- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Steven: Sokat utazó kávéfüggők ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Pajac: tpm.msc
Új hozzászólás Aktív témák
-
A clean code teljes félremagyarázása
(főleg Python huszároktól hallotam ezt idági), hogy ha van comment az nem clean code és nem jó...Szerintem kell komment, de ha sikerül olyan függvényeket írnod, ami valóban 5-6 sor akkor adott esetbel lehet, hogy felesleges a komment, mert azonnal látszik, hogy mit csinálsz (pl. elwrappelsz egy lambdát mert még 6 helyen használod).
-
axioma
veterán
Engem az zavar amikor a clean code-nak a keplettel ellenorizheto reszet eroltetik, a lenyeget meg siman felrugjak egy unit test kedveert. Kaptam olyan review comment-et hogy a comment-ben (ok kertek hogy legyen leiras hogy miert ugy) a folyo angol szovegben egy zarojel elott nem volt szokoz, potoljam... [osszevontam ket sort es ugy maradt].
En ugy gondolom, hogy a clean code a biorobot kodiroknal muszaj, akik raadasul surun cserelodhetnek, es ezt aztan mint szabvanyt probaltak elterjeszteni hogy a manager egyenletesebb (nem jobb, nem gyorsabb, hanem kiszamithatobb!) haladassal tudjon szamolni.
Nyilvan a clean code masreszt nem mas, mint egy best practice gyujtemeny, iranymutato. Aki gyakorlott, az nem mint clean code csinalja, hanem mint egyszeruen adodo helyes megoldas. [Kedvenc peldam erre, hogy mennyit kuzdenek a tanarok mikor az adatbaziselmeletben keresnek olyan eseteket ami x NF de nem (x+1)NF. Mert termeszetes uton senki nem ugy allitja ossze, ha mar addig eljut hogy atgondolja, hogy ez egy karbantarthato sema legyen. Tok hasonloan a kozosbe irt kod is. Szerintem.] -
Drizzt
nagyúr
És? Aki a Java9-es könyvet írta amit olvasol, azt mondta, hogy clean code enthusiast? Vagy honnan jön a tudathasadás feltételezés? Van aki követi, van aki nem. Nem szeretem a kommenteket, de néha van haszna. Főleg ha valamit úgy írsz meg, hogy elüt a best practice-ről, de van valamilyen jól megfogható oka, hogy miért van mégis úgy. Én nagyjából követem az elveket, bár a refactoring könyveket sokkal jobban és hasznosabbnak tartom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- EAFC 25
- Marcona Thermaltake léghűtés jött HEDT processzorokhoz
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gaming notebook topik
- bitpork: MOD Júni 13 Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Steam Deck
- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Linux kezdőknek
- További aktív témák...
- HP Omen - 27" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDR 400 - USB-C - KVM Switch
- Garanciális MSI Katana GAMER 15,6"240Hz!i5 12500H(16X4,5Ghz)RTX 3060 6 GB VGA,32-64GB RAM/1TB SSD
- Bivaly MAGYAR Lenovo P1 gen2 (Core I7 32 Gb 1Tb 15" 4K 4Gb Nvidia) Laptopom eladó!!!
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- HP ProBook 640 G8, 14" FHD IPS Touch, I5-1145G7 CPU, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 11
- Bomba ár! Toshiba Satellite Pro R50-C - i3-6G I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A54 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged