Hirdetés

2024. május 13., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1756) uffneked


uffneked
aktív tag

Sziasztok!

Megpróbálom itt is, a nagy kávésban szerintem nem értem el az ingerküszöböt... :)

Beleugrottam kicsit a kávézásba, szeretném a segítségeteket kérni őrlő-ügyben.

Elsősorban Aeropress-t használok, emellett néha előkerül a kotyogós. Úton van egy V60 és valszeg az Aeropress-re jön majd egy PuckPuck, hogy legyen valami cold drip is. A presszó azt gondolom, hogy nem érdekel (még).

Mindehhez az AVX-es hőmérős mérlegen kívül van egy Mini Mill-em, még a mokkás időkből. Szeretem, nem idegenkedem a kézitől, de (nyeeeh) nem elég homogén állagra.

Az lenne a terv, hogy rámennék egy elektronyosra. Az alábbiak jöttek képbe:
- Wilfa Svart: Hoffmann bácsitól begyűjtöttem, hogy ez elég jó, ha nem presszóznék(40k)
- Graef CM 702: Ezt itt olvastam, hogy vele lenne érdemes elindulni, tud presszót is, olcsó (34k)
- Melitta Molino: Ez így anyagilag tűnik jónak (~20k), de kicsit túl automata, meg nem teljesen értem, hogy ez most nem kúpos, hanem síktárcsás, és akkor világvége van-e

Vagy van még egy olyan, hogy prémiumabb kézivel operálok:
- AVX-nek van erre az S01B (25k)
- 1Z Presso Q2 (35k)
- 1Z Presso JX (48mm-es kések, 45k)
(Hát igen, C40 nem fér bele.)

Mit ajánlanátok, kifejezetten otthonra, napi átlag 2-4 adag kávéra? Nagyjából ezt a 40k-s határt lőttem be.

Köszönöm!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.