- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Gurulunk, WAZE?!
- MasterDeeJay: Legújabb beszerzésem: Sata to Sas adapter
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
syC
addikt
Oké.
Szóval van egy php-ban írt oldalam, ami html oldalakban keresgél megadott kulcsszavakat. Az a lényeg, hogy a keresés 3 függvényből épül fel, és ezekhez szeretnék kiíratni mindössze annyit, hogy melyik mikor fut éppen. Ehhez úgy gondoltam, hogy a függvények előtt és után beillesztek egy javascript kódot, amiben meghívok egy függvényt, ami egy div innerhtml-jét írja át valami paraméterben megadott szövegre - ez lenne a keresés státuszát jelző szakasz. A keresés úgy működik, hogy inputként session-ben tárolt kulcsszavakat kap, a keresés találatait a keresés közben egy global tömbben tárolja, ellenőriz, majd sql adatbázisba betolja a szűrt eredményeket. Az oldalon submit-tal elindul a kereső folyamat, és a teljes keresőfolyamat lefutásáig nem tudok semmit megjeleníteni, ami eléggé zavar. Ezt kellene valahogy orvosolni. Írtam javascript függvényt innerhtml módosítására, de persze http kérés közben nem frissül az oldal, így nem észlelhető a változás. Ezt kellene valahogy megoldani.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Mé' pont én?
Túl sok tapasztalatom ilyen progress baros dologgal nincs, de mondjuk szerintem az is lehetne egy opció, hogy egy adatbázis-táblában lehetne tárolni egy adott "batch-folyamathoz" az aktuális állapotot, timestamppel, kiegészítő adatokkal együtt. Vagy úgy, hogy előre fel lenne töltve, hány darab feldolgozásra lesz szükség egy adott folyamatnál, aztán akár a részfolyamatok is bekerülhetnének, majd ha egy-egy feladat befejezésre került, ez törlődne a táblából; vagy úgy, hogy folyamatosan, egy adott rész elkészítésénél feltöltögetésre kerül ez a tábla, aztán a végén ezt lehetne csekkolni, kiíratni mindenfélét, majd lehet tisztítani az ide bekerült adatokat.
És ennek a táblának az aktuális folyamathoz tartozó állapotát is lehetne pollozni AJAX-szal.
Legalábbis így elsőre szerintem még ez lenne a legegyszerűbb. De biztos ezt a feladatot is vagy 25-féleképpen meg lehetne oldani, de nekem most ez jutott eszembe első körben.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo V130-15IGM laptop (Pentium Silver N5000/8GB/256GB SSD
- Új, verhetetlen alaplap sok extrával!
- Keresünk dokkolókat
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest