- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Szólánc.
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- droidic: Videó letöltés yt-dlp-vel (profi módszer)!!!
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- gerner1
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
A jövőben kérjük a topikban meghirdetett termékeket-szolgáltatásokat mindenképpen a Hardverapróra feltölteni és onnan lehet belinkelni a topikba, köszönjük! -
Sziasztok!
Picit lapos a topik de hátha.
Keresek egy kalocsai lakost akinek a neve Csada László. Napelem projektekkel foglalkozik és csak annyit tudok róla hogy Kalocsai. Minden ötletet javaslatot megköszönök szépen -
-
Üdv!
Megbízható gépbuherátort keresek Kalocsán, aki foglalkozni notebook szereléssel.
Adott egy szubnoti (Lenovo s205) aminek valószínűleg szállítás közben kilazult és kontaktos lett a kijelző szalagkábele. Sérülésre utaló nyom nincs, tehát valószínűleg nem volt leejtve/rátaposva/megütve szállítás alatt, így csak a rázkódásra tudok gyanakodni (pedig a gyári csomagolásában küldtem). A hibajelenség, hogy a tiszta fekete szín helyett mindenhol tiszta zöldet produkál (ld. itt).
Meg tudná ezt valaki javítani olcsón, gyorsan, okosba?
Szerviz manuált is tudok küldeni hozzá, ha kell (valahol meg van pdf-ben).
Köszönettel:
Rhino666 -
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Általában heti 1-szer megfordulok Kalocsán is, ezért érdemes elolvasni a bejegyzésem.
-
DinkaDanka
tag
Kalocsán keresnék egy IDE/PATA/ATA csatlakozós Noti HDD-t tesztelés-re. Csak annyira kéne hogy elindul-e vele a gép vagy se, mert az én winyóm elromlott és be se bootol vele. Winyó nélkül meg megy. hogy kiderüljön hogy alaplap hiba vagy HDD, errekéne egy tesztalany. Ha működik meg is vanném a winyót ha eladó.
Nem lennék hálátlan !!
-
PindurAnna
Közösségépítő
Sziasztok!
Megkezdtük a 9. PROHARDVER! tábor szervezését!
Mint az a korábbi tapasztalat is megmutatta, nem lehet elég korán kezdeni!
Ezért szeretném felmérni a lehetséges időpontokról a szavazást a
9. PROHARDVER! tábor előkészületek topicban!Helyileg Közép-Magyarországon, a Szelidi-tónál lesz megszervezve!
Amennyiben érdekel és szeretnél részt venni, várom a javaslatokat!
Egyéb kérdésekkel a topicban, vagy privátban lehet bombázni Tájékozódásként az előző táborok topicjai:
1. PROHARDVER! tábor: 2005.július 22-24. Nyékládházai bányatavak
2. PROHARDVER! tábor: 2006.augusztus 3-6. Nyékládháza
3. PROHARDVER! tábor: 2007. július 26-29. Vadna-park
4. PROHARDVER! tábor: 2008.augusztus 7-10. Oszkó
5. PROHARDVER! tábor: 2009. augusztus 6-9. Császárszállás
6. PROHARDVER! tábor: 2010. 07. 29 - 08. 01. Soltvadkert
7. PROHARDVER! tábor: 2011.07.28-31. Mád Bor-tó
8. PROHARDVER! tábor: 2012.08.2-5. Szanazug -
eszterencs
HÁZIGAZDA
Hahó mindenki! Talán nem abszurd ide ilyesmit beírni: elhunyt nagymamám öreg kutyájának keresek egy gazdát, aki be tudná fogadni, elsősorban Jánoshalmán vagy a környéken, ahova el tudjuk vinni kocsival. Kistermetű, egész életében láncon tartott
kistermetű, keverék falusi kutya. Nagymamám macskáival jó barátságban van. A család el akarja altatni, mert nincs mit tenni vele, de én bízom benne, hogy nem lesz erre szükség. Ha tudtok valakit, kérlek, jelezzétek! Köszi!
-
HoaryFox
őstag
HEllo!
Remélem még nem teljesen halott a topik
Több WLL-es wifi hálózatot találok itt Kalocsán, de a szolgáltató honlapja már nem elérhető
Van valami módja, hogy rá lehessen csatlakozni ezekre?
-
Vicro
csendes tag
Ismét adott a kérdés:
Milyen netet érdemes köttetni Kalocsán?Amit eddig találtam:
T-Com ill más ADSL-ek
Fibernet
Olvastam, hogy a Synergon éptett ki valami hiper-super új hálózatot, viszont nem találtam, hogy ki az üzemeltetője, és ez érdekelne, mert jónak hangzik. -
fekeandras
őstag
Kis Kalocsai kultúrális program
De jó volt! -
fekeandras
őstag
1996óta kisebb megszakításokkal itt élek Kalocsa mellett nekem tetszik csak kicsit halott város.De amúgy szép hely.Az érsekkert, érseki kastély, nagytemplom, barokk kávéház, szép barokk stílusú épületek.Jó fotókat készítettem róluk.
Amúgy tényleg csak ennyi ember volna a PH!-n Kalocsa környékéről? -
KTU
addikt
Eladó cuccaim!
átvehető BP. vagy posta -
fekeandras
őstag
Mondjuk a Barlangba szoktak jó bulik lenni.
-
marsu
veterán
Sziasztok!
[link] Eladó egy KTM replika motor, vagy laptopra cserélhető.
- 2007-es évjárat
- 125ccm
- 5 sebességes
- önindítós
- Segédmotorkerékpáként forgalomba helyezve. -
salieri.
őstag
Vadonatúj,bontatlan Tmobilos Nokia 6233 eladó 2 év garral ezüst szinben minden tartozekaval,papírokkal elado!Kérésre képet küldök! Priviben jelentkezzetek!ár: 30K
-
salieri.
őstag
Vadonatúj,bontatlan Tmobilos Nokia 6233 eladó 2 év garral ezüst szinben minden tartozekaval,papírokkal elado!Kérésre képet küldök! Priviben jelentkezzetek!ár: 30K
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Eladnám a fényképezőgépemet. SONY DSC F828. Aki ismeri annak nem kell bemutatni. Adok hozzá fotós állványt, 1GB-os MemoryStick kártyát, dobozt, összes tartozékokat, CD lemezeket. Hibátlan, karcmentes állapot.
Aki esetleg nem ismeri, az itt talál tesztet, leírást a gépről: [link]
Érdeklődni priviben lehet.
Köszi! -
Thyb
senior tag
Hi, tervezek egy briungaturát ott a környéketeken és érdeklődnék, hogy a paksi és a gerjeni kompok járnak-e. Ezeket igénybe kellene vennem a tura során. Előre is kössz a választ.
-
supercow3
csendes tag
van egy eladó Connect3D Radeon 9600 AGP, 256MB rammal, dobozzal stb. Elvihető 10e pénzért.209164464
-
supercow3
csendes tag
én is vagyok, csak sokat melózok és keveset fórumozok
Van eladó téligumim Astra F-re lemezfelnire szerelve, ha kell valakinek szóljon -
Sziasztok!
Tetszik ez a topic legalább kicsit összehozza a kalocsai társaságot!
De ugy látom nem vagyunk túl sokan! -
Josh
tag
UP!
-
Josh
tag
Nah, hát én is csatlakozom a kalocsaiak szerény létszámú táborához, azon okból kifolyólag, hogy szeptembertől a Tomori-ban fogok tanulni.
Van olyan, aki ebben a suliban tanul?
Tudna valaki valami háttérinfót adni a suliról?
[Szerkesztve] -
Buflon
tag
Mintha az eladó házad a fő utcán lenne Géderlak fele nem? Írd má be hogy hol van!
Holnap úgyis arra bicklizek, majd megsasolom.
Megnéztem az oldaladat, és gratulálok hozzá, minden megvan rajta ami egy magánember oldalának szükséges lehet. Tényleg nagyon jó!
A házat meg írd hogy hol található! -
Buflon
tag
UP!!!
-
Buflon
tag
Csao!
Hol van a kérótok?
Amúgy Géderlak 2002-ben elnyerte a virágos Európáért Díjat! Első helyezett!
Kalocsa még jobb hely lenne, ha több esemény lenne. Mert most csak ennyi: vidéki poros kisváros. /a porost nem szó szerint érteni!/
De van két jó középsulija: Az egyik a SZent IStván gimi, a másik a műszaki. van még a kossuth zsuzsa, de inkább arról ne beszéljünk. -
Buflon
tag
Na Jó napot!
Én géderlakon lakok.
Szeptemberben leszek kilencedikes a gimiben reál szakon!
Kalandor: melyik tabló a tied? mikor ballagtál? Szeptemberbe megnézem!! -
supercow3
csendes tag
http://index.hu/tech/net/adsl0623/
Talán lesz olcsóbb dsl, bár én aláírtam a 3 évet amikor ingyen akciós volt. -
panel
aktív tag
Eladó cd és dvd lemezek, táskák, alukofferek !!!
Posta is megoldható, banki előre utalással, POSTA KÖLTSÉG NINCS !!!
[link] -
supercow3
csendes tag
2006-os up a pörgős témának
-
supercow
őstag
válasz
Pörzsimester #97 üzenetére
wll-t lemondtam, hihetetlen rabló banda, nulla ügyfélszolgálattal, kieső szolgáltatással és állandó hazudozással. Akcióban beköttettem az ADSL-t, szerencsére már a megnövelt sebességet, reális áron. A munkahely-probléma engem szerencsére nem érint.
-
Pörzsimester
tag
Na totyik újraélesztés!!! Én ugyan Miskén lakok de itt dolgozom Kalón... egyenlőre... Hááát ami a munkahelyeket illeti az nem sok van... JA és én is WLL-nél vagyok!
-
supercow
őstag
Kell valakinek egy hibátlan Matrox G550DH minden tartozékával? 14k a kártya + gyári driver cd + dvi-dsub átalakító + tv out kábel. Etalon képminőség
A fenti cuccok is megvannak még, az Eagle GF4MX440 és a többi. -
doc
nagyúr
sziasztok! egy kis segitsegre lenne szuksegem. kalocsan keresek antikvariumot, ahol regi kepeket atvennenek. vannak butoraim is amiket szeretnek majd eladni meg egy regi labbal hajtos Singer varrogep, merre erdeklodjek Kalocsan ilyen ugyben?
[Szerkesztve] -
supercow
őstag
Nem kell valakinek egy Eagle Geforce4 MX440-8X agp, 64mb ddr rammal, tv kimenetes kártya? doboz, driver cd, tv kábel megvan hozzá, csak fogja itt a port.
Ezen kívül Citizen PN60 lézerminőségű hordozható nyomtató, Miki egér animált beszélő telefonkészülék, billentyűzet-porszívó, részben hibás Panasonic telefon-faxgép? -
slapec
tag
nálam vodás gprs-van, mindig megy, bármikor is kell. Megfelelő... de lehetne jobb is
-
supercow
őstag
Na nekem meg eddig jó volt a WLL, most meg szakad egész nap, félóránként eldob és nem jelentkezik vissza. Lehet hogy amit ott megcsináltak itt elromolott vagy nem tudom. Itt mifelénk nincs kábelnet (év végére ígérik - Rokkanttelep), marad az ADSL drágán az Emiteltől. A meló miatt nekem nagyon fontos a stabil net, ezekkel nem lehet megoldani.
Legalább akcióban belépési díj nélkül rendelem meg az ADSL-t 1 éves rabszolgasággal, csak akkor vonal is kell hozzá, amit szintén fizetni kell. Most már mindegy, csak stabil legyen. -
slapec
tag
Szia!
Egyik barátomnak WLL-es netje van. Ne is mondjam, nap közben piszok lassú, nagyon sokat szakad. Viszont most helyrerakták az egész kócerájt, azóta megy.
Multkor, amikor volt az a bazinagy felhőszakadás, akkor onnan, kezdve, hogy elkezdett esni, egész a végéig le volt árnyékolva. (Amégy már csak símán esett az eső)
(Az én telefonom is le volt árnyékolva, a nagy zuhi után,)
Nekem ennyi tapasztalatom van a WLL-ről, azt tudom még, hogy a szomszédnak is volt, de visszamondta
Másik haveromank Fibernetes netje van megy éjjel-nappa, még nem mondta, hogy lett volna baj vele.
Ennyi tudok segíteni. Amúgy kalocsai vagyok, itt lakom a kertvárosban -
Klysi
csendes tag
Hali!
Én csak annyit teszek hozzá,hogy nem olyan rossz hely Kalocsa,Kecel viszont jobban bejön.
[Szerkesztve] -
MAMO33
csendes tag
-
MAMO33
csendes tag
Hát supercow, jó étvágyat a paprikához! Én csak most látogattam el először erre az oldalra, úgyhogy gondolom most már mindent tudsz a WLL netjéről. Én is ezt használom már régóta és eddig bevált. Stabil meg minden.
A városról meg annyit, hogy tényleg kicsit túl csendes tud lenni néha, de azért vannak jó bulik és rengeteg a jó csaj!!!
Ha meg valami hardver kell szólj, hátha tudok segíteni (nagyker kapcsolat!) -
supercow
őstag
Ez jó, egyedül fogom felzabálni az összes paprikát
-
supercow
őstag
Már 2 hete itt vagyok, semmi mozgás
Tényleg nincs kalocsai PH-zó?
-
@rglaaf
veterán
Biztos jó hely lehet de most csak 2 dolog ugik be hirtelen :
-paprika
-női sitt -
supercow
őstag
Van valakinek a WLL Kft-től wireless előfizetése? Mik a tapasztalatok? Leginkább a stabilitás érdekel, mennyire gáz a rossz időjárás stb.
Kedden költözünk Kalocsára, tehát a kérdés fontos lenne és sürgős, köszönöm.
Emitel ADSL-t nem akarok, mert drága, a Fibernetes kábelnet nem elérhető azon a környéken. -
supercow
őstag
up
2 héten belül költözés, hejjdejó.
[Szerkesztve] -
_Volkovy_
nagyúr
up
-
_Volkovy_
nagyúr
A Tomori Pál Főiskoláról(TPF)mit tudunk?
Jó hely?
Minden infót várok róla.. -
supercow
őstag
köszi,
azt ismerem, azt hiszem a WLL Kft., náluk akarok szerződést kötni, nincs hűségszerződés csak a bekötési szerelési összeg kicsit sok lesz (35k). Ebben van antenna, kábel, adapter stb.
Bővebben: link
http://www.wll.hu/dijak.htm
[Szerkesztve] -
supercow
őstag
Milyen a hardverboltok kínálata?
-
gyomlosi
tag
Szóval, akkor nem ismeri senki a DOSO-t? szomoru vagyok.
-
Tangerine
senior tag
Nem mondtál hülyeséget, innen Paksról szoktak úszni Kalocsára ami 15 km, éppen az egyik kollégám szervezte a tavalyit Bővebben: link
Pontosabban már Uszódnál átérnek (7 km) és onnan le Kalocsáig
Daróczy virtus-úszás * PAKS-KALOCSA * 2004. július 24. 10-14 óra
Történelmi előzmények:
- Paks Monográfiája szerint az 1800-as évek második felében igen aktív sportélet zajlott részben a Daróczy-ak jóvoltából. Természetesen a vízhez, a Dunához is kapcsolódva. (országos evezős bajnokság) 1886 augusztus 16-án PAKS-USZÓD között távúszásban is megpróbálták magukat.
- Legendás úszók: Abai Nemes fivérek is itt tanultak meg úszni. Egyikük az 1932-es Berlini Olimpián a 4x200 méteres gyorsváltó tagjaként bronzérmet nyert számos országos bajnoki érme mellé. (Emléktábla a Szent István téren)
- Városunkból sokan vesznek részt a Balaton-átúszásokon. Az Olimpiai Ötpróba eseményre olykor egy nagy busznyian utazunk.
A rendezvény célja:
- Feleleveníteni a távúszó hagyományt.
- Megduplázni az eredeti távot. (7 km -> 15 km)
- Első alkalommal az 1000 éves jubileumát ünneplő Kalocsa városa előtt tisztelegtünk ezzel a teljesítménnyel.
- Egy új formájú, családi teljesítménytúrát megkedveltetni – úszva kirándulás.
- Bizonyítani, az atomerőmű „háta mögött” sincs semmilyen, az élővilágra káros kibocsátása. A természetvédelmi intézkedések hatására (szennyvíztisztítók üzembeállításával – Dunaföldvár, Bölcske-Madocsa közös, Paks – bakteriológiailag is jelentősen megjavult a vízminőség, így abban fürödni lehet. -
Tangerine
senior tag
Innen sincs messze Kalocsa, csak a Duna útban van.
-
gyomlosi
tag
Srácok!
En Kiskőrösi vagyok de régebben sokat jártam Kalocsára bulizni. Innen is ered a kérdesem: Ismeritek DOSO-t? Mi van vele, ezer éve nem hallottam felőle semmit!!! -
supercow
őstag
Fibernet elindította már a kábelnet szolgáltatást?
-
supercow
őstag
zsupsz
-
supercow
őstag
ejha.. tényleg gáz ez a vidéki város dolog
na nembaj, nemsokára én is nagyokat hallgatok
-
supercow
őstag
további kellemes és kellemetlen tapasztalatok a várossal kapcsolatban?
-
zabla
aktív tag
régen itt éltek a rokonaim (dédnagyszülők, nagyszüleim), amíg be nem masíroztak az országba a szovjetek és el nem vették a földbirtokainkat, no meg a házunkat...ami most kalocsa rendőrsége
-
supercow
őstag
Úgy tűnik lesz rendes netem is, szóval most már a városról és környékéről érdekelnének tapasztalatok. 2 kisgyerekkel hova érdemes nyáron elmenni kirándulni, mit érdemes megnézni? A Szelidi-tó és a Duna oké, kerékpár van, GPS nincs
-
supercow
őstag
nos?
-
supercow
őstag
senki? nincs már itt kalocsai emberke? feljebb írták, hogy ''haldoklik'' a város, miért?
-
szaya
tag
Ez a nevem.
-
supercow
őstag
Majd jól elmonologizálok itt... a WLL cég wlan szolgáltatásáról tudtok valamit?
http://www.wll.hu/
768 kbit/s bruttó 12 375 Ft.
nincs hűségszerződés stb.
Tapasztalatok?
Az Emitelnél hasonló 768-as adsl csomag 14.200 +áfa -
supercow
őstag
Kalocsaiak jelentkezzetek és meséljetek a városról. Hardverboltok, biztonság, ügyintézés stb milyen? ADSL, WLAN lehetőségek? Melyik a legolcsóbb szolgáltató? Emitel adsl drága, de ha nincs más muszáj lesz beköttetni.
-
Chester
tag
A mamámék közel laknak onnan, Bátyán!
-
supercow
őstag
Az ottaniaktól kérdezném, hogy közbiztonsági szempontból milyen a város?
-
supercow
őstag
netről nincs senkinek tapasztalata
-
doc
nagyúr
én ott születtem. sok emlékem azokból az időkből nincs, mivel 3 évesen elköltöztünk, de van egy házam Kalocsa mellett (Géderlak, talán ez mond vmit), majd nyáron lenézünk a párommal. szépül a város, de vhogy nagyon 'lapos' nekem...
-
LLKobe
veterán
Íme egy jó példa hogy moderátor is nyithat hülye topikot
No harag Kalandor -
supercow
őstag
Üdv,
Kalocsán milyen netet érdemes beköttetni? ADSL, fibernet kábel vagy wlan?
Nemsokára odaköltözünk és fontos lenne, köszi. -
kiszseee
csendes tag
Hi!
Vannak itt Kalocsaiak? Ruullz!
Ha jár erre valaki olyan, akinek vannak képei az idei gimis szalagavatóról, az írhatna!
thx -
slapec
tag
Sziasztok!
Ja... kalocsán sok netes van, de ilyen jó hejekre nem járnak túl sokan
(Énis kalocsai vagyok) -
bizi990
senior tag
Na ez a topic is meghalt?!
Hát sajna ilyen Kalocsa is
bizi -
ödönke
aktív tag
hehe haveromat kellene megkérdezni ő ott volt katona az ominózus fertőző agyhártyagyulladásos járványnál, a karácsonyt és a szilvesztert is bent töltötte asszem majdnem 2 hónapig voltak benn hazamenetel nélkül
neki lehet nem tetszik annyira kalocsa
-
boygo
aktív tag
Kalocsa
hát én is itt voltam katona ! Vidéki kisváros szép lányokkal .
-
bizi990
senior tag
Hehe, Kalocsa topic
Kalocsai vagyok. Szép és jó város, csak kicsit halott
Na, majd jövök máskor is
bizi -
BEE
addikt
A nagy templom szép Kalocsán, csak előtte a Szent István szobor
kissé fura.
Ő mégiscsak egy szellemi atya nem pedig vér szerinti, mint ahogyan
a szobor sugallja!
A Söffer féle '' szobrot '' sem tudtam hova tenni, de ezzel bajlódjanak a
helyiek.
BEE -
FaBatka
aktív tag
Huhh, Kalocsa!
A régi szép idők!
Párszor átutaztam rajta, vagy megálltam pár percre. De nem is ez a lényeg. Ott voltam katona, legalábbis az alapkiképzésen. Nem felejtem azt az érzést, mikor kedves kalocsai emberkék ott álltak a laktanya bejáratánál és kiabálták, hogy ''Ne engedjék ki őket!!!'' Hát elég sz*r volt
Másik, meg utaztam a Volán járatán, megálltunk Kalocsán, leszálltam elszívni egy blázt, mire visszamászok az újonan felszálló kedves mamik átpakolták a csomagom meg engem a másik oldalra, mondván nekik ott melegük van
Egyebet nem tudok mondani Kalocsáról...
Jó emléken sajna nincs... -
localhost
Közösségépítő
Várjuk a témaindító saját vallomását erről a valóban gyönyörű városról, aminek már a neve is szerintem az egyik legszebb név, városneveink közül.
http://www.kalocsa.hu -
RAM
őstag
PAPRIKA
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Formula-1
- Yettel topik
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- További aktív témák...
- Ryzen 7 5800X / RTX 4060 Ti / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB M.2 + 1TB SSD / 650W
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Geforce GTX950 2GB OC
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest