- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- eBay-es kütyük kis pénzért
- hdanesz: Elektromos autózás - első élmények
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát én ugyan nem ragaszkodom hozzá, Te kértél segítséget, nem én...
Amúgy nincs name="sendValue" attribútummal rendelkező input-elemed, de ezt már korábban is magyaráztam, úgy látom feleslegesen.
Azért kell, mert ennek az értékét akarod elküldeni AJAX-szal, és erre kötöd a "keyup"-eseményt...
Valami ilyesminek kéne lennie:
<input type="text" size="49" name="sendValue" id="sendValue" />A <script type="text/javascript"> részt tök felesleges PHP-val kiíratnod, mivel az "statikus".
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most komolyan azt hiszed, az a hiba, hogy szóközt tettél a $row után és a mysql_fetch array elé?
Ennyi jött át abból, amit írtam??
Elég elkeserítő.
Nem, az kifejezetten NEM hiba...Azért értelmezd is, amiket írnak neked.
Na jó, segítek, mert aztán sose lesz vége: {} - van egy ilyen üres blokkod, ahol nem csinálsz semmit a lekérdezés eredményével, erről beszéltem........
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát már rögtön abban van, hogy felhasználótól érkező megbízhatatlan adatot eleve nem adunk át közvetlenül (mindenféle escape-elés nélkül) SQL query-be.
Meg a mysql_query() és társaihoz hasonló függvények használata manapság már eleve felejtős. (Lásd pl. cucka kolléga korábban belinkelte az erről szóló hivatalos "hírt" is (deprecated lesz).) PDO-t használd, aztán később jöhetnek komolyabb ORM-ek is, ha úgy alakul."ha gyorsan írok az inputba akkor a lekérdezés megáll és kilistáz minden rekordot az mysql tableból."
Ha kilistázott minden rekordot, akkor nem "állt le" a lekérdezés.while($row = mysql_fetch_array($sql)){}
Így fejezed be, de most itt a while-nál tényleg üres blokk van, vagy csak lespóroltad innen a többi bepötyögését?Ha a $_POST["sendValue"] üres, akkor persze, hogy az összeset ki fogja listázni.
Léteznie kell name="sendValue" attribútumokkal rendelkező inputnak, amibe a felhasználó pötyögi az adatokat. -
Sk8erPeter
nagyúr
Mondjuk utánajárás helyett ráklattyolhatnál az előbb küldött linkemre, és nagyjából 10 másodperc eltöltése után értenéd, mire gondoltam.
Az általad belinkeltnél meg szintén nem tudom, mire akartál célozni, látom, és?
Ha meg nem létező id-ra próbálsz hivatkozni, akkor átirányít a friss.html-re. Ez is egy megoldás, vagy az, hogy kiírod, hogy nincs ilyen, és vaze.
Az AJAX-os problémádat meg kód nélkül nem fogjuk tudni megoldani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ja, értem, OK, jogos a hsz.-áthelyezős téma, kicsit félreértettem.
"aminél az id törölve lett és az error.phphoz irányítót"
hát az elég gáz... röviden: az egy igénytelen fórum, igénytelen programozókkal"de abban egyetértek hogy legyen benne egy hszre link, de a hszhez ugrásban nem 100%an jó"
Mi nem jó?Itt megint nem vágom, mire gondoltál.
"nem értek a jshez, szal nekem ezt nyugodtan mutathatod"
Na de akkor mit szeretnél? Most JavaScriptes megoldás kell, vagy nem?
Az anchorok használatához semmi JavaScript-alapra nincs szükség, szimpla HTML-ben is megoldható az "odaugratás".Csináltam neked példát:
NÉZD MEG EZT!
Kattints az oldalon található linkekre! -
Sk8erPeter
nagyúr
Nem fogsz tudni jobbat az id-nál, lehet, hogy vannak alternatívák, de felesleges szarakodni.
Egyébként tulajdonképpen azért szeretnél ehhez jQuery-t, hogy ne egy gyors ugrás legyen a hsz.-re, hanem animálva legyen az odaugrás, vagy miért?
jQuery-vel is simán le tudod csekkolni, hogy létezik-e adott id-vel rendelkező elem, így nem fog hibát dobni:// ha nem létezik "nemletezoid"-val rendelkező elem, akkor ez hamis
if( $('#nemletezoid').length > 0 ){
// ...
}"például ha törlődik vagy áthelyeződik a hsz akkor errort fog visszadobni,"
1. nem fog errort dobni, ha alkalmazod a fenti kódot
2. de NE ALKALMAZD, hanem inkább kezeld ezt le szerveroldalon, a Te dolgod ellenőrizni, hogy ha az adott id-vel rendelkező hsz. nem létezik, akkor a következő létezőre ugorjon.
3. "áthelyeződni" adott fórumba érkező hsz.-ek elég ritkán szoktak. Itt nem tudom, mire gondolsz. Nem szoktak áthelyezni hsz.-t, inkább létrehoznak a másik fórumban egy új hsz.-t az adott tartalommal, az előzőt meg törlik. -
Sk8erPeter
nagyúr
Igen, jól láttad, szutykokat írtam.
"a flash videók sokkal jobban néznek ki mint egy átlagos videó, és még kisebb a fájl méretük."
Te miről beszélsz?
Mit jelent nálad az "átlagos videó"...?
Ez most nagyjából annyira értelmes kijelentés, mintha mondjuk azt írnám, hogy "az átlagos fotók mérete 1 MB. Ennek sem lenne abszolúte semmi értelme.
Mondjuk szerintem jobb, ha ebbe a témába nem ebben a fórumban megyünk bele, úgy látom, elég hosszú OFF-olás lenne.Egyébként én nem csak a videókról beszéltem, hanem úgy általában a Flash-es weboldalakról is, tisztelet a nagyon ritka kivételnek - bár ami totál Flash-alapú, az számomra jó már nem lehet.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Autocomplete (írd be pl., hogy "java")
-
Sk8erPeter
nagyúr
Most felraktam ide, amit írtál, javítva pár szintaktikai hibát (bár szerintem túl van kissé bonyolítva a JS-kód, meg for ciklusba függvényt rakni nem a legjobb módszer). A problémádat viszont az érdekes megfogalmazás miatt nem értem: "A problémám csak annyi hogy a rejtet menüket "nem csak 2010 évszám van" szeretném pozicionálni a menu div tetejére." Hogy mi?
===
(#2271) Mr. Teddy : láttad azt is, amit én írtam?
Mert arra nem reagáltál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen házat vegyek?
- OLED, Mini-LED, IPS, VA, TN - melyik panelt válaszd 2025-ben?
- Windows 7
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Subaru topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Ubuntu Linux
- További aktív témák...
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest