Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Parci

HÁZIGAZDA

LOGOUT blog

válasz #85578752 #89290 üzenetére

ezzel együtt szerintem is túltekered ezt a kérdést. sima fizika, hogy miért lehet egy manuális karossal jó kávét csinálni. eddig is lehetett, a pavonival is lehet, mindegyiknek van pár ilyen-olyan tulajdonsága, amivel számolni kell, amit kompenzálni kell. de hatalmas előny, hogy a nyomást a pogácsa úgy kapja meg pontosan, ahogy akarod.

a milliós gép is azért küzd, hogy végső soron nyomásprofilozhasson egy egyenletesen nyomó szivattyúval, adott hőfokon. a hőfok pedig szerintem is túl van lihegve, nem azért kell a pid, hogy tizedfokra belődd, hanem azért, hogy legyen fogalmad, hogy mégis mi történik, meg tudd reprodukálni.

az egyetlen dolog, ami engem bántott, az az, hogy azt hallottam ki párak szavaiból, mint anno a mac usereknél: did you switch already? did you make the switch? mintha az egyedfejlődés egy következő stációja lenne, hogy az ember "vált". ez az egy zavarna és eleve általánosságban reagáltam erre, nem toobee-nak konkrétan.

amúgy meg qrva jó érzés a saját karoddal lehúzni egy kávét. gagyixyxy tudná megmondani, hogy pontosan hány éve pavoniztam és mennyit, én már nem emlékszem (de a gép még mindig megvan, okkal).

és mellesleg ha lehetne 150e ft-ért strietmant venni, már rég itt lenne a pulton...

Új hozzászólás Aktív témák