Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: Asus B150-Plus D3 coffeetime mod! (DDR3)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- hcl: Olympus E-PL1 nyomozás
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Lalikiraly: Macbook NEO 2
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Hát, nehéz ügy ez. Pont a napokban énekeltem meg itt, hogy van egy PhD-s ismerősöm (barátom), aki tényleg hasznosítja is a tudományos fokozatát. C++ vonalon dolgozik AI fejlesztésen egészségügyben. Keresett egy embert maga alá projektre, a felvételi úgy nézett ki, hogy notepadben kellett C++ kódot írni valamilyen bonyolultabb problémára felvételi közben megosztott képernyővel. Kvázi algoritmizálás, vagy tudja a fene. A kódnak nem kellett lefordulnia, a lényeg a logika volt. Nyilván itt is rengeteg mindent kellett tudni fejből.
Csak arra akartam rámutatni, hogy vannak olyan területek, ahol teljesen természetes elvárás az ilyesmi.
Ilyen pozíció esetén szerintem az a jó interjú stratégia, ha olyasmikről kérdezed az embert, ami a mindennapi munkában tipikusan előfordul.
-
Resike
tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Itt annyira szeretitek a felsőoktatást, a Dijkstra egy első vagy második féléves tárgy a legmezeibb infós szakon is. Egy olyan cég ami abból él hogy A-ből B-be hogyan is juttasson el valamit a legolcsóbban hogyan is irreleváns egy gráf bejárása?
-
Benmartin
senior tag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Aki ezeket az algoritmusokat tudja, erti es jol tudja alkalmazni altalaban nagyon jo problemamegoldo kepesseggel rendelkezik. Abban egyetertek, hogy ettol meg onmagaban nem lesz valaki jo fejleszto, de abban is megallapodhatunk, hogy ez egy fontos eleme.
-
Froclee
őstag
válasz
Kukipapa_rr
üzenetére
Ezt kb félévente kitárgyaljuk a topikban. Ha jól értem, azért ez a processz mert 1 pozira van mondjuk 500 jelentkező FAANG-ben és ez a leghatékonyabb módszer a szortírozásukra. Másrészt simán előfordulhat, hogy tényleg kapsz hasonló bonyolultságú feladatot (pl a BigQuery engine-jét kell fejlesztened, vagy mondjuk a Google motorját). Aki ilyen nehéz feladatot meg tud oldani, az valamilyen szinten garantálja, hogy ennél egyszerűbbeket is (mittomén, pl fél nap alatt megérti a Terraform működési elvét).
Ugye ebben a topikban többször meséltem arról, hogy HackerNews-on régen posztolt egy srác, hogy imposztor szindrómája van, mert miután elvégezte az egyetemet, hónapokat LeetCode-ozott 8 órában és szinte játszi könnyedséggel átment a Google interjúján. A problémája viszont az volt, hogy még nem használt Git-et, nagyobb kódbázist nem látott még soha életében és egy csomó más alap dologról gőze sincs. A kommentelők legtöbbje azt válaszolta neki, hogyha átgázolsz egy Google interjún, akkor az általad felsorolt dolgokat is órák kérdése alatt megérted. Sajnos sose tudom megtalálni a posztot, de még igyekszem keresni.
Egyébként emvy biztos tud edukáltabb választ adni.

Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen légkondit a lakásba?
- E-roller topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Autós topik
- Mit tehetsz jogilag, ha átvertek, megkárosítottak a Hardveraprón?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Projektor topic
- Okos otthon - Home Assistant, openHAB és más nyílt rendszerek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- Sony Ps5 konzol slim
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- PlayStation 5 FAT DIGITAL + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 2600 / GTX 1070 8GB / 16GB DDR4 / 128SSD + 500GB HDD!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest