- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- droidic: Időutazás floppyval: A 486-os visszavág PCem-men
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Argos: Adjátok vissza a netet! - szeretnék elaludni!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Autódiagnosztika: a gyakorlatban
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
Üdv. Igazából programozási kérdésem lenne, nem kötődik a java nyelvhez.
Az a feladat, hogy ha van egy adott N természetes szám (ami egy derékszögű háromszög egyik befogójának a hossza) akkor határozzuk meg annak a derékszögű háromszögnek a másik befogójának a hosszát(egész számot), amelyiknek minimális a területe.
Ezt először úgy oldottam meg, hogy beolvasom az N számot, növelek egy c változót 1 től, összeadom a c*c + n*n - et ha ez négyzetszám(pitagorasz tétel) akkor a c megoldás. Utána úgy optimalizáltam rajta, hogy csak azokat az összegeket ellenőrzöm le ahol a c * n / 2 (terület) osztható hattal, mivel minden pitagoraszi számhármasból (3,4,5; 6,8,10) álló háromszög területe osztható hattal. Ezt még tovább optimalizáltam úgy, hogy a c - t kettővel, hárommal vagy hattal növeltem, attól függően, hogy az n mivel osztható, így csak olyan értékeket vizsgálok amelyek biztosan oszthatóak hattal. Sajnos ez nem elég, még így sem gyors a programom.
Nem házi feladat (csak agytorna miatt csinálom), igazából ötletet szeretnék kérni, mivel már nem tudom, hogy mivel próbálkozzak gyorsítani. Igazából inkább logikai gyorsításra törekednék, nem arra, hogy átírjam assemblyben
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Lexus, Toyota topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- Garanciális Gamer Számítógép, PC (GTX 1070 8GB, I7-7700, 16GB RAM, SDD) Beszámítás Posta ok (32)
- iPhone 11 128GB fekete, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 87% akku, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB FEHÉR, gyárilag független, újszerű karcmentes állapot, 94% akku, doboz, legjobb ár!
- iPhone 12 128GB fekete, gyárilag független, karcmentes kijelző szép állapot, 86% akku, legjobb ár!
- Félkonfig Asus z690, i7-12700k, 4x8gb 4400mhz, 1tb Ssd,
- iPhone 13 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3113
- Eladó karcmentes Realme 7i 4/64GB / 12 hó jótállással
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- JBL Charge 6 és Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Bomba ár! Dell Latitude 5401 - i5-9400H I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest