Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz Zedz #5568 üzenetére

Persze egy ideje ismerkedek vele, tisztább, szárazabb érzés a PHP után. PHP kb olyan, mintha a fél karom hiányozna, mert a webszerver kezeli a thread-eket, meg csak szinkron kódot lehet írni vele. (Tudom, hogy van appszerver, meg nagyon próbálják pusholni páran az aszinkron PHP-t, de rajtuk kívül senki nem veszi komolyan.)

Azért a nodejs is gyerek még, nagyon kell neki, hogy stabil támogatás legyen az ES7 async function-ön. Így future-ökkel el lehet bohóckodni, de nem az igazi. Most próbálok egy object stream-hez hasonló belső üzenetküldőt csinálni aszinkron kódoláshoz. Meglátjuk hova jutok vele. Igazából már 1 éve elkezdtem hobbiból, aztán azóta már egyszer újraírtam, és most fogom másodszor is. Tisztul a dolog. Nem tudom mások hogy írnak keretrendszereket, de nekem mindig kell 2-3-4 újraírós ciklus, amitől egyre szebb meg egyszerűbb lesz a kód. Úgy néztem azért másoknál is jellemző, hogy teljesen újraírják őket, pl ext4 vagy nanomsg (ami zeromq2), symfony2, és így tovább. Nagyon ritka, hogy elsőre megtalálja a legjobb megoldást az ember.

Új hozzászólás Aktív témák