Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
1eske
tag
Szintén ennél a cégnél úgy van, hogy üzleti év végén egyszer beszélsz a menedzsereddel és akkor van bértárgyalás és célok kitűzése. Év közben nincs emelés és nincs plusz prémium stb. Sőt, a prémium az fix, attól függően, hogy a cég hogy teljesít, nem pedig a személyes teljesítmény alapján mérik.
Vannak olyan cégek ahol év közben is vannak változtatások?
-
1eske
tag
SAP-nál junior fejlesztői pozícióba, minimális tapaszttal mennyi a reális bérigény? Jelenlegi cégnél ahol dolgozok kb 430 körül keresek, ez alá nem mennék.
-
1eske
tag
Ha már itt tartunk akkor feltennék egy kérdést.
A cégemnél rengeteg cafeteria elem van, egyedül ez a lakhatási célú támogatás nincs benne gyakorlatilag, ami nekem nagyon hiányzik.
Nem lehet ez ellen tenni valamit, hogy mindenképp bekerüljön? Nincs erre valami szabályozás? Hiába írok a HR-eseknek, semmi válasz nem jön erre a kérésemre.
-
1eske
tag
Sziasztok!
A jelenlegi cégemnél úgy érzem, hogy alul vagyok fizetve. Ezt már a felvételkor is tudtam, de azt gondoltam, hogy amint látják jól teljesítek akkor a próba idő után sikerülne belőni arra az összegre a fizetésem amire eredetileg is szerettem volna.
Volt beszélgetés próbaidő után, rendkívül meg vannak velem elégedve, annyi volt a válasz, hogy majd szól ha tud valamit, mert nem rajta múlik. Hát nem szóltak és a fizetés se emelkedett. Cserébe adtak egy kisebb bónuszt kárpótlásként év végén. (Ami jól jött, de nem vágott a földhöz)
Nem olyan rég megint beszéltem a managerrel akkor azt ígérte, hogy elsők között leszek a fizuemeléses listán amikor erre lehetőségük lesz, tehát április elején. (mert április elején van a pénzügyi zárás vagy mi)
Több szempontból is vérzik ez a sztori (mert tudom, hogy másnak tudtak adni emelést stb.), de nem is ez a lényeg. Mivel év vége felé elhagynám a céget (több tényező miatt is) talán nem túl erkölcsös, de a lehető legtöbbet szeretném kisajtolni arra a pár hónapra a fizetésemet tekintve, mert nagyon kelleni fog minden forint.
Mi erre a legjobb taktika? Érdemes lenne interjúzni valahova ahonnan a kapott ajánlatot megmutatnám? Úgy tudom ekkor más keretösszeghez is hozzányúlhatnak, ha mindenképpen meg akarnak tartani. Nem vagyok elengedhetetlen része a csapatnak, de nem volt még panasz a munkámra és szívesen vállaltam plusz munkát is az utóbbi időben.
Ha úgy érzem, hogy kevés emelést adtak mi a legjobb taktika: fenyegetőzni, vagy valamilyen prédikációt előadni, hogy mennyire elengedhetetlen része vagyok a csapatnak és mennyi mindent megtettem annak érdekében, hogy jól végeztem a munkámat?
Tudom erre nincs aranyszabály, csak hátha van valakinek ezzel tapasztalata. Megégetni se szeretném magamat, mert pár hónapig ki szeretném húzni itt, ha lehet.
(Feltehetnétek a kérdést, hogy miért nem most váltok? Azért, mert év vége felé amikor elmennék akkor másik országba folytatnám a karrieremet, arra a kis időre meg teljesen felesleges "ugrálni")
ui.: nagyobb multiról lenne szó -
1eske
tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni abban, hogy milyen fizetési igényt adjak meg a cégeknek, ugyanis külföldön keresek munkát (BENELUX,Dánia, Svájc)
Az egyetlen forrásom a cégekhez, meg úgy általában a Glassdoor, de ha jól tudom ott bruttó értékeket adnak meg.
Junior szoftverfejlesztők Hollandiában kb. 3k Euró körül keresnek, ami adózás után olyan 2235 Euróra redukálódik. Ezt csak én találom nagyon kevésnek az itthoni fizetésekhez képest?
Egy junior fejlesztő itthon simán keres Bruttó 550-600k körül ami nettó 400k körül néz ki.
Valamit rosszul látok/számolok vagy tényleg ennyit lehet kint elkérni egy Junior szoftverfejlesztőként?
Esetleg van más hiteles oldal ahol jó statisztikai adatokat találni?
-
1eske
tag
Nagyon jó, hogy ezt most körbejártuk, de lehetne koncentrálni az eredeti problémakörre is?
-
1eske
tag
Köszönöm a releváns infót!
Felmerült bennem pár kérdés:
Azért az albérlet árak sok mindentől függhetnek ott is, elsőre azért nem egy hodályt vennék ki a belváros közepén, illetve nem egyedül tervezek kiutazni, ez megint csak költségcsökkentő hatással lenne.
Az elején nem okozna gondot az sem, hogy kicsit visszább kellene fogni magam költekezésileg, így tehát főként az ételre és sportra menne el csak pénz. (naivan így gondolkozom legalábbis )
Azért az is hozzátartozik, hogy nem teljesen 0 éves Junior vagyok, valahol a junior és medior között vagyok fél úton kb szumma. 2 év munkatapasztalattal, így talán picit többet is tudok majd kérni.
Ha az általad említett 15 ezer korona maradna csak megélhetésre azért abból bőven félre is lehet tenni, jóval többet mint itthon, legalábbis most így látom.
Lakásnál 3 havi kauciót meg az első 3 hónapot előre el szokták kérni szóval egy laza 2.5 misit készíts ki .
Ez nem teljesen értem. Ha 3+1 havi lakbkért nézem, az 50 ezer DKK, az kb.1.6 mFt így a 2.5 milliót nem értem honnan jött
Vagy összesen 6 havi lakbért kell leadni egyszerre? Csak mert ilyet itthon nem hallottam még -
1eske
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo switch Oled Mario Red új 12 hónap szavatosság!
- Precision 3560 27% 15.6" FHD IPS érintő i7-1165G7 T500 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Latitude 5540 15.6" FHD IPS i5-1345U 16GB 256GB NVMe SSD IR kam gar
- Apple watch series 9 45mm stainless steel 1 év Apple jótállás
- Latitude 5530 15.6" FHD IPS i5-1235U 16GB 256GB NVMe SSD ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest