Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Mr. Y

őstag

LOGOUT blog (1)

válasz Mr. Y #9472 üzenetére

Sziasztok!

Augusztusban születésnapomra kaptam szüleimtől egy különleges Puzzle-t. Gyerekkorom óta szeretem az ilyen logikai dolgokat, ezért is van többek között egy több, mint 40 tagú gyűjteményem a különböző formájú és mechanikájú, "Rubik" névvel illetett "kockákból".
    Ez viszont egy speciális naptár, melyen 8 darab, különböző elemet kell elhelyezni úgy, hogy kiadja az aktuális dátumot. Annyira megtetszett, hogy megcsináltam a játékot HTML + CSS + Pure JS felhasználásával, és most megosztanám ezt veletek. [LINK]

Kis instrukció:

- A játék csak és kizárólag érintőképernyőn működik
    - Leginkább telefonokra, Portait (álló) nézetre van optimalizálva
    - OS független

Használat:

- Betöltés során a naptár legenerálja önmagát, ezzel kijelölve az aktuális dátumot.
    - A naptár alatt megjelenik 8 darab játékelem, melyeket kattintani (megérinteni) lehet.
    - A felnyíló fülön található navigációs gombokkal lehet forgatni az elemeket, a jelzett permutáció darabszámig.
    - A kiválasztott elemet egyszerűen meg kell fogni és a helyére húzni (a pozícionálásban a program segít).
    - A táblára feltéve is van lehetőség a permutációk kiválasztására.
    - Ha úgy véled, helyén van az elem, kattints a pipára.
    - Ha egy elemet felhelyeztél a pályára, a pálya alatti képe elszürkül. Ha erre kattintasz, leveszi a pályáról.
    - Minden lehelyezett elem eltérő színnel jelenik meg, hogy jobban átlátható legyen.
    - Lehelyezést követően nem csak elszürkül az alsó piktogram, de felveszi a kiválasztott permutáció alakját is.

Helyetted végzi...:

- ...a naptári nap beállítását
    - ...a pontos pozícionálást
    - ...az ellenőrzést, hogy az adott elem a kiválasztott helyre feltehető-e
    - Jelez, ha kiraktad tökéletesen

Futtathatási igények:

- Webböngésző
    - Érintő-képernyő
    - Vélhetőleg mobiltelefon

A jövő:

Ha elég igény összegyűlik rá, mert esetleg hozzám hasonlóan ti is megkedvelitek ezt a kirakóst, akkor a jövőben lehet szó a fejlesztésekről, mint Landspace (fektetett) nézet, tablet-kompatibilitás, egérrel való irányítás lehetősége, stb.

Jó játékot kívánok mindenkinek!

Szerk.: Az előző kommentemet véletlen töröltem :)

• hiperFizikus

senior tag

válasz Mr. Y #9472 üzenetére

Gyerekkorom óta szeretem az ilyen logikai dolgokat, ezért is van többek között egy több, mint 40 tagú gyűjteményem a különböző formájú és mechanikájú, "Rubik" névvel illetett "kockákból".
    ;)

Én is . És mi róluk a gyakorlati tapasztalatod, mert ha úgy adódik, akkor én is vennék, valamikor még nem tudom mikor .
    :F

Hanem csináltam olyan HTML/JS programot, ami a Rubikhoz hasonló, és a HTML táblázat módon lett megjelenítve . Belekóstoltam a JS képpontonkénti programozásba is, de nem győztem türelemmel .
    :O

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés