- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Rap, Hip-hop 90'
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- btz: Internet fejlesztés országosan!
Új hozzászólás Aktív témák
-
skoda12
aktív tag
válasz
Spam123 #4754 üzenetére
SCJP/OCJP vizsga tele van ilyenekkel, interjun is kaptam hasonlokat, szoval nem neveznem neheznek. Inkabb figyelmetlensegi hibat konnyu veteni ilyeneknel. Persze attol fugg, hogy a 4 * 90 perces eloadasaidon mit adtak le pontosan. Ha normalisan el lett mondva, hogyan mukodik a serializalas, transient, static akkor nem szabadna gondot okoznia. Bar gyanitom ez nem tortent meg, mert akkor nem raktad volna ide ki a peldat
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz
Spam123 #4754 üzenetére
Ez elég triviális. Mondjuk 4-es lettem ebből a tárgyból, mert felkészültem rendesen, de itt csak annyit kell tudni, hogy static és transient dolgok nem szerializálódnak, és ha nem zárják be az ObjectOutputStreamet, akkor a következő kiírás nem írja felül az előzőt. Persze ha nem készültem volna fel a vizsgára, én se tudnám, szóval lehet hogy tényleg nehéz.
-
modder
aktív tag
-
axioma
veterán
válasz
Spam123 #4754 üzenetére
Elore bocsatom, hogy rejtvenykent nincs kifogasom ellene, de a kovetkezore asszocialtam.
Nekem a MorganStanley felvetelin tettek valami hasonlot ele'm, ugy 6.5 eve. Ahol ugy szolt az allashirdetes, hogy keresnek jo problemamegoldo kepessegu fejlesztot, onallo munkara is alkalmas de csapatban is hatekony meg hasonlokat tartalmazo felsorolas vegen vagy C vagy C++ vagy Java jartassag. Na mondom, ez a nekem valo munkahely, mert itt valoban a kepesseget nezik, raadasul jellemzoen mukodo programhoz kell bekapcsolodni, nem csak a szakmai reszt tanulja az ember, hanem a formai es stilusbeli elvarasokat is a nyelven belul (es tetszett volna a penzugyi temahoz kapcsolodas).
Na erre elem raktak egy ilyet. Ketto nagy bajom van ezzel:
1. komoly helyen ilyen programot me'g jatszasibol se irunk, hiszen pont az a lenyeg, hogy a programot ne csak az iroja ertse meg, hanem az is aki code review-zza, meg az is aki kesobb bele kell nyuljon stb. (es akkor me'g a kommentekrol nem is ejtettunk szot)
2. ahol arra kivancsiak, hogy ki tudod-e bogozni a kodolasi finomsagokat, ott kodolot keresnek, nem fejlesztot (a mi munkahelyunkon, ahol a fonokok inkabb muszaki egyetemrol indultak - mar csak az eletkor miatt is - mint tud.egy.-emrol, ezt ugy mondjak, hogy nem programozo kell neki amin kodolot ertenek, hanem mernok, aki problemara tud megoldast talalni - csak eppen ezesetben a program, annak is inkabb tervezese utjan).
Vegulis olyan ertelemben nem volt ellentmondas koztunk, hogy ok azt mondtak, hogy nem feleltem meg (na persze, mert a fene gondolta, hogy tetszoleges java konyv elso 50 oldalanak bes*ggelese lesz egy ilyen hirdetes utan a felveteli feltetel), en meg mondtam, hogy me'g ha fel is vettek volna, se lett volna jo elfogadom, ha a munkatarsak akikkel egyutt kell majd dolgozni, mindossze ezen a teszten mentek at (volt ismerosom, aki keszult igy hozzajuk...)
Termeszetesen kesobb kiderult, hogy volt akit meg pont forditva, az altalam gondolt stilusban felveteliztettek, gondolom egy masik reszlegre, vagy fonokhoz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Apple MacBook
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- Formula-1
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- További aktív témák...
- ROG Maximus Z790 Dark Hero
- Új MSI KATANA 17 Gamer Tervező Laptop 17,3" -35% i7-13620H 10Mag 16/1TB RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Apple Iphone 13 128gb csillagfény színű OLCSÓN . Csere/beszámítás
- OnePlus Pad 2 + OnePlus Pad 2 billentyűzet + Extrák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged