Hirdetés
-
LOGOUT.hu
iPhone felhasználók szakmai topikja
Kérek mindenkit, hogy a topikban kulturáltan kommunikáljunk: [link]
Archívum #1
Archívum #2
Új hozzászólás Aktív témák
-
telefonmágus
senior tag
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz Pfiucska #230008 üzenetére
MM oldalán volt 160-ért SE akció, sajnos már visszatették 180-ra. (én Telekomtól húztam be tavasszal 165-ért részletre) Akku kérdéshez a standard youtuber videós teszt segíthet, itt van egy friss.
Engem meglepett ebben a videóban, hogy SE 4 óra után merült le, XR csak 30 perccel bírta tovább, hiába van 1000 mAh különbség a két akku között.
Esetleg neked iOS kipróbálásra nem lenne elég egy olcsó használt 7 vagy 8? Tavasszal eladod aprón és ha tetszett az iOS, akkor venni újat? -
spider80
őstag
Ennyit nem fog kibirni. Ez napi 6 óra kijelzőidő,amit leirtál,amiből 3 óra gps. Ezt kb a 4000-es akksis androidok birják, meg kb az i11. Az SE 2020 napi szinten kb 4-5 óra kijelzőidőt tud.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
divan
őstag
Nyugodtan rádobhatod napközben a töltőre, nem kínzás az neki. Az ingázás, Waze alatt nyugodtan feldughatod, esetleg valami hasonló tartóval töltheted.
-
spider80
őstag
válasz Pfiucska #230058 üzenetére
Igen,ez saját tapasztalat, ha nem tudsz rátölteni nap közben,ezt nem fogja kibirni. Igy is szép,amit bir egy 1800-as akksival. Az meg nem számit,hogy 50-60 K-s telefon jobban birja, jellemzően a nagy akksis gyengébb telefonok jobban birják,mint a csúcsmodellek,mert kb ugyanakkora akksi van bennük lassabb processzorhoz.
Samsung galaxy A5 2017-> Honor 9 Glacier Gray-> iPhone 7 32GB Silver-> Samsung Galaxy S8 black 64 Gb-> iPhone 7 plus Silver 256GB-> Samsung Galaxy S9 coral blue-> Redmi Note 5 64GB Black-> iPhone 7 32GB Silver -> Mi 9 T black 64 GB -> iPhone SE 2020 64GB Black -> Samsung Galaxy A71 128GB Black
-
törölt tag
válasz Pfiucska #230056 üzenetére
Igen, ezek valóban nem életszerű tesztek.
Nem árt a többszöri töltés, töltögetés. Sőt, li-ion akku inkább azt nem szereti teljesen lemeríted, feltöltöd, a két végletet nem szereti. Tárolásnál is kb. 50%-ra feltöltött állapotot ajánlanak, ugyanezért új telefon bekapcsoláskor nincs teljesen feltöltve a gyárban.
Van is az íratlan szabály 20-80% (más vélemények szerint 40-80% közt) érdemes tartani, én ezzel kevésbé foglalkozok. Amikor tudom figyelni 30%-nál rátöltök, arra figyelek 20% alá ne menjen, és töltés közben nem használom, ennél jobban nem dédelgetem. Ha 2-3 év múlva jelezné ideje cserélni, hát jó addig szórom az aprót a malacperselybe. Más még ennyire se figyel rá és wireless vagy gyorstöltés, hamarabb elhasználódik, bele van számolva használati eszköz.
Ha van rendszer a használati szokásban, akkor van az optimalizált töltés funkció is. Ez figyeli pl. minden éjjelre felteszed és tudja 7-kor kelsz, akkor éjszaka csak 80%-ig tölti fel és csak reggel fejezi be 100%-ig, hogy ne legyen egész éjjel 100% végleten.
A battery health kijelzésnél azt hiszem 80%-nál kezd észrevehetően romlani az üzemidő és szól ideje cserélni.
-
Gaben92
őstag
válasz Pfiucska #230083 üzenetére
A Lightningot ne féltsd. Nem akkora fos mint annó a microUSB. 7 éve kínzom az 5S-em, az akkuja már gatya szóval rohadt sokat van töltőn és semmi baja. Én ki merem jelenteni hogy maga a Lightning csatlakozó szinte elpusztíthatatlan. A kábel az nem, de a csatlakozó a telefonban az utolsó dolog lesz ami elpusztul.
If it ain't a Rotor, it ain't a motor.
-
Cyberbeni
addikt
Én nem tapasztaltam, hogy ölné az akksit a vezetéknélküli töltés. Bár lehet közrejátszik, hogy én álló töltőt használok, ott az elektronika az aljában van, tehát annak a hőtermelése nem a telefont melegíti és csak 1 féleképpen lehet rárakni a telefont, nem lesz az, hogy lassabban tölt, mert a tekercsek nem jól állnak egymáshoz képest.
-
törölt tag
Kicsit nagyobb hővel jár, azért nem kell emiatt aggódni. Használd úgy ahogy kényelmes, gyorstöltővel, wireless paddal, ahogy akarod. Szerintem nyáron 40 fok napsütésben többet degradálódik az akku, mint amennyit nyer az ember a dédelgetéssel.
Lightning portot nem kell félteni, elég masszív. Időnként a zsebkoszt fogpiszkálóval kiszeded és ennyi. A kábelre kell vigyázni.
-
-
bnorci71
addikt
ahogy írják ne féltsd az a csatlakozót
napi szinten kel a cégnél a telefont gépre dugni képek átvizeléhez melette az éjszakai töltés és 0 2,5éves SE köszöni jól van
kábel meg ilyen a cégnél
na jó ez a napokba elkezdte kiírni hogy lehet az eszköz nem támogatott
a kora ki tudjaELADÓ Nissan Note 1,5b 2008 "If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
Noxy
veterán
válasz Pfiucska #230150 üzenetére
Huseggel vette a telefont
1X nem ezt írtad. [link]
Soha nem vettem, meg nem is fogok bármelyik szolgálatónál bármilyen módon vásárolt, függő vagy vagy független használt telefont venni.''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
tboldi
nagyúr
válasz Pfiucska #230263 üzenetére
Kipróbáltam mindkettőt, nekem az Apple Music jobban bejött. Bár a Spotinak jóval nagyobb a könyvtára, akadnak olyan dalok, amik azon sem találhatók meg, az Apple Music-ba meg iTunes-szal tudok saját fájlokat is importálni, így egyben tudom hallgatni az összes zeném. Illetve azt vettem észre, hogy AAC képes Bluetooth eszközökön szebben szól az AM, nálam meg főként olyanok vannak (AirPods 2nd gen és Tunai Firefly az autóban). De ha nincs AAC támogatás, akkor a Spoti bizonyul jobb minőségűnek.
szerk.: Ja, és az AM-nak van rendes, teljesértékű Watch appja is, elő sem kell vennem a telefont az autóban, simán tudom böngészni a listát órán is, sőt, nem is muszáj, hogy egyáltalán nálam legyen a telefon. A Spotié meg csak egy távirányító gyakorlatilag, semmi több, az iPhone nélkül nem is tud működni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pfiucska #230263 üzenetére
Spotify jobban crossplatform, jobb kliens és web player, jobb app, van ingyenes reklámos szintje is ha lemondod az előfizetést, talán jobb ajánló algoritmus, sajnos gyakran szürkülnek ki dalok ideiglenesen nem elérhető a jogdíjak miatt? Spotify connect kényelmes
AM: van dalszöveg, talán jobb hangzás? javultak az ajánlók, rádió, Sirivel kényelmesebb, Apple Watch is, nincs ingyenes szintje (free trialt leszámítva), még nem tudom mi történik ha nem fizetem a belakott gyűjteményt, iTunes-szal lehet saját dalokat berakni ami nincs meg nekik
Spotify Mo-on havi 5 eurót kér, Apple 1500 forintot, elszálló forint árfolyam miatt sok kicsi sokra megy alapon lassan nem mindegy (azt hiszem van éves lehetőség kedvezménnyel)
[ Szerkesztve ]
-
burgatshow
veterán
válasz Pfiucska #230346 üzenetére
Ki lehet kapcsolni de hidd el, nem fogsz látható különbséget érezni akksi időben. Ez nem Android.
-
dud998
őstag
válasz Pfiucska #230346 üzenetére
Minden maradhat bekapcsolva (BT, Wifi, GPS), nem jelent semmit az üzemidőre nézve.
“Ük-ük-ükunokáimnak, akikkel sohasem fogok találkozni. Jó érzés tudni, hogy ezeken a lapokon keresztül mégis kapcsolatba lépünk majd egymással. A legjobbakat kívánom nektek egész életetekre, bárkik is legyetek. Szeretettel, ük-ük-üknagyapátok, Brian Johnson”
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Pfiucska #230595 üzenetére
Laptop az más, annak a csatlakozója telefontöltésre is alkalmas (mert ez egy igény 21. században - lásd a kis villám ikont USB ikonnál). De egy alaplapnak nem feltétlen. Olvasd el a leírását mennyit képes leadni. Általában 500 mA-esek (ez a szabvány minimuma).
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
burgatshow
veterán
válasz Pfiucska #230601 üzenetére
Van azért különbség, a többit magadnak kell eldönteni, hogy neked megéri-e vagy sem.
-
burgatshow
veterán
válasz Pfiucska #230606 üzenetére
Ha a kábel rendelkezik MFi (Made For iPhone) minősítéssel, akkor okés vagy. Ha nem, akkor lottó.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Pfiucska #231387 üzenetére
Az kizárt, elhanyagolható lehet a különbség LCD-n. A fő szempont a szemednek melyik mikor kellemesebb. Akku szempontból a fényerő számít és mit csinálsz a telefonnal. 20%-nál bekapcsolni a battery savert, vagy parancsok app is talán tud olyat adott %-nál kapcsolja be.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Házimozi haladó szinten
- Viccrovat
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- MIUI / HyperOS topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.