- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- bambano: Bambanő háza tája
- user2: Kia Ceed Gold 160 1.5 T-GDI MY2024
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #4165 üzenetére
Amennyiben User-Agent alapján dönti el, milyen böngészőt használsz, akkor arra vannak User-Agent Switcher bővítmények más böngészőkhöz is.
Viszont elképzelhető, hogy annál a vállalati weboldalnál azért van ilyen megkötés, mert egy régi szutyok, és TÉNYLEG csak IE-ben működik megfelelően (pl. ActiveX controls, ilyesmik). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #2390 üzenetére
Nem tudom, nálad miért nem működik a korábbi kód, pedig pontosan megfelelt annak a specifikációnak, amiről írtál, ki is próbáltam a gyakorlatban, nálam azt csinálta, amit szerettél volna.
Egyébként nem tudom, mi a nehezen átlátható benne, szerintem a kód magáért beszél, beszédes változóneveket is használtam direkt."Kijelöli ugyan a 720p torrenteket, de párat pirossal, párat zölddel, és semmi összefüggés nincs köztük, vagyis én nem vettem észre"
Most direkt rákerestem a "Family Guy" szavakra a megfelelő helyen, és pontosan azt csinálja, amit leírtál, hogy szerettél volna...A táblázatban páratlannak megfelelő sorokat pirosas színnel jelöli ki, a párosakat zölddel. De most lehet, hogy te azt akartad volna, hogy a találatok közül válassza szét a páros-páratlanokat, és annak megfelelően színezzen? Mert rohadtul nem azt mondtad....
"hisz amit sokan letöltöttek azt ki se jelöli, meg ilyenek."
Itt miről beszélsz, beszélj már világosan, mert én nem értem. Mikor volt szó arról, hogy a sokat letöltött torrenteket jelölje már ki? Ugyan milyen szűrőt akarnál erre tenni? Ezt korábban még csak nem is említetted, hogy erre rá lehessen keresni.Elmondom, mit kértél zanzásítva: a táblázatban lévő páratlan sorokat jelölje ki az egyik színnel, a párosakat másikkal, de ezeken belül csak azokat színezze be, amely találatok nevében benne van a "family guy" és a "720p".
Pont ezt csinálja, attól még, mert nem tudtad normálisan megfogalmazni, mit szeretnél, nem az én kódom a hibás.A második kérdésre:
"Az a Cati meg testvér elem, szóval nem egymás alatti dolog, hisz a 2 TD teljesen egyenrangú, abból ki lehet indulni?"
Igen, épp ezt magyaráztam, hogy a cati osztályú td elem testvéreleme az, amin belüli <a> taggel rendelkező elemet keresed, és mint a kódból látható, ki lehet belőle indulni.Ezt is kipróbáltam, létrehoztam egy ilyennek megfelelő táblázatot, ha nálad nem működik, akkor annak már tényleg nem tudom, mi az oka...
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #2388 üzenetére
Láttad a korábbi hsz.-t, amit még szintén neked címeztem?
Újabb kérdésre:
ott van a "cati" classname-mel rendelkező <td> elem még azelőtt. Ezért én abból indulnék ki, hogy ennek a <td> testvérelemén belül keresed az <a> taget.
Innen szedtem egy next() függvényt.
Ezek alapján a kód:
function next(elem) {
do {
elem = elem.nextSibling;
} while (elem && elem.nodeType != 1);
return elem;
}
var elementsWithCatiClass = document.getElementsByClassName('cati'),
nextElement = null,
elementsNeeded = [];
for( var i = 0; i < elementsWithCatiClass.length; i++ ){
nextElement = next( elementsWithCatiClass[i] );
elementsNeeded[i] = nextElement.getElementsByTagName('a');
}Itt az elementsNeeded tömbbe gyűjtjük az említett elemeket.
A for cikluson belül persze csináld ezekkel az elemekkel azt, amit szeretnél.
Kipróbáltam, működik. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #2381 üzenetére
Jah, jogos, igazából most nézem csak, hogy benne van a reguláris kifejezéssel való ellenőrzés is.
De akkor is nehezen átlátható így.
Én valahogy így oldanám meg, kipróbáltam, működik (direkt két jól eltérő háttérszínt választottam):
var
torrentElements = document.getElementsByClassName("box_torrent"),
oddRowClassName = "box_nagy",
evenRowClassName = "box_nagy2",
oddRowBackgroundColor = "#3AA03A",
evenRowBackgroundColor = "#FF1111";
for(var i=0; i<torrentElements.length; i++){
var torrentLink = torrentElements[i].getElementsByTagName("a")[1],
isTorrentFamilyGuy = torrentLink.title.match(/family.guy/i),
isTorrent720p = torrentLink.title.match(/720p/i),
isOddRow = (torrentElements[i].getElementsByClassName(oddRowClassName).length > 0);
isEvenRow = (torrentElements[i].getElementsByClassName(evenRowClassName).length > 0);
if(isTorrentFamilyGuy && isTorrent720p){
if(isOddRow){
torrentElements[i].getElementsByClassName(oddRowClassName)[0].style.backgroundColor = oddRowBackgroundColor;
}
else{
torrentElements[i].getElementsByClassName(evenRowClassName)[0].style.backgroundColor = evenRowBackgroundColor;
}
}
}Szerk.: a működését úgy is le tudod ellenőrizni, hogy pl. Chrome-ban nyomsz egy F12-t, a Console fület kiválasztod, és oda egy az egyben bemásolod a kódot, majd nyomsz egy Entert (persze úgy, hogy a megfelelő ncore-oldal meg van nyitva, és rákerestél a Family Guy-találatokra).
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #2377 üzenetére
Uhh, ezt elég brutálisan túlbonyolítod.
Ha jól értem, az a célod, hogy a páratlan, illetve páros soroknak különböző háttérszíneket adj.Ebben az esetben ennyivel megoldható:
var
// páratlan táblázatsorok
oddElements = document.getElementsByClassName("box_nagy"),
// páros táblázatsorok
evenElements = document.getElementsByClassName("box_nagy2"),
// páratlan táblázatsorok háttérszíne
oddBackgroundColor = "#3AA03A",
// páros táblázatsorok háttérszíne
evenBackgroundColor = "#A31E39"
;
// végigmegyünk a páratlan táblázatsorokon
for(var i = 0; i<oddElements.length; i++){
oddElements[i].style.backgroundColor = oddBackgroundColor;
}
// végigmegyünk a páros táblázatsorokon
for(var i = 0; i<evenElements.length; i++){
evenElements[i].style.backgroundColor = evenBackgroundColor;
}=================
(#2376) wolandino : a puding próbája az evés.
-
Speeedfire
félisten
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
BullZeye #2206 üzenetére
"Szerver oldali fájllal nincs baj, csak nagyon macerás egy adatbázist létrehozatni velük."
Kikkel?Amúgy mi benne az a hatalmas macera? Nem vágom.
Meg lehet csinálni adatbázis nélkül, saját fájlba írással is (XML, JSON, stb.), de röviden és tömören gány megoldás. Túl sok a macera vele, plusz feleslegesen erőforrásigényes egy jóféle adatbázishoz képest.
De ha csak Te használod egyedül, végül is nem történik nagy katasztrófa, ha ezt választod. Több felhasználó esetén már tényleg nagyon nem jó. Mondjuk egyedüli felhasználóként is jobban járnál adatbázissal."Szeretném követni, hogy melyik sorozatból melyik részt láttam, és ez a legegyszerűbb módja, ezért szeretném ezt elérni. Azt hittem erre van már valami egyszerű javascript."
Te magad mondtad, hogy szeretnéd géptől és böngészőtől függetlenül elérni ezeket az adataidat. Akkor meg gondolom ebből világos, hogy a kliensoldali mentés (pl. cookie-ba, stb.) NEM elég.Mindenesetre az már világos, hogy ennek semmi köze nincs a JavaScript topichoz.
-
sekli
addikt
-
jeges
senior tag
válasz
BullZeye #2203 üzenetére
nem biztos, hogy jól értem, mit szeretnél: a kérdésben olyasmit írtál, hogy ha rákattintasz a linkre, úgy marad. ebből nekem az jött le (lehet, tévesen), hogy ha valaki rákattint, neki úgy marad, másoknak meg nem. ezek szerint valami admin-felületet szeretnél, ahol beállíthatod, melyik link legyen a kiemelt egy-egy sorozatból?
-
jeges
senior tag
válasz
BullZeye #2201 üzenetére
ehhez nincs szükség szerver-oldali kódra. önmagában az, hogy klikkre történjen valami a felületi elemmel (pl változzon a színe, mérete, háttérszíne, stb.), jó esetben elérhető html+css kóddal is (erre vannak többek közt a css pszeudo-osztályok). bonyolultabb (pl áttünések) történésekhez szokás javascriptet használni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- AM4-es félkonfig, 5800X, 32gb Ram, B450, BeQuiet TF, FractalDesign Meshify C, Seasonic 650W
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B550M R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti 8GB Rampage SHIVA FSP 700W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman i3 FSP 600W
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Keresem : Lenovo Legion 5 16IRX9 83DG0037HV
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest