- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Szólánc.
- hcl: Kelj fel komám, ne aludjál
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1596 üzenetére
Van benne logika, amit mondasz. Az, hogy 3-féle megjelenítővel gond legyen, kizárt. Ha jól értem, akkor az is probléma lehet, hogy a gyárilag 1600-asként eladott ramokat 1600-on hajtottam. Na szép, szomorú vagyok. Mindenesetre "örülnék" neki, ha csak a ramokat kellene kihajítanom, még ez a legolcsóbban megúszható opció. Talán holnap este meg tudom nézni egy másik ddr3-as modullal a gépet.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
mammutka #1593 üzenetére
biosban szemetelő képernyő után fagyás
Sajnos a szemetelés memóriagondokra utal 100% .... csíkózódások meg GPU jelenségek .... elindul a rendszer beáll a win de képen látsz zavaró vízszintes csíkokat .. memória gond esetén meg pöttyöket mintha egyre több pixelhiba szaporodna - csak fekete pontok ...
Most már azt kell mondjam halálozás fele közeledik ramjaid... de má írtad h egyesével is próbáltad és mindegyikkel ezt produkálja... sajna huzamosabb ideig mentek nem megfelelő órajelen... Kellene kölcsönöznöd 1db hibátlan 1GB-osat és azzal megmézni .... tuti ram hiba van nálad .Fényképező géppel csinálhatnál pár képet ...és belinkelhetnéd BIOS opciókat. CPU , RAM stb
-
voyi
aktív tag
itt nézz körül... egy teljes körű vírus ellenőrzést azért csinálj.
http://support.microsoft.com/kb/903251/hu
"Ez a probléma akkor léphet fel, ha a rendszert a HaxDoor vírus egy verziója fertőzte meg.A HaxDoor vírus egy rejtett folyamatot hoz létre. Ezenkívül a vírus egyes fájlokat és beállításkulcsokat (korábbi nevén rendszerleíró kulcs) is elrejt. A HaxDoor vírus végrehajtható fájljának neve más és más lehet, de a leggyakoribb név az Mszx23.exe. A vírus számos verziója egy Vdmt16.sys vagy Vdnt32.sys elnevezésű illesztőprogramot másol a számítógépre. Ez az illesztőprogram a vírus elrejtésére szolgál. A HaxDoor vírus törlés után is képes visszaállítani ezeket a fájlokat."
ramnál meg memtest86-ot eressz rá a gépre úgy,hogy arról bootoljon a rendszer.
-
tyra
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Lenne egy problémám: Körülbelül 1 éve gyönyörűen és zökkenőmentesen ment a gépem. Aztán 1 héttel ezelőtt jött az első kékhalálom. Először nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget neki. Viszont 1 hét múlva már naponta jön 1-2szer elő. A BCW-vel készítettem egy képet a hibáról:
[URL=http://www.kephost.com/][IMG]http://www.kephost.com/images4/2012/1/22/cgv8gd3pob0i57waw8ie.jpg[/URL]Olvasgattam máshol, sokan azt mondják, hogy memória hiba a "Page fault in nonpaged area" miatt. Nem megfelelően működő drivert is írtak. Gondoltam bedobom ide is, hátha tud valaki konkrétabb megoldást adni. Lefuttattam egy Windows Memory Diagnostic-ot, amire azt dobta ki, hogy valami hardware hiba van. Nem lehet, hogy valami más a hiba és a windows akar bepalizni engem? Mert érdekes, hogy közel 1 évig semmi gond nem volt, és így 1 hete hirtelen előjött a hiba.
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv
Tyra -
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1592 üzenetére
Igen, 4 maggal ment egy évig, de semmi egyéb húzás nem volt.
bios frissítés utáni hibajelenségek (ugyanazok, mint előtte):
biosban fagyás
biosban szemetelő képernyő után fagyás
windows betöltés közben fagyás
windowsban szemetelő képernyő után fagyás
bármit állítok a biosban (ártalmatlan dolgokat, pl. alaplapi audio letiltása), menthetetlen fekete képernyő
clear cmos után fekete képernyő
most ez az utóbbi van már, tehát a cucc úgy néz ki, végleg elhunyt -
_DiEGO_
őstag
válasz
mammutka #1575 üzenetére
Ha az alaplapi videóval lépek be a biosba, akkor pillanatok után szemetelni kezd a kép és lefagy.
Memória nem megfelelő frekin megy ... a 2x2GB ramnak is alapból 1333MHz-en kellene h menjen... és van pár dolog amit manuálisan megkell adni , mert az Auto beállítás nem mindenhez jó...
Alaplapi IGP :
Graphics
- Integrated AMD Radeon HD 4200 graphics
- DX10.1 class iGPU, Shader Model 4.1
- Max. shared memory 512MB <<<<----- ezt rendszer memóból veszi el !!!! azért is jobb ha a 4GB ram 1333MHz-en megyen. -
_DiEGO_
őstag
válasz
_DiEGO_ #1590 üzenetére
De F6 ra kapásból az Instant Flash menü jön be ...
Jobb oldalon ott lesz USB háttértár - baloldalt a BIOS fájl
Innentől meg egy gombnyomás csak és kész .... ujraindul és megvan a frissített vas !
Csak bekell szépen állogatni mindent és
Nem tudod elcseszni - a gép vigyázni tud magáracsakis a hozzávaló biost engedi beadni - ezt nem tudod elcseszni
Ha a közelembe lennél átugranák megcsinálni neked ....
-
_DiEGO_
őstag
-
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1587 üzenetére
Egyetértek, ezért is vettem pánikszerűen egy tápot. Csakhogy nem javult meg tőle semmi. A bios frissítésről annyit, hogyha minden rendben működik, akkor nem szoktam vele foglalkozni. Mint mondtam, egy évig egyetlen fagyás nélkül ment a gép. Most meg annyira instabil, hogy nem fogok (merek) belevágni.
-
_DiEGO_
őstag
válasz
mammutka #1586 üzenetére
Tápcsere (fsp 350 után chieftec 550) dettó.
Nem lehetetlen hogy az a 350W -oska befáradt... még ha FSP is... nem mind arany ami fénylik... Táppal nem szabad spórolni - az mindig legyen inkább túlméretezve ... Azaz ha elméletileg elviszi a 350W-os akkor én tuti 400W-ost veszek és így tovább... Ami kell azt könnyedén teljesítse
BIOS-t meg azért írják - frissítik , mert szükséges... nem azért mert nincs jobb dolguk... amint megjelenik egy ujabb frissítés - azt 1 hét után én már nyomom is fel .Hibát lassulást okozhat akár egy Win frissítés is ... nem megfelelő driver ... rossz alkalmazás stb.
-
mammutka
tag
válasz
_DiEGO_ #1584 üzenetére
Szia!
A probléma az, hogy úgy ment a gép egy évig hiba nélkül, hogy be sem néztem a biosba. Azt nem értem én, ha bizonyos beállításokkal működik egy gép, akkor hirtelen egyszercsak többé miért nem? Cpu 1,4 volton, ramok kingston hyperx blue ddr3 1600, asszem 1,6 volton.
-
mammutka
tag
Körülbelül egy éve raktam össze a gépet, radeon 3850-nel ment úgy 11 hónapig, egyetlen probléma nélkül. Most karácsonykor öcsém vga-t fejlesztett, így lenyúltam tőle a régi 8800 gt-jét, azzal is ment egy hónapig hiba nélkül. Aztán a párom karácsonyra kapott gyári heroes VI-ja megfektette mindörökre
-
voyi
aktív tag
válasz
mammutka #1582 üzenetére
1.10 -es bios frissítést próbáltad már?
http://www.asrock.com/mb/download.hu.asp?Model=785GM-S3&o=BIOS -
mammutka
tag
Load bios default volt. 15,5x200 az órajel, 1,4 volton, de feljebb téve (1,45-re, emlékeim szerint, amikor egyszer kipróbáltam, mennyire lehet húzni a procit, ezen a feszültségen ment 3,6 GHz körül) sincs változás.
Most a sandra teszt a változatosság kedvéért veszettül csíkozva fagyott le.
-
mammutka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1578 üzenetére
Alaplapi videóval szépen tudok most netezni, windows élményindex teszt (ha-ha) lefut, de próbaképpen elindított sandra processzorteszt pár másodperc utáni spontán újraindulást eredményez.
-
mammutka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1578 üzenetére
Sajnos nincs dump file.
-
válasz
mammutka #1577 üzenetére
Ha a CPU hőmérséklete nincs 50 fok felett, tiszták a hűtők, magas fordulaton tekernek a ventik és ehhez még az is társul, amit korábban írtál, akkor lehet, hogy a deszka lesz. (Ha alaplap vagy CPU közül kell választani, hogy melyik a hibás, akkor sokkal gyakoribb a deszka)
Annyit még tegyél meg, hogy ezzel a progival készítesz egy részletes, nagy képet a BSOD infókról, hátha az beszédes lesz.
(Már ha egyáltalán létrejött dump file, mert az esetleges hardwer-es fagyásnál nem nagyon szokott lenni) -
mammutka
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1576 üzenetére
Igen, minden rendben van. A processzoron a korábbi 3200+ athlonomról örökölt AC freezer 64 van, gyakorlatilag legfeljebb langyos volt mindig. Ventik forognak. A baj az, hogy nem nagyon fogom tudni letesztelni, hogy alaplapi vagy esetleg prociprobléma van-e... Van erre valami rafkós fogás, hogy legalább tudjam, melyikkel lehet a gond?
-
válasz
mammutka #1575 üzenetére
Állítsd le a gépet egy kb 10 percre, majd bekapcsolás után menj be azonnal a BIOS-ba és a Hardware monitornál nézd meg, hogy hány fokról indul a CPU... Normál esetben olyan 35-40 között indulhatna és 50 fok fölé már nem egészséges ha felmegy ez a CPU.
Ha esetleg ilyen magasabb hőmérsékletet tapasztalasz, akkor ellenőrizd, hogy nem túl porosak-e a hűtők (nem csak a CPU, hanem ha van, akkor a VGA vagy chipset hűtő), és a hűtőventik rendes fordulaton tekernek-e.
-
mammutka
tag
Sziasztok!
Win7 alatt (játék közben) ütött be a kékhalál, azóta a következő tapasztalataim vannak. Többnyire a bios képernyőig sem jutok el, mivel nincs jel a monitor felé (clear cmos jumperelés után). Véletlenszerűen, ha bejutok a biosba, tetszőleges pillanatban kifagy.
2 darab ramom van, kipróbáltam őket egyesével, nincs változás (gondolom, valószínűtlen, hogy egyszerre haltak volna meg). Ugyanezt csináltam 2 különböző videokártyával, nincs változás. Tápcsere (fsp 350 után chieftec 550) dettó.
Alaplapi videóval az a vicces helyzet van, ha nem lépek be a biosba, hanem hagyom, hogy bootoljon a windows, akkor fel is áll a rendszer, sőt működik is (a beteg gépről írok), de ha elindítom például a sisoft sandra processzortesztjét, akkor lefagy a gép (minden alapon megy clear cmos után). Ha az alaplapi videóval lépek be a biosba, akkor pillanatok után szemetelni kezd a kép és lefagy. Annyival a jobb a helyzet a videokártyás indításnál, hogy reset után újra tudom indítani cmos reset nélkül.
Amennyiben lényeges: alaplap asrock 785gm-s3, processzor: amd athlon x3 445, ramok: 2x2 giga kingston hyperx blue 1600, vinyó 500 Gb seagate (sata2). Videokártya: leadtek 8800gt illetve powercolor radeon 3850 512 mega rammal.
Ha van ötlet, szeretettel várom. Köszi.
-
voyi
aktív tag
válasz
_DiEGO_ #1573 üzenetére
This bugcheck is caused by an unhandled exception in a registry filtering driver.
Ezt a hibát egy kezelhetetlen kivétel okozta egy registry szűrő driverben.
hibakód: 0x00000135igazából ez itt a lényeg,a többi sablon szöveg.Sajna a dmp file nem adta ki a memóriacímekhez tartozó fájlt, csak a kékhalál képernyőn lévő sprq.sys szerepel.
-
voyi
aktív tag
És egyáltalán: Mi a bánat az az sprq.sys
Próbáltam rákeresni a gépemen,de nem találtam meg ezt a fájlt... rákerestem googleben, semmit se találtam róla. -
voyi
aktív tag
Újabb kékhalál keletkezett,ezúttal egy egész éjszakás memtest86 után( 9 pass, semmi hiba),windows bootolásakor,azaz még nem töltődött be a windows,és előjött ez a kékhalál.
[link]dump file,ha esetleg valaki rá tudna nézni tüzetesebben:
[link]tudna valaki segíteni vagy legalább valami tippet adni mi lehet ez
eddig ezeket csináltam meg:
- videokártyám fél óráig 100%-os burn-in tesztnek vettem alá a prime95-el, nem történt semmi fagyás,semmi kékhalál.
- sfc / scannow parancsot is lefuttattam parancssorból, semmi rendszerfájl sérülést,hibát nem talált.
- chkdsk -t is lefuttattam ugyanitt, semmi fájlrendszer hibát nem talált.
- megnéztem az összes merevlemezem, mindegyik hibátlanul működik,semmi rossz szektor.
- malwarebytes antimalware-el mélyreható vizsgálatot csináltam a legújabb frissítéssel, semmi rosszindulatú fertőzést nem talált. -
OmenTD
csendes tag
Hali.
A probléma a következő:http://imageshack.us/photo/my-images/40/20120119265.jpg
Random jön elö, van hogy órákon keresztül nincs kék halál, van mikör 5 percre indulás után, RAM-okat teszteltem külön külön
Elöször Storport helyett Starportot olvastam, mondom mi van??
-
voyi
aktív tag
Amit még most megcsináltam, ráeresztettem úgy 25 percig egy Furmark burn-in testet 1920*1080 AA off beállításokkal, olyan 97-98%ig volt megjáratva a videokártyám, beton stabil volt mellette a rendszer,a fagyás nem jött elő, ráadásul max 58°C -ot sikerült kipréselnem a kártyából. Amit érdemes tudni,hogy 1.2V-on van, és egy zalman vf900-as hűti.
Ez arra enged engem következtetni,hogy semmi baj a videokarimnak,mivel e teszt közben ki kellett volna jönnie minden hibájának,abban az esetben persze ha haldoklik.
-
voyi
aktív tag
Sziasztok!
Már kétszer volt ilyen jellegű fagyásom(még az egeret se tudtam mozgatni,teljesen lefagyott):
[link]Második ilyen fagyás (ma délelőtt) után a windowsban már volt dmp file is,bár magát a kékhalált nem láttam,csak ezt az elcseszett csíkozódott zavaros képernyőt.
Ami felkeltette a figyelmem,hogy ebből a dmp fájlból ez volt kiolvasható:Ebből én arra következtetek,hogy nem hardveres hanem driver hiba,aminek nincs köze a videokártyámhoz.
Amit megcsináltam eddig:
-videokártyát kivettem,megtisztítottam,a pci-e foglalaot is. szétpukkant/púpos kondik nincsenek rajta.
- 10.2es ccc-hez tartozó videokártya driver: 8.702.0.0000
- 11.11es ccchez tartozó videokártya driver: 8.911.0.0000 -
ReWGeT
tag
Hello!
Múlt héten gta4-hez letöltöttem egy patchet (meg cracket hozzá) elindítottam a játékot be is töltött, kb játszottam vele 2 percet aztán a kép elment és a gépem nem reagált... csak úgy indult be ha felcseréltem a ramokat, azóta is mindig cserélgetnem kell hogy beinduljon, de az egyik nap meg betöltött az üdvözlő képernyőig aztán a monitor offolt, mert hogy nem volt jel, de a gép ment, mert a hangot lejátszotta meg töltött... feltettem egy új windowst egy másik winchesterre, de azon is ugyanez volt... most úgy megy hogy a két ramból csak az egyik van benne és mindkét winchester rá van kötve... Itt van a hibaüzenet dumpja:
http://kepfeltoltes.hu/120116/bluescreen3_www.kepfeltoltes.hu_.png
talán meghibásodott mindkét ram, vagy mi lehet?
köszönöm a választ előre is -
cajn
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!
A gép játék közben kék halálozik ez a kódja: STOP 0x100007e illetve ez 0x0000050
Mi lehet a baj. mindenből a legújabb driver. a gép húzva van de nem hinném hogy ez a baj. -
BlindGod
csendes tag
Sziasztok segítségeteket szeretném kérni egy általam ismeretlen problémában!
Szóval, adott egy Abit KN9 egy Maxtor 250es sata-s vinyó és egy Samsung 500Gb os satas vinchester. 2x 1 GB os Kingmax 800 mhz DDRII
Szeretnék rakni egy 64 bites Win7-et. BIOS ban átállítom a first bootot cd-re, de előtte van egy sor hogy mi legyen a bootolási sorrend abban a felsorolásban csak a 250es maxtor vinyót látja.
De oprendszer alatt látja az 500-ast is.
Szóval az első kérdésem hogy ott már miért nem látja, mert az 500-asra szeretnék rendszert rakni. a 250es en most van egy win7 ami haldoklik
???
A másik problémám hogy miután mindezt megcsináltam kiválaszottam a cd-ről való bootot. Utánna restart és lenyomnék gombot és a következő sort kapom!
The file may be corrupt. The file header checksum does not match the computed checksum.
Ezt írja ki és nem tudok telepíteni... :S Mi lehet a probléma.
Hozzáteszem hogy próbáltam cmos resetet ezutáni első restartnál látta a boot sorrendben a samsung vinyóm aztán ugye nemtudtam rendszer telepíteni mert kiírta ezt a szöveg, végül restart és bejött a 250es ről a rendszer majd újra restart és már nem látja Biosban a samsung vinyót!
Nemértek semmit memtestet futtattam semmi :S
Mi lehet a gond??
Nagyon nagy köszönettel!
BlindGod -
DuDieHUN
aktív tag
válasz
zoltanz #1561 üzenetére
Sziasztok!
Adott egy Acer laptop, ami kékhalálozik.
csináltam képet róla: dmp fájl kép
RAM-okat memtestel már teszteltem
HDDnél a HD Sentinel ezt írja ki: "A lemez és a számítógép közötti adatkapcsolatban előfordultak problémák 556 alkalommal. Amennyiben hirtelen fagyás, újraindulás tapasztalható, érdemes adatkábelt cserélni (ajánlott a minél rövidebb 80 eres SZALAGkábel használata).", amúgy 100/100-asvalami ötlet?
-
zoltanz
nagyúr
XP -vel stabil a rendszerem, Vista SP1 (megpróbálom majd frissíteni SP2-re) kékhalálozik (csak indításnál) kb 2 hetente.
Az fltmgr.sys -re panaszkodik, IDE merevlemezzel, SATA és SATA2 vezérlők ki vannak kapcsolva a BIOS-ban. (az eszközkezelőben viszont van egy tárolóvezérlő iSCSI kezdeményező.) -
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
Page fault in nonepaged area
IRQ not less or equalEzt a 2 hibaüzenetet kapom 5 indításból 1-szer. Alvás mód visszatérésnél is kb ugyanez a helyzet. Éppen mikor melyik.
Ramot átteszteltem, elvileg hibátlan. Vinyók tökéletesek, vga, proc nem produkál hibát.ötlet?
(wint is újrahúztam már párszor)
-
feco93
tag
Sziasztok
Úgy látszik kezd rendeződni a kék halál sorsa. Valószínűleg egy rosszul telepített szoftver okozta. (Már másfél napja nem volt
)
Kellemes Karácsonyi Ünnepeket !
-
feco93
tag
Sziasztok
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok hogy egy ideje kék halált hoz be a gépem de van amikor napokig semmi s van amikor egy órán belül 2 és utána semmi. Napi 2-őnél nem szokt több lenni. S a hibaüzenet:
Response.AnalysisBucket=X64_0x4E_99_nt!MiBadShareCount+4c
DynamicSig[1].Name=Operációs rendszer verziója
DynamicSig[1].Value=6.1.7601.2.1.0.256.1
DynamicSig[2].Name=Területibeállítás-azonosító
DynamicSig[2].Value=1038
UI[2]=C:\Windows\system32\wer.dll
UI[3]=A Windows helyreállt egy váratlan leállás után
UI[4]=A Windows képes ellenőrizni, hogy az interneten található-e megoldás a problémára.
UI[5]=&Megoldás keresése
UI[6]=&Keresés később
UI[7]=Mégse
UI[8]=A Windows helyreállt egy váratlan leállás után
UI[9]=Egy hiba megakadályozta a Windows megfelelő működését. A Windows értesítést jelenít meg, ha rendelkezésre áll a megoldás.
UI[10]=Bezárás
Sec[0].Key=BCCode
Sec[0].Value=4e
Sec[1].Key=BCP1
Sec[1].Value=0000000000000099
Sec[2].Key=BCP2
Sec[2].Value=00000000000D8F48
Sec[3].Key=BCP3
Sec[3].Value=0000000000000002
Sec[4].Key=BCP4
Sec[4].Value=0000000000080E4C
Sec[5].Key=OS Version
Sec[5].Value=6_1_7601
Sec[6].Key=Service Pack
Sec[6].Value=1_0
Sec[7].Key=Product
Sec[7].Value=256_1
State[0].Key=Transport.DoneStage1
State[0].Value=1
State[1].Key=CA
State[1].Value=1
State[2].Key=BLOB
State[2].Value=CHKSUM=ED7DE59C1C4A6F19911E7D0115201B9D;BID=OCATAG;ID=166fe1cb-0ad4-494c-8b32-c2d6fbb00bad;SUB=12//22//2011 9:37:40 AM
File[0].CabName=122211-27003-01.dmp
File[0].Path=122211-27003-01.dmp
File[0].Flags=851970
File[0].Type=2
File[0].Original.Path=C:\Windows\Minidump\122211-27003-01.dmp
File[1].CabName=sysdata.xml
File[1].Path=WER-41558-0.sysdata.xml
File[1].Flags=851970
File[1].Type=5
File[1].Original.Path=C:\Users\Feco\AppData\Local\Temp\WER-41558-0.sysdata.xml
File[2].CabName=WERInternalMetadata.xml
File[2].Path=WERCF6E.tmp.WERInternalMetadata.xml
File[2].Flags=589827
File[2].Type=5
File[2].Original.Path=C:\Users\Feco\AppData\Local\Temp\WERCF6E.tmp.WERInternalMetadata.xml
File[3].CabName=Report.cab
File[3].Path=Report.cab
File[3].Flags=196608
File[3].Type=7
File[3].Original.Path=Report.cab
FriendlyEventName=Váratlan leállás
ConsentKey=BlueScreen
AppName=Windows
AppPath=C:\Windows\System32\WerFault.exeDe én valami hardveres hibára gondolok. Mert vettem 4 Gb ramot bele (2X2 GB) Meg egy cpu-t.
Remélem tudtok segíteni. S előre is köszönöm a segítséget.
Üdv:
Fecó -
--Balázs--
csendes tag
Sziasztok!
Kérlek segitsetek mert már ötletem sincs hogy mihez nyúljak hozzá. A helyzet az hogy elöregedett a procihütőm és nem hűtött rendesen ennek az lett a vége hogy kiégett a videokárytám. Na már most vettem egy proci hűtőt és egy videokáryát és nem oldottak meg a problémáim, random kékhalál, a játékok lassúak, egyszer meg szétugrott a kép. Pls help!
-
Spoud
csendes tag
Sziasztok a kövi hibám lenne:S 0x00000024 kék halál és íme a kép
nincs fent semmi vírus irtó Előre is köszi a helpet
-
Spoud
csendes tag
Sziasztok a kövi hibám lenne:S 0x00000024 kék halál és íme a kép
nincs fent semmi vírus irtó Előre is köszi a helpet
-
oli83
tag
Sziasztok!
Mostanság elég gyakran elhalálozik a gépem.
Dob egy kék képernyőt, és már indul is újra.
Sajnos még nem sikerült lefényképeznem a kékséget, de azt láttam, hogy 5132.sys dobja ki a paripa, amikor elhasalok.
Van valakinek valami ötlete, hogy mi okozhatja ezt?
Hogyan tudnák tovább lépni?Üdv.: oli83
-
GEPESZ66
veterán
Eddig néha előfordult, hogy kikapcsoláskor volt kékhalál. Akkor a nvidia driver problémát mutatott a kékhalál nézegető.Felraktam a legújabbat, de akkor is előfordult ez a probléma.Mai napon a feleségem internetezett, s közben jött elő a kékhalál.Ezt követően rögtön akkor, ahogy az Internet Exporert elakarta indítani.Mi köze lehet az Explorernek a kékhalához?
-
Sziasztok! nekem ezt dobálja:
End of nt evaluation period
0x0000000016FD6980, 0x0000000001CC683A, 0x000000000000000, 0x000000000000000újra telepítettem a 64 bites windows-t (ami nem jogtiszta)
ramot már kicseréltem
Hd 4350 es VGA-t kivettem és integráltat használom, de így is kékhalál...
valami ötlet? szerezzek be másik windows verziót? -
Irishman6
csendes tag
Hello!
Van egy kis problémám. Vettem egy használt alaplapot és egy 1Gb-os ramot. Beszereltem a régiek helyére. Már az első indításnál IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL kékhalállal kilépett. Ezt még 2x megcsinálta, majd felraktam az alaplapi drivereket. Aznap probléma mentesen ment még olyan 9 órát. Másnap 2-3 óra után ismét IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL kékhalállal kilépett. Kivettem az új ramot és ugyanazt csinálta. A Bios-ban is próbáltam állítgatni, de sikertelenül. Ezután reseteltem a BIOS-t, ez sem oldotta meg a problémát. Próbából visszaraktam a régi alaplapomat és minden megy hibamentesen.
A gépem:
-AMD Athlon II 5600+ 2,9 Ghz, 3 Gb ram, GeForce 9600 GT, Win 7.
-a régi alaplapom: ASUS M2N-MX, az új: Gigabyte M68M-S2P.
Gondoltam már rá, hogy újrarakom a Windows-t, de szeretném enélkül megoldani. De lehet, hogy az a gondja, hogy a régi alaplap drivereit kellene letörölni? Vagy valami más probléma?Kérlek segítsetek!
Előre is kösz. -
manoarc
senior tag
Sziasztok!
A probléma újra fenn áll.
Már csak az IRQ-s hiba játszik.
Teljes reinstall is volt , illetve másik drivereket tettem fel mint anno , de a probléma megint előjött. Kb. 1 hónapig nem jelentkezett egyáltalán , és a gép minden nap hajtva van/volt.
-
hapci1234
csendes tag
Sziasztok! Segítséget kérnék:
Az operációs rendszerem egyszer csak összeomlott, újra indult és utána kék halál lépett fel. Felraktam egy másik operációs rendszert a másik vinyóra, ami megy szépen, a C-t ahol eredetileg fenn volt az operációs rendszer gondoltam leformázom és utána oda rakok fel egy újat, formázni viszont nem engedi. Ez nem is lenne akkora baj ha ezek közben nem "TŰNT"volna el egy harmadik vinyó, ami 200 gigabájtos volt és független mindegyiktől. Hova tűnhetett mit csináljak ?
-
Roemedic
csendes tag
Helo!
Nekem ezt a hibaüzenetet szokta kiírni:S
rendszerint játék közben (dungeon defenders half life 2) vagy teljesítmény mérés közben:S
mi lehet a baj?
STOP: 0x00000116 (0xFFFFFAB003CAB4E0 , 0xFFFFF8800419C80c , 0x00000X00000000000002)
ar1kmpag. sys - Address FFFFFF8800419c80c base at FFFFF88004195c4e95eae3
Lehet hogy hiánzik 1-2 betű szám, azért hiányzik mert telóval fényképeztem:S
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
chewycl
tag
Sziasztok!!
Nekem az a problémám, hogy ha huzamosabb ideig van készenlétben (kb 2-3 óra) a gép és miután beindítom nem megy semmilyen program, ezután rámegyek a leállításra kb 15 percig állítaná le magát utána meg feljön a kékhalál: DRIVER_POWER_STATE_FAILURE (ntoskrnl.exe). utána bekapcsolásnál minden rendben volt egészen máig. bekapcsoltam a kékhalál utána, borzasztóan lassan töltött amikor beléptem akkor meg írkálta ki hogy a chrome.exe fájl sérült, stb...ez meg KERNEL_STACK_INPAGE_ERROR caused by driver: hal.ddlA gép üzemeltetése során egyébként nem szokott kékhalálozni sohasem.
Esetleg merevlemez vagy memória probléma lehet -
beltcp
csendes tag
Sziasztok!
Segítségeteket kérném, mivel ezen a fórumon sok hozzáértő személy van!
A gép a legváratlanabb helyzetekbe kékhalálozik, van, hogy két napig semmi, van hogy naponta kétszer. Terheléstől független a kékhalál, van, hogy csak egy szövegszerkeztő megy és meghal a technika. Win 7 64 bit oprendszerrel hasznélom a gépet. Bika gépről van szó (i7 2600k stb...)hal.dll+12a3b írja hibának
A hibakód a következő:
-
oxide24
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1541 üzenetére
A játékokhoz mindig letöltöm a legújabb patcheket de a helyzet változatlan szokott lenni a szóban forgó játékoknál, ugyanúgy fagynak.
-
válasz
oxide24 #1540 üzenetére
Nem hinném, hogy hardveres a hiba, mert akkor semmilyen játékkal sem játszanál. A játékok a kezdetektől fogva az a kategória, ami a legválogatósabb fajta, mert a videokártya drivertől, a hangkari dreverig mindennel lehet gond, magáról az OS-ről meg nem is beszélve.
Nem tudom milyen OS-t használsz, de pl ha W7 x64 alatt, akkor keress a neten olyan patch-ot a problémás játékokhoz, amik direkt a W7 alatti gondokat orvosolják, számos játékhoz van ilyen, nem új keletű dolog ez.
Ha nem járnál sikerrel, akkor meg az adott játék topikjában érdeklődj, lehet, hogy ott kapásból azt mondják, hogy pl "azt a vga-t rüheli a crysis..." (persze ez csak példa volt)
-
oxide24
csendes tag
Sziasztok!
Nekem egy olyan kérdésem volna hogy utalhat-e hardverproblémára (Pl hibás videókártya), hogy csak minden második játék fut a gépemen fagyás mentesen?
A Dead Island és a Rage játékokat egy huzamra kijátszottam hiba nélkül viszont a Crysis 2 és a Battlefield 3 pár perc után állóra fagy meg beragadnak a hangok és néha csak a gép újraindítása segít a fagyás megszüntetésén.
A játékok eredetiek és egy Geforce GTX560 TI videókártyával játszok. A legújabb driverek vannak fent, 4 GB memóriám van és egy erős Intel I5 2500 proci.
Kérlek segítsetek mert már a végső elkeseredés kerülget, lassan ott állok hogy eladom a játékokat és a számítógépet is (és veszek konzolt) mert ez így tarthatatlan. -
válasz
Donnie Darko #1538 üzenetére
Amikor egy táp "elfogy" (ez nem azt jelenti, hogy meghibásodik), akkor azt onnan lehet észrevenni pl, hogy amikor bekapcsolod a gépet, akkor nem mindig indul el a msina, akár a BIOS képernyőnél is megakadhat, vagy az OS indulásakor féluton, szóval bármikor, viszont ha az OS feláll és csak simán újraindítod a gépet, akkor meg semmi gond nincs. Ez azért van, mert amikor bekapcsolod, akkor egy pillanatra igen nagy a teljesítményszükséglet, minden "egyszerre akarja" felvenni a kraftot, egy ideig atápnak nagyobb teljesítményt kell kiszolgálnia. Önmagában a C2Q CPU-nak elég kell lennie a tápnak, persze az kérdés, hogy milyen eszközökkel és hány darabbal van teleszórva a konfigod.
Régebben Nálam akkor fogyott el a táp, amikor vettem még egy plusz DVD írót, anniyra a határon volt szegény tápocska, hogy ez már sok lett neki, és akkor pont azt csinálta, amit korábban írtam.
-
Donnie Darko
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1537 üzenetére
Megnézem az alapján amit irtál, hátha történik vmi. A másik kérdésem hogy a táp az tuti jó lehet? Úgy értve hogy az 550 W elég lehet? Köszönöm a segítséged.
-
válasz
Donnie Darko #1536 üzenetére
talán annyi, hogy áramtalanítsd a gépet, cseréld ki a CPU-t és pár percre szedd ki az elemet a deszkából, majd rakd vissza bekapcsolás után azonnal bemenni a BIOS-ba, load bios default (vagy hasonló, ott az Exit menüben szokott lenni) és csak egy dolgot állíts be, semmi mást, azaz ha korábban SATA AHCI módban volt a deszka, akkor arra, ha nem akkor meg IDE-re. Lépj ki a bIOS-ból a módosítások mentésével és próba.
-
Donnie Darko
csendes tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1535 üzenetére
Köszi a gyors választ. Biosban megnéztem felismeri a procit. A quados procival még egyszer sem indult el a gép. A win7 betöltésénél lefagy. Azóta már kék halál is jött. 3. indításnál kb. Most ott tart a gép hogy win cd kér. Bios frissítettem meg minden az tuti jó lett. CPU-z vel is néztem. (még akkor amikor működött a c2d-vel). Esetleg volna vmi ötleted?
-
válasz
Donnie Darko #1534 üzenetére
BIOS-ban nézted, ott helyesen ismerte fel a procit? CPU csere után bementél egyáltalán a BIOS-ba? W7 eszközkezelőjében meg tudod nézni, hogy mit ír a CPU-knál?
Esetleg 1x sem tudod elindítani a gépet, mindig lefagy félúton? Csökkentett módban is?
-
Donnie Darko
csendes tag
Sziasztok!
Olyan problémával küzdök hogy lecseréltem a procimat, c2d ről c2q-ra. Semmi mást nem változtattam a gépemen. Amikor a win7 betöltene kb felenél megáll és kész. Be se tölti a asztalt. Megnéztem támogatja az alaplapom a procit, kellett hozzá egy bios frissítés, de azt még a régi procival csináltam és nem is volt semmi gond. Proci csere után meg nem jön be semmi. Nem tudom, de lehet én a tápomra tippelnék, hogy kicsi(550W). Azt honnan tudom, vagy miből látszik hogy kevés neki? Esetleg ha vkinek bármi ötlete van szivesen fogadom. Előre is köszönöm a segítséget. Üdv, Donnie Darko -
-
epidemic
tag
válasz
Fire/SOUL/CD #1531 üzenetére
Igazából nekem nvidiás kártyám van, de bennem is felmerült, hogy esetleg a videokártya okozza a hibát. Ránézek...
-
válasz
epidemic #1530 üzenetére
A watchdog.sys az az ATI kártyák "betegsége", tipikusan az ATI drivere okozza a gondot. ha régebbi drivert használsz, akkor az OS-nek megfelelő legújabbat szedd le és telepítsd., ha meg a legújabbat, akkor egy régebbi verziójú ATI driverrel próbálkozz.
Bármelyik lehetőséget választod, előtte pucold ki a jelenlegi drivert, ebben segít ez a progi: [link]
(Csak az ATI drivert jelöld ki (AMD -Display), nehogy mást is lepucolj vele) -
epidemic
tag
Sziasztok!
Én is kék haláltól szenvedek és nem sikerül kideríteni a hiba forrását. Vagyis van sejtésem, de csak találgatok. A probléma általában flash videók lejátszása közben szokott előjönni, Firefox alatt a plugincontainer.exe max-on járatja a processzort, majd megfagy a kép és végül a kék képernyő a hibakódokkal. Próbáltam rákeresni google-ban a kódokra, de nem lettem okosabb, abban bízom Ti talán tudtok segíteni. A hibakódok a következők:
0x0000008E (0xE0000001, 0xF77DF925, 0xB0A45EA8, 0x00000000)
watchdog.sys address F77DF925 base of F77DF000 DataStamp 480254 ab
A konfiguráció a következő:
AsRock 775Dual 880Pro alaplap
Intel Celeron D 331 2.66 GHz processzor
2 x 1024 MB DDR2 Kingmax 800 MHz ram
Seagate 80 GB PATA winchester
Gigabyte 9500GT 512 GDDR3 PCI-E videokártya
Codegen 400 Watt ATX tápegységLefuttattam pár tesztet, a memtest nem talált hibát, a winyó smart-ja jelez 9 db áthelyezett szektort ugyan de a badblocks nem talált hibát, futtattam az orthos-t is több mint egy órán át, de nem volt probléma, a tápra is rámértem teszterrel, de az is rendben van. Ami nekem gyanúra ad okot, hogy van egy kissé púpos kondi a proci mellett, de épp csak észrevehető. Viszont mindig csak flash videók lejátszása közben jelentkezik a hiba, más jellegű terhelés mellett nem. Ötlet? Javaslat?
Előre is köszönöm a segítségeteket! -
freeride69x
csendes tag
Nos azóta újra telepítettem a videó kártya programját és a driverét.Tegnap nem volt kék halál egész nap,de ma reggel megint,a részletek:
==================================================
Dump fájl : Mini102411-01.dmp
Összeomlási idő : 2011.10.24. 9:06:46
Hiba ellenőrző karakterlánc: SYSTEM_THREAD_EXCEPTION_NOT_HANDLED
Hiba ellenőrző kód: 0x1000007e
Paraméter 1 : 0xc0000005
Paraméter 2 : 0xbf83a9e9
Paraméter 3 : 0xaac629ac
Paraméter 4 : 0xaac626a8
A hibát előidéző drájver: win32k.sys
A hibát előidéző cím: win32k.sys+3a9e9
Fájl leírása : Többfelhasználós Win32 illesztőprogram
Termék neve : Microsoft® Windows® operációs rendszer
Cég : Microsoft Corporation
Fájl verzió : 5.1.2600.6149 (xpsp_sp3_gdr.110906-1620)
Processzor (CPU) : 32-bit (x86)
Crash Address : win32k.sys+3a9e9
Stack Address 1 : win32k.sys+3a9bb
Stack Address 2 : ati3duag.dll+c2e6f
Stack Address 3 : ati3duag.dll+176fe6
Számítógép neve :
Teljes elérési út : C:\WINDOWS\Minidump\Mini102411-01.dmp
Processzorok száma: 2
Főverzió : 15
Alverzió : 2600
Dump fájl mérete : 102 400
================================================== -
freeride69x
csendes tag
Sziasztok,segítséget kérnék.Volt memóriaproblémám,azt megoldottam,de ugyanúgy kékhalálozik:
ezekhez kérnék segítséget.Előre is köszönöm akinek van vmi tippje.
Alaplap: Gigabyte EP31-DS3L
CPU típusa: Pentium Dual Core E5300
CPU magszáma *: 2 magos
CPU órajele (MHz) 2600
Videokártya típusa: ATI RADEON HD 4350
Videokártya memória (Mb) *: 512
Videokártya SM verzió *: Shader model 4.1Direct X10.1
Memória (RAM) típusa: 1 db kingmax ddr2 800mhz+1 db kingston ddr 800mhz
Memória (RAM) mérete (Mb) * 2048
Optikai meghajtó:Samsung 22X s223 SATA
Driverek frissek,ATI ccc 11.9 van fent
Nem töredezett semmi,használok Ccleanert ,Registry Easy-t stb.
Előre is köszi. -
-
Nexti
csendes tag
Hali!
Már órák óta böngészem a google-t és konkrétan arra jutottam, hogy ezt a kék halált: http://kepfeltoltes.hu/view/111019/kekhalal_www.kepfeltoltes.hu_.jpgokozhatja vírus, driverek, hardveres probléma is lehet stb stb.. valaki tudna valami konkrétabb segítséget adni? egy Asus N73SV laptopról beszélünk.
Köszönöm -
roberto211
őstag
Megcsináltam az ahci módra való váltást..
-
roberto211
őstag
válasz
Fire/SOUL/CD #1518 üzenetére
Okés.. :Akkor később megcsinálom mert most nem az én gépemen vagyok.. Hát de i5-2500k-t szinte vétek nem húzni akkor hadjam így? Mert eddig 4,5 en volt ami atom stabilis volt, miopta a winyot kicsereltem bar csak tippelgetek azota ilyen..
-
válasz
roberto211 #1517 üzenetére
Húzva ne legyen a gép, BIOS alapra, melegedést ellenőrizni, ha Vista vagy W7-et használsz, akkor SATA üzemmód AHCI-re (ha most IDE-n van, akkor így kell váltani, registry módosítás először, aztán a BIOS...)
Legelőször viszont, minden állítgatás nélkül kicsit többet mondana a hibáról, ha készítenél egy screenshot-ot ezzen a progiból: [link], többet elárul, mint egy sima hibakód.
-
roberto211
őstag
valaki ötlet::
-
gabyka
aktív tag
válasz
roberto211 #1514 üzenetére
...ha két hetes, miért nem viszed vissza gariba? Biztos Neked kell sz...pnod vele?
-
roberto211
őstag
Sziasztok.. Segítséget szeretnék tőletek kérni.. Van egy olyan configom hogy: asrock p67 extreme4m i5-2500k, 4gb 1600mhz ram, hd 6850,stb.... és eddig 1terras winyo volt.. de az tonkrement es kaptam helyette egy masfel terras hd 154ui típusú samsung winyot... És ezt hozzá kell tenni h ez egy új gép tehát 2 hetes , de tegnap is meg ma is ujratettem, mert tegnap valamiert nagyon lassu volt, akkor ma újratettem mar nem lassú de kékhalálozik.. Semmit nem csinálok rajta, csak megy magában, s ujraindul ugye,és kékhalál.. A hibakód: 0x00000124
S mégegyszer mondtom tehát a semmiből csak kékhalálozik.. A winyot tegnap szereltem be, vadi uj volt, előtte ahogy említettem egy 1terrás samsung volt,ami tönkrement.. Nem tudom ennek lehet e valami köze hozzá..Várom a válaszokat.. Előre is köszönöm.-.. Üdv: Robi
-
McKane
senior tag
amint települ a VGA drivere és újraindul a gép.
Geforce 210,alig 2 hónapos kártya.. nem volt piszkálva. -
waaarrd
csendes tag
Hali segítséget szeretnék kérni tőletek.A gépet 1 hete vettük.Olyan problémám lenne a géppel hogy véletlenszerűen csinál kékhalált, utána ujraindulásnál csinál olyat hogy sípol a gép hosszan utána nincs kép meg semmi csak ha kikapcsolom és bekapcsolom ujra a gépet.
Probléma-aláírás:
Problémaesemény neve: BlueScreen
Operációs rendszer verziója: 6.1.7601.2.1.0.256.1
Területibeállítás-azonosító: 1038További információk a problémáról:
BCCode: 109
BCP1: A3A039D897B1253A
BCP2: 0000000000000000
BCP3: 43DCDDE942C29F49
BCP4: 0000000000000101
OS Version: 6_1_7601
Service Pack: 1_0
Product: 256_1És itt egy kép is [link]
-
szente80
aktív tag
válasz
nadoka6789 #1509 üzenetére
Akkor kezd el egyesével kivenni a ramokat,persze közben használd a gépet.Lehet valamelyik haldoklik
-
szente80
aktív tag
válasz
nadoka6789 #1507 üzenetére
Proci fel van húzva?
-
szente80
aktív tag
válasz
nadoka6789 #1505 üzenetére
Szia!paszta nincs el öregedve a proci és a hűtö között?Elsőre én is arra gondolnék hogy a hőmérséklettel van gond.
-
nadoka6789
csendes tag
Tisztelt Fórumozók!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Probléma a következő: Néha teljesen váratlanul a gépem 'lefagy'. Tehát a monitorom valamilyen színűre vált, éppen ahogy kedve van a hang pedig 'beakad'. Ezután csak az újraindítás segít rajta. Teljesen változó időközönként van ilyen, néha 10 percenként, néha napokig nincs.
Az lenne tehát a kérdésem, hogy ilyenkor mi lehet a probléma?! (Valamilyen hűtési gondra gyanakodtam, de nem szűnt meg miután alaposan kitisztítottam a gépet)Intel Q6600 proci, Asus P5W lap, Geforce gigabyte GTX260, 4x2GB DDR2 ram.
Windows 7 x64Amúgy kb 2 évig hibátlanul működött, ezt olyan 1-2 hónapja kezdte el csinálni.
A válaszokat előre is köszönöm!
-
matt70
csendes tag
A probléma megoldódott, rájöttem, hogy mi a ludas. A memória volt a hibás, vagyis nem is inkább maga a memória, hanem az alaplapon valamiért nem jó az egyik memória csatlakozója. Kiszedtem a ramot amelyiknél rossz volt a csatlakozója és azóta simán megy, nem volt vele gond (több mint 2 hete). Furcsa... mert gyorsabb is lett a gép, eddig nagyon lomha volt a benne lévő cuccokhoz képest. Szóval a BCCode: 1a nevű kód az memória gondokra utal, vagy az egyik rammal van gond, vagy az alaplapon a csatlakozóval! A memtest elvileg kimutatja a hibát, de nekem nem volt türelmem végigfuttatni. Csók!
-
-
Traxx
őstag
Első körben megejtenék egy memtest-et...meg egy gép átvizsgálást vírusra (más progival, mint a NOD) és spyware-re...De ennyi infóból tippelni elég nehéz. Lehet szvsz táp is, ha öreg a jószág, bár mivel az XFX core elég új modell, így nem hiszem, hogy 1-másfél évesnél idősebb lenne
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest