Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- weiss: Autó költségek
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha különkiadás – Bors
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Klaus Duran: Minden drágul. Vajon a fizetések 2026-ban követi minimálisan?
-
LOGOUT
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem jo cucc, nem erzem betanak. 3-as es 4-es programot hasznaltam eddig, az elso OK-tol ~10 masodpercet varva idealis szamomra a homerseklet, igy nem ereztem hatalmas eltereseket. Az elso kezi Nanofoamer szerintem sokkal kezdetlegesebb volt, a kenyelmetlen gombbal.
Fenntartasokkal kezelem Lance tesztjeit, tobb termeknel is fujt mar fel dolgokat, kicsit ugy tunik azert, hogy tobbet beszeljenek rola. A Lagom P100 "regrinding" visszatero tema, Diasporan sok szo volt a Decent tesztjeben elojovo inkonzisztencia problemarol, elintezte, hogy mindenhol kialakuljon rola egy beszelgetes.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
brumi1024
veterán
válasz
billyjoe
üzenetére
Nem, a backerkittol kaptam egy ertesitest, hogy elindult, es egy linket az rendelesemhez, ahol mar volt egy csomagazonosito.
#131761RetepNyaraB: Ket hajo volt Europaba, mindketto kesett es az egyik eleve kesobb is indult. Ahogy neztem szerencsen mulott, hogy kinek melyikkel jon a csomagja, valoszinuleg a tied a masodikon van.
-
brumi1024
veterán
válasz
Parci
üzenetére
A másik oldalról nézve pedig ez a fejlődés része, próbálkozással halad előre ez a hobbi is, ami pedig jó az megmarad illetve elterjedtebb lesz. Ha nem lett volna a single dose őrlők körüli hype még mindig kilós doserekkel kellene otthon szórakozni, most pedig tényleg jó opciók vannak minden kategóriában.
Egyébként gyártja szinte mindenki a spéci kosarakat, köztük a nagyok is. -
brumi1024
veterán
válasz
bbuffy
üzenetére
A Waforól nem tudok nyilatkozni, de az Sworks Billet kosárról igen: nem feltétlen a tudása miatt ennyi az ára, hanem az előállítási költsége illetve körülményei miatt: kis példányszámban gyártott és értékesített, nem préselt ellentétben a hagyományos precíziós kosarakkal, és persze jelenleg hypenak örvend. Meg persze az áfa/vám sem segít itthonról nézve.
Hogy megéri-e? A legtöbb esetben nem, aki viszont szeretne kísérletezni annak egy lehetőség. Viszont a Renekához képest a spektrum másik vége, az alapvetően összemossa az ízeket, lassítja kicsit az átfolyást, ezek a high flow kosarak (gondolok itt a SOE/Spiritre, Sworks High Flowra, az Unibasket nem ilyen) meg megmutatnak mindent ami a kávéban van a lehető legrövidebb kivonatolási idő mellett. Nagyon világos kávékon és turbo/yeet shotokon kívül mással szerintem nem érdemes próbálkozni, szóval nem vált le egy hagyományos precíziós kosarat.
-
brumi1024
veterán
válasz
Parci
üzenetére
Érdekesség, hogy ha jól rémlik 10000 alatti darabszámban került Decent legyártásra, talán 5 év alatt? És nem régóta van az az állapot, hogy nem kell rá várni. Na most a Metből van 4600 előrendelés. Szerintem szerencsés, aki 2024-ben megkapja (ha addig actually elkészül), de ne legyen igazam.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Igen. Ráadásul a nav sincs most a helyzet magaslatán, egy hete ülnek a határozaton amit a UPS nyújtott be nekik, jellemzően ez pár óra szokott lenni. Gondolom ez sem egyszerűsíti a futárszolgálatok dolgát.
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
-
brumi1024
veterán
válasz
Richemano85
üzenetére
Kilos kiszereles, vagy miert kerdes a tarolas?
-
brumi1024
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
EAF=Espresso Aficionados Discord szerver ahol tobb gyarto is jelen van (Acaia, Option-O, de a Metesekkel is lehet itt beszelni).
SLM=Shuriken Light/Medium, Kafatekes Denis sajat kese. Tulajdonkeppen a masik opcio a 98-as terben, ami nem SSP (vagy mar Mizen), kevesbe veletlenszeru elnevezesekkel.
-
brumi1024
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
EAF-en vannak mar paran, akik megkaptak. P100-hoz kepest van nemi elorelepes kenyelem teren (nem egetrengeto), illetve a valos kepek alapjan megsem akkora batar, mint elsore tunt. Erdekesebb viszont az uj 98/102 Mizen, ugy tunik az SLM-hez hasonlo iranyba mentek el vele, joval megbocsajtobb, mint egy SSP HU presszora. Filterre hatarozottan jobbnak talaltak a HU-nal, de nem Brew szint. 98/102 kozt nagy kulonbseg nincs elvileg, 102 blind, szoval valamivel kevesebb kave marad bent, viszont hatrany, hogy ha nem 98-as kessel keri valaki a 01-et, akkor a 98-as tartot kulon meg kell venni.
-
brumi1024
veterán
válasz
vendingo
üzenetére
FAQ alapján O gyűrű csere javasolt, lehet kívülről hogy szép, de az anyag öregszik, veszít a rugalmasságából. Adtak hozzá egy szettet, elvileg először érdemes a legalsóval próbálkozni, majd ha az nem oldja meg mehet a többi is. Nálam is hasonló jelenség van, de nem ejtettem meg még a cserét.
-
brumi1024
veterán
Irtam elvileg mindenkinek, de ha valakit kihagytam volna irjon privatot nyugodtan.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Illetve ha jól tudom nem presszóval/filterrel határozzák meg a ráírt ízjegyeket, hanem cuppinggal, pont azért hogy minél kevesebb változó legyen.
-
brumi1024
veterán
válasz
verti1
üzenetére
Nem tudom, az Omega (legalábbis az első verziók, ami nekem is volt) annyira nem etalon szerintem, szvsz a Kinu jobban megépített. 1Z-ből sem mindegy melyik, a K-Max szerintem van ott, ahol egy Simplicity, jobb használhatósággal, nekem az eddigiek közül (Kinu, C40, Omega, K-Max volt legalább fél évet) a K-Max a kedvenc.
-
brumi1024
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
-
brumi1024
veterán
Első összerakva, szerintem tök jól használható.
Jelentkezem az elkészültekkel az érintetteknél. -
brumi1024
veterán
Szerintem kifejezetten. Nincs vele lehetőség profilozni, nincs közvetlen ráhatás arra, mennyi lesz az arány, de konstans jókat húzok vele, nem kell hozzá más csak víz és tűzhely/gázégő, és mindig jó nézni. Ki kell választani a kávémennyiséget és az őrleményfinomságot és csak várni kell.
Több emberre macerásabb, de nem kivitelezhetetlen, volt olyan utazás, ahol reggelente 9 főre csináltam vele.
-
brumi1024
veterán
Én egy Dörr Action fotóstáskában hordom a 9B-t, kiegészítőket, mérleget, pitchert, 2-3 zacskó kávét, és kéziőrlőt.
-
brumi1024
veterán
válasz
public NMY
üzenetére
És sz.zs, qvik27: írok holnap privátot.
-
brumi1024
veterán
Talan az eddigi legszimpatikusabb DIY Moonraker design. Nem sok anyag, kiprobalom.
-
brumi1024
veterán
Kávéajánló: Awaken kolumbiai Geshaja (FINCA HOLANDA) remek cucc. 6 bar környékén, 20 sec 19->40g, tiszta baracklé, kis mandarinos utóízzel.
-
brumi1024
veterán
válasz
WarLock07222
üzenetére
Lehet amugy kapni? A betatesztrol lemaradtam, mert nem volt meg akkor nalam.
-
brumi1024
veterán
válasz
Bazsee71
üzenetére
Igy nehany jobban sikerult shot utan jelentosen tisztabb, de ezzel egyutt kevesbe megbocsajto, mint a kis Monolith Flat. A Flat hajlamos volt mindenre rahuzni egy tompabb, edes izt, tobb testtel, na hat ez nem, egyertelmuen megmutatja, ha nem megfelelo az orlemeny.
Erdekes amugy, hogy bejaratas utan (5 kg) kifejezetten sokat mozdult a nulla pont.
Workflowban mar-mar komikus mennyivel kenyelmesebb a P100, sokkal gyorsabb, nem feltetlen igenyli az RDT-t, es nincs kis chute leszedes, pocogtetes, sepregetes.
-
-
brumi1024
veterán
Érdekesség: lehet beválnak azok a tippek, amik a Sanremo You-t E61-nek gondolták?
-
brumi1024
veterán
Espresso Embassyban volt ma vendégbarista és néhány különleges fagyasztott tétel a Special Guests Coffee-től. Presszóként próbáltam a Edition 0123-04: Finca La Negrita-t, nagyon kellemes volt. Nem mondanám, hogy mindennap innám (110k/kg ár azért nem a kísérletezős fajta), de különlegességnek megérte.

-
brumi1024
veterán
Új hozzászólás Aktív témák

A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- ASUS ROG Cetra True Wireless Gaming fülhallgató új, garanciával!
- Vivo V50 5G 512GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- LG 65QNED86T3A / QNED / 65" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

De egy hardcore topikban szerintem van helye az ezzel kapcsolatos tapasztalatoknak.
Az az aromaboy nagyon aranyos.