- VoidXs: Tényleg minden játék optimalizálatlan?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Dr.Zoo blogja, avagy az élet nagy dolgai...
- hcl: MS Office365 Linuxon
-
LOGOUT
JavaScript != Java (A JavaScript nem összekeverendő a Javával, két különböző programozási nyelvről van szó!)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nem szántam offenzívnek, mert amúgy hasznos anyagokat gyűjtöttél össze, raktál bele energiát, bocs, ha úgy tűnt.
Inkább jelezni szerettem volna, hogy az említett rész a Node.js-sel ebben a formában még egy kezdőt nagyon nagy eséllyel teljesen összezavar, mert abban a fázisban az sem tiszta, mi az a kliensoldali és szerveroldali JavaScript-kód, mi az a Node.js, és még kismilliónyi lehetőség van a Node.js telepítése előtt, amivel ki lehet próbálni a JS-kódot. Na meg akkor már a Windows-ra telepítés módszerét is meg kéne említeni.Mondjuk az csak egy installer-fájl a nodejs.org-ról: http://nodejs.org/. Amúgy érdekességként: Windows-on lehetséges Web Platform Installeren keresztül is bekattintani a Node.js telepítését.
"Nekem sokszor nagyon jól jött volna, ha ezt már korábban ismerem, például ha csak ki akarom próbálni élesben, hogy mit csinál a map(), akkor nem csinálok
- egy .js fájlt benne implementálva egy tömböt, meghívva rá a map-et.
- illetve egy html fájlt, amiben hivatkozok a js fájlra,
- majd a html fájlt megnyitom a böngészőben
Vagy,
- nem nyitok egy firefoxot, benne egy konzolt
- meg egy scratchpad-et
Vagy megyek a jsfiddle-re"Ezek például mind jó alternatívák, amiket meg lehet említeni.
A böngészőt az ember úgyis folyton megnyitva tartja.Ott nyom egy Ctrl+Shift+I (vagy F12) billentyűkombót, és az ennek segítségével előhívható fejlesztői panelon keresztül, a Console fülön tud tenni egy gyorspróbát a JS-kódokkal; a fejlesztői panellel úgyis minden webfejlesztőnek meg kell ismerkednie.
"Hanem nyitok pl egy aptana studio-t, vagy a geditet (mindkettőben van embedded terminal) és sokkal gyorsabban tudom tesztelni a megírt kódomat, mint a fenti esetekben."
Ez is egy módszer.
Egy haladó részben esetleg azt is meg lehetne említeni, hogy mind böngészőn, mind integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) keresztül van lehetőség JavaScript-kód debuggolására, utóbbira példa a NetBeans Connector, ami szerintem nagyon hasznos, itt tettem róla említést:
http://prohardver.hu/tema/weblap_keszites/hsz_10596-10596.html
http://stackoverflow.com/questions/15801506/how-to-debug-javascript-and-php-togheter-in-the-same-netbeans-7-3-project/20809988#20809988Szívesen foglalkoznék ezzel, de se időm, se energiám most erre.
(#3944) BomiBoogie :
OK, köszi, reméljük, lesz előbb-utóbb valakinek ideje rá, vagy nekem, vagy másnak.
Új hozzászólás Aktív témák
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest