Hirdetés

2024. május 25., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2014-02-25 10:20:57

LOGOUT.hu

JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#8401) dqdb válasza Mr. Y (#8397) üzenetére


dqdb
nagyúr

[link] [link]
Itt van egy WebUSB-t használó oldal, ez bizonyos billentyűzetek konfigurálását (kiosztás, világítás) teszi lehetővé a böngészőből. A támogatott billentyűzetek raw HID protokollon keresztül fogadják a kéréseket és beszélget az oldallal.

Nem én írtam, csak azonnal beugrott.

[ Szerkesztve ]

tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

(#8402) coco2


coco2
őstag

Desktop chrome, szivat a cache :(((

Betöltöm az oldalt, forrásként bele van illesztve js file is. Nézem dev tools-al a js forrást, hát az a kód valami régi verzió. Szerver filesystem nálam fel van csatolva. Notepaddal belenézek, a szerveren a friss kód van. Böngészőben nyomogatom az f5-öt, chrome dev tools frissíti a tartalmat - ugyan úgy a régi kódot látom ott.

Ezmiez? És mit tudok tenni vele :F

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8403) Taci válasza coco2 (#8402) üzenetére


Taci
addikt

Ctrl+F5 tölti újra a forrásfájlokat is. Vagy esetleg a Network tab alatt a Disable Cache opció?

(#8404) Silεncε válasza Taci (#8403) üzenetére


Silεncε
őstag

Disable cache alapvető, ha fejlesztesz. Engem anno CSS-el szívatott meg, hogy elcachelt mindent és hiába módosítottam, baxott frissíteni...

(#8405) coco2 válasza Silεncε (#8404) üzenetére


coco2
őstag

Tudok olyat csinálni, hogy a cache-t csak adott domain-re kapcsoljam ki? Fejlesztéshez okés, hogy útban van, de teljesen kikapcsolni egy kicsit problémás általános célokra is használni a böngészőt. Cache nélkül halál lassú minden :(((

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8406) Rimuru válasza coco2 (#8405) üzenetére


Rimuru
veterán

Developer toolbarban kapcsold be a cache tiltast, az csak addig el amig nyitva van.

Vigyázat, csalok!

(#8407) Mr. Y válasza coco2 (#8400) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Egy USB-UART átalakítóval egy PIC adatokat küld be, amiket változókban eltárolva használnék fel.

dqdb: köszönöm, rá nézek holnap

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#8408) coco2 válasza Mr. Y (#8407) üzenetére


coco2
őstag

Azokkal a kísérleti cuccokkal alaposan meg fog gyűlni a bajod. Remélem, erős idegeid vannak. Akkora design-error az összes olyan cucc, hogy nem a semmiért nem terjednek a gyakorlatban. Ha épp csak begolyózni nem akarsz, ágyúval kell lőni a verebet. Az uart fölé kell egy nt service, amellé egy db szerver, afölé egy webszerver, a webszerverre egy megírt xhr api. És utána tud neked a mikrovezérlős cucc javascript-ben erőforrás lenni.

Az utólagos statisztika azt mondja, hogy 200 emberből - hasonló ötletekkel, mint a tiéd - legalább 199 úgy döntött, inkább leül, és megvárja, míg elmúlik.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8409) Mr. Y válasza coco2 (#8408) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ebben az a furcsa, hogy írtam már JavaScript programot USB-UART kommunikációra, ami .exe kiterjesztésben lett elmentve és ahhoz semmilyen illesztőprogram nem kellett, minden Windows-t futtató gépen azonnal indult. Most azért gondolkodtam HTML+JS párosban, hogy minden rendszeren elfusson, ráadásul offline.
+ Ebbe a projektbe már benne van vagy 20 munkaórám, amit nem akarok, hogy kárba vesszen.

Esetleg arra gondoltam még, hogy egy plusz program Win alá megírva JS-ben, ami felel a kommunikációért és valahogy azt összekötni a jelenlegi szoftverrel. Windows.localStorage vagy ilyesmi.

Egyébként azért is gondoltam, hogy nem okozhat gondot ez a feladat HTML+JS megoldásban külső szoftverek nélkül, mert itt is megoldották valahogyan.

But who is watching the guardians?

(#8410) martonx válasza Mr. Y (#8409) üzenetére


martonx
veterán

A javascript egy nyelv, ami futhat kb. bármin. Azaz windows-on .exe-ként. Viszont rohadtul nem mindegy, hogy milyen kontextusban fut, milyen API-khoz fér hozzá.

Azaz legtöbb mindenhez akkor fér hozzá, ha win32-n fut (.exe vagy pl. Electron app, Nodejs mint szerver, vagy bármibe csomagolhatod, ami neked megfelel és az OS api-jaihoz hozzáférést ad).
Szintén elég sok mindenhez hozzáfér, de azért már valamivel korlátozottabban, ha Chrome kiegészítőként fut a böngészőben (lásd a linkelt példád).
És szinte semmihez nem fér hozzá, ha tisztán böngészőben egy html oldal részeként fut (kivéve a fentebb linkelt webusb preview api-t).

Remélem ezzel rávilágítottam a kontextusok közötti különbségre. És előre is bocsánat, ha a válaszom bármilyen pontatlanságot tartalmaz.

Én kérek elnézést!

(#8411) Mr. Y válasza martonx (#8410) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Nem, valójában teljesen reális a válaszod és oktató jellegű.
Csak itt azzal van a személyes problémám, hogy ezt is JS-nek hívják, meg azt is JS-nak hívják, azonban az egyik felületre megírtat (pl HTML-hez) nem tehetem 1:1-ben át egy másik felülethez, mert még a parancsok jórésze is különbözik.

Egy egyszerű példa, a jelenlegi projektemből:

Megcsináltam HTML+CSS-el egy szép felületet, ahogyan azt igényli a feladat. Adtam hozzá JS-t, hogy működjenek rajta a dolgok és ne csak egy felület legyen. Ehhez alkalmaztam egy Canvas-t, ami grafikont rajzolna ki a majdani bejövő adatokból.

Ezután szembesültem az USB problémával. Ekkor jött az a gondolat, hogy lenne egy JavaScript exe program, ami kommunikál a portokkal, a bejövő adatokat lementi egy txt fájlba, amit a HTML dokumentum a JS segítségével megnyit és felhasznál. Ez 2 Bájt adatot jelent, másodpercenként 50 alkalommal, lekérdezésekkor 10 másodpercig (500 darab 2 bájtos adat). Ez még kivitelezhető is lehet, hiszen a legegyszerűbb HDD is képes erre a sebességre.

Megnyitottam hát a Microsoft Visual Studio-t és nekiláttam egy .NET keretrendszerű, JS alapú, EXE kiterjesztésű alszoftver megírásának. Eddig csak egyszer írtam ezen keresztül szoftvert, azt is már régen, így szinte minden új volt, ahogyan az is, hogy lehet betenni oda megnyitandó Weboldalt. Ki is próbáltam, mondván, hogy ez talán egyszerűsíti az életet, nem kell két szoftvernek futnia hozzá. A probléma ott kezdődött, mikor renderelés után megnyitotta azt a szörnyűséget. Ugyanis túl azon, hogy a CSS-t nem sikerült neki valami jól betöltenie, semmi nem működött, ami a HTML fájl JS részében a Canvas-hoz köthető.

Ezzel arra akarok utalni, hogy hiába JS-JS, egyáltalán nem kompatibilisek egymással.

Miután megnéztem, hogy a kimondottan Windows-ra írandó szoftver még csak nem is kínál Canvas-t, vagy egyéb ilyes fajta grafikai megjelenítőt, nem tudom, hogy egyáltalán kivitelezhető lenne-e ez a szoftver csak ebben a formában megírva, HTML megjelenítés nélkül.

But who is watching the guardians?

(#8412) coco2 válasza Mr. Y (#8409) üzenetére


coco2
őstag

@martonx már leírta előttem, ha a javascript-et .exe-re fordítod, hozzáférsz minden rendszer szolgáltatáshoz, mint bármelyik bináris program.

A linkelt libed chrome book-on fut. Az egy amolyan eeepc koncepció chrome os-el, és szintén a design-error-ok mérföldköve. Asszem egy pamkutya paródiában hallottam "hogy hol is van az alsó határ, engem mindig elámít". Vagy Majka volt? Most nem emlékszem biztosan.

Ami a 20 "munkaórát" illeti, nem biztos, hogy értem. Az ilyesmi nem céges komolyságú, hanem hobby.

Ami a 20 órányi hobby-ra szánt idődet illeti, azt most szépen elereszted. Nem szorongatod. Nem sajnálod. Ha nagyon akarod, integess neki egy piros pöttyös zsebkendővel. Lazán, és könnyedén. És készülj rá, hogy másik 200-at is el fogsz még ereszteni, ha nagyon makacs vagy megérteni, hogy az arduinos webprojectekkel egy sötétben kivilágítatlanul közlekedő pofont sikerült megtalálnod. Ami tech stack-et végül felépítesz majd, azt a tanácsot tapasztalatból adtam. Persze hobbyból nem tilos az utólagos statisztika tapasztalata ellen hadakozni. Kellemes szórakozást hozzá.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8413) Mr. Y válasza coco2 (#8412) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ne érts felére, nem ellenkezni akartam és most sem azt akarok, mindent megértettem amit mondtatok. Csak fáj belegondolni, hogy egy látott "valami" alapján megkísérel az ember megvalósítani egy projektet, mert meg van győződve róla, hogy működik, mert látott ilyet valahol és a vége az, hogy koppen egyet, mert mégsem lehetséges.

Egyébként nem foglalkozom ArduIno-val, PIC-es vagyok, Assembly-ben.

Szóval igen, csak az fáj, hogy 3 napig dolgoztam valamin, amit ha utána járok, előbb is megtudhattam volna, hogy felesleges időt ölni bele. Nem az elvesztegetett órákkal van itt a baj, hanem azzal, hogy mindezt megúszhattam volna, ha előbb kérdezek. Persze erre mondják, hogy van, aki mások kárán tanul és van, aki még a sajátján se. Nos, én most a kettő között érzem magamat, félúton :)

Egyetlen dolgot tudok most csinálni, ami nem más, mint megköszönöm nektek az oktatást és nézek magamnak egy új irányt. Tehát: Köszönöm!

Szerk.: Utólagosan módosítok egy kicsit: Nem létezik a programozásban elvesztegetett idő. Hiszen a gyakorlás mindig új tapasztalatokkal gazdagít és ez most sem volt másként.

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#8414) coco2 válasza Mr. Y (#8413) üzenetére


coco2
őstag

A dolgok természetét kellene megérteni és észben tartani. Minden, ami böngésző weblapon fut, még a file rendszertől is el van tiltva. Külön böngésző libek vannak arra, hogy ilyen 5 megabyte-nyi területet megkaphass automatizálásra, amikor terabyte-os tárhelyek vannak a mai világban. Minden máshoz egyesével felhasználói engedély kell. És akkor te elektronikai erőforrást akartál elérni? Pluginnal meg lehetne éppen csinálni, ha a google nem akarná a chrome os-ét erőszakolni. Így ugyanis még a plugin sem járható út. Keresztbe tesznek azoknak a projecteknek a legkülönfélébb módokon. Azért nincsen belőlük.

Pic-en igazán áttérhetsz C fordítóra, amíg legacy vonalon maradsz. Csak az X fordító borzalmas, de például a c32 még normális volt. A 8 bites pic-ekkel vacakolni szerintem csak extreme low power vonalon van értelme, minden máshoz ott vannak a 32mx-ek. Ha dip foglalatos kell breadboardba, van 32mx1,2 családokból dip foglalatos is. És akkor nem kell órajeleket számolgatni, mert van bőven :) Drágának sem nagyon mondanám őket, ilyen ezres környékén vannak. A 8 bitesen sem sokkal olcsóbbak, azok is 400-tól kezdődnek, és kb semmire sem jó utólag a kód, amit kiteszteltél. A 32mx-ekkel legalább hordozható és újrafelhasználható kódod lesz. Persze ahogy érzed.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8415) nevemfel válasza Mr. Y (#8411) üzenetére


nevemfel
senior tag

A Canvas nem a JS része, hanem a böngésző API-jáé, azaz a DOM-é. A JS lényegében mindenhol ugyanaz, az implementált API az, ami futtatókörnyezettől függően más és más. HA asztali alkalmazást akarsz, ami használni tudja a böngésző API-ját, arra ott van az pl. az Electron.

[ Szerkesztve ]

Rally against apathy draws small crowd

(#8416) Mr. Y válasza coco2 (#8414) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

A PIC kapcsán csak annyit, hogy nem fogok áttérni C-re. Hogy miért? Mert ha lehet, akkor a bugos blokkprogramozást meghagyom annak, akinek nincs ideje egy jól átgondolt, letisztult, célorientált programot megírni - vagy csak szimplán nem képes rá.
Az viszont, hogy milyen PIC-et használ az ember, nagyban függ attól, hogy mi a feladat. PIC10 és PIC18-as szériák a külön kedvenceim. A DIP foglalat pedig mellékes, többször dolgozom SMD éretben, mint másban.
Úgyhogy erről igazán kár is vitatkozni, ez ízlések és pofonok.

Nem mellékesen egyébként, áttértem egy HMI programozói platformra. Régen elég sokat dolgoztam a Nextion HMI-vel és úgy látom, hogy a szimulátora egyfelől kiválóan fut a gépen, másfelől képes kommunikálni a portokkal. Így végül ebben a formában fogom kivitelezni a programot. Bár ez már félig-meddig C...

nevemfel: Így akartam fogalmazni én is. Bár mostmár mindegy is.

[ Szerkesztve ]

But who is watching the guardians?

(#8417) coco2 válasza Mr. Y (#8416) üzenetére


coco2
őstag

Attól függ, milyen stack-et használsz. Amíg bitgépekkel gpio-zól, meg elég egy uart, azzal el lehet szórakozni asm-ben. Nem vagyok én ellene a gyakorlatnak. Ha nagyon az a kedvenced, játszadozz fpga-kkal is. Abban a környezetben aztán lehet bármit órajel élváltásonként számolni. Még hogy asm? Az már egy egész processzor! Azt a kényelmesen dőzsölős mindenségit.. :D Viszont ha tovább lépsz az uart-ról usb vagy ethernet felé, akkor az asm kispolcra fog kerülni. Asm programok egészében a 4 kb-ot nem szokták átlépni. A 8 kbyte asm-ben már nagyon sok. Usb és ethernet stack önmagukban 30-30 kbyte-ok. Csak egy példa volt.

[ Szerkesztve ]

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8418) martonx válasza Mr. Y (#8411) üzenetére


martonx
veterán

Most meg amit összekeversz, az egy winforms alkalmazásban futtatott webview, ami ha jól tudom Internet Explorer alapú. Mintha .Net Core latest winforms-nál már lenne valami webview2, ami már normál latest chromium alapú.
Igaziból a winforms-hoz nagyon nem értek, fogalmam sincs, hogy az ebben futtatott webview mennyire tud kommunikálni az app más részeivel, de vannak kétségeim.

Amit te szeretnél arra az Electront, és ehhez hasonlókat szokták használni, amikkel a html+css+js kódodat be tudod csomagolni egy natív appba, azon keresztül elérve az OS apijait.

Én kérek elnézést!

(#8419) Mr. Y válasza martonx (#8418) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Ezt feljegyzem a későbbiekre, köszönöm

But who is watching the guardians?

(#8420) Mr. Y válasza coco2 (#8417) üzenetére


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Az a helyzet, hogy nem tervezek átmenni USB és Ethernet vonalra. USB-hez van egy remekül működő USB analizátorom, az átviszi a szükséges adatokat. Az internetre még nem szabadítom az ilyen jellegű programjaimat, mert még öntudatra ébredne a Skynet :DD
Eddig egyébként borzasztó sok mindent meg tudtam oldani PIC-el anélkül, hogy bármi hiányosságot is éreztem volna.

Egyszer kipróbáltam az Arduino-t is. Nem jött be. Főleg az nem, hogy egy egyszeri, az Ino alaplapjára integrált LED villogtatása fordítás után nagyobb adathalmazt eredményezett, mint Asm-ben ez az apróság. (A videóban szereplő eszközt mondjuk közösen csináltuk Édesapámmal, de jól szemlélteti a lényeget)

But who is watching the guardians?

(#8421) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello

Css -ben a háttér színe *{} mindenre ki van terjesztve
Hogy tudom JS alatt elérni?

(#8422) coco2 válasza lanszelot (#8421) üzenetére


coco2
őstag

Azt nem kell elérned. Ami mindenre van beállítva, az ott van mindenütt. Úgy érted nem működik a beállítás?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8423) lanszelot válasza coco2 (#8422) üzenetére


lanszelot
addikt

js-ben meg akarom változtatni, de nem tudom a DOM elérést
document.html.style.backgroundColor = "red";
erre gondoltam, de sztem nem ez

[ Szerkesztve ]

(#8424) cstomee válasza lanszelot (#8421) üzenetére


cstomee
tag

Így gondolod? [link]

(#8425) coco2


coco2
őstag

Z-index hibanyomozásnak van valami trükkje, amit kezdőként jó lenne tudnom? Nyomozok egy layer problémát, és nem tudom, mit nem veszek észre.

A dom úgy néz ki, hogy réteg szerint vannak rendezve div-ek egymáson. A rétegek sorrendjét időnként megváltoztatom js-ből. Van egy olyan hibám, hogy mást látok megjelenítve, mint aminek lennie kellene az átírt értékek szerint.

Futó kódot megállítok (desktop chrome, dev tools), az elements tabot szétnyitogatom, jobb oldalt arra a div-re kiír z-index 5-öt. A html-ben inline css-t használok, az állítja be 5-re. Lehetséges lenne, hogy ott az eredeti forrást látom, és nem az aktuális értéket? Js-ből ugyanis átírtam 1-re. Üzenetben (console.log) visszajelzésem van róla, hogy az értéke 1. De a dev tools akkor is 5-öt jelez vissza róla. És a megjelenített kép szerint is 5 az értéke.

Külön gyártottam egy önálló példát, abban a z-index átállítás működik js-ből, mint a kisangyal ( https://jsfiddle.net/fLxkv6q3/ ). Sajnos ugyan ez az éles verzióba bepakolva nem működik. Szóval nem értem.

Hogyan szokás ilyesmi glitch-et nyomozni?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8426) Silεncε válasza coco2 (#8425) üzenetére


Silεncε
őstag

A z-index nem működik a legtöbbször amiatt van, mert különböző stacking contextben van a két elem: [link]

Az MS Edge (az új) böngészőben van beépítve egy hasznos tool, amivel pont ezt tudod debugolni: [link]

(#8427) lanszelot válasza cstomee (#8424) üzenetére


lanszelot
addikt

miért kell a for ciklus?
mit csinál?

(#8428) coco2 válasza Silεncε (#8426) üzenetére


coco2
őstag

Ennek alapján még nem kellene baj legyen.

Van egy parent div, azt z-index 0-n tartom. Azon belul vannak a rétegek egymás alatt fölött ugyan annak a parent div-nek a kontextusában. Azok között már nincs alá/fölé rendelés, egyenrangúak. Elvileg.

Azt látom, hogy a főciklus végén kidobom konzol logba egy adott div-hez tartozó z index-et, folyamatosan 1-et lát a javascript, de 5-öt a dev tools (bármikor megállítom, 5-öt ír vissza). Ha a megjelenítés lehet is trükkös, az a változó egy számszerűsített érték. Az hogy térhet el annyira? Kb olyasminek tűnik, mintha a z-index read-only lenne, és hiába írom át a zIndex-et, az nincsen hatással a z-index-re. A linkelt blog ilyesmire nem tér ki :(((

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8429) cstomee válasza lanszelot (#8427) üzenetére


cstomee
tag

Az összes elemen végig megy és mindenhez hozzáadja a stílust.
Azt hogy miért így kell, azt én sem tudom bocsi, csak találtam ezt a scriptet.

Ha jQuery-t használsz akkor ennyi is elég:
$('*').css('background-color', '#ffffff');

(#8430) Taci válasza Silεncε (#8426) üzenetére


Taci
addikt

Ez az Edge-es 3D-dolog nagyon jó/hasznos, köszi a tippet. :)

(#8431) lanszelot


lanszelot
addikt

Hello,
Tudna nekem vki segiteni?
Sehol se találom hogyan kell json file-t olvasni/írni javascript-tel (pl: valami.json file-t, ami "./json/valami.json" elérhetségen van).
Nem node-val, nem jquery-vel, ezek nem tudom mik, és nem is érdekelnek, javascript-tel érdekelne.

cstomee: Köszönöm szépen, sajnos nálam nem jól működik, de átszerkesztem a css-t, és külön adok háttteret mindennek, úgy remélem jó lesz. :R

[ Szerkesztve ]

(#8432) coco2 válasza lanszelot (#8431) üzenetére


coco2
őstag

Van egy bejövő json-od, így szeded szét:
javascript.object= window.JSON.parse(message_str);

Van egy js objected, és json-t készítenél, így csinálod:
message_str= window.JSON.stringify(javascript.object);

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8433) lanszelot válasza coco2 (#8432) üzenetére


lanszelot
addikt

ez nem jó, nem a html-ben van beszúrva /nagy marhaság oda rakni/, írtam az elérését, ez külön file egy json mappában html mellett.

(#8434) coco2 válasza lanszelot (#8433) üzenetére


coco2
őstag

Akkor két külön problémád van. Az egyik a szerver oldali file letöltése, a másik a json parsing.

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8435) lanszelot válasza coco2 (#8434) üzenetére


lanszelot
addikt

nem szerveren van, hanem a gépemen, tehát nem jó
és jquery sem jó, se node
csak javascript

(#8436) coco2


coco2
őstag

Milyen környezetben fut a javascripted? Mi a vm ami futtatja?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

(#8437) Rimuru válasza lanszelot (#8435) üzenetére


Rimuru
veterán

Ahhoz kell neked egy JS-t futtato kornyezet is (olyan ami hozzafer a fajlrendszerhez). Pl a nodejs ilyen de ott van a deno is.

Amugy ha nem ragaszkodsz a JS-hez akkor a jq az egy jo tool.

[ Szerkesztve ]

Vigyázat, csalok!

(#8438) lanszelot válasza Rimuru (#8437) üzenetére


lanszelot
addikt

js-hez nem kell semmi. bármelyik böngésző futtatja ha html-ben megadod az elérést.
Ezek a "környezetek" nem érdekelnek, leírtam. Egyik se, soha.
JS érdekel, semmi más.

(#8439) Silεncε válasza lanszelot (#8438) üzenetére


Silεncε
őstag

Akkor sok sikert

(#8440) martonx válasza lanszelot (#8431) üzenetére


martonx
veterán

Ezek szerint hiába magyaráztam annyit :D A böngészőben futó javascript lehetőségei eszméletlen korlátozottak. Nem tud ilyet csinálni.

Én kérek elnézést!

(#8441) lanszelot válasza coco2 (#8434) üzenetére


lanszelot
addikt

Itt megtaláltam a választ, csak nem értem

"data = " ilyen nincs json file-ban

[ Szerkesztve ]

(#8442) martonx válasza lanszelot (#8441) üzenetére


martonx
veterán

scriptként belinkeli :D szerintem te nem ezt a megoldást keresed :D bár ki tudja, hogy mit is csinálsz pontosan...

Én kérek elnézést!

(#8443) Rimuru válasza martonx (#8440) üzenetére


Rimuru
veterán

Chromiumban mar van partial file system access api support: [link]
Ez nem ajanlas. ;)

Amugy chromeosben is van (mar deprecated) api ra. ;] Ha ugyes az ember akkor akar webextensionnel is meg tudja oldani. Azt hiszem ezzel kb le is fedtem a jelenleg "esszeru" lehetosegeket. :DDD

Vigyázat, csalok!

(#8444) Silεncε válasza Rimuru (#8443) üzenetére


Silεncε
őstag

Csinál egy mock apit, amin lekuldi a JSON-t... ;]

(#8445) martonx válasza Rimuru (#8443) üzenetére


martonx
veterán

Szerintem ő nem erre a megoldásra számít :D
Mert ez ugyanaz, mintha egy file inputban kernéd be, csak épp az inputra nem kell kattintani....

No persze, nem tudhatjuk, hogy mi is kell neki. Szóval akár jó is lehet, hogy felhoztad.

Én kérek elnézést!

(#8446) Mr. Y


Mr. Y
senior tag
LOGOUT blog (1)

Sziasztok!

Egyszerűnek tűnhet a kérdésem, de akkor is felteszem.
Eddig, ha a Weboldalról pl txt fájlt akartam megnyitni, szerkeszteni, esetleg a tartalmát karaktrekre lebontva felhasználni, módosítani és visszaírni, akkor PHP kódokat használtam. Ezzel mindössza annyi a probléma, hogy egyszer működik, az oldal betöltésekor és nem lehet a betöltött oldalon akárhányszor lefuttatni.

A JS-t viszont igen. Így a kérdésem annyi volna, hogy az itt felsorolt műveletek végrehajthatóak-e JS-ben?

But who is watching the guardians?

(#8447) lanszelot válasza martonx (#8445) üzenetére


lanszelot
addikt

Nem értelek titeket.
Kérkedtek a tudásotokkal, de amikor egy egyszerű kérdést teszek fel nem tudtok válaszolni, és ezért inkább tereltek.

Te pl azt állítottad, a javascript semmire se jó, és teljesen felesleges.

Silence pedig hogy ő annyira jól tudja, hogy meg se tudja osztani.

Eddig bármit kérdeztem terelés lett belőle, majd gúnyolódás, és végül milyen királyak vagyunk megelégedés.

Nekem is van olyan tudásom amivel a porba alázhatnálak, csak nekem van inteligenciám is hozzá. Tudom, hogy mindenki volt kezdő, és nem mindenki egyforma, és legfőképpen nem felejtem el honnan jöttem.

Szégyeljétek magatokat.

(#8448) Silεncε válasza lanszelot (#8447) üzenetére


Silεncε
őstag

Ha visszábolvasol hármat, ott leírtam ;) az már nem a mi bajunk, hogy te csavarhúzóval (ami jelen esetben a böngésző) akarsz defektes kereket javítani.

[ Szerkesztve ]

(#8449) cattus válasza lanszelot (#8447) üzenetére


cattus
őstag

Böngészőn keresztül JS-sel lokális fájlt nem fogsz tudni olvasni. Vannak rá workaround-ok, pl. hogy a JSON értékét stringként eltárolod egy JS változóba, és ezt ugyanúgy belinkeled a HTML-be mint az ezt feldolgozó JS-t (ez volt látható az általad linkelt megoldásban), vagy indítasz egy HTTP kérést a fájlod felé. Az már rajtad múlik, hogy melyik a neked megfelelőbb megoldás.

Do the thing!

(#8450) coco2


coco2
őstag

Stringet kellene megollóznom. Kivágnom pld 20 karakter hosszú stringből a 10.-edik karaktert, és stringet illesztenem a helyébe. A pozíciót nem tudom egyedi string minta alapján meghatározni. Karakter pozícióm van helyette. Néztem a string replace-t, de az nem pont ilyesmire van kitalálva. Mit szokás használni rá?

កុំភ្លេចប្រើភាសាអង់គ្លេសក្នុងបរិយាកាសអន្តរជាតិ។

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.