- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
Új hozzászólás Aktív témák
-
paler
aktív tag
válasz
zsalesz #2599 üzenetére
Kicsit tartok is tőle
néztem a YT-on olyan videókat, amikor bekerült a játékba a eső, hát volt baj rendesen, még a rutinos öreg rókák is közdöttek mint malacok a jégen
Holnap két év kihagyás után jön az újrakezdés...az a problémám hogy sok autóm már nem felel meg az új szezonnak. Újra kellen vásárolnom őket, a GT3-as autók közzül most csak a Lamborghini Huracán GT3 EVO és a Mercedes-AMG GT3 2020, pl az Audi, Ferrari már nem.
-
aktív tag
Közben érkezett fejlesztői válasz a GTP helyzetre. A gumimodellt jövő szezonra fixálják és dolgoznak a hibrid rendszeren is. Utóbbira nem szabtak határidőt, az komolyabb munkát igényel. Ha valaki szeretne olyan autót vezetni, amire többet nem lesz alkalom, az használja ki ebben a szezonban!
-
-
paler
aktív tag
Köszi a választ
Ez elég szomorú....de legalább a színvonal javult az elmúlt két évhez képest? Illetve az esős futamok mennyire részei a szeriáknak? Csak azért kérdezem, mert amikor még aktívan versenyeztem, akkor az eső mèg nem volt a játékba.
Egyébként történt az elmúlt két évben az esőn kívül komolyabb változtatás, fejlesztés? Vagy csak kisebb kaliberű fejlesztések voltak, amik komolyabban nem módosították a játékot? Én annó főleg ISMA és GT3-as szeriakba versenyeztem. Ezek még mindig népszerűek? -
JulesTS
addikt
válasz
kzolee216 #2586 üzenetére
MPR futam kell még 3 (olyan aminél az MPR oszlopban zöld felfele nyil van):
és akkor a 3.47-es SR-rel következő szezonban feljebb léptet.
Vagy ha közben meg lesz a 4 SR, akkor szezon közben is.
Ha MPR futam nem akar összejönni, akkor MPR-es Time Trialt is mehetsz 4-et... -
kzolee216
senior tag
Egy kérdés, mert nem jövök rá. Ha D osztályban versenyzek, akkor azzal el tudom érni a B szintet? Toyota vagy Ferrari futamokkal szeretnék B-be fejlődni... Csak mert egyik C versenyen sincs pályám vagy kocsim.
Csak azért kérdem, mert nemrég voltam Toyota GR86 Cup-on és a versenyszámom egyel nőtt.
SR: 3.47/3.00 Safety Rating met! Achieve 4.00 for a Fast Track Promotion!MPR: 1/4 Races or 0/4 Time Trials. Participate more at your license class! -
JulesTS
addikt
Köszi srácok, akkor nem aggódok...
-
paler
aktív tag
Sziasztok!
2 év pihi után újra befizetnék iR-re. Első körben 3 hónapos előfizetésre gondoltam.
Régeben volt lehetőség kuponkóddal kedvezményesebb előfizetésre.
Most is van ilyenre lehetőség? -
aktív tag
Szerintem ez többrétű kérdés. Legacyról azért nehéz nyilatkozni, mert valószínű nem mostanában volt a gumimodellje update-elve, nem tudom, hogy a Mazdáé mennyire komplex fizikát valósított meg anno.
Másfelől flat spotot az iRacing sem fizikailag sem vizuálisan nem tud, ha erre gondolsz. Azt hiszem azt egyelőre csak AMS2 implementálta.
De alapvetően egy friss autó friss gumimodellel tudja jobban enni a gumikat, ha nem szépen van használva (sok elfékezés vagy ABS), de ez 15-20 perc alatt nem igazán fog kijönni. -
drsanya
aktív tag
Igen, tudom hogy gond van a GTPvel, fentebb egyszer már ecseteltük. De nem csak a Ferrari a problémás, hanem az összes. Problémás továbbá az új gumi fizika is, ezért az irreális tapadás. Mindkettőre írtam is hogy biztosan javítani fogják. Készülünk Daytonára, teszteltem egyet valamelyik este. Lehetetlen idők születtek nagyon spórolós tempóval, értelmezhetetlen kopással (~1:31es köridők, 29 kör után 90%os gumik) szóval lesz mit reszelni. De ettől még tegnap én nyertem
-
biker
nagyúr
Sajnálom, kb 2 éve nem bírom elviselni Jimmy-t, amióta annyira megszaladt neki, hogy a garázsból házba ment, és annyira menő lett hogy időnként festi a körmét de olyan igénytelenül, hogy lepattogzott festett körömmel megy, ami nőnek is szarul áll. szóval nem néztem meg. Gamermusclet néztem, de nem túl részletes volt, csak hogy irreálisan gyors, irreálisan gyors
Node a reddites elemzés alapján lehet igazság benne valóban. de az sem világos, hogy a gumi tapad jobban, a hibrid túl erős, vagy az aero rossz, csak azt tudjuk lehet mindegyik kicsit rossz és végeredményként túl gyors az autó
Viszont ezt nem értem: "de azért mert kezdő vagy, kérlek ne harapj"
#214: kösszi a forrás linket
-
Lanash
senior tag
Ne haragudj, de ez olyan Lac-coo-s hozzászólás volt. Ha megnézted volna a videót akkor tudnád, hogy vannak benne köridő összehasonlítások is. Nem csak az ő köre szerepel, van aki jobb nála és vizes/nedves pályán olyat megy mint szárazon senki. Én nem akarok belédállni, közelében sincs a tudásom és a tapasztalatom a tiedhez, de azért mert kezdő vagy, kérlek ne harapj
-
aktív tag
Talán ez a legjobb reddit poszt a témában, Jimmy is hivatkozza.
A srác összehasonlított pár IRL és iRacinges kört és irreális sebességkülönbség jött ki. Röviden a játékbeli GTP nagyjából ugyanazokon a kanyarpontokon 60-70 km/h-val gyorsabb, mint egy valós autó. Ez kijön köridőben is, jelenleg 3:15 környékét tudja egy játékbeli GTP Le Mansban, míg a tavalyi legjobb quali kör 3.24.6 volt.
A kommentekben magyarázza valaki, hogy az egész hibrid megvalósítás el van szabva, nem azon az elven működik, mint egy igazi GTP-ben. Feltételezése szerint a GTP-k a W13 F1-es hibridjét kapták meg legyengítve, ami teljesen más karakterisztikájú, mint a GTP hibridje.
#2563 bardi: Ahh, értem.
Lehet annak a kupás Porschenak adok egy esélyt egyszer.
-
Lanash
senior tag
válasz
drsanya #2564 üzenetére
Voltak már róla videók, hogy az új Ferrari irreálisan tapad. Szerintem ahhoz majd jön patch.
Jimmy YouTube -
drsanya
aktív tag
Fú gyerekek mekkora futam volt, mindenkinek hasonló szezonkezdést!
Practice, quali még száraz, pont a rajtra esett le. Slicken rajtoltam a 7 vagy a 8. helyről, aztán imádkoztam. Ahogy nyílt a boxablak, rohantam kifelé gumit cserélni, aztán azon kaptam magam, hogy vezetek. Új kategória, új autó, mi kell még?
Result -
bardi
senior tag
Hát, szerintem nem ilyen egyszerű, de mondjuk igen. A GTE kategória ment a FIA WEC bajnokságban a prototípusok mellett, illetve egy időben az IMSA-ban volt GTE meg GT3 is, de erre nem esküszöm meg. Jópár éve már nem követem egyiket sem élőben, de ha jól rémlik mindenhol GT3-as autókra váltottak sajnos.
GTE-ben van TC, de nincsen ABS, erősebbek, gyorsabbak. iR-ben nekem nincsen GT3-as autóm (vagyis a Ford GT3, de az ilyen kényszerautó ott, gondolom nem nyúltak hozzá évek óta), így rendes összehasonlítást nem tudnék csinálni játékon belül. De amúgy kb. a GT2-es autókat válthatták a valóságban.
Én ezt is, meg a kupás Porschét is jobban szeretem, pont azért, mert lehet hibázni, nagyot, izgalmasabb versenyeket lehet menni. Rendes sportkocsi (legalábbis számomra) kb ez a két széria maradt. -
-
bence1885
aktív tag
-
kzolee216
senior tag
Porsche kupát játszik valaki? Én most azzal szemezek.
-
Laby
őstag
válasz
adrian360 #2557 üzenetére
https://iracing-week-planner.tmo.lol/
Én ezt a weboldalt szeretem nagyon, tökéletesen átlátható hogy mikor épp milyen pálya, milyen széria, milyen autókkal, hány perces futam…stb.
Ha egyszer (manuálisan) beállítod a saját tartalmakat, akkor utána nagyon könnyen szűrhető.
Egyszerű, átlátható minden rajta egy pillanat alatt.
iRacing ezer éve nem tud egy olyan felületet adni ahol látom hogy az adott fantázia névre hallgató szériába milyen autók vannak, hány perces futamok, mikor indulnak…stb csak ha egyesével kibogarászom. -
adrian360
őstag
illetve egyben egy nagy excel táblában gyorsan át tudod nézni hogy mikor mi hol merre
[https://schedule4i.racing/] -
Lanash
senior tag
iRacing appban mindenkinél van VAT?
Ha nem, hogy oldottátok meg? -
biker
nagyúr
Hamarosan bővebb információk...
-
-Rolika-
senior tag
Szerintem jól leírtad.
GT3-ban kb mindig a szinteden tudsz versenyezni, mert nagyon sokan pörgetik.
GT4 viszont délelőttönként 1 max 2 split.
Tudom sokan úgyis a délutáni órákban játszanak, de gondoltam megemlítem. Nekem 2 hetente csak a délelőtti versenyek játszanak, de általában azokon a heteken jön az irating -
aktív tag
Annyiban javítom magam, hogy D és C szériák adnak 4$-t, B és A szériák 7$-t. Official verseny mellett az is kell, hogy teljesítsd legalább 50%-át és szerezz bajnoki pontokat.
7$-ért GT3 továbbra is, a kevesebb jutalomért pedig a GT4 is játszhat. PCC és Ferrari Challenge is elég frekventált, viszont ott lehet iR-t veszteni könnyen, ezek néha roncsderbik. Európai idő szerint TCR is official általában esténként, de van, hogy 6-8 emberrel annyira nincs nagy verseny. Nekem ezek vannak a látókörömben, többiek még esetleg ajánlhatnak frekventáltabb szériákat.
-
aktív tag
válasz
JulesTS #2548 üzenetére
iRacing Purchasing Assistant - itt tudod megnézni, hogy melyik szériák melyik pályákat/ autókat használják. Ha beállítgatod a saját tartalmaid, akkor azt is látod, hogy épp most mennyi pályád van a szezonra. Tudsz összehasonlítani is, így, ha szeretnél még pár pályát, akkor azt is meg tudod nézni, hogy melyikeket éri meg neked megvenni.
iRacing Reports - itt pedig láthatod, hogy egy-egy szériának milyen a részvételi aránya. Ugye a pénz farmoláshoz az is kell, hogy official versenyen menjél, alacsony részvétel mellett unofficial lesz a verseny.
Amúgy a nagyobb pénzért (8$), B-ből A-ba a GT3-mal nem lősz mellé, abban mindig magas a részvételi arány.
-
JulesTS
addikt
Sziasztok, most, hogy elkezdődött az új szezon szerintetek melyik az a széria amivel érdemes gyűjtögetni a 10$-ra valót? főleg a "sports car" érdekel, abból meg van az A licensz, meg azok közül vettem már egy-két autót, pályákat is, főleg európait...
-
aktív tag
válasz
bence1885 #2543 üzenetére
B 0.8 nem fordulhat elő. 1 alá csak D-ben tudsz menni, különben szintlépés és korrekció van. Tehát az már C license volt, és a korrekció sem volt elég, hogy a szezon végén ne tegyen eggyel lejjebb. Szerencsétlen szituáció, de D-ből hamar ki fogsz tudni jönni.
A futam végén az eredményeknél nézted az aktuális állást? Ott még a régi szintedet mutatja, illetve az adott plusz/ mínusz IR-t, SR-t. Ez keverhetett meg.
-
bence1885
aktív tag
Ja és hogy valami jó is legyen. Hétvégén beraktam az vízhűtőt, és azóta megszűntek a mikrolaggok valamint nem sül meg a proci most már nagyon max 75fok.
-
bence1885
aktív tag
2 alatt voltam. Nem tudom mi volt off seasonban mentem egy PCupot ott buktam egy csomó SR-t nyílván megint. 0.8 volt és B licensz, aztán megelégeltem az egészet. Ma benézek keresem a PCupot milyen pálya van, de sehol nem látom, azt oda pillantok oldalra. Vissza lökött D-be. Mondom WTF ??
-
-
bence1885
aktív tag
Gyerekek egyik napról a másikra B-ből lementem D-be
Hogy a bánatba történt ez meg ?
-
aktív tag
válasz
JulesTS #2537 üzenetére
Ügyeltem is arra, hogy ha kicsúsztam ne vigyem fel a szutykot az ideális ívre...
Félek tőle, hogy ez az íratlan szabály átlag verseny, átlag indulójának kevésbé fog menni.Közben én is toltam pár kört az új BMW-vel. A kavicsos pálya tetszik, bár még nem ment el ezen jó helyezésem, van benne kockázat. A BMW-t egyelőre nem tudom hova tenni az MX-5 mellett, emlékeim szerint viselkedésre elég hasonló. Mondjuk a választási lehetőség sosem rossz.
-
bence1885
aktív tag
Tegnap mentem egyet PCupban Laguna Secaban. Ott minden volt csak tiszta palya nem
-
JulesTS
addikt
válasz
drsanya #2536 üzenetére
Vasárnap este Imolában lesz az SNS liga zárófutama, ott majd tesztelhetjük a Villeneuve után, meg a Rivazza-ban a koszos pályát...
Gyakorlás:
https://youtu.be/0JdVoQRg94E
Ügyeltem is arra, hogy ha kicsúsztam ne vigyem fel a szutykot az ideális ívre... -
bardi
senior tag
Hogyan lehet visszarakni teljes képernyőre a játékot?
Macska néha végigsétál a billentyűzeten, és ha lerakódik tálcára, sehogy se tudom már teljes képernyőre rakni, alt tab se segít. -
aktív tag
válasz
drsanya #2529 üzenetére
Viszont ahogy nézem a GTP-k elkezdtek kicsit elrugaszkodni a valóságtól. Jött pár összehasonlítás, hogy irreális tempókat lehet velük menni sebességre és köridőre is. Kíváncsi leszek hogy kezeli ezt az iRacing.
A pálya koszolódás menő, még nem tudtam kipróbálom, de várom nagyon.
-
bence1885
aktív tag
Gyerekek. Ma megvettem az új Thruxtont meg Road Americat meg gondoltam akkor legyen három termék akkor 10% off lesz. Úgy hogy bezsákoltam a GT3as Lambot kedvencem. Mentem vele pár kört szőr felállt a hátamon annyira adja az igazi feeling. Hangja valami elképszető minden. Hihetetlen. Ehez megfogom venni a Huracan kormányt is az tuti.
-
adrian360
őstag
itt lehet mazsolázni az új szezonra pályabeosztásokat:
[2025 Season 1 Preliminary PDF Schedule] -
bence1885
aktív tag
Akit érdekel ma Ollie bemutatta az összes újdonságot holnapi updateben ingame nagyon fasza minden újra.
-
adrian360
őstag
válasz
kzolee216 #2524 üzenetére
[iracing fórumon] rákeresel a topikjára, ott soknál fent van, ha van szériánál ember, aki foglalkozik vele, ki szoktak rakni szavazásokat, vagy előre definiált rotációkat.
de van amit csak szimplán az iracing csinál meg, azt majd most a hét folyamán előzetesben kirakják.
melyik érdekelne ?illetve a forumról már összeszedték ami publikus, itt alul kiválaszthatod a 2025s1-et :
[https://schedule4i.racing/] -
kzolee216
senior tag
Valaki tudja esetleg, hogy a következő széria pályabeosztását meg lehet e tekinteni előre valahol?
-
bence1885
aktív tag
Úgy látszik más is küzdött vele. Nemsoká kipróbálom nálam segít-e.
Mai videó [iRacing Stutter Fix] -
bence1885
aktív tag
Köszönök urak ! Veszek egy új hűtőt első körben.
Más. iRacing is legyen, nálam most nem jegyzi meg UI a beállításokat. Átteszem Dark modeba, de újboli indításnál mindig vissza teszi fehérre. Nem tudom miért.
-
bence1885
aktív tag
Szerintem veszek egy másik hűtőt. Érdekes mert a BIOS írja hogy 2000fordulat körül forog a pumpa, de lehet csak a tengelye, de nem forgatja a vizet. Régebben éreztem játékok alatt a hűtőnél ha oda tettem a kezem a meleget fújták a ventik, de most állandóan csak hideget érzek.
Ja és játek után szereltem szét az egészet a pumpa háza meleg volt, viszont maga a hűtő meg hideg. -
bence1885
aktív tag
Há gyerekek újrapasztáztam, megtakarítottam az AIO hűtőt. Még rosszabb lett. 100fokot simán elér. Most vagy a CPUval van valami vagy a hűtő pumpája megdöglött,mert a hűtőt is hidegnek találom terhelés alatt tehát nem forog a víz benne gondolom én.
-
bence1885
aktív tag
válasz
adrian360 #2502 üzenetére
9900K, még majd holnap megint ránézek, de 10 perc körözgetéstől már 93 fok volt több mag is ami szerintem sok is és megfigyeltem mikor akadások vannak, akkor a Render csík is ugrál rendesen össze vissza, tehát a CPU nem bír vele. Ez egyedül Test Drive ban is jelentkezik. Az a baj más nincs a gépen most csak iRacing, hogy letesztelném mással is.
-
-Rolika-
senior tag
Srácok!
Valahogy be lehet állítani, hogy ne kelljen minden verseny elején kiszednem a tankolást és a kerékcserét?
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Milyen processzort vegyek?
- World of Tanks - MMO
- BestBuy topik
- E-roller topik
- További aktív témák...
- BONTATLAN Devialet Phantom II 95 db Iconic White - 2 év gari!
- BONTATLAN DJI Osmo Pocket 3 - 1 év garanciával ELADÓ!
- BONTATLAN Google Pixel Pro 9 XL 512 GB Obsidian
- BONTATLAN MSI GeForce RTX 5070 Ti INSPIRE 3X OC 16GB GDDR7 (gari: 2028/7)
- ROG STRIX X870-F + AMD Ryzen 7 9800X3D + 32GB DDR5 + Sapphire 7900 XTX Pulse 24GB + Win11 PRO
- IKEA (HAVREHOJ) tablet tartó
- ASUS TUF Gaming A15 FA507NUR - 15,6" FHD 144Hz - Ryzen 7 7435HS - 16GB - 512GB -RTX 4050 -3 év gari
- Fotó állvány eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Dell Precision 5530 - i7-8850H I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I P1000 I Cam I W11 I Gari!