- sziku69: Szólánc.
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gurulunk, WAZE?!
- Argos: Szeretem az ecetfát
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
btz
addikt
válasz
sztanozs #7847 üzenetére
Sikerült megoldanom a problémámat, részben a segítségeddel, mivel rájöttem, hogy amit akarok az az inner.HTML-el is megoldható. Ismertem amúgy ezt a lehetőséget, de nem akartam használni, mivel ala nature szerettem volna kiíratni, mert bele akartam rakni egy input mező value értékébe. Ekkor villant be hogy mért ne csinálhatnám az egész input mezőt az innerHTML-el?
A https://website.com/embed/id oldalon ez a script leméri az "all" div magasságát.
<script>
var element = document.getElementById('all');
var magassag = (element.offsetHeight);
var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10;
//window.parent.postMessage(['varA', MYGLOBAL], '*');
parent.postMessage({v1: MYGLOBAL}, "*");
</script>Azon az oldalon ahol a https://website.com/embed/id be van szúrva IFRAME ként:
<html lang="en"><head>
<meta charset="utf-8">
<title>EMBED TESZT</title>
</head>
<body>
<iframe src="https://website.com/embed/id" id="iframe" name="iframe" scrolling="no" frameborder="0" style="width: 100%; height: 600px;"></iframe>
<br /><br />
<div id="myDiv">0</div>
<script type="text/javascript" >
function receiveMessage(event) {
var ifrheig = (event.data.v1) + 'px';
document.getElementById("iframe").style.height = ifrheig;
var v1data = (event.data.v1);
var textNode = document.createTextNode(v1data);
document.body.appendChild(textNode);
var innertomydiv = '<input style="width: 100%;" type="text" id="frame" name="frame" value="<iframe src='https://website.com/embed/id' id='iframe' name='iframe' scrolling='no' frameborder='0' style='width: 100%; height: ' + v1data + ';'></iframe>">';
document.getElementById("myDiv").innerHTML = innertomydiv;
}
window.addEventListener("message", receiveMessage, false);
</script>
</body></html>1. Megjelenik az iFrame kezdetben 600px magassággal.
2. Kezdetben a myDiv értéke nulla.
3. A scriptben a receiveMessage funkcióval lekérem a CHILD oldal var MYGLOBAL = (element.offsetHeight) + 10; értékét ami a szülő oldalon van, beleteszem az egészet egy "ifrheig" nevű változóba és ezzel már be tudom állítani az Iframe magasságát (+10px ráhagyás, de ez már a "CHILD" oldali MYGLOBAL értékben alapból benne van)
4. v1data változóba téve ismét lekérem a MYGLOBAL értékét (event.data.v1) amit textNode-ként ki lehet íratni az aktuális helyen. Arra gondoltam, hogy majd ezt teszem bele egy input mezőbe magasságértékként az Iframe kódjával együtt, így majd az user már a kellő magassági értékkel együtt tudja kimásolni azt, nem kell pluszban a scriptkódot is kimásolni , hogy a megfelelő magasságot kapja.
5. Aztán rájöttem, hogy az egészet egy innertomydiv változóval beleíratom input mezőstől a második pontban említett myDiv-be. Így a pléda Iframe alatt megjelenik egy input mezőben az iFrame html kódja, amit könnyen kimásolhat az user és beilleszthet akárhova a megfelelő mérettel. -
sztanozs
veterán
válasz
sztanozs #7847 üzenetére
fn helyesen
function encodeHTML(e){return e.replace(/./g,function(e){return"&#"+e.charCodeAt(0)+";"})}
bár ez széttöri az emoji-kat (és vsz más komponens karaktereket is)
igazázából lehet elég ez is:function encodeHTML(e){return e.replace(/[<>]/g,function(e){return"&#"+e.charCodeAt(0)+";"})}
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Alkatrészt cserélnél vagy bővítenél? Nálunk van, ami kell! Enterprise alkatrészek ITT
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged