- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Tomasz72: Ventilátor upgrade
- sziku69: Szólánc.
- MasterDeeJay: H110-es lapban 10.gen Comet Lake működhet?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
Új hozzászólás Aktív témák
-
theiron320
aktív tag
válasz
WonderCSabo #7515 üzenetére
Ok, köszi azért írtam ide, mert láttam, hogy ez a topik aktívabb, s hátha valaki elolvassa s van valami ötlete.
-
theiron320
aktív tag
Üdv. Igazából programozási kérdésem lenne, nem kötődik a java nyelvhez.
Az a feladat, hogy ha van egy adott N természetes szám (ami egy derékszögű háromszög egyik befogójának a hossza) akkor határozzuk meg annak a derékszögű háromszögnek a másik befogójának a hosszát(egész számot), amelyiknek minimális a területe.
Ezt először úgy oldottam meg, hogy beolvasom az N számot, növelek egy c változót 1 től, összeadom a c*c + n*n - et ha ez négyzetszám(pitagorasz tétel) akkor a c megoldás. Utána úgy optimalizáltam rajta, hogy csak azokat az összegeket ellenőrzöm le ahol a c * n / 2 (terület) osztható hattal, mivel minden pitagoraszi számhármasból (3,4,5; 6,8,10) álló háromszög területe osztható hattal. Ezt még tovább optimalizáltam úgy, hogy a c - t kettővel, hárommal vagy hattal növeltem, attól függően, hogy az n mivel osztható, így csak olyan értékeket vizsgálok amelyek biztosan oszthatóak hattal. Sajnos ez nem elég, még így sem gyors a programom.
Nem házi feladat (csak agytorna miatt csinálom), igazából ötletet szeretnék kérni, mivel már nem tudom, hogy mivel próbálkozzak gyorsítani. Igazából inkább logikai gyorsításra törekednék, nem arra, hogy átírjam assemblyben -
theiron320
aktív tag
Sziasztok! Tervezek írni egy kisebb alkalmazást, szeretnék egy menüt készíteni (mint játékoknál a főmenü) ahonnan más helyekre lehet eljutni. Lenne egy JFrame amihez adnák két panelt, az egyik lenne a főpanel ahonnan be kell jelentkezni, a másik pedig az ahova kerülne bejelentkezés után a felhasználó. Ezt úgy lehetne megoldani, hogy a JFramehez egyszerre adom hozzá a két panelt és megfelelően állítgatnám setVisible metódussal a láthatóságot, vagy van erre valami általánosabb / elfogadottabb módszer?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Easun iSolar SMW 11kW Twin Hibrid inverter // Dupla MPPT // BMS // WiFi
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- GAMER MSI LAPTOP : 15,6" 144 HZ /// i5 12450H /// 16GB DDR4/// RTX 4050 6GB/// 1TB NVME
- Manfrotto 055 magnézium fotó-videófej Q5 gyorskioldóval
- Sony ECM-W2BT
- LG 27UL500-W - 27" IPS - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - HDR10 - AMD FreeSync - 300 Nits - sRGB 99%
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dixit 4 Eredet (bontatlan, fóliás kártyacsomag)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged