- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- V.Milán: 04.15. Ki mit csinál ma?
- hcl: Xiaomi pumpa pumpálás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Vásároltam egy használt Mazzer SJ őrlőt, amivel már két hete próbálkozom, de eddig nem sikerült összehozni egy normális kávét. A kávéfőző egy moddolt GC Classic (PID, OPV, felsőszűrő), 17 grammos LM szűrőkosárral. A babokat mérem őrlés előtt és után is, illetve használok puck screen-t is. A nyitott portafilter alján össze-vissza spriccel a kávé, hiába WDT-zem percekig főzés előtt az őrleményt. Jelenleg egy Kávékalmáros Classic Blend-del próbálkozom.
Az őrlő egy Graef CM702-t váltott, aminek megvoltak az ismert hiányosságai, de össze tudtam vele hozni spriccelésmentes főzetet.
Tudnátok esetleg tippeket adni, hogy merre induljak el? Arra gondoltam, hogy esetleg kopottak lehetnek a Mazzer kései, vagy nincsenek jól beállítva. Ezt meg tudom állapítani valahogy kezdőként? Pár hónapja próbálkozom az eszpresszó főzéssel.
Köszi előre is. -
_ATi_1
senior tag
Köszi a segítséget, akkor nem állítok rajta.
Keresem a sorozatos savanyú eredmény okait, de akkor valószínűleg nem ez lesz. -
_ATi_1
senior tag
Sziasztok,
Valaki tudna segíteni abban, hogy a csatolt képen melyik lenne az OPV szelep és hogy állítható-e? [kép]
Egy 2010-es moddolt Gaggia Classic gépről van szó, kíváncsiságból rámértem a nyomásra és 8.2-8.4 bar körül nyomott.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Bomba ár! HP ProBook 6560B - i5-2GEN I 8GB I 480GB SSD I 15,6" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest