. -
Out
addikt
Egy másik gépben kipróbálva kiderülne, hogy a videókártyád a hibás-e, de gondolom erre nincs lehetőséged, különben már megtetted volna
Nyilván nem mondom, hogy ha a 13.11-el jó volt, akkor használd azzal, mert gondolom nem azért vetted a kártyát, hogy régi driverrel használd. Bár megkellene tudni, hogy lenne-e teljesítménybeli javulás a 13.11 és a legújabb driver között.
-
Out
addikt
Ezek szerint nem USB probléma, ami az általad csatolt kép alapján igaz is lehet (amit valamiért múltkor nem vettem észre). A kép alapján, ami az ntfs.sys hibát jelzi, egy HDD ellenőrzést javasolnék.
De4d: A videókártya topikjában érdeklődtél már arról, hogy másnál is vannak-e ilyen kékhalálok vagy ismert probléma-e? Esetleg ők tudnak-e megoldást?
-
De4d
őstag
Hát a legújabb driverrel is kékhalálozik.....
Új hozzászólás Aktív témák
- sziku69: Szólánc.
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Fujifilm X
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- NOTEBOOK / NETBOOK / Mac beárazás
- Yettel topik
- Pokoli lövölde pörgetné meg a GeForce-ok eladását
- Tudományos Pandémia Klub
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- Antivírus szoftverek, VPN
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A20e 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest