- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Yutani: Yutani Retró Hangkártyái: OAK Mozart Wavetable
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kempingezés és sátrazás
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Meggyi001: Egy olcsó vállfás megoldás a pólóimnak...
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrSealRD
veterán
Nem kifejezetten Java kérdés....de nincs spec topik és lazán kapcsolódik...előre is elnézést. De minden komoly észrevétel jól jön.
Zöldmezős alkalmazás. DB tervezés. Van egy csomó kis szótár tábla. Ez tipikusan arra van, hogy a legördülőket majd innen töltjük fel. De lenne karbantartó is ezekre a táblákra... Én ezeket a táblákat külön vettem fel... Viszont nemrég jött egy másik ötlet egy kollégától.
Ő 1 táblát javasol lényegében az összes szótártáblában tárolt adatra.
TYPE - ID - NAME - SPEC1 - SPEC2 ...stb mezőkkel.
DOG - 1 - kutyi - szánhúz- null
CAT - 1 - cica - null - alszikItt lényegében a TYPE tartalmazná a típust és az ID-val együtt alkotná az elsődleges kulcsot...
Állítólag azért jó, mert nincs sok kis tábla... Én még annyit gondolok mögé, hogy kevesebb JOIN miatt gyors tud maradni a lekérdezés. De nekem zavarja a szemem, hogy eltérő típusú adatokat gyúrunk egybe. Az eltérő típusú objektumok miatt sok a kitöltetlen mező.
Ráadásul nagy kérdés, hogy amikor mondjuk egy Hibernate-et teszek fölé, akkor mennyire kavarja meg a domaint, hogy minden objektumnál lesz getSpec1() metódus miközben nincs is értelmezve az adott objektumon, mert azt a Spec2 tulajdonságával értelmezzük, és így azért lehetnek fura dolgok a kódban...
Új hozzászólás Aktív témák
A topicot kiemeltem. Valaki nem akar egy nyitó hsz-t írni?:))
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Nintendo Switch 2
- Hardcore café
- Amazon Kindle
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Villanyszerelés
- Lightyear - befektetési app
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkPad L590 / Intel CORE i5 / 8gb ram / 256gb SSD / FHD kijelző / Windows 11
- Lenovo Yoga 370 szép állapotú 24 hónap jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 14 256GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2290, 92% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A53 5G - 128 GB - fekete - (130)
- Honor Magic7 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Eladó karcmentes állapotban levő Xiaomi Redmi 12C 3/64GB fekete / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest