- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- Őskoczka
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
#68216320 #10806 üzenetére
"Egyrészt szeretném a beérkezett értékeket validálni mielőtt tárolom.": egyrészt lehet shellben, awk-ban, bármiben validálni. de validálhatod az adatbázisban is. már ha a mysql alkalmas erre, sose próbáltam. postgresql alkalmas.
"esetleg tényleg a megoldás az lenne, hogy egy API-t csinálni java-ban, amit a kliensek hivogatnak és a már parse-olt adatokat azon keresztül tolnák befelé.": van ilyen api, a mysql hálózati apija, minek akarnál még egy újabb apit kitalálni?lyalyly curl... most eltekintve attól, hogy tök értelmetlen http-n csinálni ilyet, a curl-ben túl sok hiba van ahhoz, hogy komoly rendszeren használd.
ha mindenáron kell a wines kliens, akkor winre van sed, bash, mysql kliens, és ugyanaz, mint linuxon. hogy powershellben mekkora meló leprogramozni, nem tudom. de mivel úgysem tudod ugyanazt a szenzorprogramot futtatni, ezért a rendszer mindenképpen különbözni fog.de ha már itt tartunk: miért nem rakod bele a mysql klienst a szenzorokat kezelő programba?
persze elfelejtettem az alapvető kérdést feltenni: dolgozni akarsz vagy megoldani a problémát?
-
floatr
veterán
válasz
#68216320 #10806 üzenetére
Ez a formátum YAML-ként is értelmezhető, így egy YAML parser be tudja olvasni, és akkor nem egy igénytelenül gányolt shell-ninja szutyokkal oldod meg, amit 1 év múlva a saját szerzője sem tud már támogatni.
De van rá lényegében kész megoldás is: ELK stack. Azt pont ilyenekre találták ki. Logstash illesztőkön keresztül Elastic-ba tolja a szenzorok adatait, amit később Kibanával meg tudsz jeleníteni. Ezt a shelles babrálást meg felejtsd el
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Fotók, videók mobillal
- Elektromos cigaretta 🔞
- Path of Exile (ARPG)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen házat vegyek?
- Fényképek a Honor Magic V5-ről
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- Beszámítás! Apple Mac Studio M2 MAX 2023 32GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest