Hirdetés
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Wiz Khalifa: Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Bestx: Budget DIY eGPU USB4/Thunderbolt csatlakozással – egy mining VGA új élete.
- suste: Openwrt Barrier Breaker 14.07 saját verzió Tp-link routerekre
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk
üzenetére
Attól függ az "alakzat" az micsoda és hogyan kerül oda. Ha megoldható, akkor CSS animációkkal/átmenettel oldd meg szerintem, amit egy class-al és css változóval (sebesség) irányítasz. A sebességet meg átadod mint globális js változó (generálod jsp-vel a lap betöltésekor). Vagy lekéred http-n keresztül egy végponton.
Egy minta css transition-re.
-
disy68
aktív tag
válasz
javamonk
üzenetére
Nem feltétlen ez lenne az első, amit javasolnék bárkinek is. Vannak hasznos részei, amikre alapulnak implementációk, amikkel szinte biztos találkozik az ember, ha ezekre a funkcionalitásokra lesz szükségük (xml/json feldolgozás, persistence, servlet). Annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy mi ez és milyen ajánlásai vannak mely témakörökben.
Ennek ellenére én inkább javasolnám a Spring keretrendszert kezdésnek, ami egy elég naprakész és sokak által használt megoldás, akár csak web backend (és frontend), middleware vagy akár service és cli alkalmazásokhoz. Rengeteg elérhető anyaggal és nagy közösséggel mögötte.
Előtte - ha még nem foglalkoztál volna vele - a git használatát érdemes elsajátítani és alkalmazni. Valamint a java ökoszisztémához valamilyen dependency manegement eszköz használatát (maven/gradle) se árt ismerni. Utóbbiakkal a Spring kapcsán fogsz találkozni mindenképpen.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
javamonk
üzenetére
Spring/Spring boot erzesre joval fenyesebb jelen/jovo elott all. Meg weboldalakat kesziteni azert nagyon sokfele modon lehet, de szerintem erdemes a weboldalt es a serveroldalt teljesen fuggetlenul fejleszteni. De attol is fugg, hogy mit akarsz az egeszbol kihozni. Nagyon elterjedt a single-page webapp valamelyik js frameworkben + Spring boot server alkalmazas.
Java ee-ben szerintem a legnagyobb baj az uzemeltetesevel, meg a java EE app serverekkel van. Bar letezik oda is uber/fat jar megoldas.
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Nem lesz erotikus ChatGPT
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- PlayStation 5
- Még a saját szövetségeseivel szemben is fegyverként használná az AI-t az USA
- Villanyszerelés
- TCL LCD és LED TV-k
- Mobil flották
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Háztartási gépek
- Véleményes teszt bizonygatja mennyit ér a Macbook Neo 8 GB RAM-ja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 7390 2in1 360 fokban kinyitható 13,3" FHD IPS touch, 8650u, 16GB RAM, jó akku.
- DELL Latitude 5420 Core i5-1135G7
- Eladó LG 43UN71003LB 43 4K UHD Smart TV
- Kicsibe van ennél jobb ár-ér arány? Phanteks - Enthoo Evolv ITX - PH-ES215P BK INGYEN Szállítva!
- A kis CUKISÁG! IWIN A1 ITX 600W PSU Ingyen MPL-el Érdekelhet?
- Motorola Edge 50 Neo 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Keresünk dokkolókat
- Samsung Galaxy S23 Ultra / 8/256GB / Kártyafügetlen / 12Hó Garancia
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4347
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest