Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- laskr99: DFI és DFI Lanparty gyűjteményem
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Cifu: Űrhajózás 2025 - Összefoglaló írás
- Invázió egy novellában 3-4. (Update) +5. fejezet! (18+ nyelvezet)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Xabi78
aktív tag
válasz
bajnokpityu
üzenetére
Eddig ez volt: 18,0 g kávé kimérve, az vizezve, darálva. kavargarva, tamperelve. Erre gondoltam, amikor azt írtam, adagonkénti mérés-őrlés.
Most ez megy: Catlerrel az első 3-5 shot alatt kitapasztalom a kb. őrlésfinomságot, meg az ahhoz tartozó időt, azt beállítom rajta, onnantól egy adag kávé egy gombnyomás. Mivel kb +-0,3g difivel darál, ez megfelelő nekem, és nem korrigálok mérleget használva.
Szóval ha van automata őrlőd, akkor meg lehet úszni, nyilván nem teljesen.
Parci: azt senki nem vitatta, hogy 3 év alatt jelentős tapasztalatot lehet szerezni napi 3 kávéval. Körülbelül ennyi tapasztalatot egy valamirevaló barista pár hónap alatt összehoz. Hiszen neki csak ez a dolga, napi 8 órában.
-
válasz
bajnokpityu
üzenetére
szerintem egyébként nem (grammos mérés helyett lehet térfogatra, az első shot után végülis szemre is tudod már minden kávénál)
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kés topik
- Napelem
- Elemlámpa, zseblámpa
- Xiaomi smart home / Xiaomi okos otthon
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Arc Raiders
- Gaming notebook topik
- Ezek voltak az év játékai 2025-ben szerintetek
- Exkluzív órák
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 128 GB-100%-3hó gari!
- ÚJ 20 méteres LED szalag adapterrel és távirányítóval eladó
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i7 8700K 16GB DDR4 500GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA ADATA 600W
- Most èrkezett pár darab RX ès RTX 8gb vga-k! Számlás garanciás! Kamatmentes rèszletre is!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest