Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Muton #1857 üzenetére

"Ez egy másik ügy, most időtartamot kell megadni, pl hogy egy folyamat 6 órig fog tartani. Elkezdi szépen beírni, hogy 6, és alatta egyből megjelenik, hogy 6 perc, 6 óra, stb, amire rá is tud kattintani."
    Okés, de akkor miért nem választjátok külön? Úgy, hogy mondjuk egyik része egy sima input, vagy pedig egy slider:
    http://jqueryui.com/slider/#hotelrooms
    aztán a másik pedig egy full hagyományos select lista, perc/óra/nap választhatósággal, és akkor azoknak lehetne a value-ja id is, és ez esetben még a többnyelvűség sem jelent problémát (mármint csak a szöveget kell lefordítani, az id-t nyilván nem).
    De úgy is lehetne, hogy ez csak a "háttérben" van így, Te csak JavaScripttel átalakítod a felületet a kívántnak megfelelően, és akkor így még fallback is van (például ez a hót egyszerű felület lenne: http://tinkerbin.com/bcdYnwrq, most persze ez nem néz ki sehogy, ezt kéne JavaScripttel átalakítani akár a kívántnak megfelelően), tehát ha valaki neadjisten kikapcsolja a JavaScriptet, akkor még úgy is működik. Mindenesetre én tuti, hogy nem autocomplete-tel oldanám meg, mert ehhez szerintem értelmetlen. 3 választási lehetőség lesz mindig, ezt csak oda kéne rakni a felhasználó arcába, aztán válassza ki, amelyik neki kell.

Abszolúte értem, amit mondasz, hogy vannak egyoldalú döntések, de biztos lehet valamit visszajelezni is; én most mondjuk magánban tolom, de bőven voltak már harcaim a megrendelővel, hogy ő kitalált valami tök hülye ötletet, és nagyon nehezen sikerült megértetni vele, fél órás magyarázkodás után, hogy az miért nem lesz jó. Aztán volt, hogy a furcsa kérést teljesíteni kellett, csak valahogy magamnak kellett kezelhetővé tennem. Az volt mondjuk a jobb eset, amikor megmutattam neki a kész megoldást egy kérésre (ha nem írta körül egzaktul, hogy egész pontosan hogy nézzen ki, stb.), elmagyaráztam, szerintem miért csináltam királyul, és akkor azt mondta rá, hogy ja jó, akkor jó lesz. :DDD

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés