Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 2 – Főzés: szabályok, vagy szabadság?
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sh4d0w: Netflix? Ugyan, VW előfizetés!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bambano: Bambanő háza tája
Új hozzászólás Aktív témák
-
flash-
veterán
Dedica EC685 bottomless portafilter és nyomásfokozó nélküli csészével csinálom a kávét.
van pár kérdés: ugye mivel ebben a csészében nincs nyomásfokozó ezért ezeket a betéteket sem kell belerakni?(ezt - vagy ez egyáltaán mire jó mikor kell használni?? )
[kép]mert ha nem teszem bele akkor ugye nagyobb az űrtartalma a kosárnak vagyis több kávét is kell beletenni?
és akkor ez a standard dolog - hogy 1 adag presszóhoz 7g kell , 25-30 másodpercig jöjjön ki - ez is módosul hiszen több kell bele ? vagy attól hogy van hely a csészében nem kell hogy meglegyen a 7 vagy 14 grammnyi kávénak megfelelő őrlemény??hogy induljak neki az egésznek?
mondjuk vegyük a két főre való készitést(már ha jól tudom hogy 14g az a két fős standard).
mérjek le 14 gram kávébabot, daráljam le és tegyem bele mindet a kettes kosárba, és ha marad is hely akkor se többet? (ezzel a betéttel vagy anélkül?)
és ha megnyomom a kávéfőzőn a gombot akkor az első csepptől kezdve mérjem a stoppert addig amig nem kezd el csepegni picit újból? és akkor ez az idő legyen 25-30 másodperc?
na és akkkor még lemérni is kell az elkészült italt? mert volt olyan is hogy az átfolyás idő rendben volt de kevesebb lett a kávé..
talán 46 gramm lett a két fős kávéital súlya. az jó? -
flash-
veterán
sziasztok
meglett a nyomásfokozó nélküli szűrő,és a nyitott portafilter a Dedica EC 685-höz, daráló még csak ez a legolcsóbb bosch van, addig is amig nem jon a Graef, addig milyen tippjeitek vannak? mit kell másképp csinálni ezzel a szűrővel-portafilterrel? hogy kell elindulni ?
-
flash-
veterán
válasz
pető bá' #5368 üzenetére
köszi! ez lesz!
még valamit nem értek, látok aliexpressen ehehz a kávéfőzőhöz (dedica 685) 4 személyes kosarat na az hogy? mikor a gépen is csak 1-est lehet nyomni vagy 2-est ,tehát gondolom hiába töltöm tele a 4 személyes kosarat teszem alá , ha csak a 2est tudom megnyomni legfeljebb akkor ugyanúgy 2 adagnyi kávét fog csinálni nem?
na még valami:
klasszikus hosszúkávét ilyen géppel mint ami nekem van hogy kell ?
pl ha 1 adagot akarok csinálni, akkor lefőzök egy adag presszókávét,1est megnyomva ,majd kiveszem a kosarat és a kart, és csak úgy megint megnyomva az 1-est ráengedem a géppel a vizet? vagy hogy a "hivatalos"? -
flash-
veterán
üdv!
DeLonghi dedica ec 685 kávéfőzőm van.
azt mondják hogy a nyomásfokózó szürőt érdemes kicserélni hogy finomabb legyen a kávé. nyomásfokozó nélkülire?full kezdő vagyok, ebben kérhetek segítséget? csak kicserélem a szürőt és ennyi? és hol vegyek ilyen nyomásfokozó nélküli szűrőt hozzá?
-
flash-
veterán
válasz
pető bá' #4669 üzenetére
Köszönöm a segítséget! :)
Emeltem a hőfokot a kávéfőzőben maxra illetve elotte 2* átengedtem a vizet szűrők nelkul, hát most se olyan savanyú már viszont eddig olyan sűrű kásás kávét főzött a gép(ami talán a klasszikus kávé jelleg?) , most hogy emeltem a hőfokot, pedig ellenkezőleg, olyan filteres tea szerű lett
Kávédaráló téma érdekel egy ideje, ez a graef számomra elérhető is ami az árat illeti, ahogy nézem egyből a kávékar szűrőbe darálja, ennek van hátránya?
Es pontosan melyik Graef darálót? -
flash-
veterán
válasz
hyperspace #4658 üzenetére
Na oke de vannak kavek amik nagyon jok vele, pl brazil santos, de tudom ez a daralo nem daralo, de most komolyra nincs sajna kp.
Egyebjent ha rovidebb ideig es tobbet daralom szinte mar nem is savanyu ez a fajta kave
Most meglett a hőfok allitas mindjart próba -
flash-
veterán
sziasztok
DeLonghi EC 685 dedica-tteljes gyári felszereléssel használom.
szemes avx kávét (100% vagy 90% arabica tartalmút,)szoktunk inni, jó ár-érték arányúkávé én szeretem.
általában jót főz,valamikor nagyon jót, de néha egész savanyút illetve annyi hogy nem vastag a crema rajta,mint amit amit az automata magnifica 3000el főztem anno(az jó vastag cremat pakolt rá)..
Bosch TSM6A011 őrlőkéses darálóm van. tudom nemjó,szar, inkább kézit vagy valami tárcsásat,stb,stb..
de amig ez van addig ezt kell használni.ezzel hány g kávét daráljak az avx-ből, és mennyi ideig.
utána: ha 2 főre főznék belőle akkor pontosan mennyit tegyek a szűrőbe. hogy tampereljem? (pl.sok videón rányomják és nyomás közben elforgatják,nekem attól ferdén fog benne állni a kávédarálmány)tuning:
mi az amit érdemes kicserélni a kávéfőzőn ,nem túl drága és megéri-hoz annyi pluszt?több adag:
mivan ha egymásután 4-5 adagot akarok lefőzni de nem akarom 2 adagonként cserélni a kávéörleményt a szűrőben, stb..
van e erre okosság?pl nagyobb szűrő? vagy felejtsem el? ez ilyen?kávédaráló:
milyent ami jó ár érték arányú érdemes megvenni? (10-20e között van e már?)köszi a válaszokat előre is
tudom nagyon zöldfülű vagyok,abba bízom itt a fórumtársak segítségével szerezhetek némi infót a kávékészítésről
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI Mini 4 pro Fly More Combo RC2 drón 6 akkumulátorral - Garancia, Care Refresh
- DJI Mavic 3 Fly More Combo RC Pro drón szett - 4/3" Hasselblad + 7x-es zoom kamera
- DJI Mini 3 Garanciás
- EREDETI NINTENDO Pokemon Go Plus autocatcher dobozban eladó
- DJI Mini 4 pro - Fly More Combo - RC2 drón szett - Garancia, Care Refresh
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Bomba ár! Dell Latitude 5300 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Lenovo ThinkPad X13 G2 multitouch (minimálisan használt)
- Boya BY-M1 mikrofon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest