- valakiyt: A win10 támogatása megszűnt! Mi lesz most?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- MasterDeeJay: RAM gondolatok: Mennyi a minimum? DDR3 is jó?
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
válasz
üzenetére
"Egyrészt szeretném a beérkezett értékeket validálni mielőtt tárolom.": egyrészt lehet shellben, awk-ban, bármiben validálni. de validálhatod az adatbázisban is. már ha a mysql alkalmas erre, sose próbáltam. postgresql alkalmas.
"esetleg tényleg a megoldás az lenne, hogy egy API-t csinálni java-ban, amit a kliensek hivogatnak és a már parse-olt adatokat azon keresztül tolnák befelé.": van ilyen api, a mysql hálózati apija, minek akarnál még egy újabb apit kitalálni?lyalyly curl... most eltekintve attól, hogy tök értelmetlen http-n csinálni ilyet, a curl-ben túl sok hiba van ahhoz, hogy komoly rendszeren használd.
ha mindenáron kell a wines kliens, akkor winre van sed, bash, mysql kliens, és ugyanaz, mint linuxon. hogy powershellben mekkora meló leprogramozni, nem tudom. de mivel úgysem tudod ugyanazt a szenzorprogramot futtatni, ezért a rendszer mindenképpen különbözni fog.de ha már itt tartunk: miért nem rakod bele a mysql klienst a szenzorokat kezelő programba?
persze elfelejtettem az alapvető kérdést feltenni: dolgozni akarsz vagy megoldani a problémát?
-
floatr
veterán
válasz
üzenetére
Ez a formátum YAML-ként is értelmezhető, így egy YAML parser be tudja olvasni, és akkor nem egy igénytelenül gányolt shell-ninja szutyokkal oldod meg, amit 1 év múlva a saját szerzője sem tud már támogatni.
De van rá lényegében kész megoldás is: ELK stack. Azt pont ilyenekre találták ki. Logstash illesztőkön keresztül Elastic-ba tolja a szenzorok adatait, amit később Kibanával meg tudsz jeleníteni. Ezt a shelles babrálást meg felejtsd el
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen monitort vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- OLED TV topic
- Bundle topik
- Soundcore Sleep A30 - a hosszú házasság titka
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- valakiyt: A win10 támogatása megszűnt! Mi lesz most?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- További aktív témák...
- Katonai Rugged laptopok Panasonic Toughbook és Getac S410 6-11.gen gar.
- iPhone 14 Plus 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4395, 100% Akksi
- LG 75QNED86T3A / QNED / 75" - 164 cm / 4K UHD / 120Hz / HDR Dolby Vision / FreeSync Premium / VRR
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 16GB DDR5 512GB SSD RTX 4060Ti 8GB Zalman S2 TG ADATA 600W
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest