Új hozzászólás Aktív témák

• csabyka666

veterán

Üdv!

"JAVA programozás" tantárgy keretein belül a NetBeans 7.0.1.-es fejlesztői környezetét használom. Leszögezném, hogy nem vagyok profi programozó.
    A problémám a következő. Grafikus felületen programozok, és elég gyakran produkálja azt a NetBeans, hogy a behúzott Frame-eket nem jeleníti meg a futtatás során. Értem ezt úgy, hogy egy gomb vagy menüelem eseményénél láthatóvá teszem az InternalFrame-et, és 10-ből 8-szor nem nyitja meg. Mintha nem lenne felprogramozva az adott gomb vagy menüelem.
    Ha ilyenkor kicsit állítok az ablakok méretén, akkor újra jó, de a következő futtatásnál megint átméretezi a saját kedve szerint az InternalFrame-ket, és kezdhetem megint manuálisan visszaállítgatni, hogy működjön. Mit ne mondjak, nagyon idegesítő.
    Olyan is előfordul, hogy egy projekt tökéletesen lefut, elmentem, kilépek a NetBeans-ből, majd újra belépek, futtatom a projektet, és megint nem nyílnak meg a belső ablakok. (persze a projektben semmit sem módosítok)

Próbálkoztam azzal, hogy megadok egy minimum és egy maximum méretet, de eredménytelen.

Valakinek van ötlete?

MOD: a NetBeans-t mindig frissítem, amint található valami update...

Köszi!

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés