- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Oldman2: Magyar feliratos/szinkronos játékok PS4/PS5 konzolokra
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
Új hozzászólás Aktív témák
-
sgergi
veterán
Nanom nem volt, az nem tudom hogy hangzik, a Classic teljesen átlagos, egyáltalán nem rossz.
Ha használtan veszel, akkor a külsérelmi nyomokat nézd, az árulkodik arról, hányszor volt leejtve. Mindenképpen érdemes vinni laptopot az átvétel helyszínére, feltelepített iTunes-szal, akkor meg tudod nézni, hogy felismeri-e a lejátszót a program, és tudsz-e rá zenét másolni, illetve akkor meg is tudod hallgatni. ennél többet nem nagyon tudsz tenni az ügy érdekében. -
sgergi
veterán
Ebayről megveszed és kicseréled magadnak, nem olyan nehéz szétszedni. Monitorozni nem tudod a vinyót, a vezérlő semmilyen állapotlekérést nem biztosít. Egyébként nekem van egy 2006-os Classicom, szerencsére eddig semmi baja, nagyon jól bírja a vinyó és az aksi is, pedig napi szinten használom.
-
sgergi
veterán
Én napi 2,5-3 órát használom, 5 napon keresztül, általában elég csak hétvégén rádugni töltőre.
Linux alapú OS-ről még nem is hallottam, szerintem teljesen jó a gyári is, csak nagyon ritkán fagy le.
Futni nem szoktam vele, de nagyon sokat sétálok, néha rövidebb szakaszokon van futás, soha nem zavarta még meg a vinyót. -
sgergi
veterán
2. Amikor csatlakoztatod az ipodot a géphez, akkor iTunes-ban is megjelenik. Ott kiválasztod az eszközt, majd a zenék fülön kiválasztod, hogy mit szinkronizáljon: játéklistát, előadót, műfajt, albumot, stb. Utána a jobb alsó sarokban rányomsz a szinkron gombra, és felmásolja a zenéket.
Te nem tudod csak simán drag and drop-pal feltenni ipodra a zenéket. -
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Amennyiben ki van töltve az összes számnál az album neve (és az mindenhol azonos), abban az esetben nincs más dolgunk, mint egyenként az összes albumhoz tartozó számra jobbklikket nyomni, kiválasztani a Get Info menüpontot, majd a felugró ablakban az INFO fül alján bejelölni a Part of a compilation jelölőnégyzetet.
Az egyesítés után mindegyik album egy helyet foglal el.
Ha ezt egyenként megcsináltuk mindegyik számnál, ami az albumhoz tartozik, akkor az album borítója csak egyszer fog szerepelni az albumok között és az előadó nevének helyén a Various Artists szó fog szerepelni, utalva ezzel arra, hogy az albumban található számok nem egy előadótól vannak. Ezen kívül megmarad az előadó neve is az Artist mezőben, ha megnézzük az adott zeneszámhoz tartozó információkat.
-
sgergi
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Valószínűleg a vékonyabbik lesz jó, de ezt a szervizben úgyis megmondják. Az van odaírva, hogy új, gondolom akkor az is, újonnan kellene neki 10-12 órát hoznia.
Ha nem találtál frissítést, akkor ahhoz a modellhez nem lesz magyar nyelv.
-
sgergi
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Az a 3,5 óra, amit megy eléggé gyenge. Az enyém meg nem mondom mennyit bír, de 10 óra körül.
Próbáld azt, hogy egyszer fennhagyod egy éjszakára tölteni.A fájlkezelő alatt mit értesz? Ha csak rá akarsz tenni cuccokat, mint egy pendrivera, akkor simán jó a windows fájlkezelője is, mert csatolja, mint egy pendriveot.
Ha zenét akarsz mással feltenni, mint az iTunes, akkor a floola-t tudom ajánlani.iTuneson belül van szoftverfrissítés, ott felajánlja a legújabb szoftvert. Utána a lejátszón be kell állítani a magyar nyelvet.
-
sgergi
veterán
válasz
realmadrid
üzenetére
Nem látszik, ez így normális. 2-2,5 óra alatt fel szokott tölteni.
-
sgergi
veterán
válasz
kiskaktusz
üzenetére
Nem. iTunesszal kell apple lossless formátumba konvertálni.
Audio formats supported: AAC (8 to 320 Kbps), Protected AAC (from iTunes Store), HE-AAC, MP3 (8 to 320 Kbps), MP3 VBR, Audible (formats 2, 3, 4, Audible Enhanced Audio, AAX, and AAX+), Apple Lossless, AIFF, and WAV
-
sgergi
veterán
-
sgergi
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
A gépen nem bántja a fájlokat. Megmarad a rendszered, az iTunes saját maga létrehoz egy rendszert, hogy a számokat tudja párosítani, de a te fájljaidat nem bántja. Természetesen másoláskor sem töröl semmit.
Összességében a gépen minden marad a régiben. Ha iTunesból törölsz zenét, akkor az a valóságban nem törlődik, csak a programból. -
sgergi
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Én is használtan vettem. Amire érdemes figyelni: nézd alaposan körbe, hogy van-e rajta ütés nyom, mert az a vinyónak nem biztos, hogy jót tesz. Illetve mindenképpen próbáld ki, dugd rá laptopra vásárláskor, és nézd meg, hogy az Itunes felismeri-e, tudsz-e rá zenét másolni. Ha igen, akkor nem lesz gond.
-
sgergi
veterán
válasz
F_Gergely
üzenetére
Pedig, ha iPodot akarsz használni, akkor ideje megbarátkozni az iTunes progival. Mással is lehet rá zenét tenni, de a mappaszerkezeted akkor sem lesz lejátszható, a közvetlen bemásolás nem fog működni. Ha ez nem tetszik, akkor keress olyan lejátszót, ami vinyóval szerelt, de nem az Apple terméke.
-
sgergi
veterán
A dolog roppant egyszerű. Letöltöd az iTunes-t (úgyis kelleni fog a használathoz), csatlakoztatod a kábellel a géphez a lejátszót, és onnantól kezdve az iTunes megcsinálja amit kell. Nem szükséges hozzáértés, amit kiír, azt kell követni, de ezek nem lesznek bonyolult műveletek, csak olyanok, hogy újraindítás, és engedélyezés. Tehát nem egy komplikált dolog, eléggé felhasználóbarát, csinál mindent magától.

-
sgergi
veterán
Elég régóta használok classicot, még a régebbi szériákból, és soha nem volt velük semmi gond. Egy kicsit érzékenyebbek, mint a nem vinyós társaik, de azért elég sok mindent kibírnak ezek is. Én is ejtettem már le 1-1,5m magasról betonra, és nem lett semmi baja, tehát, ha minimálisan is vigyázol rá, akkor nem fog tönkremenni.
-
sgergi
veterán
válasz
konfar.dani
üzenetére
Nyugodtan vehetsz használtan, ilyen nincs, hogy csak 1 itunes-szal használható. Azaz van, csak másképpen: egyszerre csak 1 itunes-szal tudod szinkronizálni, ha másik gépen szinkronizálod, akkor a régebben felkerült számok nem maradnak rajta. De ez már más kérdés.
-
sgergi
veterán
válasz
Bagira01
üzenetére
Most van a második ipod classicom. A mostani használtan kb. 18 óra zenelejátszást tud, a régebbi egy kicsit kevesebbet ment, de az már elég öreg volt. Strapát bírja, 3-4-szer már ejettem le 1,2m magasról betonra, de nem lett baja, pedig ment éppen a vinyó. De azért szépen, óvatosan kell vele bánni, mégse olyan mint egy flash memóriás lejátszó. Tehát, ha a húgod odaverné mindenhez, akkor azért nem biztos, hogy ilyet vennék.
-
sgergi
veterán
válasz
bendeguz 76
üzenetére
Nekem még régi classicom van, amin más verziójú a szoftver (1.3). Tehát a mostani frissítésről nem tudok sokat mondani.
Javítások listája:• Fixed HE-AAC content playback
• Fixed iTunes U content organization
• Fixed truncated text in Genius MixesNo fix for the broken coverview on the classics but at least it's useful.
-
sgergi
veterán
válasz
[Anduriel]
üzenetére
Az érdekes lehetett.
Egyébként az a 80 MB nem is olyan sok, nincs egy albumnyi méret. -
sgergi
veterán
válasz
[Anduriel]
üzenetére
[link] Ahogy nézem iTunes-ban is be kell kapcsolni a funkciót, utána működik.
-
sgergi
veterán
válasz
bendeguz 76
üzenetére
Nekem nem kellett a legutóbbi frissítésnél.
-
sgergi
veterán
válasz
honfoglalo
üzenetére
Egyébként, ha csak sima forrasztás, akkor szerintem itt ph-n is találsz rá embert. Keress apróban olyan embereket, akik alaplap javítást vállalnak, lehet baráti alapon is megcsinálják, de olcsón, az biztos.
-
sgergi
veterán
válasz
honfoglalo
üzenetére
A topikban már többen ajánlották: [link]
-
sgergi
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
Ezt találtam: "Az apple audiobook formátum m4b ("protected AAC"). Ez annyiban különbözik a “sima” m4a(=AAC/MP4) fájltól, illetve az MP3tól, hogy az ipod autómatikussan a hangoskönyv mappába rakja, ill. lassú, normál és gyors sebeséggel is lejátszható. A hangoskönyvek alapbeállításai még; a könyvjelző használat (bookmark) és a dalkeverésből való kihagyás. Ezt a két opciót az újabb ipdok MP3, és “sima” AAC esetében is támogatják.(beállítható, de csak az m4b hangoskönyvek kerülnek a hangosköny menüpont alá)"
Tehát mindkettőnknek igaza volt. Én megnézetm, nekem vannak eredeti cd-s hangoskönyveim is, a hangoskönyv bármilyen audióformátumban lehetséges. Az m4b az apple saját kitejesztése, ezzel oldotta meg, hogy a hangoskönyv mappába kerüljön, és lehessen állítani a sebességét a fájlnak. Az átnevezés pedig azért nem működött neked sem, mert az m4a nem tud sebességet állítani, és ahhoz konverzió kell, hogy tudjon, és nem elég hozzá csak simán átírni a fájl kitejesztését.
Már csak egy mp3, aac -->m4b konverter kell.
-
sgergi
veterán
válasz
Bandus99
üzenetére
Azért, mert a hangoskönyvnek nem a formátuma a lényeg: lehet mp3, waw és még sok más hangformátum is. iTunesban is a zenékhez rakja. Nekem is van itthon hangoskönyvem, holnap kipróbálom, hogy hova rakja be. Addig is csinálhatsz neki külön playlistet, és oda pakolod az összes hangoskönyvet.
-
sgergi
veterán
Egyébként használd a Apple frissítőjét (start menüben elvileg megtalálható, de gondolom itunes-ból is elindítható), és akkor leszedi a 8-as verziót, és feltelepíti, hátha megoldódik a probléma.
Most olvastam, hogy elvileg a 32-es telepítő működik 64 biten is. Mondjuk nem tudom, hogy lehetséges-e.
-
sgergi
veterán
Olyat találtam, hogy a böngésző azonosítja, hogy 64 bites-e a rendszered, és azt a telepítőt fogja leszedni, ami kell neked. Érdemes az explorerrel leszedni a telepítőt, mert az átlaában jól ismeri föl a rendszert. Ha minden jó ment, akkor a telepítő nevében benne lesz a 64.
-
sgergi
veterán
válasz
meg_a_mano
üzenetére
Amikor rádugod az usb-t akkor nem kezd el tölteni?
A softver az iTunes-szal frissíthető, fel is ajánlja, ha van frisebb, ha nem kérdezi meg, akkor az itunesban rámész az ipodra, és kiírja a legújabb, illetve a telepített szoftvert, és lehet újabbat is kerestetni.
Az iTunes angol nyelvű, az iPod-on kell lennie magyar nyelvnek, beállításokban megtalálod. -
sgergi
veterán
válasz
Digitalboy
üzenetére
Nekem classicon megmaradtak a cuccok, gyanítom nálad is.
A visszamásolásra kicsit feljebb ajánlottak egy progit, de nem biztos, hogy működik vele.
Szerk: ez volt az.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elektromos autók - motorok
- Mesterséges intelligencia topik
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DUNE médialejátszók topicja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- ÚJ Gamer Ryzen 5 5600 / 16GB DDR4 / RTX 3060 12GB / 512GB SSD
- 6 hónap garancia - Samsung Galaxy A32 5G 4GB RAM / 128GB
- Apple Macbook Pro 14" - M4 Pro - 24GB/512GB - 68 Ciklus (MX2E3MG/A) Ezüst - MAGYAR - 2+ év garancia
- Latitude 7420 2-in-1 14" FHD IPS érintő i7-1185G7 32GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- SAMSUNG LS49AG950NPXEN 49" NEO Q-LED 5K GAMER 240HZ ! AKCIÓ
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4207
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 1400 8GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB ZALMAN S3 400W
- Garmin Forerunner 405 GPS óra
- Keresünk iPhone 14/14 Plus/14 Pro/14 Pro Max
- Dell Precision 7550,15.6,FHD,i7-10850H,16GB DDR4,512GB SSD,RTX 3000 6GB DDR6,WIN11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs

Egyébként az a 80 MB nem is olyan sok, nincs egy albumnyi méret.
. Formázd le, akkor tuti eltűnik.