- Gurulunk, WAZE?!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Argos: Szeretem az ecetfát
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kempingezés és sátrazás
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
A kivétel akkor keletkezik, amikor tényleg olyan hiba történik, ami indokolttá teszi, hogy ne fusson tovább az adott kódrészlet. Például szerveroldali logika esetén ha hiba történik az adatbázis-kapcsolatban, és éppen az adatok tárolása a cél, akkor nem lenne jó, ha továbberőltetnénk a kód futtatását, hanem megfelelően kezelni és logolni kell a hibát, majd adni egy felhasználóbarát hibaüzenetet. Hasonló vonatkozhat null-lal egyenlő változókon megkísérelt metódushívásokra, stb.
Logikusan kell strukturálni a kódodat, és ahogy Karma is javasolta, olykor az egyszerű feltételvizsgálatok sokkal célravezetőbbek lehetnek, mint a nem kritikus hiba esetén történő kivételdobálások; ha egy kódrészlet lefuttatására meg mindenképp szükség van, akkor nyilván ne tedd a kritikus kódrészlet után, vagy tényleg a try-catch blokkon kívülre kell rakni (ebbe beleérthető a finally is).
Azt gondold végig, nem tudod-e jobban lekezelni az általad említett esetet, a JavaScript beépített függvényei segítségével is rengeteg feltételvizsgálatatot le lehet kezelni, a jQuery metódusai ehhez még nagyon sokat hozzátesznek, valamint ott van még a http://phpjs.org/ is, ahol rengeteg PHP-s függvény egyszerű JavaScriptes átírása szerepel, ez is sokat segíthet."Ezek az én függvényeim, nem csinálnak semmit, csak az első a jQuery objektumhoz "simán" hozzáfűzött függvény, míg a második a jQuery.prototype-hoz fűzött, az első azért dob biztosan kivételt, mert a függvényt a deklarált objektum után hoztam létre, így a meghívott objektumnak nem lesz showText() metódusa, míg a második esetben, prototype-nál igen, így az nem dob kivételt."
Igazából az alapprobléma nekem eléggé homályos, hogy mit is szeretnél elérni, és azt miért nem egy jól megírt jQuery pluginnel teszed.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest