- Ismét egy "Idióta" A.I. Projekt, hogy meglovagolja az aktuális trendeket...
- Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- AMD Ryzen 9 9900X (100-100000662WOF)+ Samsung 990 PRO 2TB MZ-V9P2T0BW
- Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Az e-sport napistenének ajándéka: Lamzu Inca gamer egér
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Klaus Duran: Youtube AI szinkron
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- laskr99: Processzor és videokártya szilícium mag fotók újratöltve!
- Okos Otthon kezdőknek
- Vízügy: árvíz, belvíz, aszály, stb.
Hirdetés
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem szántam offenzívnek, mert amúgy hasznos anyagokat gyűjtöttél össze, raktál bele energiát, bocs, ha úgy tűnt.
Inkább jelezni szerettem volna, hogy az említett rész a Node.js-sel ebben a formában még egy kezdőt nagyon nagy eséllyel teljesen összezavar, mert abban a fázisban az sem tiszta, mi az a kliensoldali és szerveroldali JavaScript-kód, mi az a Node.js, és még kismilliónyi lehetőség van a Node.js telepítése előtt, amivel ki lehet próbálni a JS-kódot. Na meg akkor már a Windows-ra telepítés módszerét is meg kéne említeni.Mondjuk az csak egy installer-fájl a nodejs.org-ról: http://nodejs.org/. Amúgy érdekességként: Windows-on lehetséges Web Platform Installeren keresztül is bekattintani a Node.js telepítését.
"Nekem sokszor nagyon jól jött volna, ha ezt már korábban ismerem, például ha csak ki akarom próbálni élesben, hogy mit csinál a map(), akkor nem csinálok
- egy .js fájlt benne implementálva egy tömböt, meghívva rá a map-et.
- illetve egy html fájlt, amiben hivatkozok a js fájlra,
- majd a html fájlt megnyitom a böngészőben
Vagy,
- nem nyitok egy firefoxot, benne egy konzolt
- meg egy scratchpad-et
Vagy megyek a jsfiddle-re"Ezek például mind jó alternatívák, amiket meg lehet említeni.
A böngészőt az ember úgyis folyton megnyitva tartja.Ott nyom egy Ctrl+Shift+I (vagy F12) billentyűkombót, és az ennek segítségével előhívható fejlesztői panelon keresztül, a Console fülön tud tenni egy gyorspróbát a JS-kódokkal; a fejlesztői panellel úgyis minden webfejlesztőnek meg kell ismerkednie.
"Hanem nyitok pl egy aptana studio-t, vagy a geditet (mindkettőben van embedded terminal) és sokkal gyorsabban tudom tesztelni a megírt kódomat, mint a fenti esetekben."
Ez is egy módszer.
Egy haladó részben esetleg azt is meg lehetne említeni, hogy mind böngészőn, mind integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) keresztül van lehetőség JavaScript-kód debuggolására, utóbbira példa a NetBeans Connector, ami szerintem nagyon hasznos, itt tettem róla említést:
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10596-10596.html
http://stackoverflow.com/questions/15801506/how-to-debug-javascript-and-php-togheter-in-the-same-netbeans-7-3-project/20809988#20809988Szívesen foglalkoznék ezzel, de se időm, se energiám most erre.
(#3944) BomiBoogie :
OK, köszi, reméljük, lesz előbb-utóbb valakinek ideje rá, vagy nekem, vagy másnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Segway Ninebot F40i - elektromos roller
- Apple MacBook Pro 2019 - "16/2,6Ghz/6mag/Intel Core i7/16/512gb - Space Gray/Touch Bar
- ÚJ ASUS TUF AMD RYZEN 5 5600X GAMER MAX PC 32Gb RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 3070TI 8GB DDR6 2ÉV GAR!
- Lenovo Thinkpad P72 17.3" Intel XEON E-2186M 6 mag Quadro P5200 16GB, 32GB RAM 2TB NVME SSD
- ASUS CORE I7 8700 GAMER MAX PC 16Gb DDR4 RAM 512GB SSD NVIDIA RTX 2060 6GB DDR6 1ÉV GAR!
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Olcsó Notebook! Dell Latitude E7280! I5 7300U / 8GB DDR4 / 256GB SSD!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest