Hirdetés
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Óraátállítás
- ldave: New Game Blitz - 2026
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Kempingezés és sátrazás
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonnyolcadik rész - Az újrakezdés
Új hozzászólás Aktív témák
-
taltos
senior tag
Sziasztok!
Problémába ütköztem, és gondoltam megpróbálom a PH-t, ha már a google nem hozott szerencsét. A lényeg, hogy idén felvettem a bevezetés a számítógépes grafikába című tantárgyat, aminek nagyjából a lényege, hogy bizonyos alapeszközökkel (van egy panelünk, arra tudunk kirajzolni egy pontot, 1 szakaszt, 1 kört, valamint ezeket tudjuk szinezni és kitölteni) fogunk majd leprogramozni szakaszrajzoló algoritmusokat, meg vágásokat, meg 3d hatású alakzatokat, etc.
C-ben tudom hogy kellene megcsinálni (erre konkrétan van leírás, plusz egy pár soros pédakód, ami nem csinál mást, mint létrehoz egy panelt, kirajzol egy pontot, és kirajzol egy kört), viszont én Javaban szeretném. Keresgéltem google-ban, megnéztem az idevágó Java dokumentációt is, de az istenért sem akar sikerülni. Azt szeretném kérni / kérdezni tőletek, hogy tudnátok mondani olyan oldalt, ahol 1 ilyen egyszerűen pont ennyit tudó (létrehoz egy panelt, kirajzol egy pontot, és kirajzol egy kört) kis példaprogram van leírva, vagy tudnátok nekem leírni egy pont ennyit tudó fordítható programot? Amiket találtam Google-n, abban mind voltak egérkezelés, meg egyéb plusz dolgok, amikhez szintén nem értek, és biztos egyszerűek azok a programok is, de a plusz dolgok csak jobban bezavarnak.
Úgy érzem, ha egy ilyen egyszerűen futó program forrásának birtokában lennék, már könnyedén át tudnám alakítani a dolgokat, illetve tudnék rajta gyakorolni bonyolultabb dolgokat is.
Remélem érthetően írtam le, de ha nem, akkor megpróbálom összefoglalni a kérést: Tudnátok adni egy URL-t, vagy be tudnátok másolni egy leforduló/futó programnak a kódját (vagy feltenni valahova a forrást), ami annyit csinál, hogy egy panelre (lehet hogy nem ez a jó szó) kirajzol 1 db pontot és 1 darab szakasz és 1 darab kört? Csak ennyit tudjon, semmi többet, viszont ezt main metódussal együtt, stb.
Előre is köszönöm!

Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Sapphi: StremHU | Source – Self-hostolható Stremio addon magyar trackerekhez
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Samsung Galaxy Watch8 és Watch8 Classic – lelkes hiperaktivitás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Parfüm topik
- Honor Magic8 Pro - bevált recept kölcsönvett hozzávalókkal
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Gumi és felni topik
- További aktív témák...
- Telefotó objektív mobiltelefonhoz (G-Series - Super Telephoto 240mm)
- Tekkusai Singularity Founder's Edition glass Mousepad
- Magyar vilbil ! HP EliteBook 640 G9 14"iPS FHD, Iris Xe, i5-1235U, 16 / 256 NVMe SSD +SZLA +GARANCIA
- Intel Core i5 13400F + hűtő
- erős akkuval! LG GRAM 14Z90 - 14"iPS 1920x1200 99%sRGB, i5-1340P 16 / 512NVMe, IrisXe SZLA +GARANCIA
- Samsung PM9E1 "9100 PRO" 2TB M.2 NVME Gen5 x4 SSD! 14.000-12.500MB/s
- iPhone 16 Pro 512GB 96% (1év Garancia) ! Utángyártott, jó minőségű kijelző !
- 0perces! Samsung Galaxy Book5 360 2in1 Core Ultra 7 256V 16GB 2TB 15.6 FHD AMOLED TOUCH 1évgar
- Xiaomi Redmi 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest