Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: Márkaváltás sok-sok év után
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- VHS digitalizálás
- ldave: New Game Blitz - 2025
- GoodSpeed: 3I/Atlas: Üstökös vagy idegen civilizáció űrhajója?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Meggyi001: Eldugott helyek Párizsban, amiket jó eséllyel még nem láttál... 3. rész
Új hozzászólás Aktív témák
-
floatr
veterán
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Mert rossz tervezési minta egy számlálót a magban babrálni, és nálam nem megy át a kód review-n

Egy számlálós iterációnál a supportos hajlamos átlépni afelett a tény felett, hogy a deklarált számláló a ciklus törzsében is írható. Emiatt is inkább célszerű iterátorokat, for-each megoldásokat használni
-
Cathfaern
nagyúr
válasz
WonderCSabo
üzenetére
Annyiban egyetértek vele, hogy ha a ciklusban rendszeresen módosítgatva van a ciklusváltozó, akkor szebb a while. For esetén az ember arra számít, hogy az szépen a "kiírt" feltételek alapján végigiterál. Ha ettől nagyon eltérő a működése, akkor lehet az ember átsiklik felette, és csak csodálkozik, hogy miért nem azt csinálja a kód amit gondolt. While esetén meg biztosan végignézi, hogy mi történik a változóval.
Szóval problémának nem probléma, csak kisebb esélye van a hibának ha bele kell nyúlni utólag a kódba. Szerintem. -
válasz
WonderCSabo
üzenetére
En se ertem, foleg, hogy a for az egy while ciklus + nemi szintaktikus cukor.
> mutatóramutatómutatóttatalmazómutató
Hajaj, pedig ez az eletben is sokszor elofordul

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- HIBÁTLAN iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3659, 100% Akksi
- iPhone 12 Pro Max emelt kapacitású 4530mAh diagnosztizálható akkumulátor, +ajándék ragasztó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó 2db Nokia steel hr hibrid okos óra dobozával
- HP Z-Book G3 ! Csere-Beszámítás! I7 6820HQ / Nvidia Quadro M1000M 2GB / 16Gb DDR4 ! Új Akksi!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest